Het Dagboek

Zaterdag 1 september 2012

Hele dag zon. Weinig wind. 20 graden.
De rijmensen beginnen terug te komen van weggeweest, maar alles is nog lang niet normaal. Veel rijkinderen krijgen andere lesroosters, andere scholen enz. enz., dus er moet weer enorm gepuzzeld worden om iedereen weer op een haalbare plek te krijgen. Maar het is tot nu toe nog ieder jaar gelukt, dus het zal nu ook wel weer goed komen.

Vrijdag 31 augustus 2012

Veel regen en opeens zelfs midden op de dag niet meer dan 11 graden !
Alweer de laatste dag van de laatste week van de ponykampen. Wat is het snel gegaan . Maar het was een gezellige tijd. De kinderen hebben veel geleerd en veel plezier gehad en de paarden en pony's hebben de hele zomer lekker gewerkt. Het kamp werd zoals altijd afgesloten met de showmiddag voor de ouders en andere aanhang. Er was van alles te zien tot stoelendans aan toe. Wat ze allemaal wel niet verzinnen...

Donderdag 30 augustus 2012

Wisselend bewolkt. 's Avonds regen.
De kinderen van het laatste ponykamp hadden dus dikke pech.Geen kampvuur op de laatste avond.Jammer hoor.Maar als ik me goed herinner hadden de kampkinderen vorig jaar maar in 1 week kampvuur en de andere 5 weken niet. Al met al was het zomerweer dit jaar toch veel beter dan vorig jaar.

Woensdag 29 augustus 2012

Meer wolken dan zon, droog en veel wind.
Sydney, mijn overbuurman, begint aardig in te burgeren. Eerst is hij door onze mensen weer aan werken gewend. Hij had namelijk voordat hij hier kwam een jaar in de wei gelopen, omdat hij een blessure had opgelopen. Er was een goede kans, dat dat door rust weer goed zou komen. Hij heeft dus een heeeeel lange vakantie gehad en nu mocht hij proberen of het probleem is opgelost.En tot nu toe lijkt het goed...Hij is hier nu een paar maanden en heeft deze week voor het eerst in een les meegelopen. Onze mensen waren daar heel tevreden over en Sydney zelf ook.Hij zegt, dat hij nergens meer last van heeft en is daar natuurlijk blij mee. Bovendien hoor je er pas echt bij als je gewoon mee mag doen zei hij. En daar heeft hij gelijk in.

Dinsdag 28 augustus 2012

Droog en bewolkt.
Vorig jaar hadden we bij ons in de stal maar 1 zwaluwennest,maar tegenwoordig loopt het de spuigaten uit. Er zitten nu zeker 5 nesten en allemaal heel hoog en onbereikbaar. Ik vind het best gezellig, al dat gekwetter. Het prettige is, dat ze met zijn allen ervoor zorgen, dat de vliegen een kort leven hebben. Nadeel is, dat die vliegen voor een deel ook weer uit die zwaluwen vallen en een behoorlijke troep veroorzaken. Er is zelfs een grote bak onder het ergste nest gezet als zwaluwenwc. Maar al met al zouden we ze toch niet graag willen missen.
Stal de Eik

Maandag 27 augustus 2012

Droog, wisselend bewolkt en zo'n 22 graden.
Ik ben Zazou en woon nog steeds in de nieuwe stal met Nicky aan de ene kant en een zekere Awa aan de andere kant. Awa woont hier normaal niet maar is met haar mens Mariska mee,die hier werkt en nu ook in de leiding van het ponykamp zit.Omdat Mariska nu dag en nacht hier is kan ze haar paard thuis niet verzorgen. Vandaar.Wij vinden het best leuk zo af en toe een "voorbijganger" te logeren. Je hoort nog eens andere verhalen.

Zondag 26 augustus 2012

Af en toe een beetje onweer en heel veel regen. Dit keer ook hier. Zelfs zoveel, dat we 's middags niet meer de wei in konden, omdat er water op stond. Aan de ene kant heel jammer, maar aan de andere kant heel goed voor het gras en dat is ook belangrijk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Zazou.

 

Zaterdag 25 augustus 2012

Rondom ons heen regen. Hier weer eens de hele dag droog.
Bartje heeft besloten, dat hij dit jaar mee gaat doen met de cross. Dat had hij vorig jaar al afgesproken met Sanneke. Hij zou rijden en Sanneke zou meerennen. Nou ja, dan moet je er toch minstens op kunnen blijven zitten, dus hij is in training gegaan.Nu Sanneke nog !
Stal de Eik Stal de Eik

Vrijdag 24 augustus 2012

Wolken en zon. Windstil en 25 graden.
Stal de Eik  Stal de Eik
De kampweek is omgevlogen en 'smiddags was de voorstelling voor de ouders, opa's, oma's en andere ophaalaanhang.De kinderen hadden zelf mogen bedenken wat ze wilden laten zien en hadden daar goed voor geoefend.Het is dan ook prima gelukt. Na de prijsuitreikuing hebben we ze allemaal uitgezwaaid en ze riepen vrolijk, "tot volgend jaar."

Stal de Eik

Donderdag 23 augustus 2012

Alweer de hele dag droog en 24 graden.
Vanmorgen hebben de kampkinderen springles gehad in de wei. hartstikke leuk. We hebben allemaal ons best gedaan. Alleen Twingo maakte weer eens een grapje.Zijn rijkind reed vol goede moed naar een hindernis. Maar Twingo bedacht op het laatste moment, dat hij er ook best langs kon en sloeg onverwachts af.Het gevolg was natuurlijk, dat zijn rijkind het evenwicht verloor en aan de zijkant kwam te hangen. Maar ze worstelde en kwam weer boven. Helaas niet in het zadel, maar er voor.Inmiddels had ze de slappe lach gekregen dus het was maar goed, dat Twingo nu maar eens even stil stond,zodat ze weer echt in het zadel kon komen. Dus eind goed al goed.
Stal de Eik Stal de Eik Stal de Eik

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement