Het Dagboek

Donderdag 21 november 2013

Windstil, somber en droog.
Vergeleken met andere jaren zitten er nog heel veel bladeren  aan de bomen en liggen er overal veel meer eikels rond dan we ooit hebben gezien.Jammer, dat de mensen ze opruimen daar waar wij lopen, want de meesten van ons vinden ze best lekker als tussendoortje. En dat schijnt nu juist niet te mogen,omdat er in die dingen een stofje zit, waar we heel ziek van kunnen worden. Goed om te weten. Toch ??

Woensdag 20 november 2013

Eerst prachtig zonnig weer, later jammer genoeg weer bewolkt en maar 5 graden.
Vanmiddag hadden kinderen,die normaal in een les rijden gevraagd of ze ook eens een keer daarvoor in de plaats mochten voltigeren. Nou, dat kon dus. Okkie was aan de beurt en het maakt hem nooit wat uit of er nu 1 of 3 kinderen tegelijk op zijn rug zitten
Okkie op de rug 

Dinsdag 19 november 2013

Eerst een beetje regenachtig, later droog. 8 graden.
We waren helemaal vergeten wie deze week de pen heeft.Dat ben ik, Toet, dus.Ik woon tegenwoordig al een poosje in de sterstal samen met Melli, Bill en Byou rondom een soort pleintje.Heel gezellig.
Inmiddels zijn Lizzy en Pjotr ook geschoren. En weten jullie wat het merkwaardigste is ?Ik hoorde zeggen, dat al die pony's zijn geschoren met dezelfde messen, die alsmaar niet bot werden. Waarom dat vreemd is ???Wel, onze mensen hebben een tijdje geleden een nieuw scheerapparaat aangeschafd en sinds dat in gebruik is genomen mopperden ze aan een stuk door.Er kon met moeite en pijn hooguit 1 paard of pony mee geschoren worden en dan ging het niet meer. De messen zijn wel op 3 verschillende adressen weer geslepen en iedere keer hetzelfde verhaal. Ten einde raad wilden ze dat ding dan maar weggooien en een andere aanschaffen. Maar er moest dringend geschoren worden en er was nog geen ander apparaat. Dus toen er nog weer een andere scherpslijper door iemand genoemd werd is Ingrid zuchtend in de auto gestapt met de botte messen en heeft een behoorlijk eind moeten rijden om er te komen.De slijper bleek iemand te zijn in een gewoon huis met in een schuurtje een soort werkplaatsje en het voermens zonk de moed in de schoenen. Ze kon erop wachten en het slijpmens was in 5 minuten klaar voor ongeveer de helft van de prijs van de andere slijpers.Hij zei, dat er nu met die messen wel 5 of 6 paarden geschoren konden worden en het voermens geloofde daar dus helemaal niets van. Maar wat dacht je wat ...Het slijpmens had gelijk en ze zijn hier erg blij, dat ze het scheerapparaat nog niet hadden weggedaan. Er blijkt namelijk helemaal niets mis mee te zijn.

Maandag 18 november 2013

Zwaar bewolkt, windstil en heel donker
Het weer was vandaag net zo somber als wij ons allemaal voelen. Wij moeten namelijk onze Twingo missen. Hij is vandaag voorgoed weggegaan. Hij had nog steeds veel pijn. De medicijnen hielpen helemaal niet meer en hij had er eigenlijk helemaal genoeg van.Toen is Donna gekomen als afgezant uit de paardenhemel en heeft hem voorgesteld met haar mee te gaan naar de paarden en pony's, die hier in de afgelopen 39 jaar hebben geleefd en die nog steeds bij elkaar zijn . Niemand daar heeft nog ergens pijn en ze lopen in hele grote sappige weilanden heel gezellig met elkaar.Dat leek Twingo een goed plan. Hij zei dus aju tegen Misty en Sunny ,zijn buren en is gewoon meegegaan. We denken, dat hij het daar best wel naar zijn zin zal hebben, maar we missen hem nu al.

Twingo 2013 

.

Zondag 17 november 2013

Somber,droog en rustig weer.
De laatste dagen was er alweer een spoedcursusmens op herhaling hier.Vanmiddag mochten Okkie en ik met hem op buitenrit. Het was alleen niet zo aardig van Okkie, dat hij het ineens in zijn hoofd kreeg om in galop langs mij heen te schieten. Het begeleidersmens, dat op mij zat, zette me meteen op de rem en riep het wegscheurende spoedcursusmens na, dat hij moest remmen en vooral aan iedere kant een been moest houden. Dat lukte wonderwel en Okkie werd snel tot de orde geroepen. Toch leuk om te zien, dat iemand,die nog maar zo weinig ervaring heeft al zo goed in balans kan blijven bij een onverwachtte aktie van een ondeugend rijdier.

Zaterdag 16 november 2013

's Morgens erg mistig, later gelukkig opklaringen.
Vanmiddag was het tweede deel van de cursus "Help....mijn kind rijdt paard,"De ouders kregen eerst in de kantine theorie over het harnachement en op- en afzadelen. Later mochten ze het zelf gaan proberen.
Help, mijn kind rijdt paard 

Vrijdag 15 november 2013

Hele dag droog en minder koud.
Ik zag vanmiddag het dierenartsmens weer eens aan komen rijden en zijn komst had een vervelende reden.Onze Twingo, die eerst juist zo goed vooruit ging, was opeens weer helemaal terug bij af.Hij had opnieuw enorme pijn overal en vooral in zijn voeten. Hij vertelde, dat hij gisteren een sprintje had getrokken in de paddock, gewoon, omdat hij daar zin in had en dat hem dat slecht was bekomen.Hij is meteen weer aan de maxximale hoeveelheid pijnstillers gezet en we hopen allemaal, dat hij daar gemak van zal hebben.

Donderdag 14 november 2013

Regenachtig donker weer. Niet meer dan 5 graden.
De zelf benoemde stalkat Dikkie D. is inmiddels helemaal ingeburgerd.D.W.Z. de term "stalkat"klopt niet helemaal,want we zien hem haast nooit in de stal.Onze mensen zetten hem wel geregeld het huis uit om zijn behoefte te doen en vooral een frisse neus te halen, maar we staan ervan versteld hoe hij iedere keer weer kans ziet om zichzelf in no time weer naar binnen te smokkelen.Op naar de zachte bank...Ik hoorde Sandra zachtjes mopperen, dat ze nooit, echt helemaal nooit ,zo'n luie kat had meegemaakt en ik geloof niet,dat dat een compliment was.
 Dikkie Dik

Woensdag 13 november 2013

Meestal droog en zelfs af en toe zon.
We hebben tegenwoordig ook een stagiairemens. Ze schijnt hier twee weken te mogen rondlopen in plaats van naar school te moeten. Niet verkeerd toch ! Ze rijdt hier ook, dus ze kent ons al een beetje en dat is best gemakkelijk.Maar er is natuurlijk best verschil tussen een keer in de week een les rijden of hele dagen achter ons aan te lopen om te helpen zorgen, dat onze stallen schoon blijven, wij in en uit de paddocks worden gebracht, dat op tijd ons eten klaar staat enz. enz. Maar ze doet het hartstikke goed vinden wij, dus van ons krijgt ze in ieder geval een goed cijfer.

Dinsdag 12 november 2013

Hele dag druilerig en koud.
Weten jullie wie er gisteren opeens de stal binnenwandelden? Een van de spoedcursusmensen met zijn vrouw,die vorige keer aan het einde van zijn week heeft meegelest. Ze wonen hier ergens ver vandaan, maar hebben hun auto deze kant op laten rijden om een dagje op herhaling te gaan. Ze hebben allebei een uur priveles gehad en 's middags nog een uur samen. Ze vonden het leuk en BB en Pride ook. BB,waar het spoedcursusmens tijdens zijn eerste week veel op heeft gezeten, zei, dat het mens nog niets was vergeten.Ze schijnen van plan te zijn om ergens daar in de buurt, waar ze wonen, een leuke manege te zoeken en dan iedere maand een dagje gezellig hier te komen lessen. Goed plan toch !

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement