Het Dagboek

Woensdag 8 juli 2020

Meer regen dan droog, maar niet meer zo koud.
Wij hadden vanavond vrij, want de kinderen gingen op spooktocht, wat dat dan ook moge zijn.En ja hoor, het waren zo ongeveer de enige uren, dat het droog was. Mazzel moet je hebben.

Dinsdag 7 juli 2020

Weinig wind , meestal droog, zelfs af en toe zon.
Zo op het eerste gezicht is het geen ideaal ponykampweer, maar in de praktijk valt het nog best mee. Gisterenmiddag zijn we bijvoorbeeld op buitenrit geweest en wel net tussen de buien door, zodat we niet eens nat zijn geworden.
De mais op het veld achter ons is inmiddels enorm de lucht in geschoten .Nog even en al ons uitzicht is weg.

Mais

Maandag 6 juli 2020

Veel wind, paar buien, 18 graden en 's nachts maar 9 graden.
Ik heet Nicky en woon in de nieuwe stal naast mijn maatje Tico en Jack . Tegenover mij staan Sil en Tarius.
De kinderen van het eerste ponykamp zijn allemaal gearriveerd. In verband met ( alweer) de coronaregels mochten de ouders dit keer alleen maar even de kantine in lopen en een kopje koffie of thee pakken,dat klaar stond op de tafel.En daarna moesten ze weer vertrekken in plaats , zoals normaal gebruikelijk mee te lopen met de rondleiding voor de kinderen door het bedrijf.Ongezellig, maar helaas...Het is niet anders en er zijn erger dingen. "Wat zou dan erger zijn ? " vroeg Jack. Nou ,ponykampen, die niet door mogen gaan dus. En daar was Jack het wel mee eens.

Zondag 5 juli 2020

Wisselend bewolkt en veel wind.
Vrijwilligershulpmensen hebben vandaag de laatste hand gelegd aan de inrichting van de kantine voor de ponykampen. Alle kinderen zitten zoals altijd aan de lange tafel, maar voor de leidingmensen wordt er een tafeltje apart op anderhalve meter van die tafel gezet. Iedereen doet zijn best om alles zo veilig mogelijk volgens de regelste laten verlopen en dat zal best wel lukken. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Kantine

Zaterdag 4 juli 2020

Zwaar bewolkt en af en toe fikse buien.
Het tentenplein is inmiddels zo'n beetje klaar. Er is dit jaar een extra tentje bijgezet voor de oudere kampkinderen.Tot voor kort mochten kinderen van 13 jaar en ouder niet samen in een tent met 12jarigen en jonger, maar dat is inmiddels ook opgeheven. Maar ze laten het maar zo. Zo heeft iedereen meer ruimte en dat kan ook geen kwaad.

Tenten

vrijdag 3 juli 2020

Wisselend bewolkt en veel wind. 19 graden.
Jack stond vanmorgen in de paddock en in een van de paddockstallen stond een leuke vreemdeling geparkeerd. Ze schijnt Wampie te heten. Samen bestudeerden ze het leuke speelgoed, dat in het looppd tussen hen in lag. Jammer genoeg konden ze er geen van beiden bij. Net niet...Vooral Jack was teleurgesteld,want hij zag het helemaal zitten om daar nu eens lekker tegenaan te schoppen. Het goede nieuws is, dat de ballen nu nog wel heel zijn !!!

Jack & Wampie

Donderdag 2 juli 2020

's Morgens regen, 's middags droog en 17 graden.
Inmiddels zijn Orlando en Ijsje  weer geschoren, want ze maken allebei in de zomer toch nog zoveel vacht , dat dat niet lekker is.Ze zijn er dan ook allebei blij mee.

Scheren

Woensdag 1 juli 2020

Regenachtig en winderig. 14 graden.

.Remco is jarig, maar buiten op het terras taart eten is er dit keer niet bij. Wat niet betekent, dat er geen taart gegeten zou zijn. Want precies met ingang van vandaag is het weer toegestaan, dat iedereen in de kantine mag komen .Wel natuurlijk op anderhalve meter afstand , maar het is toch wel een hele verbetering. Het is weer een stuk gezelliger zo, ook voor de meekommensen . Dubbel feest dus vandaag.

Dinsdag 30 juni 2020

Veel wind en later veel regen. 15 graden hooguit.
Toen ik in de wei liep zag ,dat een jong boermens druk bezig was met een machineding in de buitenbak . Hij heeft kans gezien om net zolang heen en weer te rijden om zand weg te halen en dat ergens anders weer neer te leggen , dat de hele hoefslag weer mooi vlak is geworden. Dat zie ik onze mensen met een kruiwagen nog niet voor elkaar krijgen. Ze zijn er dan ook heel blij mee en wij ook, want je kunt er nu weer veel makkelijker lopen.

vlakken binnenbak

Maandag 29 juni 2020

Zwaar bewolkt , veel wind, 16 graden.
Hallo, daar ben ik weer eens. Match is de naam en ik woon in een van de silostallen naast Arie en het brokkenhok met aan de andere kant daarvan Dame Blanche en Aris.
Ik heb toevallig gehoord ,dat binnenkort de coronaregeltjes minder streng zullen worden. Gaan die enge monstertjes toch wat minder hoog van de toren blazen. Lekker puh...

Pagina: «  24  |  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement