Het Dagboek

Maandag 15 juni 2015

Droog. Wisselend bewolkt. 14 graden.
Hoi, ik ben Nushky en woon de laatste tijd in een box bij de binnenbak, naast Lizzy en Amber.Lekker grote box, fijne buren en mooi uitzicht op de binnenbak, waar bijna de hele dag door wel iets te zien is. Eerst woonde ik in de grote stal en daar was ook niets mis mee.Maar onze mensen hadden gezien, dat ik het heel erg leuk vind om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Op de plek, waar ik nu sta komt meer volk langs, dus meer knuffel- en aaikans. Ik ben er blij mee.

Nushky

Zondag 14 juni 2015

Droog, bewolkt, weinig wind.14 graden.

Zitcompetitie
Vanmorgen vroeg kwamen de meeste deelnemers aan de regiofinale van de zitcompetitie hier bij elkaar om ,uiteraard samen met Scot onze mascotte, te vertrekken naar die andere manege om hun beste houding en zit te laten zien. Nou, ik hoop, dat ze het een beetje treffen met de paarden en pony's waar ze dat dan op moeten rijden. Paarden en pony's hebben namelijk lang niet allemaal zo'n zachte soepele rug als wij ( ahum...) En hopelijk komen ze daar niet achter .

Beer
Toen ze een hele tijd later terug waren hoorde ik, dat er eentje door mocht naar de kwartfinale. Gefeliciteerd.En wat die harde ruggen betreft heb ik wel gelijk gekregen. Het was ze niet echt meegevallen hoorde ik. Maar ze hebben wel een leuke dag gehad en dat is ook wat waard.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 13 juni 2015

En nu is het weer hooguit 16 graden, zwaar bewolkt en met veel wind. We hebben toch wel een raar klimaat. Hollen of stilstaan noemen ze dat. Nou ja, je went aan alles en bovendien is er geen daas meer te zien. Ook heel prettig.
Bijou was vanmorgen in het rolhok geklommen met de tekst "ik ga even wat prijzen en winstpunten scoren jongens. Tot straks." En ja hoor. Ze kwam weer eens thuis met twee winstpunten en de eerste prijs. "Ach"zei ze bescheiden, "je bent goed of je bent goed." Het betekent wel, dat ze nu, samen met Aniek, genoeg winstpunten heeft verzameld om Z2dressuur te mogen starten. Niet verkeerd toch in zo'n korte tijd !!!

Vrijdag 12 juni 2015

Warm, windstil en precies zoals vorige week vrijdag 33 graden met 'snachts onweer en veel welkom water voor de weiden. Goed geregeld. Wat minder goed geregeld is, is, dat de eerste dazen zijn opgedoken.Mijn mens en ik zijn 's avonds op buitenrit geweest en ja hoor. daar waren ze weer. Jammer. We kunnen ze missen als kiespijn.

Donderdag 11 juni 2015

Wisselend bewolkt, windstil en 18 graden.
Hadden we gisteren veel pakken nieuw hooi gekregen. Kwam er vandaag opnieuw een heel groot vrachtrolhok het erf op. Daar kwam dus tot onze verbazing een heel klein stapeltje hooibalen uit. We vroegen ons af of ze dat gisteren vergeten hadden. maar BB wist het antwoord natuurlijk weer.Bijna al het oude hooi was op en omdat dat lekkere nieuwe hooi zeker de eerste 4 weken niet door ons gegeten mag worden, omdat er altijd toch een beetje broei in komt, die er eerst weer uit moet, zaten ze verlegen. Sommigen van ons krijgen namelijk alleen hooi en geen voordroogkuil.En dit kleine partijtje hooi is dus oud hooi van vorig jaar om die tijd te overbruggen. Alweer opgelost.

Hooi Hooi

Woensdag 10 juni 2015

Bewolkt, winderig, ietsje warmer. Minstens 15 graden !
Er kwamen vandaag 4 hele grote wagens met vers hooi, zo rechtstreeks van het land.Gelukkig waren er ook een stuk of 6 mensen, sterke mannen, meegekomen.Hooi netjes opstapelen schijnt een vak apart te zijn en onze mensen zijn dan ook heel blij, dat ze dat niet zelf hoeven te doen. Zo te zien en te ruiken is het super lekker hooi.Het heeft helemaal niet geregend in de 5 dagen, dat het los lag en de harde wind heeft goed geholpen bij het drogen. Goed gelukt dus.

Hooi 

Dinsdag 9 juni 2015

Zwaar bewolkt, 12 graden en veel wind
Gisteren is er weer een soort spoedcursusmens gearriveerd.Ze doet wel de gewone spoedcursus, maar dan in stukjes. Gisteren en vandaag om te beginnen en dan volgende week de rest. Ach ja, je kunt het hier krijgen zoals je het hebben wilt.

Maandag 8 juni 2015

Droog, weinig wind en als de zon scheen 15 graden en zonder zon hooguit 11 graden.
Hallo, ik heet Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Zazou.Die twee wonen al jaren naast mij en ik kan heel goed met ze opschieten, maar stiekum zijn ze allebei een beetje jaloers op mij. Want wat is het geval ?Ik krijg altijd heel veel lekkere brokken plus extra luzernemix, plus extra maismeel en zie er perfect uit. Zij zien er precies net zo goed uit, maar....zij krijgen minder van die lekkere brokken plus...niks.Wel natuurlijk hooi en voordroogkuil naar behoefte. Ze staan dus echt niet te rammelen van de honger. maar als ze dan mijn lekkers voorbij zien komen moeten ze wel even slikken. En waarom is dat dan zo oneerlijk geregeld vragen jullie je natuurlijk af.Nou heel gewoon. Onze lichamen werken kennelijk verschillend. Ik heb het voermens al een keer aan een ander mens horen uitleggen,dat als ze mijn buren hetzelfde zou geven als aan mij, zij al gauw niet meer door de deur zouden kunnen met hun dikke lijf. En dat als ze mij hetzelfde zou voeren als hen, je in de kortste keren  je pet aan mijn ribben zou kunnen ophangen. Het is nu een keer zo en niet anders. Daar komt dus het spreekwoord "Het oog van de meester maakt het paard vet ", vandaan. Maar mij hoor je niet klagen....Mij niet.

Zondag 7 juni 2015

Paar wolkjes, meestal zon en wat koeler.Nog steeds volop zomers.
De recreantenclub had iets leuks bedacht. Er was een workshop, zeg maar soort vergadering, waarbij de deelnemers worden geacht ook iets te doen behalve luisteren. De mensen kregen eerst iets te horen over de 4 verschillende typen paard ,die er zijn ,qua karakter. Hout, aarde , vuur en water.Later moesten ze proberen te zien bij welk type de paarden hoorden, die los werden gelaten in de buitenbak.Nog niet zo gemakkelijk.Wie er meer van wil weten kan het boek Paardentypen geschreven door dierenarts Eric Laarakkers, lezenHet leuke van dat boek is, dat onze Polly, die hier 40 plus is gewordener ook nog in staat. Ze is inmiddels toch wel naar de paardenhemel gegaan, maar de meesten van ons herinneren zich haar nog goed.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Training Training Marieke

Zaterdag 6 juni 2015

Heel stuk frisser. Zo'n 22 graden. Wat een opluchting ! Het zou leuk zijn als het nu eens een poosje zo zou blijven.
De hele week is er extra geoefend door de rijmensen, die binnenkort naar de regiofinale van de zitcompetitie mogen. Laten we hopen, dat ze net zulke fijne paarden en pony's treffen om beeldschoon op te zitten als dat we hier hebben....We verbeelden ons niks hoor. Het lijkt alleen maar zo.

 

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement