Het Dagboek

Zondag 4 augustus 2013

Zonnig en droog, beetje wind en ongeveer 25 graden. Lekker weer voor een dagje vrij tussen de ponykampen door en de wei en de paddocks waren weer helemaal in trek.
De week is weer om en ik geef de pen aanJasmijn.

Zaterdag 3 augustus 2013

Gelukkig weer een wat normalere temperatuur. Nog steeds hoogzomers, maar de hitte viel niet meer als een klamme deken bovenop je zodra je een stap naar buiten zette.We zijn gisteren ook bijna niet naar de wei geweest. En hoe leuk we weidegang anders ook vinden. Dit keer waren we blij, dat we niet hoefden. Op stal was het een stuk aangenamer om te zijn.

Vrijdag 2 augustus 2013

Vandaag was het nog erg veel warmer. Meer dan 35 graden.
Ik kan er goed tegen, maar dit is niet leuk meer.'s Morgens , toen het nog ietsje koeler was, hebben we nog geoefend voor wat de kinderen hadden bedacht dat ze dat aan de ophaalouders wilden laten zien en 's middags hebben we dat in een lage versnelling ook gedaan.Hopelijk is het morgen wat frisser, want dit werkt niet fijn.
De prijsuitreiking als afsluiting van de kampweek was natuurlijk buiten, in de schaduw van de grote bomen.
Prijsuitreiking ponykamp 

Donderdag 1 augustus 2013

's Morgens nog niet te warm, 's middags richting 29 graden.
Vanmorgen zijn we met zowat alle medewerkers en de kampkinderen vertrokken voor een lange buitenrit. Okkie liep voor het rijtuig en wij allemaal er achter aan tot aan de lunch, ergens op een picknicplaats midden in het bos.Daar kregen we water en de mogelijkheid om even te grazen en daarna zijn Okkie c.s. en wij anderen uit elkaar gegaan en hebben wij een andere route genomen. Hartstikke leuk rit. Wel heel erg jammer, dat onderweg het fototoestel, waar alle kampfoto's mee worden gemaakt, kapot is gegaan .Nu zijn we alle foto's,die eerder zijn gemaakt, zoals van de modeshow en deze rit , kwijt. Onze mensen hebben het kaartje, waar alles op stond nog naar de fotowinkel gebracht om te kijken of er nog wat te redden is. Die mensen daar gaan het wel proberen, maar ze waren er erg pessimistisch over. Ik ben dus bang, dat het niet gaat lukken.
's Middags werd het echt te warm voor ons om te werken. De kampkinderen zijn dan ook naar het zwembad gebracht en hebben zich daar best vermaakt vertelden ze.

Woensdag 31 juli 2013

Bewolkt, winderig en ongeveer 20 graden.
Vandaag was ik aan de beurt om even te verhuizen. Mijn box was namelijk als laatste aan de beurt om geverfd te worden en nu moet het eerst drogen.Alle boxmuren zijn nu weer schoon en blinkend wit. Het staat heel goed. De zwaluwen werden eerst wel wat zenuwachtig van deze schoonmakerij, maar toen ze begrepen dat hun nesten met rust werden gelaten, gingen ze over tot de orde van de dag. In dit geval het voeren van hun derde broedsel.Het is hier langzamerhand net een voliere, maar gezellig is het wel al dat gekwetter.

Dinsdag 30 juli 2013

Bewolkt en niet warm.
Gisteren hadden onze mensen wat problemen met onze buitenbak.Hier op het plein is hemelwater altijd zo weer weg, maar de buitenbak was nog steeds een zwembad en het zag er niet erg naar uit, dat dat snel zou gaan veranderen.Vader Gerrit heeft dus de vijverpomp weer opgezocht en een gat gegraven net buiten de omheining.De pomp werd er in gehangen en het water vloog erin.Het werd vervolgens weggepompt door een slang,die even was geleend van de sprooeiinstalatie,die heel kort geleden de wei moest nat houden.Deze lange slang werd in de bosrand gelegd en de planten daar waren weer heel blij met het water. Een uurtje later was de klus geklaard en was de bak weer prima berijdbaar.
Water in de buitenbak Water in de buitenbak Henk 

Maandag 29 juli 2013

Wisselend bewolkt, af enh toe zon en ongeveer 23 graden.
Ik ben BB en woon sinds 1 1/2 jaar in de grote stal. Helemaal achteraan naast Igor. Ze hadden mij gekocht om het team van medewerkers te versterken en inmiddels ben ik helemaal ingeburgerd.Ik heb mijn vroegere overbuurvrouw Venice als weidemaatje en samen hebben we het prima naar onze zin in onze vrije tijd. Zij is zwart net zoals ik en op de een of andere manier geeft dezelfde kleur toch meestal meteen een band.
Het 4e kamp is vandaag begonnen en ik verheug me op weer een weekje extra vertroeteld te worden.We zijn vanmiddag maar meteen begonnen met een buitenrit en daar was het super fijn weer voor. Niet te warm en niet te veel vliegen.Precies goed.

Zondag 28 juli 2013

's Nachts het zwaarste onweer, dat ik me kan herinneren. Het bleef maar donderen en bliksemen met harde windstoten ertussendoor en niet te vergeten...heel veel regen.Fijn, dat de kinderen uit het vorige kamp weer lekker thuis in hun eigen bed lagen en de kinderen van het volgende ponykamp nog steeds in hun eigen bed sliepen.Onze grote tent heeft trouwens al het natuurgeweld prima doorstaan.Hij stond nog muurvast en er was geen drup water doorgekomen. Toch prettig om te weten.
De week is weer om en ik geef de pen aan BB.

Zaterdag 27 juli 2013

Eerst droog, maar toen weer ineens een grote regenbui.
Je ziet onze weilanden opknappen en weer lekker groen worden. Als het net heel veel heeft geregend mogen we er trouwens nooit in, want dan vertrappen we te veel volgens onze mensen. Ze konden daar best eens gelijk in hebben, maar jammer is het wel.

Vrijdag 26 juli 2013

Warm.
's Morgens heeft een mens met een groot schuifding onze buitenbak weer mooi recht getrokken.

Rechttrekken buitenbak
Dat hadden onze mensen zo geregeld om 's middags de eindpresentatie van het kamp voor een deel ook buiten te kunnen doen. Maar ze hadden buiten de waard, in dit geval de weergoden, gerekend. Het schuifmens was nog niet weg of het begon te regenen. En niet zo'n klein beetje ook.Zelfs  buienradar, dat altijd alles weet, vergist zich kennelijk wel eens in de richting, waarin de watervallen op het laatste moment besluiten te gaan. Gelukkig kunnen onze mensen in de binnenbak zelf bepalen wanneer het gaat regenen, dus alles is goed gekomen en de kinderen hebben kunnen laten zien waar ze voor geoefend hadden.
De tent is weer leeg en de bagage ligt onder de carport klaar om meegenomen te worden. Nu maar hopen dat dan ook gebeurt en dat er niets achter blijft.
Ponykamp foto binnenbak
 

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement