Het Dagboek

Zaterdag 14 januari 2012

Af en toe zon. Nog steeds geen winterkou te bekennen.
Gisteren heeft vader Gerrit nog gauw opnieuw 25 balen krullen op de pas losgewerkte binnenbakbodem gegooid en nu hoopt iedereen, dat die bodem heel lang net zo goed zal blijven als hij nu is. Vroeger moest het voermens iedere dag de bak slepen en soms wel twee keer per dag. Nu is dat nog maar een paar keer in de week. Dat is dan om de boel gelijkmatig overal even los te houden en is nauwelijks nodig om de gleuf van de hoefslag weg te werken.Er wordt tegenwoordig wel bijna iedere dag even geharkt, de buitenkant naar binnen dus.Maar dat is altijd zo gebeurd. Al met al zijn ze er allemaal blij mee. Voor mij is het een ver van mijn bedshow, want ik heb pensioen en hoef me niet meer druk te maken over dit soort zaken. Dat heeft toch ook wel wat !

Vrijdag 13 januari 2012

Zonnig en zacht. Helemaal geen wind.
Vandaag is de binnenbak nog een keer bewerkt  met het apparaat,dat de bodem los maakt, maar de grond, die bovenop ligt bovenop laat.Ze schijnen het een rolleneg te noemen.

Donderdag 12 januari 2012

Regenachtig.
De nieuwe paddocks zijn al een poosje klaar, maar er zaten nog geen hooibakken in. Voor nood werd ons hooi zo lang op de grond gegooid.maar dat eet niet zo lekker. We kunnen zand naar binnen krijgen en de bodem wordt er ook niet beter van. Theo heeft er dus hooibakken bijgemaakt en nu is het helemaal af.
Hooibakken voor paddocks

Woensdag 11 januari 2012.

Hele grote zware buien van het soort waardoor alles in 10 minuten blank komt te staan.Jammer. Alles was net weer een beetje opgedroogd.
Olleke staat inmiddels alweer een tijdje gezellig bij ons in haar oude stal.Het gaat weer heel goed met haar. Ze gedraagt zich weer net zoals vroeger en verblikt of verbloost niet als er tijdens de les eens iets onverwachts gebeurt. Ze piekert er niet meer over om dan onverwacht weg te scheuren. In de tijd, dat ze in de sterstal woonde had ze zich ook al verstapt en heeft een paar weken op rust gestaan. Dat is ook weer in orde. Eind goed al goed. Wat een verandering al niet teweeg kan brengen."Nou," zei Simon," daar schijnen wij paarden vaker last van te hebben.Ik heb een familielid ( zijn vader is mijn opa ), die heet Totilas en is het beste dressuurpaard van de wereld.En toen is hij verhuisd van een heel goede aardige ruiter en een heel erg goede stal naar een andere heel goede aardige ruiter met ook een heel erg goede stal, maar ook daar werkt het niet. Net zoals Olleke zich zomaar plotseling verstapte toen ze ergens anders heen was gegaan heeft die Totilas om de haverklap allerlei blessures. Niemand snapt waarom, want vroeger mankeerde hij nooit iets.Nou, dat komt dus , omdat wij soms slecht tegen verandering kunnen ook al is dat helemaal geen verslechtering.Als een supergoede wielrenner zijn supergoede fiets verkoopt aan een ander wielrenner, die net zo goed kan fietsen zal die op die fiets net zo hard kunnen gaan als de eerste meneer. Maar als je een heel goed paard verkoopt loop je risico,dat er niets meer van terecht komt en daar kan niemand iets aan doen. En als het ooit nog goed komt zal dat heel lang duren. Best wel heel zielig voor die nieuwe ruiter.We zijn nu een keer geen fiets met haren en dat vergeten de mensen wel eens.

Dinsdag 10 januari 2012

Wisselend bewolkt. Meestal droog.
De nieuwe balie in het kantoor is klaar.Je kan het van buitenaf ook zien en het lijkt heel mooi.Onze mensen zijn er blij mee, want nu is alles bij de hand en ze kunnen er ook nog lekker bij zitten ook. Een hele verbetering !
Nieuwe balie in kantoor

Maandag 9 januari 2012

Vandaag zou het voorjaar kunnen zijn. Veel zon, geen wind en meer dan 12 graden !
Ik ben Milena en woon al lang naast Leonardo, de laatste tijd in de nieuwe stal.Omdat ik al oud ben en krakemikkig wordt als ik niet de hele dag beweeg, mag ik in de winter in de springwei lopen. Die ligt hoog en is niet zo gauw drassig en bovendien heb ik beloofd mijn gemak te houden, zodat ik de boel niet kapot loop.Goede deal toch !. Aan de paarden in de paddocks heb ik gezelschap genoeg en om te eten staat er best nog genoeg gras. Niet dat het net zo lekker is als in het weideseizoen, maar als sobere fjord kun je het er wel mee doen voor zo erbij.

Zondag 8 januari 2012

Meestal droog. Niet veel wind.
Vandaag was er niet veel te beleven. Er was geen buitenrit geregeld, want het weerbericht was super slecht geweest ( en is dus niet uit gekomen). Alleen Sjoni is weggeweest naar concours en die kwam supertrots weer terug.Hij had de derde prijs gewonnen met Lspringen."Er deden er zeker 5 mee," zei Floran, die chagerijnig was, omdat hij niet op buitenrit was geweest. Maar dat was dus niet zo. Er waren meer dan 50 concurrenten, dus het was echt wel knap van Sjoni.
De week is weer om en ik geef de pen aan Milena.

Zaterdag 7 januari 2012

Weer ongelofelijke hoeveelheden regen. Gelukkig helemaal niet koud.
Vanavond hadden we een gek geval.Ik hoorde van Orlando, dat zijn overbuurvrouw Donna opeens raar begon te doen.Ze krabde alsmaar op de grond, terwijl ze toch eten had liggen waar ze niet naar omkeek.Onze mensen dachten natuurlijk eerst, dat ze pijn in de buik, dus koliek ,had. Maar al gauw hadden ze door, dat het dat niet was, omdat ze een aangeboden appeltje toch wel graag opat. Bovendien begon ze ook steeds met haar hoofd te schudden en liet zich zomaar tegen de muren aanvallen. Dus wat doe je dan ? Je belt de dierenarts.Ondertussen vroeg Okkie verontrust," Wat is er aan de hand Donna ?""Ik weet het niet ", jammerde ze, "maar ik heb opeens vreselijke hoofdpijn."De inmiddels gearriveerde dierenarts keek de toestand even aan en dacht toen, dat het misschien en zenuw was,die ergens in haar hoofd op drukte. Hij wist ook niets beters te doen dan iets dat ze corti costeroide noemen plus een pijnstiller in te spuiten. En kijk...binnen 10 minuten stond daar weer een totaal normale Donna. Venice keek er verbaasd naar en zei " heb je nu geen hoofdpijn meer?" Welke hoofdpijn " zei Donna en ging vrolijk verder met haar onderbroken maaltijd. Iedereen was er wel blij mee natuurlijk, maar begrijpen doet eigenlijk niemand het, ook de dierenarts niet. Nou ja, het zal wel zo zijn of anders.

Vrijdag 6 januari 2012.

Af en toe een bui, maar ook vaak droog.
Er was een tijdje geleden een soort spul op het erf gegooid om de gaten op te vullen, maar onze mensen waren er niet blij mee.Het spul, freesasfalt, was veel groffer dan vorige keren en wij konden er niet fijn op lopen.Toen kwam dus het grote machinemens weer aandaveren om het hele spul ondersteboven te keren. Hopelijk wordt het daar beter van !
pleinwerkzaamheden
Er was ook weer een kampdag. We hebben leuk gespeeld met zijn allen. Tot stoelendans aan toe. Wat ze al niet kunnen verzinnen ...!
Kampdag

Donderdag 5 januari 2012

Hele dag storm en geregeld heel harde buien.
Kleine Baily groeit hard. De mensen hebben in de kantine een bench gezet. Daar gaat hij in als Mariska hem niet kan gebruiken bij wat ze aan het doen is.Bovendien schijnen kleine hondjes een boel slaap nodig te hebben.Baily vind dat best zei ze.Je kunt daar prima liggen en hoort er toch nog bij.
Baily

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement