Het Dagboek

Donderdag 29 september 2011

Zonnig, windstil en zo'n 26 graden.
Olleke had vandaag een leuk klusje. Er kwam een heel klasje mensen, die merkwaardigerwijze in de buitenbak op stoelen in plaats van op paarden gingen zitten. Olleke vond het een makkie, want ze hoefde haast niets te doen.Alleen wel of niet met die mensen meelopen en proberen ze aan het verstand te brengen waarom ze dat dan deed. De mensen noemden het loopbaancoaching met paarden. Donna wist natuurlijk weer te vertellen waar het om ging. Dat had ze gehoord vanuit de kamer van Sandra.Het scheen te gaan om krachtig overkomen, natuurlijk overwicht in plaats van dwang, autheticiteit, non-verbale communicatie, grenzen stellen, contact maken en het omgaan met spanningen.Kunnen jullie het allemaal nog volgen ? Ja ? Dan zijn jullie verder dan ik. Nou ja , toch leuk, dat we ook nog kunnen helpen bij andere dingen dan alleen de sport. Toch ?

Woensdag 28 september 2011

Zonnig, windstil en 26 graden.
We hebben weer eens bezoek. Vanmorgen kwamen Tristan en Famke hun rolhok uit stappen. Ze zijn er al zo aan gewend om geregeld bij ons te komen logeren, dat ze regelrecht naar de boxen liepen, waar ze meestal staan.Dat zijn de stallen van Sjoni en Floran. Er was dus weer een grote wisseltruc uitgevoerd. Olleke ging tot haar vreugde, gezellig naast Toet in een paddockstal staan. Tico ging naar Olleke's stal. Sjoni ging naar Tico's stal en Floran kwam in mijn box, want ik werd verbannen naar een van de achterste paddockboxen. En de rijmensen maar zoeken naar ons als ze op ons moesten rijden....Nou ja, het is maar tijdelijk zullen we maar zeggen.

Dinsdag 27 september 2011

's Morgens mist, later zon.
Ik kwam op het plein Okkie tegen en die vertelde,dat ze enorm gelachen hadden in de grote stal. Op een bepaald moment was een rijmens met zadel en hoofdstel verschenen om op te zadelen voor de les. Hij wist niet zeker waar Orlando, want die moest hij hebben stond, en belde aan bij Sandra met de vraag waar dat dier stond. "Nou", zei Sandra, die staat achter je" en deed het raampje weer dicht. Dus het rijmens keert zich om en stapte tot stomme verbazing van Venice regelrecht haar stal binnen en begon te poetsen. " Nou" zei Venice tegen ons," een extra poetsbeurt vind ik wel lekker, maar hij hoeft niet te denken, dat ik me laat zadelen. Wat denkt hij wel !!! Dat vind ik met moeite o.k. als mijn eigen mensen dat doen,maar het moet niet gekker worden." Wij hadden dikke lol en keken toe hoe de zaken zich ontwikkelden. Toen het poetsen klaar was begon het rijmens Venice het bit in haar mond te doen, tenminste, dat probeerde hij. Maar tot zijn verbazing ging dat voor geen meter. " Orlando, doe niet zo vervelend " zei hij, tamelijk wanhopig. Maar , jammer, jammer, jammer, precies op dat moment kwam Ingrid de stal in en zei verbaasd," Wat ben jij nu aan het doen ?" Toen hij vertelde, dat Orlando vandaag super vervelend was, viel het kwartje en lachte Ingrid net zo hard als wij. We hadden graag willen zien hoe het was afgelopen als het rijmens uiteindelijk met Venice in de bak was verschenen, maar dat ging dus niet door en de echte Orlando was uiteindelijk het haasje.

Maandag 26 september 2011

's Morgens mist, later wisselend bewolkt.
Ik ben Duo Penotti. Ze noemen mij meestal D.P. of Duo, daar luister ik ook naar.Ik ben de enige bij deze manege,die twee kleuren heeft, dus ik ben voor iedereen makkelijk te vinden. Dat is maar goed ook, want het komt geregeld voor, dat ik plotseling heel ergens anders sta dan waar ik hoor. Dat is wanneer we tijdelijke gasten hebben.Normaal woon ik in de nieuwe stal tegenover Toet, helemaal achteraan. Maar vandaag is Toet weer eens verdwenen naar een paddockstal en staat er in zijn box een zekere Uro. Een groot paard, dat hier misschien mag komen werken als hij goed zijn best doet. Hij staat hier dus op proef, zoals ze dat noemen. Zo op het eerste gezicht lijkt het wel een aardig persoon. Hij vertelde, dat hij 10 jaar is en M dressuur en M springen is.Dat is best knap. Ben benieuwd of hij onze mensen ervan kan overtuigen, dat hij precies het paard is , dat ze zoeken.

Zondag 25 september 2011

Zon, windstil en 24 graden.
De dames van de spoedcursus waren in hun nopjes en Okkie en DP ook. Ze mochten met zijn allen op buitenrit als afsluiting van de intensieve week.Ikzelf mag tegenwoordig helaas nooit meer mee naar buiten, omdat onze mensen bang zijn, dat ik over een boomwortel of zo struikel en dat dan mijn voorijzers er af zullen schuiven.De smid is er altijd al heel druk mee om mijn krakemikkige  voeten te beslaan. Het zou heel jammer zijn als er een ijzer voortijdig af zou knappen, omdat het dan iedere keer weer moeilijker wordt om de ijzers er fatsoenlijk onder te krijgen. Ik vind het heel erg jammer, maar ik ben het wel ermee eens,dat goed ter been blijven belangrijker is. Ik eet dan ook redelijk braaf mijn dagelijkse portie biotine op. Dat schijnt de hoefgroei te bevorderen, maar vies dat het is....!

De week is weer om en ik geef de pen aan Duo Penotti.

Zaterdag 24 september 2011

Veel zon en zeker 24 graden.
Vanmiddag en vanavond is er een wedstrijd geweest. Dressuur F1 t/m F4. Ik mocht vaak meedoen en ik ben er best trots op, dat zoveel rijkinderen mij hebben uitgekozen om mee te rijden. En weet je wat ! Alle deelnemers hebben heel goed gereden, want iedereen heeft een prestatiepunt gekregen. Knap he ? !

Vrijdag 23 september 2011

Wisselend bewolkt. Weinig wind. 20 graden.
Prachtig weer vandaag.Voor ons begint het eigenlijk te warm te worden. De mensen hebben hun zomerkleren weer uit de kast gehaald, maar onze winterjas is door al het koude weer van de laatste tijd al flink gegroeid. Hopelijk wordt het dus snel weer wat koeler, anders zal het wel op scheren uitdraaien.

Donderdag 22 september 2011

Bewolkt en droog.Ietsje warmer.Wel al echt herfstig.
Gisteren is onze smid weer ten tonele verschenen en hij heeft eindelijk de ontstekingen echt uit Nusky's voet kunnen snijden. Door de voortdurende nattigheid van het verband was de boel inderdaad zo verweekt,dat nu de heel erg diep zittende narigheid kon worden bereikt en de druk ervanaf gehaald  Nusky kon tenminste meteen weer op zijn been staan en was daar natuurlijk heel erg blij mee. Toch apart, dat hij probleemloos een hele dagtocht heeft kunnen lopen en pas aan het eind last kreeg van iets, dat er al zeker een week in heeft gezeten. Nou ja, eind goed al goed !!!

Woensdag 21 september 2011

Bewolkt, droog en best frisjes.
De laatste dagen zijn Bill en ik druk met twee mensen,die snel willen leren paardrijden.En ze willen ook graag weten hoe ze met ons om moeten gaan. Ze volgen daarom onze spoedcursus van maandagmorgen tot en met zondagmorgen.'s Morgens zijn ze om 9 uur present en helpen dan eerst met ons naar de paddocks en de weiden te brengen. Daarna duiken ze de stallen in en leren hoe er uitgemest moet worden. Dat kost ze uiteraard best wat zweetdruppeltjes.Ze krijgen twee keer per dag les en leren natuurlijk ook hoe we netjes moeten worden opgezadeld, afgezadeld en hoe het harnachement verzorgd moet worden. Verder krijgen ze nog een paar keer theorie over van alles en nog wat. Het streven is dan, dat ze op zondagmorgen een rustig buitenritje kunnen maken. Tot nu toe is dat altijd gelukt.We denken wel, dat deze dames dat ook zullen klaarspelen.

Dinsdag 20 september 2011

Droog, windstil, zo'n 16 graden.
De hele morgen was de binnenbak niet te gebruiken, omdat allerlei machines bezig waren de bodem om te woelen en weer gelijk te trekken. De bak wordt wel iedere dag door onze mensen gesleept met een tandjesding achter de tractor, maar op den duur is toch altijd weer dit groot onderhoud nodig. Niets aan te doen.

Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement