Het Dagboek

Vrijdag 3 juli 2015

Vannacht heeft het geregend en geonweerd. maar gelukkig is het echte onweersgebied, waardoor dit keer onwaarschijnlijk veel huizen en boerderijen zijn afgebrand, vlak langs ons heen getrokken. Met dank aan de Holterberg, waar zo'n  bak vol narigheid kennelijk altijd liever langs dan overheen trekt. Overdag was het super warm en voor morgen zou het nog een graadje erger zijn.Onze mensen hebben toen besloten om dan ook maar de rest van de lessen vandaag en morgen af te zeggen.Ze schijnen dit op de site te hebben gezet bij nieuws en ook op iets , dat facebook heet. Maar voor de zekerheid hebben ze toch ook nog alle rijmensen opgebeld. Er komen hier altijd best veel rijmensen van veraf en dan is het dubbel sneu als je voor niets komt.En ik denk, dat Monique en Janet het helemaal geen straf vonden om dat werkje te doen op met stip de koelste plek van het bedrijf.
Maar het lijkt me een heel goed idee als in het vervolg iedereen, die twijfelt of iets wel of niet door gaat altijd even op de site www.eik.nl kijkt. Ook dat facebook wordt serieus bijgehouden. Het is maar dat jullie het weten.

Koelte

Donderdag 2 juli 2015

Onbewolkt, warmer, 32 graden.
In de binnenbak was gisteravond heel laat gesproeid en dat zorgde ervoor, dat het vanmorgen daar "maar" 25 graden was .Dat was nog te doen om te werken. Maar de lessen van vanmiddag en vanavond zijn afgezegd. Ik geloof niet , dat dit ooit eerder is gebeurd, maar wij kunnen het niet erg vinden.
Ik sprak Venice in de paddock en die vertelde, dat haar mens Monique toevallig een folder van de een of andere paardendag, georganiseerd door de KNHS in Ermelo, was tegengekomen. En je raadt nooit wie ze daar op een beeldschone springfoto zag staan ??? Juist ja...zichzelf met haar dressuurpaard Venice, die daar vorig jaar is geweest en met wie ze toen voor de grap een paar sprongetjes heeft gemaakt. En trots dat Venice is...Ik moet ook wel eerlijk zeggen, dat ze er uitziet als een echt geroutineerd springpaard. Leuk toch !

Venice

Woensdag 1 juli 2015

Onbewolkt, warmer, 30 graden.
De tentenbouwmensen hebben zich inmiddels bezig gehouden met de voorbereidingen voor de ponykampen, die er aan komen. We kijken altijd met belangstelling en een beetje leedvermaak naar het gedoe als dat grote onhandige stuk zeil met palen moet worden getransformeerd in een gezellige slaapplaats voor onze ponykampkinderen plus de leidingmensen. Maar ik moet zeggen, dat ze ieder jaar handiger worden. En uiteindelijk lukt het natuurlijk altijd.

Ponykamp voorbereidingen

Dinsdag 30 juni 2015

Onbewolkt, warm, 25 graden.
Buurvrouw BB speelt geregeld "dood paard" in de paddock net zoals de meesten van ons doen. we vinden het heerlijk om languit in het zachte zand te liggen. Op zich een goed teken, want volgens onze mensen bewijst dat, dat we erop vertrouwen, dat de kust veilig is. En dat is natuurlijk ook zo.

Paddock slaapje

Maandag 29 juni 2015

Wisselend bewolkt en 22  graden.
Mijn naam is Igor en ik woon in de grote stal tussen Jasmijn en BB.
Ik hoorde vertellen, dat het nu iedere dag warmer zal worden.Daar zat ik eigenlijk niet op te wachten.Hoe warmer het is hoe meer van die ellendige steekbeesten er zijn. Ik bedoel natuurlijk de dazen.Maar gelukkig zijn onze helpmensen begonnen ons in de Endure te zetten. Dat is een vloeistof, waar we helemaal mee worden ingesmeerd en een week later nog een keer.En dan verder naar behoefte tegen de twee weken. Het ligt ook een beetje aan het weer . Het voordeel is, dat we dan geen vliegendeken op hoeven in de zomer als we naar buiten gaan.

Zondag 28 juni 2015

De hele ochtend droog en 's middags alleen een paar spatjes. Ideaal weer voor ons zomerconcours, dat vandaag gehouden werd.Iedereen, die meedeed reed een dressuurproef en een springparcourtje.Mijn mens had gelukkig ook ingeschreven, want ik ben dol op wedstrijdjes.Ik heb dit keer lekker een 4e prijs gewonnen met dressuur en met het springen ben ik ook rondgekomen. Dat was buiten in de springwei en ik vond dat best spannend. maar ik heb er veel van geleerd. En dat is ook belangrijk. Toch ?
De week is weer om en ik geef de pen aan Igor.

Zomercompetitie Zomercompetitie

Zaterdag 27 juni 2015

Veel wolken, maar geen regen en minder wind.
De introductieleskinderen hebben vanmiddag een ritje met Okkie en het rijtuigje gemaakt. Ze moesten natuurlijk eerst helpen met inspannen.Okkie is altijd in voor een ritje, want voor het rijtuig lopen is zijn grote hobby.

Introductie cursus

Vrijdag 26 juni 2015

Wisselend bewolkt en zo'n 23 graden.
Lekker weer en dat was maar goed ook, want het voermens was jarig,zodat er op het terras taart moest worden gegeten. Dat is alle afgelopen jaren gelukt en ook dit keer hadden de weergoden begrepen wat er van hen verwacht werd. Het zag er weer gezellig uit en ze zeiden, dat de taart goed smaakte.
Over verjaardag gesproken. Er was ook nog een verjaardagsfeestje van een van onze rijkinderen. Ze hebben zich vermaakt met voltige,een speurtocht enz. Altijd leuk om te zien

Verjaardag voermens

Donderdag 25 juni 2015

Bewolkt, winderig en 16 graden.
Je houdt het niet voor mogelijk, maar vandaag kon het voermens weer met de tractor de buitenbak in zonder vast te raken. Alles werd weer mooi gelijk getrokken en morgen kan er vast weer gewoon in gereden worden. Let maar eens op.
Vanmorgen was er weer een groep blinde en heel slechtziende mensen van het Looerf op bezoek. Ze zijn allemaal, de meesten voor het eerst van hun leven,te paard gegaan en hebben een leuke ochtend gehad.

Loerf Loerf

Woensdag 24 juni 2015

Vannacht regen. Giga veel regen. Ik heb nog nooit zoveel water in de buitenbak zien staan als vandaag. Het plein stond ook blank, maar dat was na een poosje weer drooggevallen. Dat gold bepaald niet voor de buitenbak. Dat leek net een vijver en bleef een vijver.Dus er moest actie worden ondernomen. Er werd een tonnetje ingegraven net buiten de omheining, de vijverpomp werd er in gehangen en  dat ding heeft zeker 5 uur staan te zwoegen om duizende liters water de sloot in te werken. Het water aan de andere kant van de bak liep niet uit zichzelf die kant op. Daar was dus een greppeltje gegraven naar de sloot en Hans heeft de hele morgen met de bladblazer het  water de goede kant op geblazen. Waar een bladblazer al goed voor is !

Wateroverlast1 Wateroverlast 2 Wateroverlast 3

Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement