Het Dagboek

Donderdag 1 november 2012

Af en toe een bui, veel wind en een graadje of 12.
Plotseling stapte Adair vrolijk onze stal binnen en zei "Ik kom logeren.""Leuk"zei Jasmijn "en waar heb je Lukar gelaten ? Of is die er niet bij ?" Maar Lukar is er ook hoor. Die staat nu in Olleke's box in de nieuwe stal. Okkie en Olleke wonen nu voor even samen in de duostal en vinden dat beregezellig. En ja hoor, daar zagen we de mensen van Lukar en Adair ook al aankomen met in hun kielzog hun twee gepensionneerde blindengeleidehonden Vita en Bella. "Ik denk , dat onze mensen met vakantie gaan,"zei Nushky. En gelijk had ze. In het holst van de nacht kwamen ze gepakt en gezakt op hun tenen langs. "Ik ga naar een warm land met zee in een vliegtuig" mompelde Bartje, die al een beetje sliep. Zijn papa en mama en hijzelf stapten in de auto en weg waren ze. Veel plezier riepen we ze nog na, maar dat hebben ze niet meer gehoord.

Woensdag 31 oktober 2012

Droog, wisselend bewolkt en niet warm.
Het is heel raar, maar we staan tegenwoordig hevig in de belangstelling van die vliegdingen met wieken er boven. Ze komen zo vaak laag boven ons hangen,dat we er niet eens meer van over de rooie raken.Vanmorgen ook weer...Een tamelijk groot exemplaar liet zich boven het mosterdkruidveld zo ver zakken dat we allemaal dachten, dat het ging landen. Maar nee hoor. Het maakte een hele poos een klereherrie en vertrok toen weer.Kleo zei, dat de mensen in dat ding zeker verbaasd waren over een veld met gewas, waar zulke mooie slingerwegen doorheen lopen zonder dat je daar het nut van inziet.Of ze denken, dat er van dat verboden spul , hennep noemen ze dat, tussen verstopt zit,"zei Pjotr". Nou ja, het zal wel zo zijn of anders, maar hinderlijk is het wel !!

Dinsdag 30 oktober 2012

Wisselend bewolkt. 8 graden.
Er is vandaag hard gewerkt en de crosshindernissen zijn inmiddels allemaal verdwenen. Het hout is opgeslagen en vlaggen en spandoeken zijn weer opgeborgen tot volgend jaar

Maandag 29 oktober 2012

Af en toe regen en niet bij benadering zo mooi als gisteren.Wel pech voor Remco en de hulpmensen,die vlijtig aan de gang gingen om de hele cross weer voor een jaar af te breken. Ik zeg voor een jaar, want aangezien iedereen,die heeft meegedaan bij het weggaan vrolijk "tot volgend jaar. We komen zeker weer terug,"zei zitten ze er volgend jaar weer aan vast.
Ik ben dus Orlando en ik woon in de grote stal naast Kleo en Venice. Gisteren was het dus een drukke dag voor iedereen , maar ook voor mij.Ik mocht namelijk een paar keer de middencross doen. Lekker de benen strekken met wat sprongetjes er tussendoor. Heerlijk.Vooral het traject hier achter tussen de bloeiende planten door was erg leuk.
Aan de lange cross heeft buiten mededinging ook een clubje Haflingers meegedaan en het rijmens, dat achteraan reed heeft met een ding op zijn hoofd de hele cross gefilmd. Super leuk om te zien zegt iedereen. Als je http://www.youtube.com/watch?v=kW2nfaB6FEo intikt op je eigen toverding kun je het misschien ook zien.

Zondag 28 oktober 2012

We werden wakker en je raadt het nooit...Het regende niet ,het waaide niet, de zon scheen en de lucht was blauw.Het had wel wat gevroren, maar de bodem was nog heel goed  en door de zon viel vooral later op de dag de temperatuur heel erg mee.
Beter weer voor onze cross hadden we nooit kunnen wensen. Het was wel zeker 15 graden kouder dan vorige week zondag,maar om door de velden te racen was het een super temperatuur. Iedereen was helemaal blij.

Stal de Eik
Al vroeg begonnen de parkeerweilanden zich te vullen met rolhokken en de hele dag werd er door meer dan 150 paarden en pony's het parcours afgelegd.Na het crossen moest iedereen nog een parcoursje springen in de binnenbak en de resultaten van cross en springen werden opgeteld om de prijzen te kunnen verdelen.
Ik mocht lekker ook meedoen en ik vond het helemaal te gek om zo lekker door de buurt te mogen rennen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando


Stal de Eik

Zaterdag 27 oktober 2012

's Nachts weer vorst. Overdag hooguit 5 graden, maar wel boven nul .
's Morgens gingen de lessen gewoon door en konden we onze spieren vast opwarmen voor de korte kindercross, die 's middags gehouden werd. Hartstikke leuk al die kinderen op pony's met hun hijgende en puffende begeleiders door het bos en over het mosterdkruitveld te zien gaan. Dat wil natuurlijk zeggen, dat de kinderen gewoon zaten en de poný's en de loopmensen renden.
Stal de Eik

Vrijdag 26 oktober 2012

Het heeft vannacht stevig gevroren. Overdag was het gelukkig weer boven nul, maar koud, dat het was...!!
Er liep de hele dag een heel stel rijkinderen rond. Er was een kampdag .Ze hebben gereden, gevoltigeerd, spelletjes gedaan en vooral veel gepoetst. Ons wel te verstaan en dat vinden niet alleen zij, maar ook wij hartstikke leuk.

Donderdag 25 oktober 2012

Somber en koud. niet meer dan 10 graden, maar gelukkig geen regen.
Het is deze week kennelijk weer eens vakantie. Herfstvakantie.Dan is het hier altijd een beetje rommelig.Mensen, die normaal komen rijden zijn weg en mensen,die we nooit zien komen in hun plaats.
Inmiddels hebben we onze dekens allang weer op. Gelukkig maar.

Woensdag 24 oktober 2012

Droog, wisselend bewolkt. 14 graden.
Het was vanmorgen nog donker en we sliepen nog zo'n beetje.Maar opeens kwamen er allerlei mensen binnenstappen.Pjotr,Zazou,Pride, Okkie,DP en Mira werden uit hun box getrokken , gepoetst en nog opgezadeld ook "Hoe verzinnen ze het op dit onzalige uur," mopperde Pride."Waar is dit nu weer goed voor ?"Maar daar kwamen ze gauw genoeg achter. De mensen zagen er zelf ook op zijn zondags uit,dus het was wel duidelijk, dat het iets met de trouwerij van het mens van Mira te maken had.En ja hoor, met Sandra en nog een ander mens voor en achter de stoet op de fiets om voor een beetje licht te zorgen verdwenen ze in het donker.Later hoorden we , dat ze als verrassing bij het mens van Mira als escorte voor de deur waren gaan staan. Leuk toch ! Ze wist niet wat ze meemaakte met haar eigen paard er ook nog bij. Jammer, dat ik niet mee mocht.
Stal de Eik Stal de Eik

Dinsdag 23 oktober 2012

Bewolkt, windstil en de temperatuur gezakt naar 15 graden.
Vanmorgen kregen we bezoek van een oude bekende.Ze heet Mira . Ze wordt een dagje ouder en woont tegenwoordig ergens anders, voornamelijk in een wei.Ze vertelde, dat ze twee nachtjes zou blijven, omdat haar mens ging trouwen en ze hier graag foto's wilden maken. Haar mens kan bijna niet zien en haar a.s. echtgenoot ook niet, dus er zullen dan ook wel een paar HZN's bij zijn. Sil vroeg heel verbaasd "Wat is een HZN nu weer?" Igor riep vanuit de hoek.Een HZn is een hond zonder naam. Dat is toch duidelijk. Ën waarom heeft zo'n hond dan geen naam?"vroeg Sil. "Zo'n hond heeft wel een naam, maar die mag niemand weten,"zei Olleke. Dat komt, omdat het blindengeleidehonden zijn. Als mensen weten hoe ze heten gaan ze ze aanspreken en raakt de hond afgeleid van zijn werk. Zoiets.De vroegere hond van het mens van Soraya b.v.is nu met pensioen en nu mag iedereen weten,dat hij Foster heet. Wij wisten dat natuurlijk allang, want dat had hij ons echt wel verteld.

Pagina: «  256  |  257  |  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement