Het Dagboek

Zaterdag 29 maart 2014

Zonnig, veel minder wind en wel 18 graden.
Wedstrijd ! ! ! Vandaag de derde wedstrijd van de wintercompetitie. Leuk, leuk. Ik mocht ook meedoen en had dik een prestatiepunt.Hoezo oud !

Vrijdag 28 maart 2014

Nog steeds droog en winderig, maar opeens veel warmer.
We hebben inmiddels onze dekens niet meer op, maar ze liggen nog wel voor het grijpen bij onze stallen. Gezien de tijd van het jaar is het tenslotte niet onmogelijk, dat het weer erg veel kouder zou worden.Als ik me goed herinner was het vorig jaar om deze tijd nog onder nul.

Dekens in de stal

Donderdag 27 maart 2014

Droog en nog steeds veel wind. Daardoor is het alweer erg droog geworden overal en dat is bepaald niet groeizaam.Jammer

Woensdag 26 maart 2014

Droog en veel wind.
Toen ik vanavond door het kantineraam keek zag ik, dat de recreantenclub weer eens een sessie met de flexchair had georganiseerd. Dan komt een fysiotherapiemens met een wiebelstoel en een beeldscherm. De mensen gaan dan om de beurt op die wiebelstoel zitten en doen dan bv. net alsof ze op een paard door een bocht gaan. Op dat scherm kunnen ze dan ongeveer zien wat wij dan voelen van hun beweging. Leuk he ? Als ze dat goed door krijgen hebben wij er veel gemak van.Nadat ze op die stoel hebben geoefend gaan ze dan in het echt  op een van ons uitproberen wat ze geleerd hebben. Wat ons betreft gaan ze dat nog veel vaker doen. Leuk en leerzaam.
Flexchair 

Dinsdag 25 maart 2014

Af en toe een bui en veel wind.
Het gras begint nog maar een heel klein beetje te groeien. Vanmorgen kwam het grotemachinemens de wei inrijden en begon allemaal kleine witte dingetjes rond te sproeien. Ze noemen het kunstmest en ze schijnen serieus te denken ,dat nu het gras binnenkort de grond uit zal schieten. Nou, ik moet het nog zien ...!

Onderhoud weide

Maandag 24 maart 2014

Ik ben Misty en woon in een box bij de binnenbak tussen Sunny en Lizzy. Prima plek. Altijd veel te zien en gezellige buren.
Vanmorgen was ons stagiairemens er weer, maar we konden niet erg waarderen wat hij aan het doen was. We krijgen maar een keer per jaar een wormkuur, omdat iedere dag alle drollen uit alle weiden en paddocks worden gehaald en uit wormeionderzoek iedere keer weer blijkt, dat we  geen traceerbare wormen hebben. Maar voor de zekerheid om misschien per ongeluk over het hoofd geziene wormen weg te krijgen ,moeten we toch een keer per jaar dat vieze spul slikken. En dat was een mooie gelegenheid voor ons stagiairemens om te leren hoe dat moet.
Twan 

Zondag 23 maart 2014

Wisselend bewolkt en opnieuw 1 geweldige hoosbui.Het plein, dat net  was drooggevallen stond meteen weer vol met water.Gelukkig doen alle afvoerputjes het goed, dus het zal allemaal wel weer snel goed komen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 22 maart 2014

Wisselend bewolkt en 1 geweldige hoosbui. Binnen 5 minuten stond het hele plein blank en dat was jammer, want het was net weer helemaal droog. "Maar het stuift in ieder geval niet meer en dat is ook wel fijn." zei Tico. Dat paard leert absoluut snel bij in het zoeken van de zonzij van dingen.
's Middags was er een verjaarspartijtje. Lizzy wist trots te vertellen, dat ze 5 kinderen tegelijk op haar rug had gehad. Ze waren natuurlijk allemaal klein en licht, maar 10 voetjes tegen je zijkant voelt toch wel een beetje raar, zei ze.Maar ze had geen stap verkeerd gezet voegde ze er aan toe. "Nou, dat mag dan in de krant,"zei Dp .Flauw hoor..
Verjaarspartijtje 

Vrijdag 21 maart 2014

Wat een afgang ! Niet meer dan 8 graden met veel wind en regen. Enfin, het vriest in ieder geval niet en het sneeuwt ook niet. "En er zijn ook geen steekvliegen " deed Tico een duit in het zakje. En gelijk heeft hij.
's Avonds heb ik meegedaan met de carrouselles. Dat was weer heel gezellig. We zijn in training voor een demonstratie tijdens de open dag op 6 april en het gaat steeds beter. Ze hebben er een leuk muziekje bij bedacht en het is heel leuk om te doen.

Donderdag 20 maart 2014

Het schijnt vandaag het begin van de lente te zijn, maar ze hebben zich vast vergist.Het was ver boven de 20 graden.Zou het het begin van de zomer zijn ??? Of toch niet ???

Pagina: «  253  |  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement