Het Dagboek

Woensdag 8 juli 2015

Vanmorgen is het 16 graden en zwaar bewolkt. Het kan verkeren. Gisteren hebben de kampkinderen bij ruim 30 graden het zwembad onveilig gemaakt, terwijl wij lekker aan het relaxen waren in wei en paddock. Maar vandaag is het heel andere koek. Vanavond hadden de kampkinderen een smokkeltocht . Toen ze vertrokken leek het droog te blijven, maar helaas...Ze waren nog niet halverwege of de hemel ging open. Het ging zo hard, dat ze inderhaast uit het bos zijn geplukt en als natte katten weer teruggebracht naar de droge kantine.Gelukkig zijn ze niet van suiker.
Inmiddels is Hans vlijtig bezig om in zijn eentje een nieuwe berging te bouwen. Ben benieuwd hoe dat er uit komt te zien. Onze mensen verheugen zich in ieder geval er op,dat alle rondliggende spullen weer een vaste plek uit het zicht zullen kunnen krijgen.

Opslagbouw

Dinsdag 7 juli 2015

Eerst zo'n 23 graden, later steeds warmer en warmer.
Gisteren was de eerste dag van het eerste ponykamp en het was meteen weer net zo gezellig als altijd.
's Morgens hebben alle deelnemers eerst een lesje gehad in de binnenbak. Onze hulpmensen kunnen dan een beetje zien wat iedereen kan en dat is gemakkelijker om de rest van het programma in te vullen. 's Middags hebben ze in groepjes een buitenrit gemaakt en 's avonds is er gevoltigeerd met Lizzy en Okkie. Daarna zag ik, dat ze in de kantine een film hebben gekeken.De dag was dus goed gevuld. Ze zullen wel lekker geslapen hebben.

Maandag 6 juli 2015

Beetje wind, droog ,wisselend bewolkt en 22 graden.
Hallo, ik ben Vosje en woon op het moment bij de binnenbak tussen Nushky en Misty.Door alle wisselende zomergastpaarden woon ik dezer dagen overal en nergens. Dat krijg je ervan als je met iedereen goed kunt opschieten. En ik moet zeggen, dat die afwisseling best leuk is. Je spreekt nog eens andere collega's en kijkt weer naar andere aspecten van dit bedrijf.Waar ik nu sta zie ik bv.veel lessen voorbijkomen. Beginnerslessen, lessen voor gevorderden , privelessen plus ponyvoetbal,springles, voltige enz. enz. Het is hier in ieder geval nooit saai.

Zondag 5 juli 2015

Niet meer zo superheet, maar toch nog warm genoeg hoor !
Ik had nog niet verteld,dat ik inmiddels weer verhuisd ben. Mijn box in de grote stal is namelijk "ingepikt"door Bo.Dat is een geleende gastpony, die ons medewerkersteam komt versterken gedurende de ponykampen. Het lijkt een aardig dier en ze zei, dat ze er heel veel zin in had.
Ik woon dus die tijd samen met Lizzy in de reservestallen bij de kleine paddock. Onze mensen hadden een beetje twijfel of Lizzy en ik wel goed genoeg met elkaar op zouden kunnen schieten om in vrede  zo dicht bij elkaar te kunnen staan . Maar, omdat we dezelfde kleur hebben hebben ze het toch maar geprobeerd.En ze hadden gelijk.Als schimmels onder elkaar kunnen we prima samen door 1 deur. Het was onze mensen al eerder opgevallen, dat paarden en pony's met dezelfde kleur vaker goed met elkaar kunnen opschieten dan paarden en pony's met verschillende kleur. Het klinkt vreemd, maar het is wel waar.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Paarden

Zaterdag 4 juli 2015

Bloedheet. Al stond je stil dan nog brak het zweet je uit. Wat waren we allemaal blij, dat we vandaag niet hoefden te werken !. Maar dat gold niet voor onze hulpmensen. Die hebben behoorlijk afgezien.Er moest natuurlijk wel worden uitgemest, onze hooinetten moesten worden gevuld en opgehangen en we moesten toch ook allemaal in en uit paddocks en weiden worden gebracht. We zijn er vandaag trouwens korter in geweest dan anders, omdat het zelfs daar te warm voor was.Gewoon rustig op stal staan hooi te kauwen was nog net uit te houden.
Maar vanmiddag dook er plotseling een groepje vrijwilligershulpmensen op en weten jullie wat die engeltjes kwamen doen ?? Die hadden vernomen, dat de kantine nog moest worden schoongemaakt en klaargemaakt voor het eerste ponykamp, dat maandag begint. En dat hebben ze dus gedaan...Super ! Dank jullie wel !

Vrijdag 3 juli 2015

Vannacht heeft het geregend en geonweerd. maar gelukkig is het echte onweersgebied, waardoor dit keer onwaarschijnlijk veel huizen en boerderijen zijn afgebrand, vlak langs ons heen getrokken. Met dank aan de Holterberg, waar zo'n  bak vol narigheid kennelijk altijd liever langs dan overheen trekt. Overdag was het super warm en voor morgen zou het nog een graadje erger zijn.Onze mensen hebben toen besloten om dan ook maar de rest van de lessen vandaag en morgen af te zeggen.Ze schijnen dit op de site te hebben gezet bij nieuws en ook op iets , dat facebook heet. Maar voor de zekerheid hebben ze toch ook nog alle rijmensen opgebeld. Er komen hier altijd best veel rijmensen van veraf en dan is het dubbel sneu als je voor niets komt.En ik denk, dat Monique en Janet het helemaal geen straf vonden om dat werkje te doen op met stip de koelste plek van het bedrijf.
Maar het lijkt me een heel goed idee als in het vervolg iedereen, die twijfelt of iets wel of niet door gaat altijd even op de site www.eik.nl kijkt. Ook dat facebook wordt serieus bijgehouden. Het is maar dat jullie het weten.

Koelte

Donderdag 2 juli 2015

Onbewolkt, warmer, 32 graden.
In de binnenbak was gisteravond heel laat gesproeid en dat zorgde ervoor, dat het vanmorgen daar "maar" 25 graden was .Dat was nog te doen om te werken. Maar de lessen van vanmiddag en vanavond zijn afgezegd. Ik geloof niet , dat dit ooit eerder is gebeurd, maar wij kunnen het niet erg vinden.
Ik sprak Venice in de paddock en die vertelde, dat haar mens Monique toevallig een folder van de een of andere paardendag, georganiseerd door de KNHS in Ermelo, was tegengekomen. En je raadt nooit wie ze daar op een beeldschone springfoto zag staan ??? Juist ja...zichzelf met haar dressuurpaard Venice, die daar vorig jaar is geweest en met wie ze toen voor de grap een paar sprongetjes heeft gemaakt. En trots dat Venice is...Ik moet ook wel eerlijk zeggen, dat ze er uitziet als een echt geroutineerd springpaard. Leuk toch !

Venice

Woensdag 1 juli 2015

Onbewolkt, warmer, 30 graden.
De tentenbouwmensen hebben zich inmiddels bezig gehouden met de voorbereidingen voor de ponykampen, die er aan komen. We kijken altijd met belangstelling en een beetje leedvermaak naar het gedoe als dat grote onhandige stuk zeil met palen moet worden getransformeerd in een gezellige slaapplaats voor onze ponykampkinderen plus de leidingmensen. Maar ik moet zeggen, dat ze ieder jaar handiger worden. En uiteindelijk lukt het natuurlijk altijd.

Ponykamp voorbereidingen

Dinsdag 30 juni 2015

Onbewolkt, warm, 25 graden.
Buurvrouw BB speelt geregeld "dood paard" in de paddock net zoals de meesten van ons doen. we vinden het heerlijk om languit in het zachte zand te liggen. Op zich een goed teken, want volgens onze mensen bewijst dat, dat we erop vertrouwen, dat de kust veilig is. En dat is natuurlijk ook zo.

Paddock slaapje

Maandag 29 juni 2015

Wisselend bewolkt en 22  graden.
Mijn naam is Igor en ik woon in de grote stal tussen Jasmijn en BB.
Ik hoorde vertellen, dat het nu iedere dag warmer zal worden.Daar zat ik eigenlijk niet op te wachten.Hoe warmer het is hoe meer van die ellendige steekbeesten er zijn. Ik bedoel natuurlijk de dazen.Maar gelukkig zijn onze helpmensen begonnen ons in de Endure te zetten. Dat is een vloeistof, waar we helemaal mee worden ingesmeerd en een week later nog een keer.En dan verder naar behoefte tegen de twee weken. Het ligt ook een beetje aan het weer . Het voordeel is, dat we dan geen vliegendeken op hoeven in de zomer als we naar buiten gaan.

Pagina: «  264  |  265  |  266  |  267  |  268  |  269  |  270  |  271  |  272  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement