Het Dagboek

Dinsdag 11 september 2012

Regenachtig en veel frisser.Niet meer dan 18 graden.
Vanmorgen reed er een bekend busje het plein op. We weten langzamerhand allang, dat het gevuld is met tandartsen en hun hulpmensen.Br...... ! Acht van ons waren aan de beurt, maar ik lekker niet.Ze komen zo om de twee maanden en ik was de vorige keer al geweest.. Als we niet aangeven, dat we last van ons gebit hebben worden we standaard 1 keer per jaar gecontroleerd.Helaas moet er dan meestal wel iets gebeuren. Deze keer ontsprongen Twingo en Orlando de dans, de bofkonten. Volgens de tandartsen was hun gebit nog steeds in prima conditie.
Stal de Eik

 

Maandag 10 september 2012

Wisselend bewolkt, 27 graden.'s Nachts eenh buitje.
Hallo ,Pride hier. ik ben al weer aan de beurt voor de pen. Wat vliegt de tijd toch vreselijk hard ! Het is nog zomers warm, maar de grote boom op het plein,die in het voorjaar altijd als eerste zijn nieuwe bladeren krijgt begint die bladeren nu ook als eerste te verliezen. Jammer, maar niets aan te doen.

Zondag 9 september 2012

Strak blauwe lucht, weinig wind en 30 graden.
Het was vanmorgen vroeg al stervensdruk op het plein.Alles kwam tegelijk.Floran en DP vertrokken eerst voor een buitenrit met het spoedcursusmens en haar begeleidster. Ze zijn ruim twee uur weggebleven en kwamen enthousiast terug. Het spoedcursusmens had de hele rit probleemloos  uitgereden en volgens DP had ze het prima gedaan. DP had namelijk helemaal geen last van haar gehad onderweg want ze zat er netjes op en stoorde helemaal niet. Op zo'n manier is buiten rijden hartstikke leuk. Toch..!
Verder zijn er twee groepjes mensen van de recreantenclub weggeweest voor een dagtocht met een picnic ergens op de hei, die heel mooi in bloei schijnt te staan. De minder gevorderden en de gevorderden hebben apart gereden, maar hebben wel samen geluncht. Goed geregeld. Na afloop werd er hier op het terras uitgebreid nagekletst en uiteindelijk is iedereen moe, maar voldaan huiswaarts gekeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.
Stal de Eik

Zaterdag 8 september 2012

Veel zon. 24 graden.
Op deze dag is er een wonder gebeurd.Echt waar..geen grap.Op de foto zien jullie Toet en die foto is op 9 september gemaakt.Zullen jullie zeggen...nou en? Dat is Toet en Toet graast lekker in de wei. So what ??Het absurde van deze foto is, dat Toet normaal gesproken nooit op dit moment in die wei gefotografeerd had kunnen worden, omdat ze op die tijd in de paardenhemel had moeten zijn.Wat is er gebeurd ? Toet liep zaterdagmiddag in de wei en ging rollen. heel gewoon. Ieder paard rolt iedere dag in de wei. Maar Toet bleef doorgaan en doorgaan en doorgaan. Een van de rijmensen,die daar in de buurt was zag dat en vond het gek. Hij waarschuwde onze mensen. Die kwamen meteen en hebben haar met veel moeite in de benen gekregen en meegenomen naar het plein, terwijl ze ondertussen de dierenarts met spoed opriepen. Het zweet droop van de arme pony af en ze had duidelijk veel pijn. De dierenarts kwam binnen de 25 minuten het erf op scheuren en heeft haar meteen ingespoten met een darmverslapper en een pijnstiller. Daarna heeft hij inwendig onderzoek gedaan en kwam tot grote schrik van iedereen met de vreselijke diagnose, dat Toet een slag in de dunne darm had. Dit is iets wat zelden voorkomt, maar binnen een paar uur dodelijk is.Het enige wat je misschien zou kunnen proberen is een operatie in een grote kliniek zoals in Utrecht, maar daar moet je dan wel binnen heel korte tijd kunnen zijn en de kans op succes is zelfs dan heel klein. Terwijl onze mensen stonden te dubben wat ze moesten doen zorgde Toet zelf voor de beslissing.Haar toestand verslechterde plotseling razend snel, haar pols schoot omhoog en haar buik werd dubbeldik. Transport was niet meer verantwoord.Er bleef maar 1 mogelijkheid over. Loslaten in de buitenbak, hopen, dat ze gaat rollen en dat dan de slag er weer uit gaat. Volgens de dierenarts kans van ongeveer 1 op de zoveel miljoen, maar er was geen andere keus. Het enige was hopen op een wonder. En je houdt het niet voor mogelijk...Dat gebeurde. Toet gooide zich op de grond en rolde alle kanten op. Toen bleef ze ineens doodstil liggen met alle 4 benen omhoog, zodat iedereen dacht dat het einde verhaal was. Maar wat dacht je wat ? Ze klom weer in de benen, schudde zich en zei "zo, ik ben weer beter. Heeft iemand wat te eten voor mij ? Ik heb trek." Iedereen keek in verbijstering toe en geloofde de ogen niet. De dierenarts,die was weggegaan, maar klaarstond om meteen terug te komen om Toet te helpen naar de paardenhemel te komen als de pijnstillers niet meer hielpen, kon het gebeurde ook nauwelijks bevatten. Hij kwam en heeft weer inwendig onderzoek gedaan, omdat onze mensen zeker wilden weten of Toet echt weer beter was en tot zijn stomme verbazing constateerde hij, dat de darmen van onze Toet weer keurig op hun plaats lagen. Bovendien was de pols weer normaal en de buik bijna weer dun ....!.Onthoudt dus allemaal, dat wonderen bestaan. Dat is hierbij bewezen.
Stal de Eik

Vrijdag 7 september 2012

Prachtig weer de hele dag.
Sandra, Remco en Ingrid waren al vroeg het terrein afgereden. Floran zei, dat ze naar hun jaarlijkse "schoolreisje"waren, het ondernemerscongres tijdens Horse Event in Deurne.We hebben ze dan ook de hele dag niet weer gezien. Maar alles liep gewoon door hoor, We zijn net zoals altijd in/uit wei, in/uit paddocks geweest en hebben al onze lesjes gelopen.

Donderdag 6 september 2012

Beetje zon en nog steeds droog. Het is langzamerhand een hele toer om de bloemen in de bloembakken in leven te houden. Soms moet er wel twee keer per dag water worden gegeven.
Stal de Eik

Woensdag 5 september 2012

Bewolkt, droog ,24 gradenh.
Het spoedcursusmens maakt goede vorderingen. In draf mag ze inmiddels los .omdat ze zich nergens meer aan vast hoeft te houden.Ze leert nu om te sturen. Het moeilijkste is in dit stadium om tegelijk licht te rijden en aan te drijven.
Nushky had vanmiddag een probleempje. Ze kwam terug van een afstaprondje en had ineens een heel grote steen muurvast tussen de takken van een ijzer zitten. Wat de mensen ook peuterden. het hielp niets. Maar toen kwam een van onze mensen op een idee, haalde een grote hamer en gaf daarmee een paar forse klappen op het ijzer. En hup daar vloog de steen er met een vaartje uit. Probleem opgelost en Nushky opgelucht naar stal.

Dinsdag 4 september 2012

Zomers !!!
De bodem in de binnenbak is een beetje hard geworden en onze mensen zijn overal in de buurt bij collega's aan het kijken wat zij in hun bakken hebben liggen. Het is en blijft een probleem om een fijne bodem te krijgen en vooral te houden. Het moet niet te hard en vooral niet te zacht zijn, mooi waterpas, niet stuiven enz. enz. Ik zag trouwens, dat vader Gerrit druk bezig was om nieuwe tanden aan het ding achter de tractor te maken. Ik hoorde zeggen,dat er bij de oude tanden inmiddels 6 centimeter af was gesleten. Er is nu met de nieuwe tanden een keer gesleept en de bodem, die nu dus 6 centimeter dieper los is gemaakt is meteen behoorlijk opgeknapt. Je kunt er nu weer veel lekkerder op lopen.
Stal de Eik

Maandag 3 september 2012

Zomers.
Ik heet Olleke en ben net weer verhuisd naar mijn normale box in de nieuwe stal.Ik heb namelijk de hele juli en augustus samen met Okkie in onze "zomerresidentie"gestaan.Dat zijn de paddockstallen naast de binnenbak. Die hebben alleen een dak en twee zijkanten. Mooi uitzicht en lekker fris. We wonen daar altijd graag. Onze normale stallen werden in die tijd bewoond door allerlei tijdelijke logeerpaarden, zoals de paarden van de leidsters van de ponykampen.
Vanmorgen hebben we een nieuw spoedcursusmens begroet. Dat is meestal een klusje voor mij de eerste dagen en ik vind dat hartstikke leuk.Ze heeft inmiddels al twee longelessen gehad en het gaat heel goed. Als ze zo doorgaat zal het best wel lukken om zondag een buitenrit te kunnen maken.

Zondag 2 september 2012

Voor de afwisseling veel wind, wel zon en 22 graden.
Mijn mens en ik hebben vanmorgen een lesje gehad en dat ging prima. Ik ben benieuwd wanneer ik ook weer eens naar een echt concours mag. Heb daar best zin in.
De week is weer om en ik geef de pen aan Olleke.

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement