Het Dagboek

Zondag 6 september 2015

Wisselend bewolkt en af en toe een klein buitje.
Inmiddels is Toby, de nieuweling al een beetje gewend. Hij was eerst in de nieuwe stal gezet. Dat is onze mooiste stal, maar vreemd genoeg vond hij het daar drie keer niks. Hij drentelde onrustig heen en weer, vond het doodeng als zijn buren weggingen en nog veel enger als ze weer terugkwamen . Onze mensen hadden al gauw door, dat dit dus niet werkte en hebben hem naar de grote stal verhuisd. En ja hoor, gezellig tussen Jasmijn en BB in kalmeerde hij al gauw en zag zijn eventuele nieuwe leven weer beter zitten. Hij vertelde, dat hij eigenlijk al lang niet meer was bereden, omdat zijn mens een jong paard had, dat nog alles moest leren. Tijd voor twee had ze niet, dus hij bungelde er maar wat bij aan."Goh, "zei Obiku, "dat is een bekend verhaal."
Maar nu mag hij dus aan een wat interessanter en nuttiger leven beginnen bij ons. Tenminste als hij goed zijn best doet.Tot nu toe heeft nog niemand op hem gereden,want onze mensen vinden, dat hij eerst maar eens goed moet wennen.Hij is tenslotte van 24 uur per dag alleen maar in de wei lopen in een klap verplaatst naar een vreemde box, vreemde paddocks en vreemde weiden. Voor een eerste week is dat wel genoeg. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Kleo.

Zaterdag 5 september 2015

Veel wind, meer buien, 11 graden.
Zaterdagmiddag is altijd introductieles voor kinderen, die graag willen leren ponyrijden, maar nog niet goed weten waar ze aan beginnen.

introductieles

Die leren dan dus eerst ons poetsen, hoeven krabben, opzadelen, afzadelen,met ons lopen zonder op hun voeten getrapt te worden enz. enz.Verder gaan ze kunstjes doen op Lizzy en Okkie. Ze noemen dat voltigeren. Ze zitten dan op de pony zonder zadel, maar kunnen zich vasthouden aan de handgrepen van de voltigeersingel. Onze mensen hebben allerlei figuren op grote foto's gezet en degenen,die niet aan de beurt zijn om op de pony te zitten mogen kiezen welk figuur het kind op de pony moet proberen uit te voeren. En ik kan je vertellen, dat dat nog niet zo eenvoudig is.

introductieles1 Introductieles2

Vrijdag 4 september 2015

Zwaar bewolkt , af en toe een bui en alweer kouder. Hooguit 12 graden.
Onze winterdekens zijn ook weer teruggebracht door de wasserijmensen, die ook altijd repareren wat in de loop van de winter kapot is gegaan.We kregen een compliment, omdat onze dekens alleen maar een beetje vuil en bijna niet kapot waren. En dat terwijl we de hele winter ermee buiten in de paddocks hebben gerold en 's nachts meestal liggend slapen.Dat is dus het voordeel als de boxen altijd mooi schoon zijn.

Donderdag 3 september 2015

's Morgens droog, later buien. 14 graden.
Mijn buurzwaluwen zijn inmiddels uitgevlogen en zijn aan het oefenen voor de lange reis, die ze binnenkort zullen gaan maken. Ze hebben er niet zo veel zin in, maar ze moeten wel. Zwaluwen leven alleen maar van vliegende insecten en die zijn er de laatste tijd al veel minder. Als ze echt allemaal op zijn hebben de zwaluwen geen keus en moeten ze naar het zuiden gaan waar nog wel wat eetbaars rondvliegt. Maar ze komen ieder jaar gewoon weer  terug en het leuke is, dat ze dan altijd het voorjaar meebrengen.
Vandaag is er een nieuwe medewerker gearriveerd, maar wel op proef. Hij heet Toby en verder weten we nog niet zo veel van hem.

Woensdag 2 september 2015

Zwaar bewolkt, meer wind, 16 graden.
Het nieuwe afdak is bijna klaar en de spullen, die overal rond liggen kunnen er in gepakt worden. Onze mensen zijn daar heel blij mee. Opgeruimd werkt nu een keer veel gemakkelijker en het staat nog goed ook.

Berging

Dinsdag 1 september 2015

Veel wolken, meestal droog. 17 graden.
Ik hoorde, dat er eind van de maand dressuurwedstrijden zijn. Leuk.Ik hoop, dat ik ook mee mag doen. Ik beloof, dat ik mijn beste beentje zal voor zetten. Dus rijkinderen...kies voor mij. Je zult er geen spijt van hebben.

Maandag 31 augustus 2015

Vannacht echt noodweer, maar gelukkig geen hagel of bliksem te dicht bij. Wel weer water genoeg. Overdag bewolkt, 28 graden en behoorlijk benauwd.
Ik heet Toet en woon in de sterstal met Okkie,Melli en Bijou en 5 inwonende vogeltjes.Er zit namelijk laag in mijn box een zwaluwnest. Normaal zitten die diertjes hoog in de spanten, waar niemand bij kan. Ik snap dus niet waarom zij hun nest op zo'n rare plek hebben gemaakt. Ze hebben kennelijk veel vertrouwen in mij, want als ik zou willen zou ik het zo van de rand af kunnen trekken met vogeltjes en al.Maar ik pieker er inderdaad niet over om aan dat nest te komen.Ik heb met pa en ma zwaluw afgesproken om me niet met hun gezin te bemoeien. Ieder diertje zijn pleziertje en leven en laten leven...!

Zwaluwen1 Zwaluwen 2

Zondag 30 augustus 2015

's Morgens vroeg regen, maar al gauw opklaringen en eind van de middag 30 graden.Dat paste ons heel goed, want de recreantenclub had een buitenrit georganiseerd en Kleo en ik mochten natuurlijk mee. De hei bloeit prachtig en iedereen heeft genoten. De lunch na afloop was kennelijk ook niet te versmaden en uren later zaten ze nog aan de picnictafel. Ze moesten natuurlijk ook uitrusten. Zondag is rustdag. Toch!

Panorama1

Over bloeiende hei gesproken. Pjotr, DP en Okkie hebben gisteren een leuk klusje gehad.Voor de gemeente Rijssen -Holten wordt een promotiefilm gemaakt over alle bezienswaardige dingen in de gemeente en dan kunnen vrolijke pony"s rijdende door de hei, die nu op zijn mooist is, natuurlijk niet ontbreken. Ik had ook graag mee willen doen, maar ja, ik ben zwart en dat kleurt niet zo mooi bij die paarse hei als onze licht gekleurde collega's.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Panorama2

Zaterdag 29 augustus 2015

Wisselend bewolkt, droog, 14 graden.
Op het bouwland achter ons zijn ze begonnen de aardappelen te rooien. Er schijnt een heleboel vanaf te komen. Heeft al dat sproeien in de droge tijd toch geholpen.

Aardappelen
We zijn allemaal stikbenieuwd of er nog iets anders op zal worden gezet.Als ik me goed herinner hebben ze een paar jaar geleden van dat leuke gele spul op gezaaid toen in augustus het graan er af was.Later werd dat ondergeploegd als een soort bemesting, maar voor die tijd mochten onze mensen er voor de cross allemaal paden in maken en dat was een mega leuk gezicht.

Vrijdag 28 augustus 2015

Wisselend bewolkt en wonder boven wonder de hele dag droog.
Het onkruid is de laatste tijd heel hard gegroeid. Toen er dus, mede door de vele aanwezige extra handjes, even tijd voor was , hebben de mensen maar een begin gemaakt met het wieden van het onkruid tussen de nieuwe rhododendronstruiken. En daar is het al goed van opgeknapt.

onkruid wieden

Pagina: «  258  |  259  |  260  |  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement