Het Dagboek

Maandag 26 oktober 2015

Droog, zonnig, 17 graden
Hallo, daar ben ik alweer Een half jaar is zo voorbij. Mijn naam is Jasmijn en ik woon nog steeds in de grote stal naast Pjotr en op het moment een zekere Toby.
Toen ik in de paddock stond zag ik, dat de crossbouwmensen druk bezig waren om de hindernissen, die ze eerst met veel moeite hadden opgebouwd op het bouwland achter ons, weer af te breken. En afbreken gaat toch echt veel sneller dan opbouwen, want aan het einde van de dag was het veld weer leeg. En het fijne was , dat het dit keer bij het afbreken en opruimen ook eens een keer droog weer was. De laatste jaren was het vaste prik, dat de dag na de cross de hemel open ging en die arme afbreekmensen zowat wegspoelden.

Zondag 25 oktober 2015

Droog, zonnig, weinig wind en zo'n 17 graden.
Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik tot mijn vreugde, dat het prachtig weer was.

cross

Al gauw begonnen de mensen van heinde en verre aan te komen rijden met hun rolhokken vol paarden en pony's. Het duurde niet lang of de twee parkeerweiden stonden mudvol.

auto's  Trailers
De rijmensen van onszelf, die de middencross mochten doen, hebben 's morgens vroeg de cross gelopen onder leiding van Arjan, die bij iedere sprong precies uit de doeken deed wat de bedoeling was.

Cross

 
Ik vond het megaleuk om de middencross te lopen. En je raad nooit wie foutloos heeft gecrossed en foutloos gesprongen en de eerste prijs heeft gekregen !! Juist ja...Watsildit, oftewel mijn persoontje. Ik ben heel erg trots en mijn dag kon natuurlijk niet meer stuk.Net zoals trouwens de dag van de andere deelnemers.Iedereen heeft genoten en ik hoorde, dat er veel leuke mailtjes zijn gekomen om te bedanken voor deze, zoals ze zeiden, super goed georganiseerde wedstrijddag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn.

Zaterdag 24 oktober 2015

Droog, veel zon en weinig wind. 16 graden.
's Morgens was er gewoon les en 's middags......de kindercross. Leuk, leuk. Bij de kindercross worden de meeste pony's begeleid door loopmensen, natuurlijk super snelle loopmensen,omdat  onze mensen alle rijkinderen graag heel aan de finish willen zien. Pony's worden namelijk wel eens erg enthousiast als ze lekker door het bos en over het land mogen rennen . Ze vergeten dan wel eens,dat het de bedoeling is, dat de kinderen op hun rug daar ook blijven en tegelijk met hen door de finish gaan, terwijl die kinderen nog net niet genoeg ervaring hebben om daar zelf alleen voor te zorgen.En dat is dan zo goed opgelost.
Ik heb gehoord, dat ik inderdaad morgen mee mag doen met de middencross en daar verheug ik me mateloos op.Het lijkt me helemaal te gek om nu eens lekker uit mijn dak te gaan in het vrije veld.

kindercross

Vrijdag 23 oktober 2015

Wisselen bewolkt, toch vaak zon en weinig wind.
Het is vakantie en als er vakantie is is er altijd een kampdag.En die kampdag was dus vandaag.Altijd gezellig zo'n stelletje enthousiaste rijkinderen, die de hele dag met ons komen rijden, knuffelen en spelen.

Donderdag 22 oktober 2015

Bewolkt en rustig weer.
De crossbouwmensen hebben zich de hele dag in het zweet gewerkt om alle vlaggen,sponsorspandoeken,richtingaanwijzers enz. op de goede plek te krijgen.
In de buitenbak, die  helemaal blank staat  zijn allemaal geulen gegraven en het voermens komt zowat ieder uur het zand, dat met het afstromende water wordt meegesleept en de slootjes verstopt, weghalen. En je kunt al goed verschil zien. Eerst was het alleen maar een hele grote plas en nu zijn het al meerdere plassen geworden. Er is dus al een heleboel water weg, maar het is toch nog steeds meer een eendenparadijs dan een nette buitenbak , waarvandaan de cross zal worden gestart en waar moet worden los gereden.

Woensdag 21 oktober 2015

Zwaar bewolkt, droog en weinig wind.
Onze mensen waren vandaag dubbel blij.De mais is er vandaag eindelijk af gegaan, zodat de crossbouwersw hun werk af kunnen gaan maken. En bovendien was Sandra jarig en hoewel ze nog niet zo heel erg jarig was als vorige week Margriet, is zoiets toch altijd genoeg reden voor veel felicitaties, cadeautjes en taart.

Verjaardag

Dinsdag 20 oktober 2015

Wisselend bewolkt, af en toe zon.
Het schijnt weer de een of andere vakantie te zijn. Rijkinderen lopen tenminste af en aan op tijden, dat ze anders nooit te zien zijn.Ze vinden het hier leuker dan op school en dat kan ik me best voorstellen.

Maandag 19 oktober 2015

Veel zon ,weinig wind.
Ik ben Sil, een afkorting van Watsildit, en ik woon tegenwoordig in een Silostal tussen Venice en het brokkenhok. Allebei prima buren. Venice is mijn vriendin en weidemaatje en door naast de voersilo te staan ben ik als eerste aan de beurt als er gevoerd wordt. Ook niet verkeerd...Mijn mens heb ik al lang niet gezien, maar gelukkig mag ik geregeld meedoen in de lessen. Ik verveel me dus echt niet.Voor mij als draver is de galop nog wel een dingetje, maar de mensen zeggen, dat ik erg mijn best doe en ook goed vooruit ga.Ik meen zelfs opgevangen te hebben,dat ik zondag mee mag doen in de middencross. Dat zou vet cool zijn..Ik hoop, dat het waar is.

Zondag 18 oktober 2015

Wisselend bewolkt, niet veel wind.
Ik heb weer mijn gewone stapexercitie gedaan. Hoewel het niet echt spectucalair is begin ik er toch aan te wennen en is het een welkome onderbreking van de dag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

Zaterdag 17 oktober 2015

Overdag droog en somber.
Ondanks al het water van de laatste dagen kon er flink worden doorgewerkt aan de cross. De meeste grond ligt namelijk tamelijk hoog en staat dus gelukkig niet zo snel onder water.

Crossbouw Crossbouw hindernis 4

Hindernis 4

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement