Het Dagboek

Donderdag 24 mei 2012

Stuk frisser, wisselend bewolkt.
Gisterenavond was er een probleempje. Het voermens kwam langs voor de laatste ronde zo tegen half 12 en bleef ongewoon lang weg.Na een poosje kwam ineens ook Sandra langs in een tamelijk hoog tempo en door het raam zag ik Kalle ,de hond van Theo, verveeld op het plein zitten zonder Theo in de buurt, wat ook ongewoon is.Ik vroeg dus aan Kalle wat er aan de hand was en Kalle zei, dat ze dat ook niet precies wist, maar dat Sandra, het voermens en Theo in de nieuwe stal erg druk bezig waren met iets.Later kwamen ze allemaal ,tevreden ogend terug en werd alles afgesloten.Vanmorgen hoorden we van Nicky wat er aan de hand was geweest.Ze vertelde , dat haar buurvrouw Sil zo dom was geweest om zich vast te rollen in haar box.Ze kon geen kant meer uit wat ze ook probeerde. Toen probeerde ze maar niets meer en bleef doodstil liggen.Nu liggen tijdens de laatste ronde meer dan de helft van ons languit te pitten. Het mens, dat aan de beurt is voor de laatste ronde kijkt dan wel bij iedereen over de rand van de box om te zien of alles in orde is.Dus toen er bij Sil werd gekeken gingen de alarmbellen af. Eerst probeerde het voermens alleen om Sil te bewegen aktie te ondernemen, maar Sil bleef stokstijf liggen met de benen hoogst ongemakkelijk omhoog klem tegen de muur. Inmiddels waren Sandra en Theo erbij gekomen en stonden te overleggen wat ze nu moesten doen.Het is tamelijk gevaarlijk om bij een vastliggend paard in de box te gaan, omdat als dat paard onverwacht toch probeert overeind te komen, zijn benen ongecontroleerd door de omgeving maaien. Daar zijn al mensen bij  verongelukt, dus ze hadden niet veel puf om dat te gaan doen.Maar ja, Sil kon toch ook niet zo blijven liggen, dus Theo nam een kloek besluit en ging, niet gehinderd door het feit, dat hij 81 is,met twee longes de box in klauterde half over Sil heen en bevestigde de longes aan de benen,die het dichtste tegen de muur aan zaten.Toen stapten ze met zijn drieen de box van Nicky in met de boodschap aan Nicky, dat ze niet moeilijk mocht doen .Ze zei, dat ze maar gauw in een hoekje was gaan staan.Toen heeft Theo de achterbeenlonge gepakt en Sandra en het voermens samen de voorbeenlonge. Ze telden 1  2   3 en bij 3 trokken ze allemaal zo hard als ze konden. En ja hoor...Ze hebben kans gezien om de 450 kilo wegende Sil om te kantelen en met groot geraas kwam madame weer in de benen. En ze had zich helemaal geen zeer gedaan zei ze blij. Eind goed al goed.Maar ze hebben (stiekum) ook gelachen vertelde Nicky.Toen Sil overeind kwam schoot de lus van Theo's longe los. Theo viel op de grond en landde heel toevallig midden in iets, dat bruin en zacht was. Het begint met een d en eindigt met een l en Nicky had het net gemaakt. Kunnen jullie vast wel raden wat dat was.Nou ja, ook hij heeft er niets aan overgehouden, maar was wel heel gauw naar huis verdwenen. Waarschijnlijk rechtstreeks naar de douche.

Woensdag 23 mei 2012

Overdag benauwd warm. Wel 35 graden.Later gigantisch veel regen. Wel heel erg fijn voor onze weiden. Die waren wel weer aan wat water toe.
's Avonds had ik een leuk klusje.Er was de tweede les van een freestylecursus en ik mocht meedoen.Niet dat het wat omhakken had hoor.Ik mocht los in de bak lopen met een mooi wit koordhalster aan en twee mensen moesten mij zover ziet te krijgen, dat ik uit mijzelf met ze mee zou lopen zonder dat ze een touw aan mijn halster deden. Nou, ik ben de kwaadste niet, dus toen ik snapte wat de bedoeling was , heb ik het spelletje leuk meegespeeld. Zij waren blij en ik vond het ook wel lollig. Ze zeiden, dat ik een join up deed. Knap he !
Stal de Eik

Dinsdag 22 mei 2012

Opeens bloedheet. Weer eens iets anders.
Ik zag, dat Toet, die in de sterstal woonde verhuisd is naar een binnenbakstal.Zij heeft geruild met Bill.We vroegen ons natuurlijk af waar dat nu weer goed voor was. Het bleek, dat Toet begonnen was met het kapot knagen van haar stal. En dat was nog niet het ergste.Buurvrouw Byou vond dat een goed idee en ging dapper mee doen.En dat vonden onze mensen toch niet grappig. Er staat weliswaar geschreven, dat wetenschappelijk bewezen is, dat paarden slechte gewoontes niet van elkaar overnemen, maar die wetenschappers hebben vergeten om dat aan Byou te vertellen.Ik weet trouwens heel zeker, dat wij het allemaal hartstikke leuk vinden om elkaar na te apen en dat doen we dan ook geregeld . Jammer voor de onderzoeksmensen, maar zo is het wel.Daarom is Toet nu dus verhuisd en hopen de mensen, dat Byou die gewoonte weer vergeet.
Stal de Eik

Maandag 21 mei 2012

Behoorlijk wat regen en dat ging de hele dag door.
Ik ben alweer aan de beurt voor de pen. Vooruit dan maar. Ik heet Orlando en mijn woonplek is nog steeds niet veranderd.Dat is de grote stal. De laatste tijd met Venice aan de ene kant en mijn weidemaatje en vriendje Kleo aan de andere kant.Het is hier nog steeds prettig wonen. Gezellige club paarden en altijd wel wat te zien of in de stal of op het plein.Overdag zijn we trouwens vaker niet dan wel op stal. We verdelen onze tijd tussen wandelen in een paddock, grazen in een wei en het lopen van lessen en buitenritjes. Niet verkeerd toch.
Stal de Eik

Zondag 20 mei 2012

Mooi weer. Droog en zonnig en maar een beetje wind.
Al vroeg liep het plein vol met kinderen met in hun kielzog ouders, opa's en oma's. Wedstrijd, dat was wel duidelijk.Ik hoorde zeggen, dat het behalve een gewone dressuurwedstrijd ook meteen een selectie was voor de regiofinale van de zitcompetitie, wat dat dan ook moge zijn. Aangezien ik graag alles wil leren en dus alles moet weten heb ik maar eens aan D.p. gevraagd wat dat precies is. En ik weet het nu hoor ! Ieder jaar wordt er een grote competitie gehouden, waarbij het gaat om wie er de beste houding en zit heeft. Dus niet wie de proef het beste heeft laten zien,maar wie het beste te paard zit. Daar doen meer dan 1000 mensen aan mee, die rijden bij FNRSmaneges in het hele land. Al die mensen rijden eerst een selectie bij hun eigen manege op hun eigen manegepony's. Ze zijn dan verdeeld in 3 groepen naar leeftijd en vaardigheid. Van die 3 groepen mogen maximaal 4 personen per groep door naar een regiofinale.Die zijn op ongeveer 10 plaatsen in het land. Daar gaan ze dan op pony's van daar, die dus voor iedereen vreemd zijn, weer een proef rijden en de besten van iedere groep mogen dan door naar een van de kwartfinales. Die worden op 2 plaatsen georganiseerd. De 20 besten van beide locaties gaan naar de halve finale op 8 september tijdens het grootste paardensportevenement in Nederland, Horse Event, in Deurne. Op dezelfde dag . De 5 besten van iedere groep strijden dan daarna in de finale om de titel Bestzittende FNRSmanegeruiter van 2012. Nou, dat is dus een heel verhaal, maar nu weet iedereen die lezen kan precies hoe het zit en dat is mooi toch ? Onze rijmensen,die zich plaatsen mogen op 10 juni naar manege Mansour in Arnhem.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando

Zaterdag 19 mei 2012

Wisselend bewolkt en 16 graden.
Er waren toch veel van onze rijmensen met vakantie, dus die waren niet hier. Maar rijmensen van ergens anders waren met vakantie juist wel hier en dat kwam goed uit.Konden die rijden op de plaats van de eigen niet hier mensen.

Vrijdag 18 mei 2012

Wisselend bewolkt en zo'n 14 graden.
Vandaag hadden kennelijk nog steeds veel mensen vrij, want we zagen Remco en Peter,een vrijwilligerhulpmens, druk bezig met vrijetijdsbesteding. Maar om eerlijk te zijn zag dit er toch wel erg uit als werk ! Een aantal palen van de buitenbak stonden los, omdat ze verrot waren van onderen.Ze schenen er al meer dan 20 jaar te staan, dus dat was niet zo gek. Maar ze wilden dus die palen er even uit halen en vervangen door nieuwe , maar dat viel vies tegen. Het bleek een reuze toer te zijn om de verrotte stukken uit de grond te krijgen. Maar eendracht maakt macht en gezamelijk hebben ze de klus uiteindelijk prima geklaard. Het staat weer stevig en ziet er blitz uit.
Stal de Eik

Donderdag 17 mei 2012

Meestal droog, maar erg fris en veel wind.
Het was heel rustig, want het was Hemelvaartsdag. Ik weet niet wie er naar de hemel is gevaren, maar het effect van dat gebeuren is kennelijk, dat iedereen vrij heeft en heel nodig op de fiets door het bos moet gaan rijden . Ze noemen dat "dauwtrappen" .Het verband is me niet duidelijk, maar dat komt misschien later nog wel." Stel je daar maar niets van voor," zei buurman Tico." Ik ben 12 jaar in plaats van 4 en ik snap het ook nog niet." Nou ja, niets aan te doen. Je kunt ook niet alles weten.

Woensdag 16 mei 2012

Af en toe een bui en fris. 's Avonds koud.
Ik heb lekker een buitenritje gemaakt en ik had het eerst helemaal niet in de gaten ook nog. Ik moest namelijk in het rolhok stappen. Toen we een piepklein eindje gereden hadden mocht ik er weer uit en ik wist echt niet waar ik was. Er stonden heeeeel veel bomen met een pad ertussendoor. Ik werd opgezadeld en toen gingen we tussen al dat groen doorlopen. Leuk hoor. Daarna ging ik weer in het rolhok naar huis.Ik hoorde mijn mensen vertellen, dat ik een buitenrit had gemaakt en ook meteen rolhokrijden had geoefend. je zou haast moe worden van al die nieuwe dingen doen, maar leuk is het wel.
Stal de Eik

Dinsdag 15 mei 2012

Wisselend bewolkt, veel wind en 10 graden.
We hadden een poosje geleden jullie een puzzeltje opgegeven. Hoe de 4 fjorden heetten, van wie je alleen maar de achterkant goed kon zien.De oplossing was :Olleke-Pjotr-Yette en Milena en dat had dus lang niet iedereen goed. Onder de goede oplossers is de prijs verloot en die is gewonnen door Silke Vincent.Het is het boek "Beter Paardrijden met plezier", gescheven door Ymke Bartels. Silke kan dit dus komen ophalen. Ik heb gehoord, dat het een heel leuk boek is en dat wie dit gelezen heeft veel meer begrijpt van hoe wij in elkaar zitten en reageren. Dat is toch nooit weg.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement