Het Dagboek

Maandag 26 december 2011

Druilerig en nog warmer. 12 graden.
Mijn naam is tegenwoordig Vosje en ik woon al een paar jaar bij de binnenbak tussen Misty en Twingo. Zo af en toe ruilen de mensen mij om met Misty. omdat Misty heel slordig is met eten. Ze laat altijd een deel van haar hooi slingeren in plaats van dat op te eten. Dan mag ik haar stal lekker uiteten en dat vind ik uiteraard niet erg.
Het schijnt vandaag tweede kerstdag te zijn en dat is ook een zondag. Gelukkig zijn er vandaag wel hulpmensen en nog niet zo weinig ook. Dat scheelt toch wel behoorlijk in het werk.Later mochten ze allemaal mee op buitenrit en ik ook.Niet verkeerd...!

Zondag 25 december 2011

Somber en druilerig.Wel 12 graden (boven nul).
Olleke had gisteren gelijk. Het was vandaag heel erg rustig. Geen lessen of buitenritten en bijna geen mensen van en voor de gastpaarden.Ze noemen het eerste kerstdag en dat betekent dan kennelijk meteen, dat iedereen ergens anders was dan hier.  Wat voor onze mensen niet zo handig was was, dat er ook bijna geen hulpmensen waren. Moesten ze alles zelf doen. Ons in ploegen allemaal in en uit de paddocks brengen, uitmesten, longeren enz. enz. Dat heb je er nu van als je zo nodig een manege wilt hebben. Maar ze hebben het wel overleefd hoor. Veel beweging is goed voor paarden, maar ook voor mensen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 24 december 2011

Somber en meestal droog.
Vandaag druk met lessen. Ik had trouwens wel wat klachten over de laatste voerbeurt. Hooi genoeg, daar  ging het niet om, maar maar met mondjesmaat brokken. Waar is dat nu goed voor ??? Zijn de brokken soms op of hoe zit dat ?Ik snapte er niets van, maar Olleke, die slimmerd wist het.Ze zei "Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden, dat we morgen geen werk hebben. Dan krijgen we namelijk meteen hooguit de helft van ons normale krachtvoer, omdat we anders ziek zouden kunnen worden.In die brokken schijnen stoffen te zitten,die zorgendat onze spieren goed kunnen werken en als ze dat dan niet hoeven te doen worden ze niet afgevoerd, blijven in die spieren zitten en maken , dat we bijna niet meer kunnen lopen . Ze noemen het maandagziekte. Dat schijnt heel vervelend te zijn, maar we hebben het hier gelukkig nooit, dus we hebben er geen ervaring mee.

Vrijdag 23 december 2011

's Nachts veel regen en onverwachtte rukwinden. Het ging soms zo hard, dat er planten uit hun pot waaiden, kruiwagens omkletterden en takken uit de bomen gerukt werden.En toen er een flinke ravage was werd het net zo snel weer windstil.Ach ja, de mensen moeten toch wat te doen hebben. Ze zouden zich anders misschien gaan vervelen,

Donderdag 22 december 2011

Regenachtig en niet koud. Wel 10 graden .
Ulika, de nieuweling, begint al aardig te wennen.Ze had eerst wat moeite met de gewoontes hier.Toen ze hier pas was bijvoorbeeld begon ze als een gek op de grond te krabben en tegen de deur te slaan als de voerkruiwagen er aan kwam.Toen ze merkte, dat ze de enige was zei ze," he jongens, de voerkar komt er aan. Slapen jullie ?" Maar wij sliepen helemaal niet, waren ook blij en hinnikten. Verder deden wij dus niets. Igor, toch zelf een ongedurig persoon, besloot om haar de zaak uit te leggen."Kijk Ulika," zei hij,
 het is hier not done om  de tent af te breken als het voermens er aan komt.Waarom zouden we ??? Als ze komt hebben we het voer van de laatste voerbeurt net op, dus onze maag knort niet.Er is hier genoeg te zien en te beleven, dus we vervelen ons niet en bovendien hebben onze mensen er een bloedhekel aan als we tegen de deuren slaan. Dat is slecht voor onze benen en ook voor die deuren.Vorig jaar waren hier geregeld mensen van een universiteit in Wageningen om te kijken wat wij zoal de hele dag aan het doen waren. Ze wilden proberen uit te vogelen of je ergens aan kon meten of paarden het wel of juist niet naar de zin hebben.Soms kwamen ze iedere 10 minuten kijken wat we op dat moment deden en schreven dat dan op. Lachen joh...Maar die mensen waren ook verbaasd over ons beschaafde gedrag als er gevoerd werd. Dat kwamen ze eigenlijk nooit tegen zeiden ze.Nou, voor ons werkt het prima en we weten niet beter of zo gebeurt het. En als je verstandig bent Ulika pas je je aan, want je hebt vast al wel gemerkt, dat wie tegen de deur schopt word genegeerd en pas als aller allerlaatste zijn voer krijgt. En dat kwartje was inderdaad al gevallen.

Woensdag 21 december 2011

Hele dag somber, maar wel droog.
Dp en Zazou hebben een week vakantie.Gisteren is onze osteopate Marielle geweest en zij waren aan de beurt net als Venice uit de grote stal .Vooral Dp was blij, want zij had de laatste tijd steeds meer moeite met het aanspringen in de goede galop. Dat bleek dus niet zo vreemd te zijn, want net onder haar zadel zaten een paar blokkades. Dat is dus nu opgelost en zij voelt zich een stuk beter.

Dinsdag 20 december 2011

's Morgens was alles opeens wit besneeuwd, maar het vroor niet. Raar maar waar.
Er is alweer een verhuizing geweest. Tot onze verbazing kwam vanmiddag Olleke blij onze stal binnen en stapte haar oude box in, waar tot nu toe dus Igor woonde. Igor werd naar de stal van Toet gebracht en Toet....? Die zei  "aju dan maar weer" en wandelde naar de Sterstal, waar Olleke net vandaan kwam. "Kom je nu weer hier wonen Olleke ?" vroeg Pride verbaasd. "Vond je het daar niet leuk dan ? "Niet echt," zei Olleke. "Onze mensen hebben zich het hoofd gebroken waarom ik de laatste tijd zo chagerijnig was en bij de minste geringste aanleiding in de les de benen nam. Zo helemaal niet Olleke zeiden ze . Eerst hebben ze gedacht, dat ik misschien per ongeluk wortels van iemand had gekregen of,dat er plotseling caroteen in mijn voer zat ,waar ik dus niet tegen kan. Maar daar konden ze niets van maken. Toen hebben ze het paranormale geneesmens gevraagd om eens naar mij te kijken en die heeft gezegd, dat er niets met mijn lijf loos was, maar dat het in mijn hoofd spookte.. En gelijk had ze.Je kunt het ook heimwee noemen. En daarom mag ik lekker weer hier wonen. Blij toe....Is er hier nog wat bijzonders gebeurd terwijl ik weg was ?"We hebben haar bijgepraat en toen ging iedereen weer over tot de orde van de dag.

Maandag 19 december 2011

's Nachts heel veel regen, overdag droog.
Ik ben Simon en woon hier nog maar sinds kort. Daar ben ik blij mee, want ik vind het hier leuk. Ik zal me even voorstellen. Ik ben 5 jaar. Mijn vader heet Pelousa Convenance en zijn vader, mijn opa dus, heet Gribaldi.Iedereen, die dat hoort zegt meteen iets in de stijl van...o jee ! !.Mijn opa schijnt namelijk behalve een heel beroemde heel knappe hengst ook iemand te zijn met een lastig karakter. En dat is tamelijk zacht uitgedrukt. Maar weet je nu wat het leuke is ?Ik heb wel zijn mooie gangen, maar niet zijn karakter geerfd en dat is toch mooi meegenomen. De mensen hier zochten eigenlijk een wat ouder paard, dat al meer geleerd had. Maar ik heb mijn beste beentje voorgezet bij het werk en ik heb met iedereen,die in de buurt van mijn box kwam uitgebreid geknuffeld.Bij de mensen noemen ze dat "netwerken" geloof ik. Hoe je het noemt noem je het, maar het heeft prima gewerkt. Ik ben er en ik blijf er. En dat is de kunst in het leven.

Zondag 18 december 2011

Zonnig en droog. 5 graden.
Bartje is weer terug van die "Efteling." Hij vertelde, dat alles leuk was behalve de sprookjes.Maar het gaat toch juist om de sprookjes daar vroeg ik verbaasd. Maar Bart zei, dat hij daar niets leuks aan kon ontdekken.Gaat er een heks met een huis van snoepgoed een paar kinderen vetmesten om op te eten. Komt er een wolf, die een lieve oma opeet of een boze stiefmoeder, die een prinses probeert te vergiftigen !Ik kan daar echt helemaal niets grappigs aan ontdekken. Maar de achtbaan en de treintjes en al dat soort dingen waren vet gaaf, dus als je die sprookjes vergeet was het  verder hartstikke leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Simon

Zaterdag 17 december 2011

Wisselend bewolkt. Af en toe regen.
Er zijn de laatste tijd veel rijmensen ziek. De meesten schijnen misselijk te zijn. Niet zo handig, dat ze dit soort narigheid vaak met zijn allen tegelijk krijgen. Laten we hopen, dat ze gauw weer beter zijn want er schijnt weer de een of andere vakantie aan te komen. Altijd zuur als je dan ziek bent lijkt me.

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement