Het Dagboek

Vrijdag 9 september 2011

Regenachtig en berekoud.
Lukar , Adair, Bella en Vita zijn vandaag met hun mensen vertrokken. Adair zei, dat ze nu met vakantie gingen ergens ver weg. Hij hoopte, dat het daar mooi zou zijn om buiten te rijden.Dat zal best wel zo zijn, want daar hebben de mensen natuurlijk wel rekening mee gehouden.
Jullie zullen de laatste tijd gemerkt hebben, dat er geen foto's meer in ons dagboek staan. Dat is dus niet, omdat er geen foto's zijn, maar omdat ons opschrijfmens niet weet hoe ze die op de site moet zetten. Dat doet Renco altijd en die is dus met vakantie. Ze komen er dus echt wel op, maar pas over een poosje. Dan moeten jullie maar terugkijken als je ze nog wilt zien.

Donderdag 8 september 2011

Erg regenachtig. Zelfs het plein staat weer blank, dus over lekker naar de wei gaan hoeven we niet eens te denken. Jammer !
De meeste zwaluwen zijn inmiddels vertrokken. We hebben ze uitgezwaaid en een goede reis gewenst. Maar er zijn nog een paar achtergebleven, die zo dom zijn geweest om ook nog aan een derde leg te beginnen en die zijn nu in de vertraging. Maar de uitslovers hebben mazzel. Er zijn nog meer dan genoeg insecten voor de catering, dus het zal wel goedkomen met ze.

Woensdag 7 september 2011

Vannacht storm en weer eens een wolkbreuk. Overdag buien.
Lukar en Adair zijn niet alleen met hun mensen gekomen. Er zijn ook dit keer weer twee honden bij.De ene kenden we al. Dat is een gele en die heet Bella.De andere is nieuw voor ons en die heet Vita. "Dat is leuk", zei Donna, toen ze dit hoorde. "Samen is dat "bella vita "en dat betekent "mooi leven".Het aparte is alleen, dat deze twee honden , toen ze hun naam hebben gekregen , helemaal niets met elkaar te maken hadden. Het zijn namelijk allebei gepensionneerde blindengeleidehonden, die niet van elkaars bestaan af wisten en ook allebei heel ergens anders hebben gewerkt. En nu zijn ze samen en hebben een bella vita= een mooi leven. Soms kan het raar lopen ! Of niet dan ?

Dinsdag 6 september 2011

Regenachtig en niet meer dan 15 graden.
Ik had vanmorgen net mijn ontbijt op toen ik uit mijn box werd gezet. En ik moet zeggen, dat ik dat niet erg vond.Er kwam namelijk een busje vol met tandartsen aanrijden en die gebruiken graag mijn box als een van de behandelplaatsen. Nu zijn dat prima mensen, maar ik bekijk ze liever van een afstand dan dat ik , als ze er zijn , op mijn plaats sta.Want dat betekent dan dat ik aan de beurt ben voor meestal toch wat sleutel- en breekwerk. En daar ben ik geen liefhebber van, hoe nuttig het ook is. Orlando werd eerst opgehaald. Hij was eigenlijk nog niet aan de beurt, maar onze mensen hadden gezien, dat hij een beetje raar at. En dat was een goed idee, want het bleek, dat 2 kiezen en een tand los zaten. Als dat in je mond staat te wiebelen eet dat natuurlijk niet fijn. Die zijn er dus uitgetrokken en nu zal het vast snel beter gaan.Ik vroeg hem waarom hij niet eerder gezegd had ,dat hij kiespijn had en hij zei, dat hij het juist wel had vermeld door expres raar te gaan eten als onze mensen zijn kant uit keken. Aangezien ze nu een keer onze taal niet verstaan moet je als paard kreatief zijn . Gelukkig zijn ze niet dom en hebben ze de boodschap meteen begrepen.

Maandag 5 september 2011

Bij ons, op een buitje van een half uur na, droog. Overal om ons heen noodweer. Helemaal niet meer warm. Integendeel.
Mijn naam is Pride Fortuna, maar ze noemen me gewoon Pride. Ik woon in de nieuwe stal, meteen rechts als je binnenkomt. Meestal hang ik, als ik thuis ben, uit een van mijn buitenluiken. Vanuit de ene kan ik in de gaten houden wie er op de weg langs komt en wat er in de buitenbak gebeurt. Vanuit het andere kan ik zien wat er op het plein en bij de andere stallen te doen is. Verder kan ik dan natuurlijk ook nog vanuit mijn bovendeur binnen precies volgen wat iedereen in het gebouw aan het doen is. Soms is overal tegelijk iets te zien en dan heb ik het zelfs druk mee om alles bij te houden. Niet dat ik nieuwsgierig ben natuurlijk, maar ik wil wel graag alles weten.

Zondag 4 september 2011

Vannacht heel veel regen en onweer.Overdag droog, maar opnieuw drukkend warm.
's Middags bleek er een springles te zijn, georganiseerd door de recreantenclub. De paarden en pony's, die mee mochten doen ,vonden het erg leuk en de rijmensen ook.Het was wel jammer, dat door het noodweer 's nachts de springwei, waar de lessen gegeven zouden worden, te week was geworden. Dan is het toch wel heel prettig, dat we ook een binnenbak hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pride.

Zaterdag 3 September 2011

Overdag droog, maar benauwd warm. Wel meer dan 30 graden
Vanmorgen vroeg, nog voordat wij ontbijt hadden gehad zijn Sandra , Remco en Bartje vertrokken. Gisteren hoorde ik de mensen wedden hoe lang het zou duren eer Sandra aan de telefoon zou hangen. De prognoses varieerden van 10 minuten tot een half uur na vertrek.Maar iedereen had ongelijk.Ze belde pas toen ze al bij Keulen zaten en dat zal wel komen,omdat ze wist, dat hier zo vroeg nog niemand wakker is.

Vrijdag 2 september 2011

Droog, wisselend bewolkt en steeds warmer. Vandaag wel 25 graden.
Er was opeens weer eens een invasie van vreemde paarden. Wampie, Sip,Red Sun , Suffie en Magic waren vorige week vertrokken. Nu kwamen Lukar, Adair en een paard, dat ik nog nooit gezien had de kust onveilig maken.Nou ja, Lukar en Adair zijn natuurlijk niet echt vreemd. Dat zijn gasten, die al heeeeel lang een paar keer per jaar komen logeren. Meestal betekent dat dan ook, dat een paar van onze mensen weggaan en dat hun mens Enide op ons komt helpen passen. Goed geregeld toch ! En ja hoor. Bartje wist te vertellen, dat hij met zijn papa en mama op vakantie ging naar een land,dat Zwitserland heet." Daar zijn heel hoge bergen en daar ga ik op klimmen ," zei hij blij. Nou, van mij mag hij en ik ben juist heel blij, dat ik niet hoef.
Het onbekende paard stelde zich voor als Tiga en is dus geen merrie, maar een ruin. Je moet er maar op komen! Hij komt een paar weken op proef voor het mens, dat eerst Rusty op proef had gehad. Ze hebben hem in de box van Duo geparkeerd en DP is voor eventjes een zwerfpony. Zij slaapt in de achterste paddockstal en overdag staat zij daar waar een box leeg is. Zij vindt dat niet erg, want dan kun je met iedereen in de andere stallen ook weer eens bijpraten.
Vanavond is de grote tent ook alweer afgebroken.Dat ging sneller dan het opbouwen , maar is toch ook nog best een heel karwei. De mensen hadden er dit keer een beetje haast mee, omdat Remco met vakantie gaat en omdat de weersvooruitzichten slecht zijn. Een tent wordt er niet beter van als hij niet helemaal droog is als hij wordt opgevouwen. Vandaar.

Donderdag 1 september 2011

Beetje zon en veel wolken, waar vandaag voor de afwisseling eens een keer niets nats uit viel.
Okkie was helemaal in zijn schik.Hij vindt het altijd best leuk om voor het rijtuigje te lopen en deze week is hij al een paar keer weg
geweest. Er zijn namelijk in dit kamp veel kinderen,die nog niet goed genoeg kunnen rijden om veilig op een pony een buitenrit te maken. Maar met zijn allen met Okkie mee is ook leuk en zo kun je ook heel goed zien hoe de hei en het bos er in deze tijd van het jaar uitzien.

 

Woensdag 31 augustus 2011

Wisselend bewolkt en 1 bui van 1 1/2 uur. 15 graden.
Vanavond was de traditionele modeshow van de kampkinderen met hun verzorgpony's.Altijd leuk om te zien.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement