Het Dagboek

Dinsdag 4 augustus 2015

Niet te geloven. Vandaag eerst geen zon te zien. Bijna de hele dag regen en hooguit 14 graden.Maar aan het eind van de middag werd het plotseling toch nog mooi weer.Dat kwam goed uit, want de fotoshoot stond op het programma en we zien er natuurlijk allemaal veel charmanter uit in de zon dan in de regen.

Fotoshoot

Maandag 3 augustus 2015

Bloedheet, veel zon en zeker 32 graden.
Hallo mensen, ik ben Bill.Ik woon op het moment in de grote stal eerste rechts naast Vosje en tegenover Pjotr en Jasmijn.
Ik zag vanmorgen de kinderen van het nieuwe ponykamp met zijn allen langskomen. Ze kwamen kennis met ons maken. Ben benieuwd wie mij als verzorgpony krijgt.

Kampkinderen
Behalve een verse groep kampkinderen waren er ook een paar  mensen met een graafding gearriveerd. Zij begonnen met frisse moed de parkeerplaatsen naast de eik onbruikbaar te maken. Het schijnt, dat de mensenmestplaats de laatste tijd niet meer goed wilde leeglopen en dat is heel erg vervelend, vooral met zoveel gebruikers op het moment. Ze denken, dat alle rioleringsbuizen verzakt zijn geraakt door al die erg zware apparaten, die er de laatste tijd overheen zijn gedenderd.En nu gaan die mensen dat repareren.Nou, ik wens ze succes. Het lijkt me een moeilijke klus om erachter te komen waar al die buizen dan wel verstopt zitten.

Buizen

Zondag 2 augustus 2015

Zon, weinig wind, 23 graden.
Superweer voor een buitenrit en die hebben we dan ook gemaakt.Het was fijn om relaxt over de Holterberg te zwerven.Ik was blij, dat ik mee mocht.
Toen we terugkwamen zag ik een vreemd mens op een steigertje staan te wiebelen op de straat voor de tuin van het voermens en Theo met een snoeiding in zijn handen. Vreemde aktie op zondag zou je zo zeggen. Maar BB wist natuurlijk weer te vertellen wat er aan de hand was.Deze zomer schijnen er schrijfmensen van het Deventer Dagblad, ze noemen het om onnaspeurlijke redenen tegenwoordig ook wel de Stentor, op pad gestuurd te worden om verhaaltjes over allerlei verschillende mensen te verzamelen voor in die krant.Dan moet je natuurlijk wel die mensen zien te vinden. Ze hebben dus bedacht, dat je dan kunt aanbieden om klusjes te doen in ruil voor een soort interview. Nu zag Theo er al een tijdje tegenop om zijn heg aan de bovenkant te snoeien. Een snoeiend schrijfmens zou dus best welkom zijn. En zo is het gekomen. Het verhaaltje komt dinsdag in de Stentor en de heg ziet er weer tiptop uit. Goed geregeld ! Ik denk trouwens wel, dat het schrijfmens morgen zijn armen  zal voelen.Dat snoeiding zag er namelijk best zwaar uit. Nou ja, je moet wat overhebben voor je boterham.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Tubantia

Zaterdag 1 augustus 2015

Soms zon, soms bewolkt. 17 graden.
Veel rijmensen zijn met vacantie, maar er beginnen ook al wel wat terug te komen. Als je dan thuis bent is het natuurlijk fijn om wel te kunnen rijden. Dat kan dan tijdens de ponykampen toch op de zaterdagen en de woensdagmiddagen. De lesgroepen zijn dan wel allemaal anders van samenstelling dan normaal.

Vrijdag 31 juli 2015

Vannacht 1 graad onder nul...en overdag 22 graden boven nul. Hoe verzinnen ze het. We moeten toch overal tegen kunnen tegenwoordig.
We hebben er weer een toeristengastpaard bij gekregen. Hij is in onze stal geparkeerd en ja hoor...In mijn box. Ikzelf ben verhuisd naar de duobox eerste links. Ander uitzicht ,ook goed. Dat gastpaard is een beetje groot uitgevallen. Hij heet dan ook Bo XXL. Hoe toepasselijk.! Maar hij is heel aardig hoor. Niks mis mee.

Gastpaard

Donderdag 30 juli 2015

Meestal droog, soms een beetje zon, 16 graden
Vandaag is eigenlijk kampvuurdag voor de kampkinderen op hun laatste avond, maar ik had er een hard hoofd in. De buitenbak, waar ze dit altijd doen, stond namelijk nog behoorlijk onder water. Maar ze zijn hier niet voor 1 gat te vangen.Als het niet kan, zoals het moet, moet het maar zoals het kan. Ze hebben gewoon een fikkie gemaakt in een grote ijzeren schaal in de wei. En ook dat was hartstikke gezellig hoorde ik vertellen.

Woensdag 29 juli 2015

Zon en een bui, zon en een bui, zon en een bui. En dit zo ongeveer om de 10 minuten. Een hele kunst om er met de werkjes tussendoor te zeilen en een beetje droog te blijven.
In de zomer zijn er natuurlijk altijd veel vliegen overal.Hier in onze stal zijn de zwaluwen daar uiteraard erg blij mee en wij hebben er, door hun voortdurende jacht op die beestjes, ook weinig last van. Maar de zwaluwen vliegen niet in de kantine en daar schenen juist veel vliegen te wonen. Er was al van alles geprobeerd om ze weg te krijgen. Een soort blauwe lamp, allerlei sproeidingen enz., maar de vliegen bleven gewoon waar ze waren. Laat ze nu toch een oplossing hebben gevonden...Er schijnt geen vlieg meer te bekennen te zijn.! Toen onze hulpmensen namelijk met zijn allen een soort trainingsbijeenkomst hadden bij een manege ergens ver weg, hebben ze daar een soort doosje gezien, dat helemaal zelfstandig om de zoveel tijd een pufje geeft, waar de vliegen echt niet tegen kunnen.Ze hebben nu ook zo'n ding besteld en in de kantine gezet. Bingo...Alle vliegen zijn geemigreerd en de mensen kunnen er weer ongestoord en ongeprikt zitten. Ze zijn er helemaal enthousiast over.

Anti vlieg

Dinsdag 28 juli 2015

's Morgens hoosbuien, later in de middag droog en veel wind.
De rijkinderen van het 4e kamp zijn gisteren gearriveerd. Tot nu toe hebben ze nog niet zo'n mooi weer. Gelukkig hebben we een fijne binnenbak, waar gereden en gespeeld kan worden.
Ze hebben dus maar een dressuurwedstrijd gehouden en wij zaten niet verlegen om werk. Ik heb in ieder geval mijn beste beentje voorgezet, want ik ben dol op wedstrijden.
's Avonds was het weer zo opgeknapt,dat de geplande buitenrit gewoon door kon gaan. Ook leuk.

Maandag 27 juli 2015

Overdag regenachtig.15 graden, maar 's avonds droog.
Ik ben Sunshine en woon in de nieuwe stal, op het moment achteraan links. Het is heel gezellig. We wonen hier namelijk met z'n tachtigen. Maar dat is maar een schatting hoor.Het kunnen er best meer zijn. En als ik het zo bekijk zal het niet lang meer duren of er komen nog een stuk of 20 bij. Jullie snappen inmiddels natuurlijk wel, dat ik praat over de normale 10 paarden en pony's plus de boerenzwaluwen (waarvan gezegd wordt, dat ze zeldzaam worden...! ) hoog boven ons. Die maken met zijn allen een heleboel herrie en dat klinkt heel vertrouwd, maar ik ben ietsje minder te spreken over alles wat ze laten vallen. Ik heb gelukkig de mazzel, dat een heleboel poep net op mijn hek valt en niet in mijn stal. Maar mooi is natuurlijk anders.

Zondag 26 juli 2015

Overdag droog, vaak zon, weinig wind. 18 graden. Het was moeilijk te geloven, dat er echt zo'n noodweer was geweest, maar als je naar buiten keek zag je toch hier en daar wel wat spullen en takken liggen, die daar niet horen. Maar als je dan verneemt , dat er overal bomen zijn omgewaaid en tenten zijn weggeblazen hebben onze beschermengeltjes toch wel een complimentje verdiend. Onze grote tent staat er nog en heeft zelfs helemaal niets geleden.En er is weliswaar een boom omgewaaid, onze appelboom in wording, maar die staat allang weer overeind.
Het voermens heeft de bloemetjes buiten gezet en die zijn natuurlijk ook nog heel. Je hoort hier dus niemand klagen. Ikzelf ben nog meegeweest op een buitenrit en nu is de week alweer om. Ik geef de pen aan Sunshine.

Storm Storm

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement