Het Dagboek

Vrijdag 19 oktober 2012

Droog. Soms beetje zon en wel 18 graden.
De boombladeren krijgen steeds mooiere kleuren , maar beginnen ook flink af te vallen.Nu is zichtbaar geworden, dat in de boom midden op het erf nog een nest met 2 jonge duiven zit.Zijn die even laat...! We dachten, dat de zwaluwen dit jaar in de vertraging waren met hun laatste broedsel, maar om eind oktober nog jongen te moeten voeren in een kale boom is toch wel heel slordig.
Stal de Eik

Donderdag 18 oktober 2012

Bewolkt. 15 graden.
Eind van de ochtend kwamen er 5 vreemde rolhokken aanrijden en daar kwamen 5 paarden met een spraakgebrek uit stappen. Tenminste, dat dacht ik eerst,want toen ik er eentje vroeg wie ze waren en wat ze hier kwamen doen kon ik er helemaal niets van maken van wat hij zei.Later begreep ik, dat ze geen spraakgebrek hadden, maar een andere taal spraken. Duits dus.Hun mensen waren oud militaryruiters, die 1 keer per jaar met elkaar en hun paarden (of die van hun kinderen) met vakantie gingen.Dit jaar waren ze hier gekomen, omdat ze hadden gehoord, dat onze Holterberg erg mooi buitenrijgebied is.
Nou, wij en vooral onze rijmensen hebben het wel geweten. Je kunt begrijpen, dat er niet zomaar 5 stallen vrij waren. Dus de paddockstallen werden weer even in gebruik genomen en een deel van de paarden en pony's werden verzet,omdat die paarden graag bij elkaar wilden staan. Dat werd dus de nieuwe stal en degenen,die daar normaal wonen stonden opeens overal en nergens. Heel geregeld stonden er rijkinderen op het plein te vragen."Waar is Olleke. Ik kan Toet helemaal niet vinden enz. enz."Nou ja, het was maar voor een paar dagen en een beetje flexibel moet je maar zijn. Toch !

Woensdag 17 oktober 2012

's Morgens regen. De rest van de dag droog.
In de sterstal is de bezetting iets veranderd. Byou woont nu naast Melli aan de voorkant. DP is op de plek van Byou gekomen en staat nu dus naast Bill. Dat was trouwens wel lachen.Melli vertelde, dat de eerste keer, dat de voerkar er aan kwam Bill uit gewoonte begon te bijten richting DP, zoals hij altijd met Byou had gedaan. Gewoon een beetje geklapper met de tanden en elkaar dan net missen. DP vond dat ook wel leuk en deed hetzelfde terug.Alleen hadden de brave borsten er geen rekening mee gehouden, dat de hals van DP net ietsje langer is dan die van Byou. het gevolg was, dat de pony's elkaar vol in de lippen beten. Ze vlogen prompt allebei opzij en likten beteuterd hun zere mondjes.Het voermens was ook geschrokken van dit onverwachtte resultaat en zei, dat DP weer moest verhuizen als dat zo zou blijven. Maar dat was niet nodig hoor.Ze hadden leergeld betaald. Als nu de voerkar komt staan ze allebei beschaafd te wachten zonder nog enige uitval naar elkaar te doen.

Dinsdag 16 oktober 2012

's Morgens regen. Later droog en veel wind.
Vandaag is een buurboermens heel druk geweest om het eindveld van de cross berijdbaar te krijgen. Er staat namelijk nu een zeker 1 meter hoog groen spul met leuke gele bloemetjes. Ze noemen het geel mosterdkruid of zoiets. We hadden dat daar nog nooit gehad en toen het begon te groeien dachten onze mensen eerst, dat de paarden er wel overheen zouden kunnen lopen. Maar het werd alsmaar hoger en hoger. Dat was dus geen optie meer.Daarom worden er nu brede paden in gemaaid en is het spul daar alvast in de grond gewerkt. Het ziet er hartstikke leuk uit en de bodem lijkt heel goed.Nu hoopt natuurlijk iedereen, dat het niet veel meer gaat regenen.
Stal de Eik Stal de Eik

Maandag 15 oktober 2012

Wisselend bewolkt. Af en toe een buitje.
Ik ben Kleo en woon de laatste tijd heel gezellig naast mijn weidemaatje Orlando in de grote stal. Aan de andere kant staat meestal Nushky.Ik zeg meestal, omdat Okkie, die aan de overkant woont, soms voor een nachtje met Nushky van plaats verwisselt. Onze mensen doen dat, omdat Nus een heel slordige en slechte eter is,die veel laat liggen en er dan vervolgens doorheen walst, waardoor het er niet lekkerder op wordt. Maar Okkie eet altijd nonstop door totdat er nergens meer een sprietje hooi is te vinden. Nushky komt dan de volgende morgen in een schone stal en de mensen kunnen dan weer beter in de gaten houden of en hoeveel Nushky eet. Okkie vindt dit uiteraard prima geregeld.  Je bent tenslotte een haflinger of niet !

Zondag 14 oktober 2012

Wisselend bewolkt, heel veel wind en behoorlijk fris.
Vanmorgen was er oefenspringen.Rijkinderen leerden hoe ze een parcours moesten afleggen. Ik spring niet meer,maar vanuit mijn box was het leuk om ernaar te kijken.
Ondertussen liep het plein vol met vreemde rolhokken. Er kwam een groep rijmensen van ver weg, waarvan een deel eigen paarden had meegenomen , om een buitenrit te maken over de Holterberg. Pride kreeg de leiding en Orlando, Okkie en BB mochten ook mee. Ze zijn een hele poos weggebleven en kwamen voldaan weer terug. Pride zei, dat het leuk was om weer eens met heel andere paarden te beppen.
Stal de Eik
Ondertussen zat het mens van Pjotr ook niet stil. Ze had besloten, dat hij nu maar eens van zijn wintervacht verlost moest worden en is uren bezig geweest om hem te scheren. Pjotr was er wel blij mee, want het werkt niet fijn met zo'n dikke jas aan. Maar hij was erg slecht te spreken over zijn rechterbil.Meestal laat zijn mens  wel een hartje staan,maar dit keer is ze behoorlijk uitgeschoten. Er staat nu een joekel van een hart.Hij is er niet blij mee."Daar kun je toch niet met fatsoen mee over straat"mopperde hij. Maar hij zal het er mee moeten doen.Beter een groot hart dan helemaal geen hart. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

 Stal de Eik

Zaterdag 13 oktober 2012

Eerst droog,later best veel regen.
Ik hoorde, dat er een ansichtkaart was gekomen van de mensen,die op de open dag in het voorjaar een weekend in Landal Greenparks hadden gewonnen. Ze waren nu in zo'n park en op de kaart stond, dat ze het er erg leuk vonden. Mooie mazzel toch als je met een speurtocht op ons terrein zo'n mooie prijs hebt gewonnen !!!

Vrijdag 12 oktober 2012

De hele ochtend stromende regen , aan een stuk door en zonder ook maar een ogenblik op te houden.Er was een buitenrit gepland met mensen van ver weg en Pride, Orlando en BB,die mee zouden gaan en zich er op hadden verheugd waren in mineur.Het zou nu natuurlijk niet doorgaan. Maar mensen zijn soms ondoorgrondelijk. Ze hebben dus helemaal niet afgebeld. Ze zijn gewoon gekomen, hebben opgezadeld, zijn in de regen weggereden, in de regen weer teruggekomen. En weet je wat ? Zowel de paarden als de mensen zeiden, dat ze het reuze naar de zin hadden gehad. Nou, ik zie eigenlijk niet in, wat er nu aan is om in de stromende regen door een kletsnat bos te kachelen. maar dat zal dan wel aan mij liggen.

Donderdag 11 oktober 2012

Bewolkt en overdag nog droog. 's Nachts begon de voorspelde regen, keurig op de voorspelde tijd.
Inmiddels is vader Gerrit begonnen het kapotte muurtje van de mestplaat te repareren. Dat is best nog een heel werk, maar het vordert al aardig.
Stal de Eik

Woensdag 10 oktober 2012

Eerst zon, later bewolkt, maar wel droog.
Overal in de buurt hoor je nu dag en nacht de grote machines,die de mais oogsten en heeeele grote volgeladen wagens scheuren met een noodgang over ons kleine smalle weggetje. Haast, haast, haast.Ik heb gehoord, dat er regen, veel regen , op komst is, dus ik kan ze geen ongelijk geven.

Pagina: «  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement