Het Dagboek

Woensdag 18 april 2018

Zomer !!! De hele dag zon en warm.
Vanmiddag zagen we een groepje vreemde kinderen langs komen. Volgens Nicky waren ze aan het roefelen, wat dat dan ook moge zijn.Maar BB vertelde, dat ieder jaar de kinderen van groep 8 bij verschillende bedrijven mogen gaan kijken wat ze daar achter de schermen aan het doen zijn.Wie bij ons komt krijgt een rondleiding over het bedrijf, mag even rijden op een van de pony's en krijgt wat te drinken en wat te snoepen.

Dinsdag 17 april 2018

Alsmaar beter weer. Wel 18 graden.
Door het mooie weer lijkt het wel alsof de bladeren uit de takken van de bomen vliegen. Op ons plein staan een kastanje en een beukenboom  broederlijk naast elkaar. maar de kastanje ligt behoorlijk voor in de race wie het eerste vol in het blad zal zitten. De megagrote eikeboom (waarna ons bedrijf is genoemd voor het geval jullie dat nog niet wisten) is ook nog niet zo ver.

Boom

Maandag 16 april 2018

Wisselend bewolkt, weinig wind, 14 graden.
Ik ben Obiku en woon in de nieuwe stal helemaal achteraan rechts.Naast mij woont Jack, een nieuweling. Prima buurman. Ik moet er alleen nog even aan wennen, dat hij het nodig vindt om overal, echt overal, aan te zitten en liefst kapot te knagen.Onze mensen waren eerst verbaasd,dat op laatste ronde bij hem in de stal vaak het licht gewoon brandde. Maar al gauw kwamen ze er achter, dat onze Jack, ondanks de ijzeren afdekbeugel, die strak over de lichtknop heen zit , kans zag om zijn lip eronderdoor te frommelen en zo het licht toch aan te steken. Nou, hij had pech. Ze hebben hier namelijk een potje met ongelofelijk vies spul. Het heet cribox. Als ze dat ergens op hebben gesmeerd en je grijpt er midden in heb je daar uren later nog plezier van. Maar niet heus.Het is zo vreslijk vies, dat je het daarna wel laat om daar ook maar een tandje aan te zetten. Vraag maar aan Sil....Die deed dit ook graag, maar is helemaal bekeerd.

Zondag 15 april 2018

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Het gras in onze weilanden is inmiddels de schrik van het plotselinge ijskoude weer van een paar weken geleden weer te boven en begint eidelijk mooi groen te worden. Als het nu snel ook nog een beetje langer wordt kunnen we er lekker weer in. Ik kan haast niet wachten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Obiku.

Zaterdag 14 april 2018

Bewolkt, droog en 's nachts regen.
En ik ben vandaag eindelijk ook weer eens met mijn mensen in het rijtuig naar het bos geweest. Het was net zo leuk als vorig jaar .Alleen jammer, dat er inmiddels zoveel bomen zijn omgewaaid. Gelukkig zijn er nog genoeg over, maar toch...

Vrijdag 13 april 2018

Soms wolken, soms zon. 17 graden.
Sommige mensen denken , dat vrijdag de 13e een ongeluksdag is. Nou, mooi niet hoor...We zijn allemaal probleemloos de paddocks in en uit gegaan en in de lessen heeft er niemand van de mensen zand hoeven te happen.
Bovendien is inmiddels de grote club zwaluwen gearriveerd en het is mega gezellig om de hele dag al dat gekwetter te horen. Het lijkt soms net een voliere.Ze waren wel een beetje trots, dat ze opnieuw weer de weg hiernaartoe hebben gevonden. En ik moet eerlijk zeggen, dat ik het ook wel knap vindt. Ze hebben tenslotte helemaal geen tomtom of zoiets.

Donderdag 12 april 2018

Eerst zwaar bewolkt, later toch nog een beetje zon.
Gisteren is de les van 10.00 uur inderdaad voor het eerst na de winter weer naar buiten geweest. De medewerkers en de rijmensen waren enthousiast en dat is niet zo gek. Het is altijd heel leuk om over de Holterberg te rijden.

Buitenrit

Woensdag 11 april 2018

Wisselend bewolkt. 15 gradeb.
Zo langzamerhand beginnen de mensen weer te denken aan het maken van buitenritten. Onze eigen mensen zijn tenminste al een paar keer met medewerkers, waarvan ze graag willen weten hoe die zich tegenwoordig gedragen als ze in het bos komen, op proefbuitenrit geweest. En dat is volgens mij een goede zaak.Zo kunnen al te vrolijke voorjaarsbokjes beter worden opgevangen door onze eigen mensen dan door rijmensen, die daar niet aan gewend zijn.

Dinsdag 10 april 2018

Wisselend bewolkt, 19 graden en de voorspelde regen reikte net niet tot hier.Zo langzamerhand beginnen ze dat hier niet meer zo leuk te vinden, omdat de grond te droog wordt voor ons gras om goed te groeien.Het is ook altijd wat.
Vanmorgen kwam Marielle, het inmiddels door ons allen zeer gewaardeerde osteopathenmens weer eens aanzakken.Het is dan altijd even afwachten wie gecontroleerd zal worden en wie dan al of niet behandeld zal worden.En dit keer bleken buurman Match, BB en Tico het haasje te zijn, terwijl Guusje en Marnix nu konden worden overgeslagen. Match was best blij, dat hij aan de beurt was en het weekje vakantie, dat er altijd aan vast zit zag hij ook wel zitten.

Maandag 9 april 2018

Veel zon en lekker warm.
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Sil en aan de andere kant Match en Tommy.Ik heb van hieruit een mooi uitzicht op het plein en daar zie je soms leuke dingen.Gisteren bv tijdens de springwedstrijd liepen er natuurlijk veel kinderen in alle maten en soorten, die waren meegekomenmet de rijkinderen en Dikkie Dik had een fan gevonden. Een piepklein jongetje vond hem helemaal te gek. Eindelijk een dier waar hij met gemak bij kon om te aaien. En Dikkie Dik liet het zich met plezier aanleunen.

Pagina: «  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement