Het Dagboek

Donderdag 31 januari 2019

Gewoon weer kwakkelweer. Soms onder nul, soms boven nul.
Bobby was vandaag blij. Okkie was namelijk terug . Hij had zijn maatje ,dat eerder naast hem in de duobox stond, behoorlijk gemist.En als je je dan nu afvraagt waar Okkie dan was gebleven kan ik je vertellen , dat hij in de heeele grote box in de grote stal heeft gestaan.Daar was namelijk plaats gekomen toen Tarius liever hier wilde zijn. Onze mensen hebben toen gedacht, dat Okkie het daar wel leuk zou vinden en dat was ook wel een beetje zo. Maar toen hij weer verhuisde naar zijn oude stekkie vond hij dat ook wel weer heel prima.

Woensdag 30 januari 2019

Vannacht vorst, overdag zon en weer boven nul.
Buurman Tarius, die eerst in de grootste box in de grote stal stond, vertelde, dat hij het hier toch veel beter naar zijn zin heeft. En dat vond ik raar.Die andere box is namelijk veel ruimer voor zijn grote lijf.Maar hij zei, dat het ook niet aan de box lag, maar aan het feit,dat er daar overdag bijna niemand binnen is. Allemaal naar buiten of aan het werk ,En hij snapte best, dat iedereen ook wel weer een keer thuis kwam en hij loopt zelf ook gewoon buiten op zijn tijd. Maar hij schijnt iets te hebben dat ze verlatingsangst noemen.Daarom werd hij er iedere keer toch zenuwachtig van als er weer pony's en paarden uit zijn zicht verdwenen. Hier zijn er altijd wel een paar anderen thuis en dat vindt hij gewoon een stuk fijner.

Dinsdag 29 januari 2019

's Morgens onder nul, 's middags boven nul.
Onze mensen staan iedere avond in dubio of ze wel of niet onze paddocks moeten harken. Dit keer hadden ze gegokt op niet harken en gelukkig hadden ze het goed. De bovenlaag was wel een beetje hard, maar daar trapte je probleemloos doorheen.Mazzel !

Maandag 28 januari 2019

's Nachts opeens weer vorst en overdag regen.Bizar.
Ik ben Pleasure en woon tegen woordig in de nieuwe stal naast Tarius en de spuitplaats.Op de spuitplaats staan geregeld ook paarden/pony's, die in de andere stallen wonen en zo heb je hier best veel aanspraak .En daar houd ik van. Met geregeld een werkje en een praatje kom je de tijd hier prima door.

Zondag 27 januari 2019

Hele dag regenachtig.
Niets te beleven. Ik heb alleen met mijn mens gereden in de binnenbak. Er schijnen weer wedstrijden op komst te zijn en daar moeten we natuurlijk goed voor oefenen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pleasure.

Zaterdag 26 januari 2019

Regen.
Toen vanmorgen mijn buitenluik open ging, zag ik tot mijn verbazing, dat als bij toverslag alle sneeuw verdwenen was. Zelfs alle daken waren weer sneeuwvrij. Daar waren onze mensen heel blij mee. Ze hadden de bui al zien hangen van massa's dooisneeuw, die tijdens de drukke zaterdagslessen onverwachts met veel lawaai van het dak van de binnenbak zouden denderen.Onze medewerkers zijn echt niet zo snel van hun stuk, maar als er vlak boven hun hoofd iets gebeurt wat ze niet hadden zien aankomen is het niet zo gek, dat ze als prooidier zijnde , maar 1 idee hebben. En dat is weg wezen zonder er aan te denken, dat ze ook nog een passagier hebben ,die graag wil blijven zitten.

Donderdag 24 januari 2019

Vannacht min 10 graden !!! Gelukkig geen wind.
Misty vertelde, dat zij op weg naar een buitenpaddock plotseling een vreemd wezen had gezien. Maar toen ze beter keek zag ze wel, dat het gewoon een sneeuwpop was. Nou, dat is deze winter nog niet vertoond, want er is tot nu toe nog nooit genoeg sneeuw gevallen om zo'n ding in elkaar te fabrieken. Ben best benieuwd hoe lang deze het zal maken.

Sneeuwpop

Woensdag 23 januari 2019

Vanmorgen lag alles dus onder een dikke laag sneeuw.En ja hoor...Boven nul of onder nul. Weg sneeuw is natuurlijk het beste. De bezems werden weer tevoorschijn gehaald en ze hebben waarachtig kans gezien om de meeste paddocks weer bruikbaar te maken.Onze mensen en hulpmensen hoeven dus duidelijk niet naar een sportschool om in conditie te blijven. Niet dat ze dat naar waarde schatten hoor.Maar ja, iedere nadeel heeft ook zijn voordeel. Je moet het alleen wel willen zien.

Winter Winter

Dinsdag 22 januari 2019

Eerst een hele tijd droog en zonnig, maar vanaf 3 uur 's middags alleen nog maar sneeuw. Jammer, jammer, jammer.Gelukkig hebben we allemaal een goed dak en kunnen we gewoon werken in de binnenbak. Maar of het morgen nog iets zal worden met de paddocks is de vraag.Volgens Melli zal dat er aan liggen of het wel of niet onder nul zal blijven. Als het onder nul blijft kunnen we er allemaal probleemloos in. Maar als het dooit alleen degenen zonder ijzers.Dooisneeuw plakt namelijk aan de ijzers en maakt, dat je dan op klompen ijs komt te staan en dat moet je niet willen. De tijd zal het leren.

Maandag 21 januari 2019

Hele dag zon, vannacht -9, geen wind.
Hallo, ik ben Cartouche en woon in de sterstal naast Melli en tegenover Vincent en Toet.
Als de winter zo blijft als nu zou dat best fijn zijn, maar ik hoorde praten over sneeuw op komst en daar is hier niemand een liefhebber van. De mensen niet en wij ook niet.Nou ja, we zullen wel zien wat er wel of wat er niet zal gaan vallen.

Pagina: «  22  |  23  |  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement