Het Dagboek

Woensdag 19 maart 2014

Bewolkt saai weer. ongeveer 14 graden.
Ik heb vanuit een van mijn buitenluiken (ik kan kiezen, want als enige heb ik twee buitenluiken! ) met verbazing staan kijken naar Remco, die zijn vrije dag aan het besteden was met het verplaatsen van behoorlijke hoeveelheden onduidelijke dingen vanuit de berging tussen de binnenbak en de schuur, waarin de carport, de werkplaats en de Sterstal , zijn gehuisvest. Ze schijnen dat bouwsel te willen slopen en dan zal het inderdaad eerst leeg moeten worden gemaakt. Ben benieuwd wat er dan voor in de plaats zal komen.

Dinsdag 18 maart 2014

De hele dag donker weer en tegen de avond een tijdje een lekker regentje. Iedereen blij.
Ik heb vandaag niet veel in mijn eigen stal gestaan, want onze tandartsen zijn zowat de hele dag geweest en hadden de boxen van Tico en mij ingepikt als behandelruimte. Dat vond ik prima, maar minder gezellig was, dat ik ook aan de beurt bleek te zijn. Nou ja, dan is het ook maar weer voor een jaartje achter de rug en achteraf bekeken is het erg prettig, dat alles nu weer lekker glad is. Het eet toch net ietsje comfortabeler.

Maandag 17 maart 2014

Wisselend bewolkt. Droog.
Mijn naam is Pride en ik woon al een paar jaar in de eerste stal rechts als je de nieuwe stal binnenkomt. Naast mij staat Tico en de duobox van Okkie en Olleke is aan de overkant.
Onze mensen beginnen kennelijk steeds meer schoonmaakkriebels te krijgen. Cristel, een vast vrijwilligershulpmens,heeft ontdekt, dat je met azijn dat groene spul,dat op hout en steen gaat groeien, alg noemen ze het, weg kunt krijgen. En nu zie je haar om de haverklap met een sproeiding door de wereld spuiten...en stinken.Eerst dachten ze ,dat het niets hielp, omdat je de dag na de behandeling geen verschil zag, maar na een paar dagen was het groene spul toch ineens weg. Het staat dan echt wel veel netter.
Cristel sproeien 

Zondag 16 maart 2014

Minder wind. Droog, maar somber weer.
Ik mocht mee op buitenrit, dus mijn dag was weer helemaal goed. Het kan eigenlijk niet schelen wat voor weer het dan is. Door bos en over de hei rijden is altijd fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 15 maart 2014

Snoeiharde wind en weinig zon. Niet meer dan 11 graden. We waren het echt beter gewend.
Het groepje kinderen, dat hier hun verjaardagsfeestje kwam vieren had nergens last van. Ze hebben kennis kunnen maken met wat ponyrijden is en volgens mij vonden ze het hartstikke leuk.

Vrijdag 14 maart 2014

Winderig en fris. Uiteraard droog.
Vandaag hebben we iets  beleefd wat niemand voor mogelijk had gehouden. Een boefmens heeft de achterruit van de auto van de moeder van een rijkind, die vlak achter de nieuwe stal geparkeerd stond, zomaar kapot geslagen. Dat mens had haar tas op de grond gezet achter de stoelen en weg was de tas met alles er in. En dat is gebeurd midden op de middag...Op die tijd zijn er voortdurend op onverwachtte momenten mensen langs gekomen op weg naar de les of komende van de les op weg naar hun auto's. Een buurman is tig keer langsgekomen met een mestverspreider. Bij ons werd mest weggehaald en Theo was er vlak naast aan het werk in de tuin of liep met de hond richting erf of bosrand. Je snapt niet waar ze het lef vandaan halen. Maar ja. De ruit is kapot en de tas is weg.Tel uit je winst.Laat dus zelfs hier maar nooit meer iets waardevols in je auto liggen.
Inbraak 

Donderdag 13 maart 2014

Wisselend bewolkt en heel veel wind. Zo langzamerhand beginnen onze mensen al weer te zeggen, dat een beetje regen toch wel erg prettig zou zijn.Alles wordt stoffig en het gras in de wei groeit ook voor geen meter. Het is toch ook nooit goed !

Wownsdag 12 maart 2014

Droog, wisselend bewolkt. Hooguit 11 graden.
We hebben allemaal onze dekens weer op hoor. Het was even lekker zonder, maar de tijd is kennelijk toch nog niet helemaal rijp.

Dinsdag 11 maart 2014

Lente.!
Vanmorgen al vroeg kwam de dierenarts.Ik vroeg me  af of er iemand ziek was, maar dat was dus niet het geval.Het ging om de jaarlijkse prikpartij tegen influenza/tetanus , wat dat dan ook moge zijn.En dit keer ging het reuze vlot.Floran, die altijd hysterisch werd als hij ook maar een dierenarts in de verte zag,staat ergens in Drenthe lekker pensioen te vieren. Daar hadden ze dus geen last van. Verder is niemand van ons  bang voor zo'n flutprikje. Het papierwerk kostte meer tijd dan de hele enterij.
Prikken Jaarlijkse prikken 

Maandag 10 maart 2014

Hele dag zon, geen wind en zeker 20 graden.
Hallo, ik ben Duo Penotti, maar iedereen noemt me DP. Ik woon in de nieuwe stal links achterin. Tegenover Caramel en naast...even niemand. Onze mensen zoeken al lang naar een vervanger van Twingo . Ze dachten, dat ze er een gevonden hadden en daar is die box voor bestemd. En waarom staat die pony daar dan nu niet ? Nou, dat komt zo. Die pony kennen we , want hij is met zijn mens al een paar keer hier op ponykamp geweest. Nu is dat mens groter gegroeid en past er niet meer zo goed op. Nu hadden ze bedacht, dat die pony dan mooi hier zou kunnen komen werken en omdat het een leuk dier is vonden onze mensen dat een goed idee.Eind goed al goed zou je zeggen. Maar ja, er kwam een kink in de kabel. Net voordat de pony zou verhuizen is hij kreupel geworden, terwijl hij nog nooit iets had gemankeerd. En nu wachten ze er hier natuurlijk even op hoe het verder zal gaan. "Weet je wat,"zei Olleke plotseling Ïk herinner me nog zo'n soort verhaal, maar dat ging over een paard van hier.Hij heette Flip en was met Sandra al heel knap geworden in dressuur.Hij vertelde op een dag, dat hij toevallig had gehoord, dat hij binnenkort verkocht zou worden. Er zouden Amerikanen komen kijken en als ze hem leuk vonden zou hij verhuizen naar een heel ver land. En daar had hij dus helemaal geen zin in. En het zou ook niet gebeuren, want hij had een list bedacht zei hij.Wat gebeurde er ??? De dag voordat die mensen zouden komen deed hij of hij zich verstapte en , o wat zielig, hij was hartstikke kreupel, terwijl hij nog nooit zoiets had gehad. Toch jammer, dat die mensen toen niet hoefden te komen kijken en hem dus ook niet hebben gekocht. Dat kunstje heeft hij een paar keer uitgehaald en uiteindelijk is hij op hoge leeftijd van hieruit naar de paardenhemel gegaan.Als die mensen van die pony hem nu eens niet alleen vertellen, dat hij weg zal gaan, maar ook, dat hij hiernaartoe mag is hij vast gauw weer beter,Tijdens de ponykampen vond hij het hier namelijk hartstikke leuk. Nou ja, de tijd zal het leren.

Pagina: «  254  |  255  |  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement