Het Dagboek

Maandag 24 augustus 2015

Wisslend bewolkt, af en toe een bui, 18 graden.
En nu ben ik dus al weer aan de beurt. Orlando is de naam en ik woon al sinds onheugelijke tijden in de grote stal. De laatste jaren naast mijn maatje Kleo en tegenover ,op dit moment , Igor en BB.Ik ben met mijn 27 jaar de oudste medewerker, maar ik voel me prima en heb nog steeds plezier in mijn werk.Omdat ik inmiddels heel bomproof ben geworden mag ik met de meeste buitenritten mee en dat is hartstikke leuk, vooral als Kleo ook mee is.Niemand hoort mij klagen.

Zondag 23 augustus 2015

Regenachtig en een stuk frisser.
Wat fijn, dat de tent net op tijd is opgeborgen.
Er was vandaag niet veel te beleven en ik geef de pen maar weer eens door. Orlando is aan de beurt.

Zaterdag 22 augustus 2015

Droog , zonnig en warm.
We zagen vanavond, dat Remco met een vrijwilligersmens en twee kleine vrijwilligersmensjes zich het apezuur hebben gewerkt om de grote tent af te  breken en op te ruimen. Echt een megaklus vooral in die hitte. Ik had wel een beetje medelijden met ze. Maar alles was mooi droog geworden en is nu weer klaar voor het volgende jaar. Ze hebben dus wel eer van hun werk.

Afbraak tent

Vrijdag 21 augustus 2015

Droog , zonnig , 26 graden.
Er is inmiddels ook een nieuwe medewerker gearriveerd. Een gastmedewerker dit keer. Hij heet Obiku en hij woont voorlopig in de nieuwe stal helemaal achteraan links . Onze mensen kijken of hij het daar leuk vindt. Hij vertelde, dat hij nog steeds een eigen mens heeft, maar dat dat mens jammer genoeg helemaal geen gelegenheid meer heeft om werkjes met hem te doen. Hij is bij haar geboren , heeft zijn hele leven tot nu toe daar doorgebracht en is helemaal haar maatje . Ze wil hem dan ook absoluut niet missen. Aan de andere kant zag ze ook wel, dat hij het helemaal niet fijn vond om een soort van uitgerangeerd te zijn. Hij heeft op een heleboel wedstrijden de blitz gemaakt en heeft het geschopt tot Z dressuur en M springen. Om dan je tijd alleen maar door te brengen met niets doen is ook niet alles tenslotte. Daarom heeft zijn mens gevraagd of Obiku bij ons mocht wonen en medewerker worden totdat hij echt aan zijn pensioen, bij haar in de wei ,toe was. Goed geregeld toch ! Hij is een geweldig knap paard en de rijmensen kunnen nog een boel van hem leren. Ik wou, dat ik al zoveel kon. Maar dat gaat nog wel gebeuren hoor. Ik ben pas 6 en doe erg mijn best.

Donderdag 20 augustus 2015

Droog, zonnigt en weinig wind.
De buitenbak is inmiddels alweer normaal bruikbaar en dat is heel fijn. Met dit weer is buiten werken wel net zo prettig.
Monique heeft deze week vakantie en de volgende week ook.Als jullie haar dus zien, als ze wel hier komt om met Venice te spelen, zou het leuk zijn als jullie haar niet zien.Daar bedoel ik mee, dat je natuurlijk wel gewoon met haar kan praten, maar niet over..."kun je me even helpen met...enz. Vakantie is vakantie !!!

Woensdag 19 augustus 2015

Bewolkt , 16 graden.
Zodra de regen ophield en het weerbericht zei, dat de zomer weer terug zou komen, is het voermens, voor de gelegenheid omgedoopt tot graafmens, begonnen met het graven van allerlei geulen. Het water kan dan van de bak in de sloot stromen. En stromen deed het. Heel hard ! Het is alleen vervelend, dat er dan zoveel zand wordt meegesleept, dat die geulen snel dichtslibben en dan weer opengetrokken moeten worden. Voordeel is dat het graafmens zich niet hoeft te vervelen.

Dinsdag 18 augustus 2015

De hele ochtend nog steeds regen, daarna opklaringen. 11 graden.
Je kunt je wel voorstellen, dat met zo'n 60 uur regen achter elkaar onze buitenbak weer eens was veranderd in een zwembad. Dit tot genoegen van Bijou, die er met Aniek vrolijk in heeft rondgesprongen. "Ïs weer eens wat anders", zei ze. "Wel flauw, dat ik niet mocht gaan liggen. Dat had me net zo leuk geleken. Nou ja, je kunt niet alles hebben".

Bijou

Maandag 17 augustus 2015

Alleen maar regen, aan een stuk door en echt niet zo zachtjes. 13 graden. Weer eens iets anders in augustus.
Ik ben Match en woon in de Sterstal naast Aris, het nieuwe gastpaard , op wie ik een beetje jaloers ben.Weet je waarom???Hij was nogal dun, toen hij hier arriveerde. Ze vinden hier dunne paarden en pony's niet leuk. (dikke trouwens ook niet ).Dus je wilt niet weten wat die bofkont allemaal extra heeft gekregen. Ze zeggen, dat hij er nu weer redelijk goed uitziet, dus het is geleidelijk al minder geworden,maar de eerste maand, dat hij hier was kreeg hij sowieso al 8 bakken luzernegrasmix extra plus een paar keer per dag maismeel met een sausje van zonnebloemolie erover. En dan natuurlijk zoals wij allemaal bijna onbeperkt hooi plus een twee keer brokken en zemelen. Hij zegt dan ook, dat hij best tevreden is met zijn nieuwe kosthuis.

Zondag 16 augustus 2015

De hele dag regen. 16 graden en weinig wind.
Het is echt nog geen minuut droog geweest en je zou toch zeggen, dat er geen buitenritten zouden zijn doorgegaan. Verkeerd gedacht. Ze hebben mij lekker voor ons rijtuigje gezet, DP en Bill liepen er achteraan en een groepje van een zaterdagles hebben om de beurt rijdend en mennend de Holterberg onveilig gemaakt. De ouders van die kinderen hebben gezorgd voor een lekkere lunch na afloop. Het was eigenlijk de bedoeling geweest om onderweg ergens in het bos te picniccen. Maar daar was het dan toch te nat voor. Maar in de kantine heeft het kennelijk ook goed gesmaakt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Lunch

Zaterdag 15 augustus 2015

Licht bewolkt en niet meer zo heet. 22 graden. Prima !
Ik hoorde, dat Arjan zijn vakantie heeft doorgebracht op zijn motorfietsding, al tourende door heel Europa.
Hans op zijn beurt, had zijn vaarding achter zijn rolhok geknoopt en is met dat ding gaan varen op een verre zee, ze noemen het de Middellandse zee..Ze waren dus allebei op heel verschillende tijden op weg naar heel verschillende plaatsen. En raadt eens wat...Ergens ver weg in Duitsland, op de autobahn, kwam Arjan een auto achterop met een vaarding er achter ,zag er iets bekends aan en keek eens beter. En ja hoor... Het was echt Hans, die zich inmiddels afvroeg welke malloot daar voor hem ging rijden. Die gek stak zijn armen en benen tegelijk in de lucht en zwabberde naar links en naar rechts. Pas toen deze gestoorde idioot er uiteindelijk vandoor was gegaan viel het kwartje bij hem en begreep hij, dat hij een grappige en bijna onmogelijke ontmoeting had gehad met Arjan. Dat zoiets gebeurt is toch maar een kans van 1 op de heel veel miljoen. Inmiddels zijn ze allebei onbeschadigd weer terug en dat valt niet tegen !

Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement