Het Dagboek

Donderdag 19 december 2013

Zwaar bewolkt en heel rustig weer.
Om de een of andere reden hebben wij de laatste dagen allemaal een beetje zin om keet te schoppen en ik weet niet waarom.We komen gewoon iedere dag naar buiten in de paddocks, dus daar kan het niet aan liggen.Zelfs Orlando heeft het vandaag gepresteerd om door een jolige bok zijn rijmens kennis met moeder aarde te laten maken. Hij was blij, dat ze zich geen zeer had gedaan, want het was echt niet zijn bedoeling geweest, dat ze een noodlanding zou maken.Hij had alleen maar even zin om uit zijn dak te gaan en was vergeten, dat rijmensen geen bisonkit aan de billen hebben. Zou er misschien storm op komst zijn ???

Woensdag 18 december 2013

Bewolkt windstil herfsweer.
Er zijn zelfs nog planten in de bloembakken,die kennelijk in de veronderstelling verkeren, dat het nog zomer is. Ze bloeien namelijk gewoon domweg door. Ben benieuwd hoe lang ze dat nog volhouden !
Bloembakken 

Dinsdag 17 december 2013

Bewolkt, windstil, meer dan 10 graden.
Toen ik in de binnenbak aan het werk was zag ik vanuit een ooghoek, dat er in een van de boxen daar, een onbekende pony stond.Van Lizzy hoorde ik later, dat het dier hier op proef was om te kijken of ze geschikt zou zijn om Twingo te vervangen. Het schijnt nog niet mee te vallen om zo iemand te vinden. Er zijn een heleboel pony's te koop, maar de goed geschoolde vriendelijke pony,die altijd vlot doorloopt,maar net niet te vlot,die de gegeven opdracht meteen uitvoert als de hulp goed gegeven wordt en niet reageert als de boodschap niet duidelijk is, maar daar toch niet chagerijnig op reageert, is bijna niet te vinden. Deze pony schijnt uit een andere specialisatie te komen. Het is een zg. quarter, waar meestal western mee wordt gereden.Het is dus even afwachten hoe dit zal uitpakken. Een ding staat vast. Hij is braaf genoeg.

Maandag 16 december 2013

Veel zon en ver boven nul. Koning Winter is nog heel ver weg.
Ik, Vosje, woon de laatste tijd in de grote stal naast Kleo en Nushky. Nushky en ik zijn dikke vriendinnen. Alleen 's nachts zijn onze bovenluiken dicht, maar overdag kunnen we gezellig met de hoofden bij elkaar staan te beppen.
Tot onze verrassing kwam er vandaag een ex-spoedcursusmens met zijn vrouw een dagje op herhaling. Ze hebben allebei apart een uur priveles gehad en later op de dag nog een uur samen. Nu hebben ze weer huiswerk genoeg om daar waar ze tegenwoordig iedere week rijden, op te oefenen. BB zei tevreden ,dat zijn spoedcursusmens goed was vooruitgegaan.

Zondag 15 december 2013

Wisselend bewolkt. Niet koud.
Vanmorgen kwam er een hele club onbekende kwekkende dames door de stal met Sandra aan het hoofd,die kennelijk iets van een rondleiding deed.We werden allemaal bekeken en toen vertrok het stel weer.DP,Okkie,Bill en Olleke waren later twee aan twee aan de longe aan de beurt om de dames te leren hoe het voelt om op de rug van een paard te zitten. En dat viel hen nog niet zo mee hoorde ik. Okkie vertelde later, dat toen hij voor de eerste keer in draf ging , zijn rijmens zo hard had gegild, dat de mensen een ogenblik dachten, dat er een sirene af ging. Maar ook zij heeft het overleefd en achteraf vonden ze het allemaal een heel leuk deel van hun vriendinnenuitje. Want dat was het.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje..
Vriendinnen 

Zaterdag 14 december 2013

Vannacht helaas weer veel regen en ook veel warmer.
Maar in de binnenbak kunnen we gelukkig gewoon ons werk doen.Ik had zelfs de laatste tijd een leuk spelletje bedacht. Als een rijkind met mij naar binnen stapte deed ik eerst alsof ik braaf meeliep en als we dan in de deuropening stonden sprong ik zo onverwacht en snel naar voren, dat het rijkind mij los moest laten. Dan kon ik lekker even alleen rondrennen. Jammer,dat ik de enige was,die dit leuk vond.Ze zorgen er nu jammer genoeg voor, dat er altijd iemand meeloopt bij wie ik dit grapje niet kan uithalen. Spijtig...Maar ik verzin wel weer iets anders. Let maar eens OP !

Vrijdag 13 december 2013

Nog steeds rustig onbewolkt weer met 's nachts een piepklein beetje nachtvorst. Op deze manier komen we de winter wel door.
De laatste tijd lopen de mensen weer rond te sjouwen met gekleurde ballen en slingers, die ze overal ophangen. Ik hoorde, dat dat is, omdat het over een poosje kerstmis is. Daar schijnt ook bij te horen, dat je een dennenboom in de kamer en in de kantine zet vol met ook dat soort glimmende spullen. Nu hadden ze een plan bedacht. Aan de voorkant van het huis stond een ex-kerstboom,die inmiddels zo groot was geworden, dat hij wat licht begon weg te nemen. Hebben ze waarachtig die arme boom onthoofd. Het onderste stuk mocht blijven staan en studeert nu voor heg. Het bovenste stuk staat volgens BB,die door haar raampje in de huiskamer van Sandra kan kijken mooi versierd, te pronken voor het raam.
Kerstboom 1 Kerstboom 2 

Donderdag 12 december 2013

Onbewolkt, windstil en maar een paar graden boven nul.
Het voermens was de hele dag weg naar een paardenmensenvergadering ergens ver weg. Ze is 's avonds laat pas weer terug gekomen met zoals gebruikelijk weer een raar verhaal.Zodra zij namelijk een enkele keer alleen met de auto ver weg gaat, gebeurt er iets.Vorige keer wilde de Poloauto,die echt nog nooit dienst heeft geweigerd,toen ze terug naar huis wilde, niet starten. Zelfs de wegenwacht moest er aan te pas komen om er weer beweging in te krijgen. Nu was het probleem heel anders. Het lukte dit keer niet eens om het portier open te krijgen. Vreemd toch...Nog eens proberen. Weer niet.Toen maar eens kijken naar het nummerbord. Jahoor. Lg Dg met twee cijfers ervoor. Het is hem wel. Nog eens proberen. Geen resultaat. Geprobeerd in de auto te kijken of er iets vreemds te zien zou zijn. Lukte niet,omdat er inmiddels een laagje ijs op was gekomen.Wat nu ? Tenslotte een paar stappen achteruit en nog eens goed rondkijken. En daar kwam de oplossing.! Wat zag ze ???Twee zwarte Poloauto's, allebei LG DG , maar de ene met 23 ervoor en de andere met 24. En laat ze nu alsmaar geprobeerd hebben om in die 24 binnen te komen, terwijl de 23 de enige echte eigen was. Hoe groot zou de kans zijn, dat twee precies dezelfde auto's met bijna identieke nummerplaat op een laat tijdstip zomaar ergens naast elkaar geparkeerd zouden staan, zijn. "Vast niet groter dan 1 op de tig miljoen"zei Nushky en ik denk, dat ze gelijk heeft.

Woensdag 11 december 2013

Hele dag dikke mist.
Toen ik zo goed en zo kwaad als het ging uit het raam keek, zag ik een groot apparaat aan komen rijden.Met veel geraas begon het het erf te vernielen. Tenminste zo leek het op het eerste gezicht. Maar Orlando,die het wat beter kan zien, zei, dat ze bezig waren om modder van de grond te schrapen en op een grote hoop te gooien.Dat doen ze geregeld, want ons plein is niet bestraat , maar half verhard,zodat we daar het hele jaar door lekker kunnen uitstappen en instappen en ook omdat de grote bomen dat prettiger vinden.. Maar in de loop van de tijd komt er dan toch teveel modder naar boven. Dat wordt dan weggehaald en dan ligt de boel er weer voor een hele tijd netjes bij.
Erf vlakken 

Dinsdag 10 december 2013

Af en toe zon, windstil en 9 graden.
Marielle, ons vaste osteopathenmens is inderdaad vandaag geweest.Ze heeft Elmo, Match en Sil te pakken gehad.Wij worden allemaal minstens 1 keer per jaar nagekeken of alles in ons lijf nog op de goede plek zit. Dat is meestal geen overbodige luxe, want omdat wij werken met een gewicht op onze rug ( het rijmens dus) wil daar nog wel eens iets ontregeld raken.Bovendien gaan we ook geregeld zelf uit ons dak in wei of paddock en dat wil ook wel eens leiden tot inwendige beschadigingetjes, waar we dan toch wel last van hebben.

Pagina: «  263  |  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement