Het Dagboek

Dinsdag 5 maart 2013

Hele dag zon en wel 10 graden boven nul.
Het lijkt opeens wel voorjaar.Alle buitenluiken  staan open en je kunt de lente ruiken. De mensen zaten zelfs buiten koffie te drinken.
Nog even en het gras gaat weer groeien. Nog even en we mogen weer in de wei.We kunnen haast niet wachten.
Stal de Eik 

 

 

Maandag 4 maart 2013

Eerst bewolkt, later zon.Windstil en zo'n 5 graden.
Ik ben Watsildit, meestal zeggen ze Sil,en ik woon al een poos in de nieuwe stal. De laatste tijd aan de linkerkant met aan de ene kant de spuitplaats en aan de andere kant Sydney. De spuitplaats is geen probleem, maar buurman Sydney is geregeld stomvervelend.Hij zit steeds te klieren met alles wat aan zijn halsterhaak hangt en probeert ook nog voortdurend om het licht in zijn box aan te doen.Je wordt er niet goed van ! De mensen hebben dus een beugeltje over de lichtknop gemaakt. Dat hielp maar even. Toen kwam er een tweede beugeltje over de knop. Geen probleem voor Sydney. Nu zit er een dwarsbalkje op de beugeltjes met een ijzeren klep daar weer overheen. Dat is een tijdje goed gegaan en iedereen was al blij. Maar er is te vroeg gejuicht. Vanmorgen stond Sydney triomphantelijk te kijken met ....het licht aan. Hij wurmt op de een of andere manier net zo lang met zijn neus en zijn tong totdat hij ertussen kan komen en toch op de knop drukken. Onze mensen zijn dus weer aan zet. Ben benieuwd wat ze nu weer gaan bedenken.
Stal de Eik 

Zondag 3 maart 2013

Somber, bewolkt en iets minder fris.
Vanmorgen vroeg kwam er alweer een horde rijkinderen aan met in hun kielzog een heleboel vaders, moeders. opa's en oma's. Het was duidelijk het tweede deel van de wedstrijd. Best fijn, dat er dit keer geen sneeuw lag. Dat is toch gezelliger.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.
Stal de Eik Stal de Eik 

Zaterdag 2 maart 2013

Somber, zwaar bewolkt en fris.Wel boven nul.
Laat in de middeg kwamen er een heleboel rijkinderen aan en omdat de meesten witte rijbroekjes aan hadden wisten we al hoe laat het was.En ja hoor. Ze begonnen vlijtig te poetsen en in te vlechten. Het is de tweede wedstrijd van de wintercompetie, wist Bill te melden en hij had gelijk.

Vrijdag 1 maart 2013

Somber, zwaar bewolkt.'s Nachts een beetje vorst en overdag boven nul.
Vanmorgen hebben we gelachen. Onze mensen hadden zich al een tijdje afgevraagd wat toch dat zachte gepiep was wat ze hoorden als ze de sterstal binnenkwamen. Het klonk net als piepende jonge vogeltjes . Maar daar is het te vroeg in het jaar voor.Een nest piepende muizen dan ? Heel onwaarschijnlijk, want er waren al heel lang geen muizen gesignaleerd. Misschien dan toch muizen ???? En nu is het raadsel opgelost. In die stal woont Juicy en Juicy heeft een mooie deken op . Laat nu het onderst haakje van de onderste borstsluiting dat geluid veroorzaken als Juicy zich beweegt.De mensen blij, want het is beter dan een nest jonge muizen.

Donderdag 28 februari 2013

Hele dag droog en net boven nul. Geen wind,
Vanmiddag zag ik toevallig, dat Sjonie alweer werd opgetut. Ik begon al een beetje boos te worden, want ik dacht, dat ze naar concours mocht en wel voor haar beurt.Maar dat bleek toch niet zo te zijn.Ik vroeg aan haar  waarom ze dan op een gewone dag zonder wedstrijd zo mooi werd opgepoetst en ze wist het zelf ook niet.Maar het raadsel werd snel opgelost.Sjonie moest fungeren als model voor een fotograafmens, die een opdracht had foto's te maken voor de nieuwe site van de KNHS, wat dat ook moge zijn.Dat mens is tijden bezig geweest en heeft wel 1000 foto's gemaakt van Sjonie en haar mens. Nou ja, misschien een paar minder, maar best heel veel. En weet je wat ! Die foto's zijn hartstikke mooi geworden.
Stal de Eik 

Dinsdag 26 februari 2013

regenachtig en somber. Totaal windstil.
Ik hoorde de hele dag lawaai van landbouwmachines vanaf het grote land achter onze stal,waar we volgens Tico altijd met onze cross over mogen.Toen ik later vanuit de paddock kon zien wat er gebeurd was, zag ik, dat al die dorre mosterdplanten verdwenen waren. Ze waren volgens Venice, die de mensen aan het werk had gezien , ondergeploegd. Ze had gehoord, dat dat was gedaan om als mest te dienen. Ik ben benieuwd, wat ze er dan nu weer op gaan zetten. Dat schijnt ieder jaar weer iets anders te zijn.
Stal de Eik 

Maandag 25 februari 2013

Eerst droog, later de hele dag snegen of reeuw, hoe je het ook noemen wilt. Dat is dus een kruising tussen sneeuw en regen met als gezamelijk kenmerk "nat".
Joepie....Ik mag ook eens meedoen met het vullen van het dagboek.Don is de naam.Ik woon deze winter tussen Tico en het voerhok.Harry en Sjonie staan aan de andere kant. Ik ben pas 4 jaar en moet dus nog veel leren vinden mijn mensen en daar wordt dus fanatiek aan gewerkt.. Ik ben zelfs al een paar keer naar wedstrijden geweest en weet je wat ??? Ik heb al winstpunten en zelfs prijzen gehaald. Goed he ?! Ik vind het dan ook steeds leuker worden.Gisteren mocht ik trouwens niet mee.Flauw hoor. Ik zag met lede ogen Sjonie helemaal opgedirkt het rolhok in marcheren. Later kwam ze trots terug met de mededeling, dat ze weer eens een paar winstpunten had gekregen. Fijn voor haar, maar als ze maar weten, dat ik nu echt weer aan de beurt ben.

Zondag 24 februari 2013

De hele dag sneeuw en ook nog een snijdend koude wind.De mensen waren druk met sneeuw ruimen en als ik het goed begrepen heb heeft iedereen er heel erg genoeg van.
De week is weer om en ik geef de pen aan Don.
Stal de Eik Stal de Eik

Zaterdag 23 februari 2013

Overdag droog, 's avonds sneeuw en min 2 graden.
Het was voor ons een rustige week.Maar dat kwam niet alleen omdat veel rijmensen weg zijn met vakantie. We hebben nog niet meegemaakt, dat er zoveel ziek zijn. Zielig hoor...ziek zijn in je vakantie.

Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement