Het Dagboek

Dinsdag 12 februari 2013

Vorst en weinig wind.
Gisteren zijn Sandra en Ingrid de hele dag weggeweest naar iets wat ze noemden "netwerkgroep van de FNRS"ergens ver weg.De andere hulpmensen waren er natuurlijk wel en alles ging zoals altijd op maandag.Er was alleen 1 ding verschil. Halverwege de middag, toe er net twee dubbele longelessen werden gegeven, kwamen er plotseling twee onbekende mensen met een tasje in de hand het plein op.Even later zag ik Sanneke met ze rondlopen.Ze stonden overal stil en keken geleerd naar de les en naar van alles en nog wat. Later hoorde ik, dat dat een controle was van het veiligheidscertificaat. Ze komen dan onverwacht kijken of alles in een bedrijf is en gebeurt, zoals de regels zijn als je zo'n certificaat hebt. Ik geloof,dat ze wel tevreden waren hier.Toen Sandra en Ingrid weer thuis kwamen waren ze natuurlijk niet blij, dat die mensen uitgerekend waren gekomen op het moment dat geen van beiden aanwezig was (wat niet vaak voorkomt). Maar onze hulpmensen hadden heel goed waargenomen.Ze konden alles vertellen en laten zien wat die mensen wilden weten. En daar ging het tenslotte om. Dus dat hebben we dan maar weer gehad.

Maandag 11 februari 2013

De winter is weer helemaal terug.'s Nachts -6 graden en overdag -1 met veel wind.
Hallo, ik ben Bailey. Vroeger woonde ik bij de opa van mijn rijkind in de achtertuin, maar gelukkig hebben ze vrij gauw begrepen, dat ik het daar niet zo leuk vond. De opa zorgde prima voor mij hoor. Daar ging het niet om, maar ik was daar helemaal alleen. Paarden en pony's zijn nu een keer kuddedieren en er was daar nergens iets wat leek op een kudde in de buurt te bekennen. Niks aan voor mij dus. Ik woon dus nu al een paar maanden hier in een box bij de binnenbak en daar is het hartstikke gezellig. Paarden en pony's bij de vleet en ze zijn allemaal nog aardig ook.
Ik sta tussen Twingo en de kantine. D.w.z. naast de kantine is niet helemaal waar, want tussen mij en de kantine is nog een ruimte waar ons hooi voor een paar dagen klaar ligt. Het zou mij dus erg passen als de mensen eens zouden vergeten om mijn deur goed dicht te doen. Maar tot nu toe is dat nog niet gebeurd."Zal ook wel niet gebeuren,"zei Twingo. "Het lukte mij in het begin, dat ik hier stond, geregeld om zelf mijn deur open te maken, maar ze waren niet sportief hoor.Het is toch heel knap om zelf je deur open te kunnen doen, maar het werd niet naar waarde geschat. Ze hebben er nog een extra dingetje op gezet en tot nu toe heb ik nog niet bedacht hoe ik dat nu weer moet oplossen. Ongelofelijk flauw...

Zondag 10 februari 2013

Vannacht  is er een flink pak sneeuw gevallen.Dit was helemaal niet leuk, want het had kennelijk nog niet gevroren toen het begon te vallen en nu is de grond eronder nog helemaal zacht. Maar dit keer plakt de sneeuw heel erg, dus we kunnen toch niet in de paddocks. Maar vrijwilligersmensen hebben alle sneeuw overal af geschoven. Als het nu vannacht weer wat vriest is de bodem morgen weer hard zonder sneeuw en kan iedereen weer gewoon lekker buiten spelen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bailey.

Zaterdag 9 februari 2013

Vannacht helaas opeens weer vorst, zodat de kliederzooi 's morgens weer bikkelhard en glad was. Later op de dag dooide het weer zo, dat iedereen toch nog in de paddocks kon.
Ik stond, zoals gewoonlijk, in een paddockstal en sprak Don,die daar de benen aan het strekken was.Hij vertelde, dat hij het heel druk had deze week.Hij was naar een concours geweest en moest nu alweer. Hij zei, dat hij het steeds leuker begon te vinden en dat het ook steeds beter ging. Wat hem betreft ging hij iedere week een paar keer. "Let maar eens op,"zei hij.""Winstpunten heb ik tot nu toe al steeds gekregen. Nog even en dan kom ik met prijzen thuis."
Stal de Eik 

Vrijdag 8 februari 2013

Overdag boven nul en kliederig weer.
Ik zag vanmiddag een jongetje langs komen, dat sprekend op Bartje leek, maar toch ook weer niet.Maar hij bleek het toch te zijn. Hij was vermomd als tovenaar of zoiets.Het schijnt wat te maken te hebben met carnaval .Veel mensen schijnen zich dan te gaan verkleden, zodat ze niet op zichzelf lijken en gaan dan dagen lang dansen en feestvieren.Meer weet ik er niet van. Maar van mij mogen ze als ze dat zo leuk vinden.Pride zei, dat het volgens hem ook de bedoeling is, dat ze als ze klaar zijn met feestvieren dan 6 weken lang bijna niets eten en geen enkel feestje meer bouwen.En weet je wat ? Ik geloof er niets van, dat ze zich daar dan ook aan houden. Maar het zal wel zo zijn of anders.
Stal de Eik

Donderdag 7 februari 2013

Overwegend droog. 's Avonds wat natte sneeuw.
Als mijn mensen komen om met mij te stappen of te rijden komen er tegenwoordig 2 honden mee. Een van mijn mensen kan bijna niet zien en heeft daarom een hulpje in de vorm van een blindengeleidehond. Maar dit soort honden wordt natuurlijk ook oud en dan krijgen ze pensioen.Er is dus nu een nieuwe HZN ( Hond Zonder Naam) en de oude HZN mocht ook blijven. Maar de oude hond heet nu niet meer HZN,maar gewoon Foster want hij mag nu wel worden aangesproken door iedereen en geaaid enzo. Hij zegt, dat hem dat goed bevalt.

Woensdag 6 februari 2013

De hele dag stralende zon , geen wind en geen vlokje sneeuw te zien.Echt superweer. Ik was dan ook heel verbaasd toen ik uit mijn raam keek en auto's van rijmensen zag aankomen met een dikke laag sneeuw op het dak. Ik hoorde later, dat er tot op ongeveer een kilometer van hier heel veel sneeuw was gevallen. Ieder sneeuwgebied heeft natuurlijk een bepaalde omvang, maar dat de grens zo dichtbij ligt, dat je het vanuit je box bijna kan zien, is toch wel een beetje apart. Neemt niet weg, dat we allemaal heel blij waren met dit buitenkansje. We hebben allemaal lekker in de zon buiten gelopen.

Dinsdag 5 februari 2013

Sneeuwbuien,regenbuien, van alles wat, maar allemaal nat.
Ik hoorde, dat een boel kinderen al de zomer in het hoofd hebben.Veel kinderen melden zich namelijk al aan voor een van onze ponykampen en die zijn echt pas in de tijd,dat de mensen niet klagen over de gure kou, maar over dat al die warmte toch ook niet alles is.Ikzelf heb eigenlijk helemaal niet zo'n hekel aan dit weer. Er zijn in ieder geval helemaal geen steekvliegen en dat is toch ook wel erg prettig. Zo heeft ieder nadeel ook zijn voordeel.

Maandag 4 februari 2013

Regenbuien, hagelbuien en gure wind.
Ik ben Ulika en woon sinds oktober in de nieuwe stal. Eigenlijk hoorde ik nu met mijn maatje Myra in een wei een eind verderop te lopen, maar dat gaat even niet.Ik ben daar namelijk tijdens een lekker potje rondscheuren uitgegleden en heb een zware peesblessure opgelopen.Toen moest ik boxrust houden en mocht alleen maar iedere dag twee keer 5 minuten stappen aan de hand. Balen natuurlijk ! Maar het goede nieuws is, dat er laatst een nieuwe scan is gemaakt, waarop te zien was, dat het peesweefsel weer mooi is aangegroeid. De dierenarts zei, dat het toch nog helemaal goed kan komen.Ik mag inmiddels weer kleine stukjes bereden worden en wordt ook nog steed zo veel mogelijk gestapt aan de hand om het nieuwe weefsel sterker te maken. Verder mag ik overdag in een van de paddockstallen staan.Dat is bijna buiten. Er zit alleen wel een dak op. Daar heb ik dan steeds wisselende buurpaarden, die in die paddock lopen om een beetje mee te beppen. En zo komt de dag wel om.

Zondag 3 februari 2013

De hele dag regen en wind. Echt waterkoud.
Onze mensen hebben daar trouwens geen last van gehad. Ik zag 's morgens al onze lesgeefmensen arriveren. En dat op zondag als er normaal geen een te bekennen valt.Maar ze bleven niet lang hoor. Ze stapten meteen in twee auto's, Sandra en het voermens gingen ook mee en zo waren ze net zo snel weer weg als dat ze gekomen waren. Ik
hoorde, dat ze voorlopig ook niet meer terug zouden komen, omdat voor de variatie nu eens niet de rijmensen, maar hun lesgevers ergens heen moesten om punten te halen. Ze noemden het bijscholing van de FNRS.
Stal de EikToen ze terug waren heb ik wel gehoord wat ze zoal hadden gedaan. Ze waren verdeeld in 3 groepen. Een groep begon met kijken naar een les, de tweede ging in de kantine luisteren naar hoe je mensen het beste iets kunt leren en de derde groep mocht spelen in een soort veredelde ballenbak om te leren vallen en balans te houden. Wat ze al niet bedenken...! Maar ik geloof wel , dat ze zich hebben vermaakt. Maar ze hebben niet allemaal steeds goed opgelet. Sandra kreeg in iedere geval een standje van het leermens in de kantine, waar zij op dat moment zat. Wat was het geval ? Sandra keek toevallig even door het raam naar beneden, waar al die speeldingen waren neergelegd en zag tot haar schrik onze Arjan boven op een heeeel grote bal van meer dan 2 meter zitten te wiebelen. Ze was dus totaal niet meer bij de les, terwijl ze net de opdracht hadden gekregen om een zin te bedenken met als....dan....De lesgeefjuf riep Sandra dus tot de orde en die zei meteen "Als... die jongen daar van die bal afvalt dan... zal ik zijn lessen moeten overnemen. En daar had de juf niet van terug !
De week is weer om en ik geef de pen aan Ulika.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement