Het Dagboek

Donderdag 8 december 2011

Bewolkt en windstil.
Bartje kwam langs en vertelde, dat hij het heel druk had. Hij moest zijn opa helpen om in de werkplaats een mooie balie te maken voor in het kantoor. Dan kunnen de mensen daar een boel spullen in kwijt en de telefoon en zo kunnen daar dan ook mooi op staan. Binnenkort zullen we het ding wel zien, want ze moeten het door onze stal dragen als het klaar is.

Woensdag 7 december 2011

Veel wind en regen.
Vosje, die bij de binnenbak woont, vertelde in de paddock, dat onze Olleke, die normaal in een beginnersles nooit een been verkeerd zet, kans heeft gezien in een longeles zo snel weg te spuiten, dat haar rijkind er prompt af viel. En die arme ziel zat er ook nog voor de eerste keer op ook nog. Olleke schaamde zich er achteraf wel voor, maar eigenlijk kon ze er niets aan doen.Wij zijn natuurlijk nog steeds schrikdieren, die er bij iets onoverzichtelijks, dat misschien gevaarlijk zou kunnen zijn, zonder verder nadenken meteen vandoor gaan.Ik vroeg nieuwsgierig wat er dan toch wel zo eng was. Nou, Olleke was rustig met haar berijdster aan het draven toen er opeens uit het niets een klein broertje van een ander rijkind hard langs de rijbaan rende. En dat was op zich nog niet zo erg, maar hij had klompjes aan en was zo klein, dat je hem wel kon horen, maar niet zien. Dat is toch wel eng genoeg, of niet soms ?? Gelukkig kwam Olleke niet verder dan dat de longe lang was en is alles goed afgelopen.
Na de laatste middagles gingen die rijkinderen niet naar huis en kwamen er nog een paar bij ook. Ik hoorde, dat ze met elkaar een verlaat sinterklaasfeestje hebben gevierd met cadeautjes en patat. Nou ja, als je maar plezier hebt .En zo te zien op de foto mankeert daar helemaal niets aan !


Dinsdag 6 december 2011

Best veel buien. Alles begint nu kliederig te worden.
Het is deze week druk met de hulpverleners. Vanmorgen draaide het busje met tandartsen plus assistenten de hoek om."Ik ben lekker niet aan de beurt," zei Okki tevreden. Maar wie schetst zijn verontwaardiging toen hij toch uit zijn box werd geplukt en naar de tandarts gebracht. En dat terwijl hij echt niet aan de beurt was,Maar nu wil het geval, dat onze tandartsen toevallig ook dierenarts zijn en Okki was gisteren uit de les gehaald,omdat hij steeds ging staan alsof hij moest plassen, maar er kwam niets.Dat was de laatste tijd al vaker opgevallen en nu er toch een dierenarts in de buurt was hebben onze mensen hem gevraagd om er even naar te kijken. Voordat Okki het wist had hij een sedatiespuit tepakken en liet toen gewillig zijn edele delen onderzoeken.Er is niet echt iets vreselijks uitgekomen, hoorde ik. Er zaten wel wat harde stukjes heel hoog in de plasbuis en die zijn er uit gehaald. Hopelijk is het probleem nu verholpen.

Maandag 5 december 2011

Wisselend bewolkt. Kouder en af en toe een winterse bui.
Hallo, ik ben dus Jasmijn en woon al heel wat jaren in de grote stal naast Pjotr en Okki.
Vanmorgen reed de auto van de dierenarts het plein op."Is er iemand ziek " vroeg Orlando ongerust. Maar nee hoor. Toen Simon uit zijn box werd gehaald wisten we meteen wat aan de hand was. Simon was kennelijk zijn proeftijd goed doorgekomen en als nu de dierenarts, na onderzoek, zou zeggen dat hij helemaal gezond was, zou hij mogen blijven.En ja hoor....Hij heeft alle onderzoeken goed, zelfs heel goed doorstaan. Ik zag uit de verte, dat hij bij de buigproeven , waarbij de dierenarts al zijn benen in een onmogelijke stand 1 minuut vasthield en hem daarna meteen liet wegdraven geen pas verkeerd heeft gezet.Super hoor !Zelfs een paar passen onregelmatig is nog voldoende. Nou, we hebben er dus een nieuwe medewerker bij en daar is iedereen, ook hijzelf, heel blij mee.

Zondag 4 december 2011

Overdag windstil en droog. 's Avonds veel regen.
Splendid is weer naar huis vertrokken en Harry is gearriveerd.Het blijkt de 3 jarige zoon van Splendid te zijn, die net weg is gegaan. Niet dat hij echt Harry heet hoor. Zijn echte naam schijnt Dancing Splendid te zijn.Dat is wel andere koek dan Harry ! Of niet soms ?En weten jullie wat het gekke is ?Deze prima naam is bedacht door dezelfde mensen,die het nu altijd alleen maar over "Harry" hebben en dat voor hetzelfde paard.Wie het snapt mag het zeggen.In ieder geval ben ik blij, dat ik Venice heet en ook zo genoemd wordt. "Maar hoe oud ben jij dan ?" vroeg Donna (die eigenlijk Parmante heet)." 4 Jaar " zei ik naar waarheid. En weten jullie wat ze zei ? "Dan kun jij geen Venice heten, want jij bent een KWPNer en alle KWPNpaarden van wie de naam met een V begint zijn nu 9 jaar en geen 4." Au, daar heeft ze toch een punt moet ik toegeven.Toevallig kwam net het voermens langs en vroeg aan mijn mens of ik echt wel Venice heette."Welnee", zei ze tot mijn verbazing."Venice heet eigenlijk Ciantha. En kijk...dan klopt het verhaal toch wel weer. Ik zeg maar zo..ik zeg maar niets meer.
De week is weer om en ik geef de pen aan Jasmijn, zowat de enige, begrijp ik nu, die ook echt alleen maar Jasmijn heet. Wie nu denkt te weten hoe oud Jasmijn dan is mag dat mailen naar stal@eik.nl. Onder de goede inzenders verloten wij een gratis priveles.Ook mensen,die hier niet rijden mogen meedoen !!!

Zaterdag 3 december 2011

Storm en regen.
De laatste tijd ben ik weer een beetje aan het werk.De ene dag wordt ik gelongeerd en de andere gereden en tot nu toe gaat dat goed.Hopelijk ben ik nu de kinderziektes wat voorbij.

Vrijdag 2 december 2011

Droog, weinig wind en later zelfs zon !
Melli is vanmorgen weer eens met het rolhok naar de dierenkliniek geweest. Volgens haar mensen is ze niet vooruit te branden en ze willen graag weten waarom dat is.Ik hoorde, dat ze bloedje hebben geprikt ( zo schijnen ze dat te noemen) en daaruit bleek, dat eigenlijk alles in orde is behalve misschien iets met de lever, maar dat wisten ze niet zeker. Ze krijgt nu in ieder geval een poeder, dat equitop forte heet. Het zou leuk zijn als dat zou helpen, want ze heeft de laatste tijd toch echt genoeg gezondheidsproblemen gehad.

Donderdag 1 december 2011

Winderig, wisselend bewolkt en 's avonds veel regen.
Vader Gerrit heeft vandaag de nieuwe paddocks helemaal afgemaakt en Zazou en Floran mochten er als eerste in. Ze vertelden, dat je er prima kunt zijn.Je staat daar lekker beschut door de bosrand en je kunt precies zien, wat er in de buitenbak en een stukje van de binnenbak gebeurt.

Woensdag 30 november 2011

Windstil en zonnig. Zeker 10 graden.
Vanmiddag kwam er weer een groot apparaat aanrijden, dat richting nieuwe paddocks ging.Pjotr, die toen net in de buitenbak stond, vertelde, dat de bodem van die paddocks nu ingeklonken was en nu verder werd aangereden. Het zag er heel mooi uit volgens hem. ben benieuwd wanneer we er in mogen.
Vandaag was de laatste werkdag van Thessa hier. Ze heeft heel veel afscheidscadeautjes gekregen van de rijmensen en de rijkinderen en een grote mand lekkers van al onze eigen mensen samen.We wensen haar en Usher het allerbeste in de toekomst !!!

Dinsdag 29 november 2011

Storm en regen, meer kan ik er niet over zeggen.
Gisteren is Hillie vertrokken. Ze vertelde, dat ze naar een boerderij ergens dichterbij waar haar mensen wonen ging verhuizen. Op haar plaats kwam Simon te staan, die op proef is als medewerker, maar die inmiddels zo populair is geworden, dat onze mensen niet meer zoveel keuze hebben in de beslissing wel of niet. Op de plek waar Simon stond, naast Tico, woont nu tijdelijk Sjoni, die al eerder is geweest. Zij heeft thuis geen binnenbak en moet volgende week naar een wedstrijd. Nu kan ze mooi iedere dag nog even oefenen om daar de blitz te kunnen maken. Als zij weer weg is zou er een zekere Harrie verschijnen, die deze winter op die plaats komt te wonen. Wat dat voor iemand is weten we natuurlijk nog niet, maar we houden jullie op de hoogte.

Pagina: «  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement