Het Dagboek

Zondag 18 december 2011

Zonnig en droog. 5 graden.
Bartje is weer terug van die "Efteling." Hij vertelde, dat alles leuk was behalve de sprookjes.Maar het gaat toch juist om de sprookjes daar vroeg ik verbaasd. Maar Bart zei, dat hij daar niets leuks aan kon ontdekken.Gaat er een heks met een huis van snoepgoed een paar kinderen vetmesten om op te eten. Komt er een wolf, die een lieve oma opeet of een boze stiefmoeder, die een prinses probeert te vergiftigen !Ik kan daar echt helemaal niets grappigs aan ontdekken. Maar de achtbaan en de treintjes en al dat soort dingen waren vet gaaf, dus als je die sprookjes vergeet was het  verder hartstikke leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Simon

Zaterdag 17 december 2011

Wisselend bewolkt. Af en toe regen.
Er zijn de laatste tijd veel rijmensen ziek. De meesten schijnen misselijk te zijn. Niet zo handig, dat ze dit soort narigheid vaak met zijn allen tegelijk krijgen. Laten we hopen, dat ze gauw weer beter zijn want er schijnt weer de een of andere vakantie aan te komen. Altijd zuur als je dan ziek bent lijkt me.

Vrijdag 16 december 2011

Heel veel regen, vooral 's nachts.
De buitenbak is nu een zwembad en als het zou gaan vriezen is het een ijsbaan.Ook leuk. Maar ik denk toch, dat ze voor die tijd de vijverpomp er wel op hebben gezet om het water er af te halen. We hebben tenslotte geen schaatsen onder onze voeten.

Donderdag 15 december 2011

Regenachtig.
We hebben allemaal weer eens een wormkuur gehad.De rest van het jaar laten ze alleen onze mest onderzoeken en dan hoeven er meestal maar een paar van ons een kuur te hebben, maar nu , na de weideperiode, nemen ze liever het zekere voor het onzekere. In de zomer hebben er soms vreemde gastpaarden in onze weiden gelopen. De mest wordt er wel iedere dag uit gehaald, maar je kunt toch niet weten. Ik vind het behoorlijk vies spul, maar een grote hap hooi neemt de smaak wel weer weg.

Woensdag 14 december 2011

Meestal droog. Somber en windstil.
Bartje is met zijn papa en mama voor een paar dagen vertrokken naar een plaats,die hij "de Efteling" noemde. Hij wist niet precies wat dat was, maar had gehoord dat het erg leuk zou zijn. Nou ja, we zullen het wel horen als hij terug is.
Vanmorgen heeft alweer een grote machine al de modder, die in de loop van het jaar op het plein naar boven is gekomen bij elkaar geschraapt. Ik hoorde, dat dat wordt weggebracht en dat dan de gaten worden opgevuld met het zwarte spul, dat al in grote zakken klaar staat . Ze noemen het freesasfalt hoorde ik zeggen.

Dinsdag 13 december 2011

Eerst winderig en heel veel regen, later droog en windstil.
Het mens, dat hier alles doet wat met grote machines moet gebeuren kwam al vroeg aanrijden en is zowat de halve dag bezig geweest om onze binnenbak weer eens ondersteboven te keren.
Daarna heeft hij alles weer mooi gelijk getrokken en later heeft vader Gerrit er nog een heleboel krullen op gegooid. We kunnen nu weer prima uit de voeten op een fijne bodem.

Maandag 12 december 2011

Zonnig. Eerst windstil, later juist veel wind.
Ik ben Igor en woon in de nieuwe stal. Ik ben vandaag trouwens net verhuisd.Eerst stond ik links tussen Bill en Dp., maar er is weer een nieuweling verschenen, die onderdak moest hebben.Bill is dus weer vertrokken naar zijn oude plekje bij de binnenbak naast Twingo. Ik ben op zijn plaats gekomen en in mijn vroegere stal staat nu een zekere Ulika. Nu vraag je je misschien af waarom die Ulika niet simpelweg op de plaats van Bill is gezet.Nou, dat komt omdat die box net iets kleiner is dan de andere boxen en ik ben net iets kleiner dan Ulika. Vandaar.Het lijkt trouwens best een aardig paard.Ben benieuwd waar ze vandaan komt en wat ze hier komt doen. Dat zullen we binnenkort wel van haar vernemen denk ik.
Sjoni was vandaag heeeeeel trots op zichzelf.Hij is gisteren naar een springconcours geweest met zijn mens en raadt eens wat....Ze hebben geen enkele fout gemaakt en hebben de 8ste prijs gewonnen. Voor het eerst in de prijzen in de klasse L !! Als je weet, dat dat minstens 1.10 m. hoog is en dat er een heleboel andere paarden aan hebben meegedaan is dat best knap !! Het schijnt ook nog mee te tellen voor de selectie van degenen,die mee mogen doen aan het Overijssels kampioenschap. Volgende week mag hij nog een keer naar zo'n soort wedstrijd. Dan gaan we allemaal duimen, dat het weer zo goed zal gaan en dat hij dan naar dat kampioenschap zal mogen.

Zondag 11 december 2011

Bewolkt, maar droog . 6 graden.
De dag begon met een wedstrijdje vaardigheid.Lekker sturen, keren en wenden om pionnen, tussen balkjes door en af en toe een sprongetje. Buurman Okkie heeft ook meegedaan en hij vond het hartstikke leuk.,Weer eens iets anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zaterdag 10 december 2011

Voor de afwisseling nu eens zonnig en ook nog windstil.
Vanmiddag hebben Igor, DP, Nushky en Okkie onverwacht een buitenritje gemaakt met toeristen,die door het mooie weer opeens zin in een bosrit hadden. De drie damestoeristen wilden eerst ook nog een bijbehorende mantoerist meenemen. Maar toen onze mensen er achter kwamen, dat dit mens vond, dat hij goed genoeg kon rijden , omdat hij al een paar keer op een paard had gezeten en er niet was afgevallen zeiden ze, dat dan helaas de rit niet door kon gaan. Toen hebben de toeristendames besloten, dat de mantoerist dan maar thuis moest blijven en zijn ze lekker met Igor aan het hoofd vertrokken voor een geslaagd rondje Holterberg zonder ongelukken.

Vrijdag 9 december 2011

Winderig en regenachtig.
Simon heeft vandaag kans gezien om de waterleiding naar zijn zelfdrinker van de muur te trekken.Hij had de pech, dat hij halverwege betrapt werd zei hij, maar de sufferd snapte niet, dat hij geen pech, maar juist heel veel geluk had gehad." Hoezo ?" vroeg hij ook nog. "Ik vond het net zo leuk om aan die buis te trekken !Hij was al helemaal krom en je kon er iets wits in zien zitten. Spannend !"Toen buurman Pride vroeg of hij het ook zo spannend zou vinden om een dikke straal water over zich heen te krijgen en dat misschien uren lang als hij na de laatste ronde zijn werkje had afgemaakt, kwam hij daar toch iets van terug. "Heb ik niet bij nagedacht," zei hij eerlijk. Maar hij heeft zijn straf al wel gehad.Omdat onze mensen niet zo gauw iets konden bedenken om de boel afdoende te repareren hebben ze de buis helemaal volgesmeerd met cribox.En omdat onze Simon dit spul ook al niet kende greep hij er vol in.En dat, beste mensen, zal hij echt nooit meer doen.Cribox is onschadelijk, maar bijt vreselijk in je mond en lippen, dus dat wil je dan in het vervolg wel laten. Alweer iets geleerd.Ach ja, onze Simon is pas 5 jaar en het verstand komt met de jaren. Laten we dat tenminste hopen!

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement