Het Dagboek

Donderdag 27 februari 2014

Af en toe wolken en af en toe zon.
Je kunt wel merken, dat het weer een soort vakantie is. Er komen allerlei kinderen langs om te rijden, die hier niet in de buurt wonen. vanmorgen bv. twee kleintjes met hun hier rijdende oma. Ze kregen een lesje aan de longe en vonden het helemaal te gek
Gisteren kwam een heel gezelschap op de fiets helemaal uit Hellendoorn of zoiets.Ze hadden twee kinderen bij zich,die graag op een pony wilden. Maar in eerste instantie was iedereen zo uitgeput van al dat fietsen over al die steile hellingen, dat ze alleen maar wilden zitten op niet bewegende dingen.Onze bankjes dus.Toen ze een beetje uitgehijgt waren waren de kinderen nog net in staat om een paar rondjes om de boom op mij te maken.Daarna zijn ze gauw weer vertrokken, want ze hadden nog een behoorlijke fietstocht voor de boeg en wilden graag voor donker weer terug zijn in hun verre vakantiehuisje.Ze hadden het zich toch allemaal wat gemakkelijker voorgesteld...

Woensdag 26 februari 2014

Nog steeds heerlijk voorjaarsweer.
Olleke heeft een beetje moeilijke voeten. Ze krijgt al jaren iedere dag biotine en dat helpt best goed. Onze Herman, de smid, had nu weer iets anders erbij bedacht om haar te helpen met haar gangwerk.Hij heeft een spulletje in de ruimte tussen een rubberen plaatje en de zool van haar hoef gestopt en dat met een warmeluchtblaasding opgewarmd.Daardoor ging het zich verdelen en zich vastzetten en nu heeft ze een heerlijk superzacht kussentje onder haar voeten. Ik denk, dat ze daar best fijn op zal kunnen lopen.
Moeilijke voeten 

Dinsdag 25 februari 2014

Rustig, droog en voor het gevoel warm lenteweer.
We mogen in deze tijd van het jaar nooit in de wei, want die moet volgens onze mensen rust hebben. Gek hoor. Dat mensen en dieren af en toe moeten rusten snap ik,  maar weilanden....Maar ze zitten niet stil hoor. Ze zijn er hartstikke druk mee om te zorgen, dat we er straks weer lekker kunnen eten. Een vrijwilligershulpmens is al zo aardig geweest om alle bladeren er af te halen, zodat het gras weer zichtbaar werd. Een megaklus ! En vandaag heeft een buurboermens alle weilanden gekieteld met een sleep met kleine tandjes.Dan schijnt de grond meer lucht te krijgen en wordt het mos eruit getrokken. Ben benieuwd wat er verder nog moet gebeuren.
Weide slepen 1 Weide slepen 2 

Maandag 24 februari 2014

Veel zon, geen wind, meer dan 13 graden !
Mijn naam is Bill en ik woon in de sterstal, samen met Toet, Melli en Byou.Bij mijn stal hangt een naambordje en daar staat niet "Bill"op, maar "White Gold," enh dat is niet fout.Het is namelijk mijn officiele naam uit de tijd, dat ik op de wedstrijden de blitz maakte in de klasse Z dressuur.Het leuke is nu, dat als rijkinderen een boel hebben geleerd, ze steeds meer moeilijke dingen met mij kunnen doen. Ik weet namelijk precies hoe dat allemaal moet. Leuk hoor. Maar gewoon braaf nieuwe rijkinderen aan de longe leren om hun balans te houden en te leren lichtrijden is ook goed hoor. Als je dat een keer voor elkaar hebt kun je altijd verder en je verleert het nooit. Dat is dus heel nuttig werk.

Zondag 23 februari 2014

Hele dag zon, best veel wind, maar toch niet koud.
Mijn mens kwam aanzetten met een foto uit februari 1999. Ook toen was het bepaald niet altijd droog. Kijk maar naar de plassen . Volgens mijn mens deden we die dag mee met de wintercompetitie. Die bestond dus toen ook al,  maar ik weet niet of we toen een prijs hebben gewonnen.Ik was toen pas 3 en mijn mens ( toen nog niet mijn echte mens, maar alleen mijn bijrijdmens ) was 12 jaar. Je kunt in ieder geval wel zien, dat ze toen nog niet kon scheren, want ik heb me daar toch een dikke vacht... Ik ben heel blij, dat ze dat in de loop van de jaren goed onder de knie heeft gekregen. De jaren hebben mij trouwens goed gedaan vind ik.Ik zie er nu toch echt wel chiquer uit dan toen. Of niet soms ???
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.
Jeanine op Pjotr 

Zaterdag 22 februari 2014

Regenachtig. Ook wel eens een poosje droog.
Op zaterdag is er altijd een ploegje hulpkinderen, die allerlei klusjes doen. Vandaag waren ze er druk mee om het toegangspad naar de binnenbak aan te vegen. En dat was toevallig geen klusje, maar een klus. We nemen in onze voeten zoveel zand mee naar buiten, dat er kruiwagens met zand buiten liggen, wat dan, als het goed is, weer terug moet de bak in. Maar de dames hebben het in ieder geval nu niet koud en ze vervelen zich ook niet.
Veegploeg 

Vrijdag 21 februari 2014

Eerst soms droog , soms buien, maar 's nachts hebben ze daarboven kennelijk vergeten de kraan dicht te doen. Er ligt nu dus weer water bij de vleet overal. Jammer !
Het is vandaag de laatste dag van de twee weken, die het stagiairemens hier is geweest. Ook dat is jammer. We waren net aan hem gewend geraakt. Maar BB had gehoord,dat hij niet echt weg is, omdat hij tot de zomervakantie nog wel iedere maandag en dinsdag komt met aan het eind van die periode nog twee hele weken. We kunnen dus langzaam afkicken. En hij ook .

Donderdag 20 februari 2014

Bewolkt en zacht. Helemaal geen wind.
We zagen vandaag waarachtig alweer  een duif met stokjes in zijn snavel voorbij vliegen. Zou dat domme ding echt al met een nest bezig zijn ???

Woensdag 19 februari 2014

Wisselend bewolkt, soms een beetje zon.
Toen het mens met de bobcat gisteren klaar was met de binnenbak is hij met frisse moed aan het plein begonnen. Hij heeft nog wat modder weggeschept en heeft toen de kuilen gevuld met een spul, dat ze brekerzand noemen. Ze hebben gezocht naar een materiaal, waar wij geen last van zouden krijgen met onze voeten als we eroverheen lopen. Het mocht dus niet scherp zijn en moet op den duur wat verharden.Dit vulsel bestaat uit tamelijk fijn gemalen puin, waar dus ook nog wat cement in zit. Het ziet er nu best netjes uit. Hoe het zich zal houden zal de tijd moeten leren.

Dinsdag 18 februari 2014

Zwaar bewolkt, maar wel droog en geen wind.
Vanmorgen vroeg, we hadden nog niet eens voer gehad,kwam er een vreemd mens op een klein rolding het erf op rijden. Ze noemen het officieel een bobcat geloof ik.Het mens maakte er allerlei apparaten aan vast en dook de bak in. Ze begonnen vlijtig rond te tuffen. BB had gehoord, dat de bodem van de binnenbak met behulp van een soort straal, ze hadden het over " laser ",zou worden gelijkgetrokken, nu de nieuwe bodem er een paar maanden in ligt en is ingeklonken.
We zijn trouwens allemaal blij met die nieuwe bodem.Onze mensen hadden eerst overal en nergens bij andere binnenbakken gekeken wat daar in lag en geinformeerd hoe dat dan beviel. Maar de keus bleef moeilijk als ik het goed begrepen heb. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen bij gewoon zand, zoals het hier overal onder de vruchtbare laag ligt met als conseqentie, dat het veel onderhoud vergt. Dus: iedere dag slepen en vaak sproeien. Maar dat is niet zo erg, want dat is al jaren de taak van het voermens en stel je voor, dat die zich zou gaan vervelen. Dat wil je toch ook niet...!

Werkzaamheden in de binnenbak Werkzaamheden in de manege

Werkzaamheden Plein netjes

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement