Het Dagboek

Zondag 11 oktober 2015

Hele dag zon en overdag wel 17 graden. Wat een luxe...
Maar ik zag, dat Jantine weer was gearriveerd en die brengt altijd de zon mee. Bedankt hoor !
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride

Zaterdag 10 oktober 2015

Hele dag zon, 's nachts bijna nachtvorst.
Voor crossbouwen was het super goed weer en er is dan ook de hele dag flink aangepakt.

Crossbouw

Vrijdag 9 oktober 2015

Veel zon en 's nachts opeens berekoud. Weer eens iets anders.
Onze mensen hadden de dekens al klaar gelegd en die hebben we nu dus weer op gekregen. Aan de ene kant lekker warm. Aan de andere kant voelt het nu niet meer zo lekker aan als je in de paddock rolt.Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

donderdag 8 oktober 2015

Wisselend bewolkt en droog.
De weidetijd begint op zijn eind te lopen. We klieren meer met elkaar en scheuren geregeld als idioot rond. En dat komt omdat het gras lang niet meer zo lekker is als het was. Maar onze mensen kunnen dat niet waarderen en omdat alles ook nog behoorlijk nat, dus glad,wordt het risico op blessures te groot .

Woensdag 7 oktober 2015

Vannacht beetje regen. Overdag bewolkt.
Ik hoorde, dat de mais nog niet rijp genoeg is om geoogst te worden. Schijnt te komen door het koude voorjaar. Dan nu maar duimen, dat het zo gauw mogelijk goed komt. Onze cross moet namelijk gedeeltelijk gaan over land, waar die mais op staat.

Dinsdag 6 oktober 2015

Bewolkt en helemaal niet koud.
Famke en Tris hebben ons weer verlaten. Hun mensen zijn heelhuids weer terggekomen en we hebben het hele stel uitgezwaaid tot de volgende keer.

Maandag 5 oktober 2015

Wisselend bewolkt. Overdag droog, 's nachts regen.
Hoi, ik ben Jorik en ik woon in een stal bij de binnenbak, naast Amber. je kunt hier goed wonen, want het is hier nooit saai. Amber als buurman is ook wel te pruimen al stelt hij zich wel heel erg aan als er ook maar iets van voer in aantocht is. Echt sneu voor hem, dat juist hij zo gauw dubbeldik wordt. Dat begrenst de hoeveelheid lekkere spullen nogal en daar baalt hij van.Wat dat betreft kan ik hem trouwens een hand...ik bedoel natuurlijk een hoef, geven ik droom er ook wel eens van, dat ze vergeten om 's avonds mijn boxdeur goed dicht te doen. Ik zou dan de hele nacht lekker hooi gaan eten zonder dat eerst door die kleine gaatjes van het net te hoeven frummelen en dan zou ik natuurlijk ook de luzerneton van Misty om kunnen gooien. Als daar dan de deksel af zou vallen had ik nog een heleboel luzernemix ook. maar ja. Dat zal wel een droom blijven, want wie er ook de laatste ronde doet. Ze voelen allemaal automatisch aan alle deuren of ze wel goed dicht zijn. Jammer, maar helaas.

Zondag 4 oktober 2015

Veel zon 18 graden en geen wind.
Het schijnt vandaag dierendag te zijn. Ik hoorde, dat het dan de bedoeling is ,dat de dieren extra lekkers en zo krijgen. Maar wij hebben daar helemaal niets van gemerkt, want onze mensen zeggen, dat het hier iedere dag dierendag is. Eigenlijk hebben ze wel een punt.We kunnen dag en nacht superlekker hooi eten als we trek hebben en twee keer per dag komt de voerkruiwagen langs met de "toetjes." Brokken en zemelen voor iedereen en luzerne,maismeel en zonnebloemolie extra voor de oudjes. Je kunt toch niet meer eten dan wat er in je buik past? Naast het werk, dat we doen mogen we allemaal iedere dag naar de wei en naar de paddocks om lekker te relaxen.Dus daar hebben we ook al geen klagen over.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jorik.

Zaterdag 3 oktober 2015

Veel zon en maar een beetje wind.
We hebben een mailtje van Pjotr gekregen. Hij is met zijn mens op vakantie naar zee. Heeft hij het eindelijk dan toch weer voor elkaar gekregen. De laatste keer, dat zijn mens het in haar hoofd had gehaald alleen weg te gaan heeft hij zelf gezorgd, dat zijn koffer gepakt was . Hij heeft daar een foto van naar haar vakantieadres gestuurd met de boodschap, dat hij wel alleen zou gaan als hij weer niet mee mocht. En kijk eens aan....We kregen een prachtige foto te zien van meneer in galop langs het strand en door het water. De bofkont. We waren best een beetje jaloers.Gek he..!

Noordwijk

Vrijdag 2 oktober 2015

Alweer de hele dag zon en 's nachts lang niet meer zo koud.
Om het nog even over de spoedcursusmensen te hebben. Vanmiddag waren ze wel erg maf bezig. Tenminste ik zag, dat ze allebei een longeerlijn vast hadden,die aan de muur van de grote stal was geknoopt en ze waren met een longeerzweep vlijtig bezig om....het gebouw beweging te geven ???? Maar al gauw snapte ik het wel toen Byou mocht fungeren als proeflongeerpony. Ze hadden eerst "droog"gelongeerd om de grepen onder de knie te krijgen en later mocht het in het echt.Goede zaak. Het lijkt me heel handig als je als rijmens ook fatsoenlijk kan longeren.

longeren Longeren

Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement