Het Dagboek

Vrijdag 7 februari 2014

Helaas ! 's Morgens vroeg begon het weer te regenen en het is de hele dag nog geen 5 minuten droog geweest. Dus we zijn weer helemaal terug bij af en kunnen werken in de buitenbak wel weer vergeten. Jammer hoor..

Donderdag 6 februari 2014

Zonnig en nog steeds veel wind.
Alles begint weer een beetje op te drogen.Nog even en we kunnen ook weer in de buitenbak ons werk doen en dat zou fijn zijn.

Woensdag 5 februari 2014

Zonnig, veel wind.
Onze mensen lopen steeds te dubben over het plein.Er zijn de laatste tijd behoorlijk wat kuilen in gekomen en daar blijft het water te lang in staan. Ze willen perse geen straatstenen gelegd hebben, omdat de grote bomen dat niet leuk gaan vinden .Bovendien hebben deskundigen gezegd, dat die zelfde bomen er in de kortste keren met hun groeiende wortels voor zouden zorgen, dat er ook in dat wegdek hobbels zouden ontstaan. Maar er moet wel wat gebeuren. Ben benieuwd wat ze uiteindelijk gaan doen.

Dinsdag 4 februari 2014

Van alles wat. Beetje zon, beetje wolken, veel wind.
Toen ik gisteren langs de spuitplaats bij de binnenbak kwam zag ik kleine Sunny staan en haar vacht zat niet meer op haar lijf, maar lag gewoon op de grond.En weet je wat ? Ze vond dat helemaal prima.Haar haar was na de laatste keer scheren weer helemaal aangegroeid en ze kreeg het de laaste tijd heel erg warm bij het werken."Zo'n natte kledder aan je lijf is niet fijn en het duurt lang eer het weer is opgedroogd."zei ze en dat kan ik me wel voorstellen. Maar het is weer goed opgelost en , eerlijk is eerlijk,. Het staat haar erg goed.
Scheren Sunny 1 Scheren Sunny 2
Scheren Sunny 3 Scheren Sunny 4 

Maandag 3 februari 2014

Eerst zonnig, pas later bewolkt. geen wind.
Mijn naam is Venice en ik woon naast Match in een stal naast het voerhok.De laatste tijd gaat het super goed met mij !! Eerst heb ik best lang gesukkeld met allerlei kwaaltjes, maar sinds ze hebben uitgevogeld, dat ik overgevoelig ben voor sommige stoffen in gewone brokken en voordroogkuil en ik dat dus niet meer krijg, ben ik helemaal opgeknapt.Ik ga lekker naar wedstrijden (haal daar bijna altijd winstpunten), zie er prima uit en vind het helemaal leuk om overal aan mee te doen.Gisteren heb ik bv. een buitenrit gemaakt met Sil, omdat onze mensen wilden kijken hoe zij zich buiten zou gedragen. Nou. Sil was zo opgetogen, dat zij weer eens mee mocht, dat zij braver dan braaf was. We hadden dan ook een heerlijke rit.
Buitenrit Lobke en Monique 

Zondag 2 februari 2014

Zonnig, veel wind en ver boven nul.
Ik ben vandaag verhuisd en woon de komende tijd in een box bij de binnenbak. Ik vind dat wel leuk, want ik hou wel van een beetje afwisseling.
Mijn plaats in de nieuwe stal is ingenomen door een groot paard, Caramel genaamd, die een poosje gereden zal worden door de mensen van Don en Sjonie. Toevallig is er vandaag nog een nieuweling gearriveerd. Dat is een kleine pony, die twee maanden op proef komt voor een rijkind.Die pony heet Amber en staat naast mij.Het lijkt wel een aardig persoon en ik ben benieuwd hoe zij het gaat doen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Venice.

Zaterdag 1 februari 2014

Bewolkt en vooral 's morgens regenachtig.
Vandaag laat in de middag kwamen er een heleboel rijmensen, maar ze hadden gewone nietrijkleren aan. Ze gingen dus niet rijden dit keer, maar wat dan wel ?"Ze gaan samen kletsen en eten. Ze noemen het altijd jaarvergadering van de recreantenclub. Volgens mij zijn ze dan 20 minuten bezig met vergaderen en verder zijn ze de hele avond zoet met lekker eten en spelletjes en zo."zei Zazou."Wij worden er in ieder geval niet moe van."Zazou kan het weten, want het schijnt al jaren zo te gaan. Nou ja, als ze maar lol hebben.
Recreantenclub kantine 

Vrijdag 31 januari 2014

's Nachts stevige vorst en overdag weer boven nul, maar de grond is de hele dag hard gebleven. Pas tegen de avond werd het weer warmer en dat was dat.Einde winter ????

Donderdag 30 januari 2014

Het is inderdaad vannacht knap koud geweest. Maar omdat de paddocks op tijd zijn glad gemaakt kunnen we er gewoon in , al zijn ze nu kneiterhard.Dat is fijn, want je went toch aan je dagelijkse vrije tijd.

Woensdag 29 januari 2014

's Nachts wonder boven wonder een beetje vorst. Overdag bewolkt en droog en weer ruim boven nul.
Onze mensen hadden er kennelijk niet op gerekend, dat de grond in onze paddocks zo snel zo hard zou worden, maar we konden er echt niet lopen zonder kans te hebben onze benen te breken.Het was een en al harde bobbel . Ze stonden er wel wat beteuterd bij te kijken. Maar geen nood. Het buurmens met het grote schuifding heeft kans gezien om de boel weer los te maken en glad te trekken. Toen konden we er gelukkig weer in en snapten we meteen waarom ze gisteren die takken hadden afgesnoeid. Dat was natuurlijk , omdat het buurmens al had gewaarschuwd, dat zijn schuifding niet onder die takken door zou kunnen als het nodig zou zijn. Omdat het overdag niet meer vroor was de bodem aan het eind van de dag weer helemaal ongelijk en is het buurmens zo aardig geweest om 's avonds laat in het donker opnieuw alles glad te trekken. Ik hoorde, dat het 's nachts echt flink zou gaan vriezen. Vandaar.
Egaliseren paddacks 

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement