Het Dagboek

Maandag 22 april 2013

Zon en daardoor best een lekkere temperatuur. Zodra de zon even weg was meteen koud.
Hallo, Melli hier.Ben ik alweer aan de beurt voor de pen. De tijd vliegt voorbij.
Ik woon nog steeds, en dat is al ongeveer 19 jaar, in de Sterstal. Op dit moment zijn Byou, Juicy en Bill mijn stalgenoten. Prima paarden/ pony's.We hebben het heel gezellig samen. Ik ben hier als veulen gekomen en afgezien van 3 zomers in de wei ergens heel ver weg, Friesland of zoiets,heb ik nog nooit ergens anders gewoond dan in deze box in deze stal . En ik hoop, dat dat nog lang zo zal blijven ook.

Zondag 21 april 2013

's Morgens bewolkt, 's middags zonnig en warm. Super. het kan dus wel.
Match is voor het eerst op buitenrit geweest onder leiding van Zazou. Volgens Zazou had hij het heel goed gedaan voor een eerste keer. Heel verstandig om een jonkie  in het begin mee te laten gaan met een ervaren buitenrijrot als Zazou. Daar leren ze van dat het helemaal niet eng is in het bos, maar juist erg leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 20 april 2013

Vandaag een mooie winterdag.Wisselend bewolkt In de zon lekker, uit de zon koud.
Onze weiden zijn vandaag dan toch maar bestrooid met een spulletje om het gras wat beter te laten groeien. Ze noemen het kunstmest.Langer wachten helpt ook al niet,dus we hopen maar, dat het weer gauw omslaat.

Vrijdag 19 april 2013

Bewolkt, flinke buien. Guur.
Vorige week ( 11 april om precies te zijn) was er een welkome gast gearriveerd.Wel veeeeel later dan normaal, maar gelukkig, hij was er dan toch.Jullie snappen natuurlijk wel over wie ik het heb."De eerste zwaluw"",die dus duidelijk zoals het sspreekwoord "1 zwaluw maakt nog geen zomer"" zelfs geen voorjaar bracht.Het grappige is, dat er altijd eerst eentje helemaal alleen komt. En dan, een weekje later, vandaag dus, komt het hele stel aanvliegen. Hij zal ze wel een mailtje hebben gestuurd, dat alles hier o.k. is. En van het ene moment op het andere is het net of je in een grote vogelkooi woont.Maar gezellig hoor.Ik hoor dat gekwetter liever dan het vreselijke lawaai, dat onze mensen aanzetten als ze hier aan het werk zijn. Muziek noemen ze dat en ze denken ook nog, dat ze ons er een plezier mee doen.We balen helemaal als ze klaar zijn met werken en dan dat ding keihard aan laten staan. Nou ja, over smaak valt niet te twisten.

Donderdag 18 april 2013

Nog steeds veel wwind, maar geen storm meer.Somber en koud.
Sinds afgelopen maandag hebben de meesten van ons geen winterdekens meer op.We zijn daar al aan gewend en de reden, waarom we ze op hadden ( Het niet aanmaken van een dikke, voor het werk hinderlijke, wintervacht) is natuurlijk nu niet meer aan de orde.

Woensdag 17 april 2013

Vandaag idioot veel wind. Alles klapperde en zwiepte.Takken vielen uit de bomen en ik hoorde, dat er zelfs auto's van de weg waren geblazen. Het is weer eens iets anders. In onze binnenbak was het trouwens toch heel rustig. Die ligt zo mooi beschut,dat je er nooit last van windlawaai hebt. Best fijn.

Dinsdag 16 april 2013

Het voorjaarsweer is weer voorbij. Niet meer dan 10 graden en heel veel koude wind. Jammer.
Toch is de kleur van de wei behoorlijk veranderd. Uit de verte ziet het er tenminste weer uit als echt gras. Maar volgens de mensen zit er nog niet veel groei in. Ach ja, het is ieder jaar uiteindelijk nog wel goed gekomen en dat zal nu ook wel weer gebeuren.

Maandag 15 april 2013

Zo maar eens een echte voorjaarsdag. Zon en zeker 19 graden. Later op de dag een plensbui, die ook heel welkom was.
Ik ben Pride en woon al een paar jaar in de allerfijnste box van de nieuwe stal. ik heb namelijk 2 buitenluiken om zowel naar het plein als naar de ingang van het terrein mijn hoofd naar buiten te kunnen steken, 1 openstaande bovendeur binnen voor zicht op alles wat er in de stal gebeurt en tussen mij en mijn buurvrouw zit alleen maar tralies. Werkelijk helemaal niets op het terrein kan mij ontgaan en dat vind ik hartstikke leuk.

Zondag 14 april 2013

Best fijn weer. Niet koud en niet veel wind. Ook wel eens leuk.
Het was vandaag heel druk.Okkie zei, dat het de laatste wedstrijd van de wintercompetitie was, Springen dit keer.Het was hartstikke gezellig en er werd goed gesprongen.
Stal de Eik 

Zaterdag 13 april 2013

Bewolkt, winderig en af en toe een bui.
Onze eigen tractor is weg naar een plaats, waar hij helemaal wordt nagekeken, omdat hij de laatste tijd nogal erg rookte. Nu hebben we een leentractor gekregen. Het voermens, dat er altijd mee moet werken om de bodems van de rijbakken in orde te houden vindt het maar een akelig apparaat.Niet dat dat ding het niet doet, maar alle knoppen zitten net op andere plekken en ze grijpt dus geregeld mis.Het ding moet ook buiten slapen, want de plek van onze tractor in de binnenbak is zo nauw, dat er aan iedere kant maar een paar cm. ruimte is en dat durft ze met dit apparaat niet te wagen. Nou ja, tot nu toe is ze nog (net) niet door de muur gegaan en de ouwe blauwe zal hopelijk gauw weer terug komen.
Stal de Eik 

Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement