Het Dagboek

Donderdag 10 januari 2019

Eerst zon en een prachtige zonsopkomst, later weer bewolkt.
We dachten eigenlijk , dat onze mensen het waren vergeten, Maar nee hoor.Margriet en Twan wandelden naar binnen met een bekende stapel doosjes.Wormkuren...En of je het wilde of niet, Het was mond open , smurrie er in en slikken maar.Gelukkig doen ze dit tegenwoordig nog maar 1 keer per jaar en alleen maar om er zeker van te zijn, dat er bij de wormeitellingen geen eitjes over het hoofd zijn gezien, waar dan juist resistente wormen uit kunnen groeien.Over een paar maanden gaan ze weer gewoon poep rapen en alleen degenen,die dan toch nog wormeieren erin hebben zitten zijn weer aan de beurt voor de vieze hap. De meesten van ons hoeven dan gelukkig niet meer, maar degenen, die nieuw zijn, zijn bijna altijd het haasje.

Woensdag 9 januari 2019

Het leek bijna een vreemd natuurverschijnsel, maar de zon heeft zowaar de hele dag geschenen. Er was veel wind en het was 5 graden.
Jullie hebben een tijdje geleden een foto van mijn dichtgenaaide oog gezien . Ze hadden het oog, dat kennelijk niet meer te  redden was, er dan maar uitgehaald. Eerst kon ik het niet zo waarderen, want ik had toch nog wel licht en schaduw gezien, Maar nu ben ik er aan gewend. En ik moet zeggen , dat je beter geen oog, dan een altijd pijnlijk oog kunt hebben.
Inmiddels mag ik weer gewoon iedere dag een werkje doen en daar ben ik heel blij mee.

Dinsdag 8 januari 2019

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Met buurman Jack is het nooit saai.Hij weet iedere keer wel weer wat nieuws te bedenken om onze mensen op stang te jagen. Laatst was er een brokje in een gaatje op de rand van zijn deur gevallen. Hij probeerde dat er uit te frummelen. En al doende kwam hij op het idee om met zijn tanden de rand vast te pakken en dan heen en weer te gaan schuiven. Leuk geluid vond hij dat.Maar de lol was er gauw af. Iemand kwam meteen aanlopen met een soort zalfje en smeerde dat op de rand. Jack vond dat eerst geen reden om niet meer lekker weer met zijn nieuwe spelletje te beginnen. Maar het is bij 1 keertje schuiven gebleven en het uur erna heeft hij alleen maar rare bekken staan trekken. Het spul schijnt cribox te heten.Het is helemaal onschadelijk, maar als je het 1 keer op je lippen hebt gehad zorg je er in het vervolg heel erg goed voor, dat je dat niet weer overkomt. 1 - 0 dus voor onze mensen.Nu is Jack dus weer aan zet.

Cribox

Maandag 7 januari 2019

Zwaar bewolkt en regenachtig.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack.Tegenover mij wonen Pleasure en Tarius. Tarius stond eerst in de grote stal in een hele grote box, omdat de mensen dachten, dat ze hem daar een plezier mee deden. Hij is tenslotte ook goed aan de maat.Maar om de een of andere reden had hij het daar niet echt naar zijn zin. Het komt geregeld voor, dat die stal overdag bijna leeg is,omdat er veel bewoners in dan paddock of wei lopen en daar kon hij niet goed tegen. Ik hoorde de mensen iets zeggen over "verlatingsangst "wat dat dan ook moge zijn. En nu staat hij hier en vindt dat helemaal prima. Dat zal dan wel komen, omdat er hier meer paarden staan en er dus altijd wel een paar thuis zijn. Of de buren staan hem beter aan. Het zal wel zo zijn of anders.

Zondag 6 januari 2019

Eerst beetje zon , later zwaar bewolkt en regenachtig.
Sommige bloemen houden dapper stand ondanks dat ze allang naar de bloemenhemel hadden moeten zijn. Ben benieuwd hoelang deze nog zal doorgaan met iedereen, die de oprit op komt te begroeten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Bloemen

Zaterdag 5 januari 2019

Zwaar bewolkt, windatil, miezerig.
We hbben vandaag weer afscheid genomen van Harley. Zijn mensen schijnen een leuke vriendin voor hem gevonden te hebben en die komt vandaag. Ik had dat opgevangen , maar Harley wist nog van niets en was helemaal niet blij, dat hij weer weg moest. "Ik haat het om daar in mijn uppie te staan en ik dacht, dat ze dat hadden begrepen," klaagde hij. Ik ben benieuwd hoe hij reageert als de vriendin plotseling verschijnt. Maar dat zullen we vast nog wel horen.

Vrijdag 4 januari 2019

Zwaar bewolkt. Motregen en zo'n 8 graden.
En vandaag liepen er weer de hele dag een heleboel rijkinderen rond. Het was dus duidelijk nog steeds vakantie en dan is een kampdag waarschijnlijk best een goede oplossing voor ouders, die allebei werken en niet eindeloos vakantiedagen kunnen opnemen.En de kinderen vinden dat helemaal niet erg. Zo is dan iedereen weer tevreden.

Donderdag 3 januari 2019

Eerst nog zon, later weer bewolkt.
Gisteravond heel laat ,iedereen sliep al, kwam het voermens mopperend langs na de laatste ronde gedaan te hebben .Ze had het over het meteen netjes opruimen van gebruikte spullen,zoals abrahampoppen en niet de helft ( en dat is dus letterlijk) laten staan.Wat was het geval ? Toen ze de deur van de verlaten kantine open deed liep ze nietsvermoedend naar binnen en sprong zowat een meter de lucht in. Kijk maar naar de foto,Dan snap je meteen waarom.Is wel een beetje lachen. Toch !

pop

Woensdag 2 januari 2019

En daar was plotseling opeens eindelijk de zon weer eens. geen wind en zeker 11 graden.
Op naar het voorjaar...Joepie !!

Dinsdag 1 januari 2018

Zwaarbewolkt en veel wind.
Toen wij gisterenavond laat een flinke portie hooi extra kregen, de lichten aan bleven  en de radio hard werd aangezet, begreep ik al hoe laat het was.Oudejaarsavond en dus om 12 uur het uitbreken van een heleboel lawaai en grote lichtflitsen. Gisteren overdag was het eigenlijk gewoon rustig, bijna geen knallen. Dus we hadden  geen erg in wat er ging komen. Maar we zijn er snel achter gekomen. het was weer eens een giga geknal en gedreun. Dat schijnen ze te doen om de slechte geesten weg te jagen. Nou, ik heb geen geest gezien, alleen de beschermengeltjes op het dak. Maar die laten zich gelukkig niet weg jagen.

Pagina: «  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement