Het Dagboek

Vrijdag 11 september 2015

Hele dag zon en zo'n 22 graden. Super.
Nu het meeste werk aan het afdak klaar is heeft Hans even tijd genomen om de heggen en struiken op het terrein onder handen te nemen. En dat was niet overbodig!

Snoeien

Donderdag 10 september 2015

Vaker zon en zo'n 20 graden.
Er was vanmorgen weer een groep blinde en slechtziende mensen van het Looerf hier om te ervaren hoe het voelt als je op een paard zit. Sommigen vonden het echt eng, maar iedereen heeft zichzelf overwonnen en is opgestapt.

Looerf

Woensdag 9 september 2015

Zwaar bewolkt, meestal droog.
Het afdak begint gevuld te raken met spullen. Het mooie is, dat je nu kunt zien waar alles ligt en dat de hulpmensen niet meer het risico lopen een stuk dak op hun hoofd te krijgen als ze even iets willen pakken. 

Berging

Dinsdag 8 september 2015

Wisselend bewolkt, overdag droog.
Vandaag was weer eens tandartseninvasie.Het is, dat die mensen nuttg werk doen, maar wij zien ze allemaal liever gaan dan komen. Ik hield mijn hart vast toen ik een van die mensen met een halster in de hand en een speurende blik in de ogen onze stal binnen zag komen . Maar gelukkig. Hij moest niet mij hebben, maar Jasmijn.Pak van mijn hart ! Het is niet zo, dat die behandeling echt pijn doet, maar dat die ijzeren klem in je mond en al dat gebreek en geknars is toch niet grappig. Igor was ook de pineut en hij zei, dat dat tandartsenmens zijn arm zo ver in zijn mond had gestoken, dat hij even dacht, dat dat mens zijn hand voorgoed kwijt was. Maar gelukkig bleek alles nog vast te zitten  en kwam de arm ongeschonden weer naar buiten.

Tandarts

Maandag 7 september 2015

's Nachts veel regen, overdag droog, maar nogal frisjes.
Ik ben Kleo en woon in de Grote stal naast Orlando en op het moment Lizzy, tegenover BB en Toby, de nieuwe ster op proef.Zo spreek je nog eens andere paarden en dat is best leuk. Orlando moet natuurlijk gewoon naast mij blijven wonen, maar voor de rest wat afwisseling in de stalbezetting heeft toch wel wat . Maar "niks afwisseling," riepen Pjotr, Jasmijn en BB verontwaardigd in koor. "Wij staan hier alle drie al jaaaaaaaren ïn dezelfde box en dat willen we graag zo houden." Maar ik denk niet dat ze zich zorgen hoeven te maken, want onze mensen snappen meestal tamelijk goed waar we het naar de zin hebben en waar niet.

Zondag 6 september 2015

Wisselend bewolkt en af en toe een klein buitje.
Inmiddels is Toby, de nieuweling al een beetje gewend. Hij was eerst in de nieuwe stal gezet. Dat is onze mooiste stal, maar vreemd genoeg vond hij het daar drie keer niks. Hij drentelde onrustig heen en weer, vond het doodeng als zijn buren weggingen en nog veel enger als ze weer terugkwamen . Onze mensen hadden al gauw door, dat dit dus niet werkte en hebben hem naar de grote stal verhuisd. En ja hoor, gezellig tussen Jasmijn en BB in kalmeerde hij al gauw en zag zijn eventuele nieuwe leven weer beter zitten. Hij vertelde, dat hij eigenlijk al lang niet meer was bereden, omdat zijn mens een jong paard had, dat nog alles moest leren. Tijd voor twee had ze niet, dus hij bungelde er maar wat bij aan."Goh, "zei Obiku, "dat is een bekend verhaal."
Maar nu mag hij dus aan een wat interessanter en nuttiger leven beginnen bij ons. Tenminste als hij goed zijn best doet.Tot nu toe heeft nog niemand op hem gereden,want onze mensen vinden, dat hij eerst maar eens goed moet wennen.Hij is tenslotte van 24 uur per dag alleen maar in de wei lopen in een klap verplaatst naar een vreemde box, vreemde paddocks en vreemde weiden. Voor een eerste week is dat wel genoeg. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 5 september 2015

Veel wind, meer buien, 11 graden.
Zaterdagmiddag is altijd introductieles voor kinderen, die graag willen leren ponyrijden, maar nog niet goed weten waar ze aan beginnen.

introductieles

Die leren dan dus eerst ons poetsen, hoeven krabben, opzadelen, afzadelen,met ons lopen zonder op hun voeten getrapt te worden enz. enz.Verder gaan ze kunstjes doen op Lizzy en Okkie. Ze noemen dat voltigeren. Ze zitten dan op de pony zonder zadel, maar kunnen zich vasthouden aan de handgrepen van de voltigeersingel. Onze mensen hebben allerlei figuren op grote foto's gezet en degenen,die niet aan de beurt zijn om op de pony te zitten mogen kiezen welk figuur het kind op de pony moet proberen uit te voeren. En ik kan je vertellen, dat dat nog niet zo eenvoudig is.

introductieles1 Introductieles2

Vrijdag 4 september 2015

Zwaar bewolkt , af en toe een bui en alweer kouder. Hooguit 12 graden.
Onze winterdekens zijn ook weer teruggebracht door de wasserijmensen, die ook altijd repareren wat in de loop van de winter kapot is gegaan.We kregen een compliment, omdat onze dekens alleen maar een beetje vuil en bijna niet kapot waren. En dat terwijl we de hele winter ermee buiten in de paddocks hebben gerold en 's nachts meestal liggend slapen.Dat is dus het voordeel als de boxen altijd mooi schoon zijn.

Donderdag 3 september 2015

's Morgens droog, later buien. 14 graden.
Mijn buurzwaluwen zijn inmiddels uitgevlogen en zijn aan het oefenen voor de lange reis, die ze binnenkort zullen gaan maken. Ze hebben er niet zo veel zin in, maar ze moeten wel. Zwaluwen leven alleen maar van vliegende insecten en die zijn er de laatste tijd al veel minder. Als ze echt allemaal op zijn hebben de zwaluwen geen keus en moeten ze naar het zuiden gaan waar nog wel wat eetbaars rondvliegt. Maar ze komen ieder jaar gewoon weer  terug en het leuke is, dat ze dan altijd het voorjaar meebrengen.
Vandaag is er een nieuwe medewerker gearriveerd, maar wel op proef. Hij heet Toby en verder weten we nog niet zo veel van hem.

Woensdag 2 september 2015

Zwaar bewolkt, meer wind, 16 graden.
Het nieuwe afdak is bijna klaar en de spullen, die overal rond liggen kunnen er in gepakt worden. Onze mensen zijn daar heel blij mee. Opgeruimd werkt nu een keer veel gemakkelijker en het staat nog goed ook.

Berging

Pagina: «  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement