Het Dagboek

Woensdag 4 maart 2015

Bewolkt en , hoe is het mogelijk, vaker droog dan dat het regende.
Pride had al een hele poos geklaagd, dat er, ook als het niet regende, druppels van boven kwamen. En dan net op zijn hoofd, als hij dat tenminste aan de linkerkant van zijn luik, naar buiten stak. Onze mensen hadden het ook gemerkt. Er was een grote zwarte kuip onder gezet, omdat er anders permanent een plas stond en de mooie nieuwe onderdeur nooit droog werd.Hout schijnt dan te gaan rotten en dat zou toch jammer zijn. Het zelfde probleem speelde trouwens ,hoe toevallig !,ook bij de goot op de hoek van de grote stal. Ook daar meestal een plas.Heel irritant. Het gotenmaakmens had kennelijk weinig tijd, want het duurde en duurde en er kwam alsmaar niemand.Maar vandaag gebeurde er een wonder. Het gotenmaakmens was eindelijk zover gekregen, dat hij even zou komen kijken. En raadt eens wat...Hij keek niet alleen, maar ging er ook a la minute iets aan doen. Nu zijn allebei de pijpjes wat langer gemaakt en alles is opgelost. "Dat hadden ze toch beter meteen zo kunnen maken," zei Venice.En ik kan haar geen ongelijk geven.

Reparatie dakgoot  Reparatie dakgoot

Dinsdag 3 maart 2015

Nat, nat, nat.
Ik keek vanmorgen nietsvermoedend uit mijn luik en zag het dierenartsmens het plein op komen.Ik dacht nog, "ik heb lekker niks, dus hij komt niet voor mij."Maar dat was toch even een verkeerde inschatting. En toen ik Sandra met een stapel boekjes naar de kantine zag lopen zag ik mijn vergissing meteen in.Niemand mankeert vandaag iets, maar omdat ze niet willen, dat we iets gaan mankeren zijn we vandaag allemaal aan de beurt om lekgeprikt te worden.Bah...influenza/tetanusenting. Ik haat het !!!

Okkie

Maandag 2 maart 2015

Beetje zon, maar ook heel veel regen en een ijskoude wind.
Ik ben Match en woon weer lekker naast Venice in een silostal. tenminste nu nog wel.We hoorden namelijk, dat we over een paar weken dakloos zullen zijn. Echt letterlijk dakloos, dus zonder dak.Dat lijkt me best een beetje onaangenaam. Maar ik neem aan, dat ze ons er wel eerst uit halen. Ze zeiden, dat er mensen met witte pakken en helmen op ( zg. maanmannetjes) ons dak komen weggooien, maar zodra dat gebeurd is komen  andere werkmensen er een mooi nieuw dak op zetten. Nou, het lijkt me een hele toestand en ik geloof ook niet, dat onze mensen er erg naar uitkijken.

Zondag 1 maart 2015

Veel wind, veel zon ,veel regen en soms alles tegelijk.
Wat zou het toch fijn zijn als alles nu eens lekker zou opdrogen." Ja,ja"zei buurvrouw Vosje."Dan zal het niet meer zo lang duren totdat iedereen gaat roepen, dat het toch zo vervelend is, dat het zo lang droog is en dat het zo fijn zou zijn als het weer eens ging regenen." En ze zou best eens gelijk kunnen hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Zaterdag 28 februari 2015

Wisselend bewolkt en droog.
We hebben Sanneke lang niet gezien. Zazou klaagde al, dat ze zich verwaarloosd voelde. Maar nu hebben we gehoord, dat Sanneke deze tijd nuttig heeft besteed met het op de wereld zetten van het prive rijkind voor Zazou en nu begreep ze het wel. Het schijnt een jongetje geworden te zijn, dat ze Stan hebben genoemd.We zijn nu natuurlijk stikbenieuwd naar hem, maar ze zal hem vast wel gauw komen laten zien. In ieder geval heel hartelijk gefeliciteerd door ons allemaal.

Vrijdag 27 februari 2015

Beetje wolken en veel zon. 8 graden.
En ja hoor. Er bleek weer een kampdag te zijn.Er waren wel erg veel rijkijnderen verdwenen naar verre streken, maar er waren kennelijk toch nog genoeg over gebleven om de kampdag helemaal te vullen. Er rolde dus een hele troep enthousiaste rijkinderen het terrein op en we hebben ons allemaal de hele dag best vermaakt.

Donderdag 26 februari 2015

Zwaar bewolkt en droog.
Vandaag ben ik op buitenrit geweest met een paar toeristmensen. Altijd een leuke afwisseling.Het bos is altijd leuk, ook in de winter.

Woensdag 25 februari 2015

Wisselend bewolkt, beetje zon en verder natuurlijk buien.
Bijou vertelde, dat zij nu een paar keer per week met Aniek aan het oefenen is voor wat ze over een paar weken moeten laten zien op de Nederlandse Indoorkampioenschappen.Hartstikke leuk, dat ze zomaar mee mogen doen. Het zijn daar wel de besten van het hele land, dus het zal nog een hele klus worden.En zal ik jullie eens wat vertellen...Toen ik als driejarig groentje hier kwam wonen werkte hier een hulpmens, die net een baby had gekregen. Omdat onze mensen het geen goed plan vonden, dat ze niet meer zou komen en er daar niemand thuis was om voor de baby te zorgen is dat kind de eerste 4 jaar van haar leven steeds met haar moeder mee gekomen. Ze heeft hier dus leren lopen, praten enz. enz. Omdat haar moeder natuurlijk aan het werk was heeft iedereen,die hier geregeld was zich met dat kind bezig gehouden. Dat varieerde van schone luiers aandoen als dat nodig was( soms verkeerd om , maar dat leerde snel) tot af en toe een eindje om met de baby en alles daartussen.Ze hadden natuurlijk geen kinderwagen, maar dat was geen probleem. Het kind had zo'n bakje voor in de auto en daar legden ze het in. En dan werd het geheel in een kruiwagen gezet en je had een prima kinderwagen.Later, toen ze had leren lopen lette iedereen goed op waar ze naartoe wandelde . Het voermens was ook geregeld aan de beurt om te entertainen als verder niemand tijd had.Op Polly heeft ze natuurlijk haar eerste ponykilometers gemaakt en dat zijn er inmiddels kennelijk heeeeel erg veel geworden.Toen ze goed kon praten hoorde ik haar als driejarige eens een rijmens, dat een paard stond te poetsen aanspreken met de tekst," Mevrouw, u mag die haren niet op de grond laten liggen hoor. Die moeten in de vuilnisbak."En gelijk had ze.Enfin, toen ze naar school moest is ze uit zicht verdwenen en laat dit toen piepkleine meisje nu ineens dezelfde Aniek zijn,die met Bijou de blitz maakt...Als Polly nog leefde zou ze hartstikke trots zijn. Zeker weten.

Dinsdag 24 februari 2015

Soms droog en als je daar dan net aan gewend was weer een grote plens water.
Het is duidelijk, dat er weer een schoolvakantie is. Voorjaarsvakantie hoorde ik het noemen. Nou ja,vakantie is het wel, maar dat voorjaar moet ik eerst nog zien. In ieder geval zijn er erg veel rijkinderen en -mensen niet hier. Ik hoorde, dat de meesten naar plekken met veel sneeuw zijn. Laten we hopen, dat ze allemaal onbeschadigd terugkomen.

Maandag 23 februari 2015

Wisselend bewolkt en tussendoor zware regenbuien.
Ik ben Okkie en woon samen met Vosje in de nieuwe stal in de duobox. Heel gezellig en goed uitzicht.
Ik ben hier al sinds mijn derde jaar medewerker en dat is best lang.Onze mensen hebben mij destijds gekocht bij een paardenmelkerij. De merries daar krijgen steeds veulens, omdat ze anders geen melk maken.want ze zijn natuurlijk niet gek.Als zo'n veulen dan een merrie was mocht ze blijven en hengstjes werden meteen verkocht.Nu was ik duidelijk geen merrie, maar ik mocht toch blijven totdat ik 3 was. Ik weet nog niet waarom, maar ik heb me er best vermaakt. Ze zijn  zelfs een keer met mij naar een keuring geweest en daar kreeg ik een 1e premie, wat dat ook moge zijn.Maar toen moest ik toch een keer vertrekken en toen ben ik hier terecht gekomen. En zo is het gekomen.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement