Het Dagboek

Woensdag 8 januari 2014

Somber, maar droog. 10 graden.
Vanmorgen reed er een auto met een rolhok er achter het plein op. Wij natuurlijk allemaal kijken wie er uit zou komen. Nou, mooi mis. Er kwam niet een dier, maar een ding uit. Een piepklein tractortje, met een grote bak achterop."Dat lijkt wel een grasmaaimachine,"zei Melli en gelijk had ze.Bleef natuurlijk wel de vraag wat ze hier hartje winter met een grasmaaier zouden moeten doen.Maar daar kwamen we gauw achter .Het vrijwilligershulpmens, dat de strijd met de bladeren in onze weilanden was aangegaan, had zich bedacht, dat met zo'n machientje misschien veel sneller en meer bladeren zouden kunnen worden verzameld. En gelijk heeft hij...! Wat een mazzel, dat hij ook nog zelf zo'n ding had staan.
Hans is bladeren aan het ruimen

Dinsdag 7 januari 2014

Veel zon en veel wind.'s Nachts jammer genoeg heel veel regen. Steeds meer planten in onze bloembakken hebben besloten om maar weer te gaan bloeien. Staat best wel leuk !
Bloemen in bloei 

Maandag 6 januari 2014

Veel wind. 14 graden = recordtemperatuur. Bewolkt.
Hoi, hoi. Ik ben Lizzy en praat vanuit mijn box bij de binnenbak. Meestal woon ik hier in een van de stallen, net zo als Misty en Sunny.Prima plek, goed zicht op alles wat er gebeurt in de bak en veel voorbijkomende rijkinderen,die in zijn voor een knuffeltje.
Het schijnen vanaf nu voor een poosje weer gewone weken te worden en ik moet zeggen, dat ik dat niet vervelend vindt. Als de winter ons nu ook nog een keertje zou overslaan ,zou dat helemaal te gek zijn, maar dat moet ik eerst nog zien gebeuren !

Zondag 5 januari 2014

Zonnig en 13 graden. Helemaal geen wind. Hoezo winter ???
Igor, Orlando en Okkie mochten op buitenrit onder leiding van Pride. De anderen, ook ik, hadden een rustdag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Lizzy

Zaterdag 4 januari 2014

Overdag bewolkt en droog, 's nachts weer eens regen.
De pony, die op proef was en die voorlopig Dinges was genoemd is gisteren weer vertrokken. Hij was hartstikke braaf, maar toch wel ook erg snel en een beetje te sterk om meteen als vervanger van Twingo te kunnen functioneren. Ik hoorde onze mensen zeggen, dat het een prima pony is, maar op dit moment niet wat ze zoeken. We hopen dan ook allemaal, dat hij een fijn ander thuis zal vinden.

Vrijdag 3 januari 2014

Eerst miezerig, maar laat in de middag plotseling uit het niets een gigantiche hoosbui kompleet met hagel, rukwinden, donder en bliksem.
Vanmorgen kwam er weer een groep extra rijkinderen voor een dagje ponykamp. Behalve rijden en spelletjes doen helpen ze  de hele dag  ook vlijtig mee met onze verzorging. En vele handjes maken licht werk.

Kampdag

Donderdag 2 januari 2014

Bewolkt en somber.
Theo had een klein klusje.In onze stal zijn 2 bellen. Als iemand op de ene drukt komt Sandra en op de andere Ingrid.Nu hebben ze allebei om de beurt wel eens vrij. Maar als er dan op hun bel gedrukt wordt  moeten ze wel reageren. Nu hadden ze bedacht, dat het een oplossing zou zijn ,dat als er een vrij heeft er niet op dat belletje gedrukt zou moeten kunnen worden. En daarom heeft Theo nu dus een klepje op iedere bel gemaakt,dat naar beneden kan als diegene niet gestoord wil worden. Ben benieuwd of het werkt.
Bel Bel2 

Woensdag 1 januari 2014

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
We hebben allemaal slaap, want gisterenavond en gisterennacht hebben we geen oog dicht gedaan door alle stennis in de buurt.Het leek wel een voortdurende onweersbui met aan een stuk door donder en bliksem. Het enige leuke was, dat we diep nacht een grote portie hooi voorgeschoteld hebben gekregen om ons wat af te leiden. En eerlijk is eerlijk...zoiets helpt wel. Toen het een beetje minder werd met het lawaai en we dachten nu te kunnen gaan slapen, werd het opeens druk op het erf.Van alle kanten kwamen de buurmensen aanlopen en verdwenen in de kantine.Nieuwjaarsreceptie heette dat. En eer ze weer tevoorschijn kwamen waren we uren verder en dus weer wakker. Nou ja. Het is weer achter de rug voor een jaar en ik kan dat niet erg vinden.

Dinsdag 31 december 2013

Hele dag droog, niet veel wind en nog steeds niet koud. 10 graden.
Vandaag was het erg rumoerig in de buurt. Geknal de hele dag door.Je zou er doof van worden. Er schenen een paar groepjes buurkinderen en buurmensen te zijn, die het leuk vonden om de hele dag oud- en nieuwtje te spelen.Ik hoorde, dat vanavond om 12 uur het jaar, dat 2013 heet is afgelopen en dat dan het jaar 2014 begint. Om dat te vieren en de boze geesten te verjagen gaan de mensen dan altijd een boel lawaai maken.Blijft toch de vraag waarom dat dan niet om 12 uur begint en na een half uurtje weer stopt. Mensen zijn en blijven toch soms rare wezens.

Maandag 30 december 2013

Eerst zonnig, later bewolkt en aantrekkende wind.
Kennelijk nog steeds vakantietijd. Ik ben Nushky en werk hier al een aantal jaren als medewerker met een contract voor onbepaalde tijd. Toen ik kwam kreeg ik eerst een nulurencontract voor alleen de ponykampen, maar ik heb vanaf het begin mijn beste beentje voorgezet en ja hoor...Na die 6 weken had ik me zo onmisbaar gemaakt, dat ik mocht blijven. En dat was dan ook precies mijn bedoeling.
Vandaag was er weer een soort kampdag, maar dan met een ander programma voor meer gevorderde rijkinderen. Een "variodag".'s Morgens hadden ze uitgebreid springles en 's middags gingen ze dressuurproeven rijden en onder leiding van Monique elkaar beoordelen als jury. Leuk hoor. Weer eens wat anders  en het lijkt me leerzaam om vanaf de juryplaats te zien hoe het er uit ziet wat je doet als je met je proef bezig bent.
Jury Kampdag Kampdag 

Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement