Het Dagboek

Donderdag 25 april 2013

Bewolkt. Pas later zon , maar opnieuw meer dan 20 graden.
Vanmorgen kregen we weer eens bezoek van een groep blinde en heel slechtziende mensen van het Looerf.Zo'n groep is dan een paar dagen op pad. Die mensen gaan dan allemaal dingen doen ,die voor hen extra moeilijk zijn zoals bv.met een touw om van een gebouw afzakken en ...paardrijden.
Stal de Eik Stal de Eik
Het kost soms best moeite om ze allemaal over te halen om plaats te nemen op zoiets wiebelends en onvoorspelbaars als een paard nu eenmaal is zonder dat je kunt zien waar je aan begint. Maar onze mensen hebben langzamerhand al meer dan 10 jaar ervaring met deze excursies. Het eindigt eigenlijk altijd met blije trotse mensen, die zichzelf hebben overwonnen.
Stal de Eik 

Woensdag 24 april 2013

Zonnig en droog. Meer dan 22 graden !!!
Ik keek vanmiddag uit mijn buitenluik en zag een groepje onbekende kinderen met een groot mens erbij aan komen wandelen. Ze zeiden, dat ze kwamen roeffelen. Wat dat ook moge zijn.Onze mensen wisten er kennelijk van, want er stond al een hulpmens klaar om een rondleiding te geven . En daarna mocht iedereen een rondje om de boom op Okkie om eens te voelen hoe het is als je op een pony zit.Het schijnt, dat 1 keer per jaar de kinderen van de scholen een middag mogen gaan kijken bij twee bedrijven, die ze zelf mogen uitkiezen. Roeffelen schijnt dus zoiets te betekenen als snuffelen. Alweer iets geleerd.
Stal de Eik 

Dinsdag 23 april 2013

Bewolkt, weinig wind en af en toe een buitje.
Ik zag vanmorgen Twingo langs komen. Maar ik moest wel twee keer kijken om te zien of hij het wel echt was.Ik ben aan hem gewend geraakt als aan een soort wandelende teddybeer, maar nu zag ik ineens een hartstikke chic pony'tje, dat glom als een spiegel.Hij vertelde, dat hij net een make over had gekregen van Sanneke. Ze had domweg zijn wintervacht weg geschoren en voila...De laatste jaren komt hij niet meer vlot door de verharing en dan heeft hij het veel te warm als hij aan het werk is.Vandaar.En hij is er erg blij mee.Hij zei, dat hij zich nu voelt als een jonge god. "Als dat maar niet leidt tot een vergroting van zijn club van zandruiters " zei Bill sceptisch. Nou ja, hij is daar toch al recordhouder in.
Stal de Eik Stal de Eik 

Maandag 22 april 2013

Zon en daardoor best een lekkere temperatuur. Zodra de zon even weg was meteen koud.
Hallo, Melli hier.Ben ik alweer aan de beurt voor de pen. De tijd vliegt voorbij.
Ik woon nog steeds, en dat is al ongeveer 19 jaar, in de Sterstal. Op dit moment zijn Byou, Juicy en Bill mijn stalgenoten. Prima paarden/ pony's.We hebben het heel gezellig samen. Ik ben hier als veulen gekomen en afgezien van 3 zomers in de wei ergens heel ver weg, Friesland of zoiets,heb ik nog nooit ergens anders gewoond dan in deze box in deze stal . En ik hoop, dat dat nog lang zo zal blijven ook.

Zondag 21 april 2013

's Morgens bewolkt, 's middags zonnig en warm. Super. het kan dus wel.
Match is voor het eerst op buitenrit geweest onder leiding van Zazou. Volgens Zazou had hij het heel goed gedaan voor een eerste keer. Heel verstandig om een jonkie  in het begin mee te laten gaan met een ervaren buitenrijrot als Zazou. Daar leren ze van dat het helemaal niet eng is in het bos, maar juist erg leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 20 april 2013

Vandaag een mooie winterdag.Wisselend bewolkt In de zon lekker, uit de zon koud.
Onze weiden zijn vandaag dan toch maar bestrooid met een spulletje om het gras wat beter te laten groeien. Ze noemen het kunstmest.Langer wachten helpt ook al niet,dus we hopen maar, dat het weer gauw omslaat.

Vrijdag 19 april 2013

Bewolkt, flinke buien. Guur.
Vorige week ( 11 april om precies te zijn) was er een welkome gast gearriveerd.Wel veeeeel later dan normaal, maar gelukkig, hij was er dan toch.Jullie snappen natuurlijk wel over wie ik het heb."De eerste zwaluw"",die dus duidelijk zoals het sspreekwoord "1 zwaluw maakt nog geen zomer"" zelfs geen voorjaar bracht.Het grappige is, dat er altijd eerst eentje helemaal alleen komt. En dan, een weekje later, vandaag dus, komt het hele stel aanvliegen. Hij zal ze wel een mailtje hebben gestuurd, dat alles hier o.k. is. En van het ene moment op het andere is het net of je in een grote vogelkooi woont.Maar gezellig hoor.Ik hoor dat gekwetter liever dan het vreselijke lawaai, dat onze mensen aanzetten als ze hier aan het werk zijn. Muziek noemen ze dat en ze denken ook nog, dat ze ons er een plezier mee doen.We balen helemaal als ze klaar zijn met werken en dan dat ding keihard aan laten staan. Nou ja, over smaak valt niet te twisten.

Donderdag 18 april 2013

Nog steeds veel wwind, maar geen storm meer.Somber en koud.
Sinds afgelopen maandag hebben de meesten van ons geen winterdekens meer op.We zijn daar al aan gewend en de reden, waarom we ze op hadden ( Het niet aanmaken van een dikke, voor het werk hinderlijke, wintervacht) is natuurlijk nu niet meer aan de orde.

Woensdag 17 april 2013

Vandaag idioot veel wind. Alles klapperde en zwiepte.Takken vielen uit de bomen en ik hoorde, dat er zelfs auto's van de weg waren geblazen. Het is weer eens iets anders. In onze binnenbak was het trouwens toch heel rustig. Die ligt zo mooi beschut,dat je er nooit last van windlawaai hebt. Best fijn.

Dinsdag 16 april 2013

Het voorjaarsweer is weer voorbij. Niet meer dan 10 graden en heel veel koude wind. Jammer.
Toch is de kleur van de wei behoorlijk veranderd. Uit de verte ziet het er tenminste weer uit als echt gras. Maar volgens de mensen zit er nog niet veel groei in. Ach ja, het is ieder jaar uiteindelijk nog wel goed gekomen en dat zal nu ook wel weer gebeuren.

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement