Het Dagboek

Dinsdag 25 januari 2022

Zwaar bewolkt, droog, 3 graden.
Wij krijgen altijd bij ons ontbijt behalve brokjes ook allemaal een lekker broodje. Dat zijn broodjes, die bakker Nijkamp over heeft en gelukkig niet wil weggooien. Ze worden hier gedroogd en we zijn dol op dat extraatje. Maar wij zijn niet de enigen. Behalve de vaste 3 kraaien hebben ook Puck en Saartje, de honden van een van de vrijwilligershulpmensen , de lekkere inhoud van de voerkruiwagen ontdekt en stormen er op af, zodat ze het ding in de gaten krijgen. En er zijn broodjes genoeg, dus ook voor hen.

kruiwagen_honden kruiwagen_honden

 

Maandag 24 januari 2022

Zwaar bewolkt, maar opeens een stuk kouder. Niet meer dan 2 graden.
Hoi , ik ben Toet en woon al heel wat jaartjes in de sterstal, samen met Melli, Calimero en de laatste tijd Unpie, sinds mijn vroegere eigen mens, Paula, niet meer voor mij kon zorgen.
Ik hoorde laatst, dat Paula graag zou willen weten hoe ik het hier vind. Nou, Ik kan haar vertellen, dat ik er nog steeds erg blij mee ben, dat ze me hier heeft gebracht. De andere paarden en de mensen zijn aardig, het werk is leuk en afwisselend en de rijkinderen zijn gek met mij. Ik ben dus heel tevreden. Maar dat neemt niet weg, dat ik het hartstikke leuk zou vinden, als ze gelegenheid zou kunnen vinden om mij op te zoeken.Als dat niet kan is het ook goed en wens ik haar het allerbeste...

Zondag 23 januari 2022

Zwaar bewolkt en nog steeds geen wind.
Ik zag vanmorgen, dat Jack helemaal was opgedoft met zijn manen in vlechtjes. Je zou haast denken , dat hij naar een wedstrijd zou moeten. En laat dat dan ook echt waar zijn...Het paardenrolhok reed voor en Jack huppelde haast naar binnen. "Ik ga lekker wat leuks doen ,"riep hij blij. "Ik mag naar een echte wedstrijd ergens anders en ik zal zo mijn best doen, dat er voor dat jurymens daar er niets anders op zit dan mij een winstpunt te geven. Let maar eens op."
En dat winstpunt is er dus ook gekomen. Leuk hoor voor hem en zijn bijrijdmens.
En hij heeft er ook nog eens een beeldig gekrulde manenkam aan overgehouden. Maar daar was hij niet zo van gecharmeerd. Het staat wel een beetje apart, maar niet echt stoer. Straks denken ze nog, dat ik een merrie ben. zei hij zuinig. Maar toen iedereen hier in koor riep, dat het juist hartstikke vet stond, was hij gerustgesteld.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Jack 

Zaterdag 22 januari 2022

Zwaar bewolkt, windstil 6 graden.
In het kantoor staat een stoel, waar Dikkie Dik en Lisa, het hondje steeds een stille strijd om voeren wie er wanneer op mag liggen. Dit keer had Lisa gewonnen, maar je kon echt niet zien waar ze haar hoofd en haar staart had gelaten. Maar 1 ding was wel duidelijk. Het was niet Dikkie Dik.

Lisa 

Vrijdag 21 januari 2022

Zwaar bewolkt, beetje motregen veel wind en minstens 8 graden.
Vanmorgen vroeg kwam het voermens met het hooi. Dat is de eerste gang van ons ontbijt.Maar 's nachts gaan onze buitenluiken dicht en mijn luik gaat steeds moeilijker open. Het voermens was aan het trekken en sjorren , maar het hielp voor geen meter.Toen riep ze " duw dan zelf eens Okkie" en dat was een goeie. Ik dus meteen stevig duwen  en toen het luik openging werd ik de hemel in geprezen. Daar had ik natuurlijk zelf ook wel op kunnen komen. Morgen doe ik het meteen...

Donderdag 20 januari 2022

Zwaar bewolkt, veel wind en guur .
Hans, het mens van Tommy en Tommy hadden laatst een goed gesprek.Hans wilde graag voor eens en altijd duidelijk maken, dat Tommy moest stoppen met iedere keer eerst een dikke drol te draaien en er vervolgens uitgebreid in te gaan rollen.Maar Tommy zei , dat hij dat echt wel zou blijven doen, want als schimmel val je veel te veel op en ben je een makkelijke prooi voor leeuwen en tijgers .En Hans kon praten wat hij wilde over, dat er hier geen leeuwen en tijgers zijn enz. enz. Tommy zei gewoon, dat hij nu een keer een schimmel is en dat schimmels dat allemaal doen. En als ik goed ben ingelicht , heeft hij nog gelijk ook. Dat zal dus veel blijven poetsen worden Hans. Had je maar geen schimmel moeten kopen.

Hans en Tommie 

Woensdag 19 januari 2022

Zwaar bewolkt , geen wind en heel soms een beetje motregen.
Toen ik in de bak liep zag ik een zwarte vogel op een van de luidsprekerboxen zitten. Bij gebrek aan onze zwaluwen, die op het moment relaxen in het warme zuiden, hier 10.000 kilometer vandaan . is zo'n vogel ook leuk. Het is volgens mij een merel. Dat soort schijnt door een ziekte bijna uitgestorven te zijn geweest. Gelukkig komen er nu weer steeds meer bij en ze zijn erg te spreken over de vogel voerplaats in de tuin van Theo.

Jess 

Dinsdag 18 januari 2022

Zwaar bewolkt5, windstil en wel 8 graden.
Wij doen gewoon ons werk iedere dag, maar er zijn heel veel afzeggingen.Die rijmensen/rijkinderen schijnen dan in de buurt van mensen met inpandige coronamonstertjes te zijn geweest. De meesten mankeren niets, maar ze moeten thuis blijven totdat zeker is, dat die coronamonstertejes niet in de gauwigheid een overstapje naar hen hebben genomen. Lastig hoor. Vooral de kinderen balen heel erg. Nou ja, alles gaat voorbij en dit vast ook wel.

Maandag 17 januari 2022

Zwaar bewolkt, droog 6 graden.
Hallo, daar ben ik weer. Ik heet Okkie en woon al heel lang samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal, meteen eerste links als je binnen komt.
Overbuurvrouw Jess klaagde toch, dat ze zo'n, hekel aan haar wintervacht had. Nou, ze is op haar wenken bediend.V anmorgen kwam er een paardenvachtscheermens. En voordat je het wist zag Jess er een stuk mooier uit en was de winterjas rijp voor de prullenbak. Ze ws heel blij en dat kan ik me goed voorstellen.

Jess Jess

 

Zondag 16 januari 2022

Beetje mist, beetje wind , hooguit 2 graden. Dus wel boven nul !
Alweer niets leuks te doen vandaag. Het zal me benieuwen wanneer er weer eens een gezellig wedstrijdje georganiseerd zal mogen worden. We kunnen allemaal niet wachten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie

Pagina: «  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement