Het Dagboek

Vrijdag 5 april 2013

Droog en somber.'s Nachts vorst.
Buurman Sydney is er nog altijd niet in geslaagd om het licht aan te krijgen. Hij heeft echt van alles geprobeerd , maar tot zijn ergernis wil het maar niet lukken. En dat zal het ook wel niet denk ik.Er zijn nu een keer grenzen aan wat een paard met zijn lippen voor elkaar kan krijgen en dat is maar goed ook.
Ons nieuwe gastpaard Match schijnt vandaag jarig te zijn.Ik zie tenminste een mooie verjaardagskaart aan zijn boxdeur hangen. En niemand hoeft te vragen hoe oud hij is geworden. Juist ja,4 jaar dus. Gefeliciteerd dus.
Stal de Eik 

Donderdag 4 april 2013

Bewolkt. Harde wind en zoals gewoonlijk in deze "lente" 's nachts stevig onder nul.
Ik hoorde de mensen zeggen, dat er aan het eind van deze maand niet 1, maar 2 weken schoolvakantie is. Leuk ! Dan organiseren ze vast wel weer extra kampdagen en buitenritten. Wij zijn tenminste altijd in voor leuke extra dingen.

Woensdag 3 april 2013

Zon en keiharde oostenwind. Het gaat gewoon door.
Sinds vandaag ben ik niet meer de enige bonte, die hier woont. Vanmorgen kwam er een vreemd rolhok aan en tot mijn verrassing kwam er een bont paard uit . Hij stapte de lege stal van Harry in en zei vrolijk ",ïk kom nu hier wonen." Hij vertelde, dat hij Nico heet, maar Match genoemd wordt . Het is maar een weet.Match is trouwens niet hetzelfde bont als ik. Ik ben namelijk zwartbont en Match is bruinbont.Dan halen ze ons ook niet door elkaar. Tenminste als ze niet kleurenblind zijn.

Dinsdag 2 april 2013

Veel zon, maar ook heel veel wind.Uit de zon + in de wind = winter. In de zon + uit de wind = voorjaar.
We hebben voor een weekje weer eens een stagemens. Ze heeft hier vroeger leren rijden en ze weet dus nog wel zo'n beetje de weg. En dat is gemakkelijk.

Maandag 1 april 2013

Veel zon, weinig wind en 's nachts vorst.
Hallo, hallo, daar ben ik weer.De laatste keer, dat ik de pen had was het hartje zomer. Wel iets anders dan wat we nu hebben. Nou ja, het zal vanzelf wel beter worden. Toch ?
Ik woon in de nieuwe stal helemaal achteraan. Dus vlak bij de dagelijkse hooivoorraad. Niet verkeerd, want als de mensen niet goed opletten bij het neerleggen kunnen overbuurvrouw Toet en ik er soms net bij . Zelfbediening past ons wel.
Er waren vandaag helemaal geen lessen,want nu was het weer tweede Paasdag.Er was wel een zg. Paasrit.Een buitenrit van 2 uur met koffie en koek toe.Ik mocht niet mee,want ik ben nog aan het revalideren.Een poosje geleden heb ik me verstapt. Ik loop inmiddels alweer een tijd helemaal goed en heb totaal geen pijn meer. Onze eigen mensen rijden nu zelf iedere dag op mij en laten me iedere dag een klein beetje meer doen. Ik heb zelfs alweer een klein stukje galop gedaan op een lange zijde, dus we gaan vooruit. Binnenkort mag ik vast wel weer gewoon aan het werk.

Zondag 31 maart 2013

Droog en somber weer. 's Nachts vorst, overdag net boven nul en voor de afwisseling eens windstil.
Het was hier ook stil.Het schijnt eerste Paasdag te zijn en ik hoorde, dat het vandaag kouder was dan op eerste kerstdag.
We hebben Harry, oftewel Dancing Splendid, uitgezwaaid. Hij heeft hier een tijdje gestaan naast Sjonie en trekt nu weer in bij zijn moeder (Splendid dus) en zijn eigen mens.Hij zei, dat hij dat best leuk vindt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti oftewel DP.

Zaterdag 30 maart 2013

Zwaar bewolkt.De hele dag sneeuwbuien.
Hoewel het iedere nacht vriest en soms niet te zuinig,hoeven onze paddocks 's avonds niet meer te worden aangeharkt.Dat komt ,omdat de grond inmiddels zo gortdroog is geworden, dat er geen water meer in zit.En als er geen water in zit komen er ook geen bevroren hobbels, want zand alleen bevriest natuurlijk niet. En dat is dan geluk bij een soort van ongeluk.

Vrijdag 29 maart 2013

Ik moest vanmorgen drie keer kijken voor ik het geloofde. Alles was wit. Er lag een behoorlijk pak sneeuw. Onze mensen vonden dit niet grappig, want er zouden twee mensen van ergens anders een buitenrit komen maken en het was even twijfelachtig of dit nu wel door zou kunnen gaan. Dooisneeuw blijft plakken in onze voeten tegen de ijzers aan en dat loopt niet gemakkelijk. Gelukkig smolt de boel vrij gauw en konden die mensen wel vertrekken.Het is wel heel toevallig, dat dit net de mensen waren, die bij hun vorige buitenrit hier met stromende regen weggingen, met stromende regen terugkwamen, terwijl het tussendoor ook niet droog was geweest. Resultaat toen :drijfnat, maar toch tevreden. Maar dit keer zijn ze droog gebleven. Ook wel eens leuk.

Stal de Eik

Donderdag 28 maart 2013

Bewolkt. 's Nachts net onder en overdag net boven nul.
Vorig jaar om deze tijd waren de zwaluwen al druk bezig met hun nesten, maar nu is er zelfs nog geen enkele zwaluw gesignaleerd.Ze hebben groot gelijk. Er zijn nog helemaal geen insecten, dus er is geen eten voor ze.

Woensdag 27 maart 2013

Onbewolkt. Ietsje minder wind, maar nog steeds lang geen zomer.
Het is raar, maar er zijn nog steeds, al weken lang, heel veel afmeldingen van rijmensen en - kinderen,die ziek zijn. Het blijft maar doorgaan.

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement