Het Dagboek

Vrijdag 18 april 2014

Bewolkt, weinig wind, niet meer dan 8 graden.
Ik ben inmiddels iedere dag onder het zadel aan het stappen en dat gaat goed. Nog even volhouden en dan kan ik weer lekker aan het werk. Ik kan niet wachten.

Donderdag 17 april 2014

Bewolkt, winderig en toch af en toe beetje zon.
Vanuit mijn buitenluik kan ik altijd mooi volgen wat er op het plein gebeurt .Gisteren waren er opeens 's middags allemaal kinderen, die ik nog nooit had gezien.Ik hoorde, dat het zg. roeffelkinderen waren. Nooit van roeffelkinderen gehoord ??? Nou, heel gewoon. Dat zijn kinderen ,die aan het roeffelen zijn. Dan weet je nog niets,maar roeffelen schijnt zoiets te betekenen als kijken achter de schermen van bedrijven. En ieder jaar komen er ook een stelletje bij ons, die wel eens willen weten wat een manege is en wat daar wordt uitgevoerd.Ze krijgen dan een rondleiding met uitleg over van alles en mogen aan het eind ook allemaal een paar rondjes op een van de medewerkers. Dit keer was Misty aan de beurt.

Roeffeldag
Vandaag zag ik opnieuw een heel stel vreemdelingen aan komen lopen. Dit keer waren het blinde en erg slechtziende mensen van het Looerf, die nog nooit op een paard hadden gezeten en dan als onderdeel van een soort survivaltraining uitgedaagd worden  om dit toch eens te proberen. Voor onze mensen is het altijd de kunst om ze dan allemaal ook zo ver te krijgen, dat ze willen opstappen. En ja hoor. Ook vandaag is het weer gelukt. Ze zijn uiteindelijk allemaal te paard gegaan en vonden het nog leuk ook.

Looerf

Woensdag 16 april 2014

Bewolkt, veel wind en erg fris.
Ik zit al een tijdje in de lappenmand. Een poos geleden heb ik me kennelijk verstapt en ze zeiden, dat ik een peesblessure had opgelopen. Hoeveel pech kun je hebben.Ik heb dus al weken alleen maar mogen stappen om de boom.Vandaag kwam er een dierenartsmens met een kijkding om te controleren hoe de zaken erbij staan. Ze heeft mijn been kaal geschoren, toen heeft ze met een soort doosje over dat been gewreven en kon toen vreemd genoeg op een schermpje zien hoe mijn been er van binnen uit zag. Wonderlijk, maar super, dat zoiets bestaat.Gelukkig zag ze, dat de beschadiging aan het verdwijnen was. We hebben dus niet voor niets zo eeuwig lang gestapt. Nu mag het geleidelijk aan weer een beetje worden opgebouwd en daar ben ik heel blij mee.

Onderzoek dierenarts Onderzoek dierenarts

Dinsdag 15 april 2014

Wisselend bewolkt. 's Nachts helder en zelfs een beetje nachtvorst
Zo geleidelijk komen er steeds meer zwaluwen. Heel hoog in de nok van onze stal zat nog een oud nest en dat is al in bezit genomen door een stelletje, dat blij was, dat ze er , na een heel klein beetje verbouwen,zo in konden trekken.

Maandag 14 april 2014

's Nachts een beetje (welkome) regen. Overdag bewolkt. 10 graden.
Ik heet officieel Melina, maar ze noemen mij allemaal Melli.Ik woon al een jaartje of 19 in de sterstal en het bevalt me nog steeds prima.Op het ogenblik wonen hier ook Byou, Toet en Bill en we kunnen het goed met elkaar vinden. Tenminste meestal.Alleen als het voermens met de kruiwagen in het zicht komt willen we wel eens wat onaardig naar elkaar doen. Niet omdat we een hekel aan elkaar zouden hebben, maar meer uit opwinding  om het lekkers, dat in aantocht is.

Zondag 13 april 2014

Zon/bewolkt. In de zon heel lekker, anders behoorlijk fris.
Wintercompetitie 4 Wintercompetitie 4

Prijzentafel
Er was vandaag weer een wedstrijd, een springwedstrijd dit keer , de afsluiting van de wintercompetitie. Bovendien werd nu ook de uitslag van de dressuurcompetitie bekend gemaakt. Jammer genoeg mocht ik niet aan deze wedstrijd
meedoen.Ze denken zeker, dat ik niet kan springen. Eerlijk gezegd heb ik dat ook nog haast nooit gedaan, maar ik had het best graag willen proberen. Nou ja, mijn tijd komt ook nog wel.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 12 april 2014

Mooi rustig voorjaarsweer.
Er wordt weer geregeld gelest in de buitenbak en dat vind ik leuk. Er komt soms wel eens iets engs voorbij zoals heel grote machinedingen met veel lawaai, maar ik heb inmiddels wel begrepen, dat het geen kwaad kan.

Vrijdag 11 april 2014

Wisselend bewolkt, niet te warm, niet te koud. Precies goed dus.

Donderdag 10 april 2014

Bewolkt, rustig en fris weer.
Vandaag is de voorhoede van de club van kleine gevleugelde praatjesmakers weer gearriveerd.Ik bedoel natuurlijk onze zwaluwen.Het zijn nog maar twee paartjes, maar ze hadden meteen het hoogste woord . Gezellig, dat gekwetter.Het eerste wat ze deden was het uitzoeken van de fijnste nesten,die er nog waren van vorig jaar. Wie het eerste komt het eerste maalt.

Woensdag 9 april 2014

Pracht weer. De hele dag zon, geen wind en 18 graden.

Pagina: «  251  |  252  |  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement