Het Dagboek

Dinsdag 24 maart 2015

Herfstweer.
Er wordt nu hard gewerkt aan het voorbereiden van de dakvervangtoestand. Gelukkig zijn er een paar sterke helpmensen gekomen, die Remco te hulp zijn geschoten bij het leeg maken van het werkterrein van de "maanmannetjes"en het begin is er ! Nu de rest nog.

Lege ruimte

Verwijderen platen

Maandag 23 maart 2015

Buien en koud voor de tijd van het jaar.
Hallo, ik ben Pride en woon al een paar jaar in de nieuwe stal, eerste rechts als je binnen komt.Naast mij staat Tico en Vosje woont, samen met Okkie , meestal tegenover mij. Maar of dat de komende weken nog steeds zo zal zijn is maar de vraag, want het is bezig hier een gigantische puinhoop te worden. Deze week zal moeten worden besteed aan het voorbereiden van de wisseltruc van de daken en dat zal wel de nodige verhuizingen met zich mee brengen. Nou ja, we zullen het wel zien en beleven.

Zondag 22 maart 2015

Wisselend bewolkt en buien.
Tussen de buien door ben ik lekker op buitenrit geweest met een paar anderen.Een frisse neus halen vinden we allemaal fijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 21 maart 2015

Eerst droog en zonnig. Later buien en geen gewone buien...Nee, stuk voor stuk kleine zondvloedjes. Heel sneu voor het voermens, die net 's morgens de buitenbak weer helemaal in orde had gekregen met behulp van de ouwe blauwe ( onze tractor). Ach ja, zo blijft het werk in de wereld.

Vrijdag 20 maart 2015

Eerst mist, later dikke bewolking. En dat was juist vandaag dikke pech. Er schijnt namelijk vanmorgen een zonsverduistering geweest te zijn en door de bewolking heeft helemaal niemand er iets van gezien. Jammer hoor ! Het schijnt wel grappig te zijn, de zon, die er opeens uit ziet als een half maantje.Nou ja, over een jaar of tien is er weer een nieuwe kans, dat ze allemaal hun speciaal aangeschafte brilletjes kunnen gebruiken.

Donderdag 19 maart 2015

Zwaar bewolkt en een heel stuk frisser
's Middags zagen we , dat er een grote bak werd neergezet op de parkeerplaats naast de eik. Het is duidelijk.Het tijdperk van rommel opruimen en dus rommel maken, is aangebroken. Voordat de daken worden vervangen schijnt alles daaronder leeg en veegschoon te moeten zijn. Nou, ik wens ze sterkte.Voorlopig zijn ze daar nog wel een poosje mee onder de pannen. Als je alleen al ziet wat er in het berghok tussen de sterstal en de binnenbak staat en ligt....En laten we het over de werkplaats van Theo, die al een jaartje of 40 in gebruik is, maar helemaal niet hebben.

Container

Woensdag 18 maart 2015

Zon, weinig wind en nog steeds wel 16 graden.
Onze weiden zijn laatst al volgegooid met dat kalkspul en nu kwam er nog een groot machineding aan, dat er een heleboel witte korreltjes overheen zwiepte. Dat schijnt kunstmest te heten en ervoor te zorgen, dat het gras langer, beter en lekkerder wordt. Nou, voor mij kan het niet snel genoeg gaan.

Kunstmest

Dinsdag 17 maart 2015

De hele dag zon, weinig wind en...18 graden. Echt waar.
We hebben voor het eerst weer in de paddocks gestaan en gelegen zonder dekens op en dat was helemaal lekker.
Jullie hebben de foto gezien van Aniek en Bijou tijdens het nederlands indoorkampioenschap Z1 dressuur. Onze mensen hebben nu een foto gevonden van dezelfde Aniek, maar dan van 15 jaar geleden.Leuk he ! Je hoort het haar gewoon zeggen."Hoezo te groot...?Laat los Sandra. Flip moet naar de wei " En ze zou nog met hem vertrokken zijn ook als ze de kans gekregen had.Zo zie je maar. Jong geleerd is oud gedaan.

Aniek

Maandag 16 maart 2015

Wisselend bewolkt en nog steeds behoorlijk fris.
Ik ben Orlando en woon al best lang in de grote stal naast Kleo.Kleo was allang mijn weidemaatje, maar stond verder in de nieuwe stal, die toen nog oud was en varkensstal heette.Maar Kleo wilde liever  bij mij in de buurt wonen en heeft goed zijn best gedaan om dat voor elkaar te krijgen.Hij begon zich ongelofelijk vervelend te gedragen als hij gezadeld moest worden. En als ik zeg vervelend, is dat nog zacht uitgedrukt. Hij draaide er geen hoef voor om om de rijmensen gewoon met zadel en al uit zijn stal te jagen.Net in die tijd werd hij even in de stal naast de mijne gezet, omdat er iets in zijn stal gerepareerd moest worden. En dat was zijn kans...Van het ene op het andere moment veranderde hij in een braaf meewerkend rijdier, dat als het had gekund zelfs zichzelf had willen opzadelen. Toen onze mensen van hun verbazing waren bekomen is het kwartje gevallen. En ja hoor. Sindsdien woont hij voor vast naast mij. Gezellig

Zondag 15 maart 2015

Zwaar bewolkt, weinig wind. Koud.
Vandaag niets te beleven. Mijn eigen mens is natuurlijk wel geweest en ik ben lekker uitgebreid gepoetst en we hebben de beentjes gestrekt.
"De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Pagina: «  261  |  262  |  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement