Het Dagboek

Maandag 8 november 2021

Wisselend bewolkt, stevige wind en af en toe een bui.
Hoi, ik ben Bill. Je weet wel, die met een naambordje waar mijn zondagse naam White Gold op staat. Rijkinderen, die hier nieuw komen en mij zoeken lopen vaak eerst langs mij heen. Gek he...Ik woon in de grote stal naast mijn grote vriend Pjotr en Coen, die ook wel te pruimen is.
Ik zag vandaag, dat het vrijwilligershulpmens van Puck en Lot dit keer niet alleen die twee honden, maar ook het laatst overgebleven jonkie van Puck, dat daar mag blijven wonen, had meegebracht.Het kleine diertje heet Saar en als je naar de foto kijkt zie je pas hoe klein dat dingetje nog is als je haar vergelijkt met de schoenen van haar mens,die iets aan het doen is met een pak voordroogkuil.

Saar 

Zondag 7 november 2021

Meestal zon en soms uit het niets een dikke bui.9 graden.
Zo druk als het vorige week zondag was, zo rustig is het nu. Alles op zijn tijd zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 6 november 2021

Zwaar bewolkt, beetje wind.
Het is later in de tijd dan normaal, maar we mogen nog steeds naar de wei. Wel met het verzoek om niet te gaan rondscheuren. Nou ,lik weet wel wat ik liever doe.... eten natuurlijk. Maar sommigen van ons, ik noem geen namen, die denken daar anders over. Maar voor hen is de vreugde van korte duur. Ze worden dan meteen weer opgehaald en dat is maar goed ook. We willen natuurlijk allemaal graag, dat er volgend jaar weer een heleboel gras in de weiden groeit en dat gaat niet lukken als alles zwart wordt gelopen.

Evi en Macey 

Vrijdag 5 november 2021

Wisselend bewolkt, geen wind, 10 graden.
Vanochtend keek ik uit mijn raam en zag, dat Jack, die in de paddock stond een mooie gekleurde streep achter zich had staan.Sadique, die dat ook zag zei, dat het een regenboog heette en niet eng was. Weten jullie dat ook weer.

Regenboog 

Donderdag 4 november 2021

Eerst mistig, later bewolkt en droog.
Pjotr kwam met een apart verhaal weer terug van het werk.Hij zei, dat hij met zijn mens niets vermoedend de binnenbak in stapte  en toen zag, dat ze daar bepaald niet alleen waren.Het hele glazen deel van de achterpui van de bak lag er uit en er stonden een heleboel werkmensen op een hoge stellage te prutsen om er  iets nieuws in te maken. Gelukkig maar, want het was best een beetje tochtig . Hij zei, dat hij het eerst eens even goed heeft bekeken en toen heeft besloten, dat het geen kwaad kon en gewoon aan het werk is gegaan. Best stoer van die ouwe...Onze mensen hadden voor de zekerheid de paarden/pony's ,die bij de bak wonen geevacueerd en hadden alle lessen afgeblazen.

Vervanging raam 

Woensdag 3 november 2021

Eerst mistig, later bewolkt en droog. Hooguit 10 graden.
De terreinen beginnen nu op te drogen. Wel zo prettig.
Inmiddels had ik best wel een lekker wintervacht gekregen en ik vond het echt heel raar, dat ze nu zomaar een deel van mijn winterjas hebben af geschoren. Maar inmiddels heb ik begrepen, waarom ze dat hebben gedaan. Als je aan het werk bent kom je met zo'n dik vacht makkelijk in het zweet en als dat dan weer opdroogt onttrekt het zoveel warmte aan je lijf, dat je het hartstikke koud krijgt . En dat is niet fijn en ook niet gezond. Mensen gaan tenslotte ook niet hardlopen met een winterjas aan. En ze hebben mij lekker een winterdeken gegeven om de verloren vacht te vervangen als ik niet werk. Dat is dus prima geregeld.
Toen ik vroeger de hele winter buiten liep had ik een dikke vacht en geen deken.En dat ging natuurlijk prima, omdat ik me niet in het zweet liep en ook nooit werd gepoetst, waardoor het beschermende vetlaagje op mijn huid werd weggehaald. Als het erg koud was gingen de haren ook nog een beetje overeind staan en vormde dat een laagje stilstaande lucht. Als het dan sneeuwde werd ik zelfs daar niet nat van, want de sneeuw bleef gewoon op mijn rugt liggen zonder te ontdooien.

 

Dinsdag 2 november 2021

Wisselend bewolkt en af en toie een flinke bui. 12 graden.
De bladeren beginnen nu toch echt serieus af te vallen. De grote kastanje op het plein is altijd de eerste vol in het blad in het voorjaar , maar ook de eerste,die in het najaar weer kaal is. Er is dit jaar een hele vracht kastanjes af gekomen en nu die allemaal zijn opgeruimd ligt er een dikke laag bladeren. Zo blijft het werk in de wereld.

Maandag 1 november 2021

Eerst droog, later in de middag weer regen.
Hallo, ik heet Snow en woon nog niet zo lang hier sinds ik ben verhuisd vanuit Spanje. Maar het bevalt me hier heel goed. Ik woon in de grote stal samen met Armando, Pjotr, Bill, Coen, Sjors en Sadique , onze gastmedewerker van maandag t/m vrijdag.
Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn de hele dag, druk geweest om alles weer af te breken wat ze eerst hadden opgebouwd voor de cross. Gelukkig doen ze dit al jaren en volgens Lisa (hondje) , die toezicht hield, deden ze het heel erg goed en snel.Compliment !

Herstel werkzaamheden 

Herstel werkzaamheden 

Zondag 31 oktober 2021

's Nachts tot de schrik van onze mensen eerst nog steeds een beetje regen, maar daarna de hele dag droog en wel 16 graden.
De cross kon gewoon doorgaan, want het terrein was gelukkig nog heel goed berijdbaar.En ik kan het weten , want ik heb zelf meegedaan. Mijn mens en ik hebben genoten van een lekker potje racen over het mooie traject. En raadt eens wat...We hebben zelfs een eerste prijs gewonnen. Goed he !! We waren beretrots.
Het was de hele dag een komen en gaan van vele paardenrolhokken, die bij een van onze buurmensen op het weiland mochten staan. In onze eigen wei werden de mensenrolhokken geparkeerd en niemand hoefde ver te lopen om hier op het terrein te komen.
Op het plein werd het al gauw een gezellige drukte en in de buitenbak werd losgereden. En ook daar was de bodem prima. Het was al met al een heel geslaagde dag met wonder boven wonder prachtig weer.
De enigen, die uitgeput waren waren onze beschermengeltjes, die de hele dag keihard hadden moeten werken om de op ramkoers liggende regenwolkenmassa's tegen te houden. Toen ze daarmee konden stoppen,omdat de laatste deelnemer binnen was hebben we dat meteen gemerkt, want toen begon het te regenen de hele avond en de hele nacht. En niet zo'n beetje ook.Alles stond al gauw blank. Maar niemand die dat nog erg vond.
De week is weer om en ik geef de pen aan Snow

Hans 

Springwei Losrijden

Plein 

Zaterdag 30 oktober 2021

Niet te geloven. De hele dag regen. Meestal licht en heel soms zwaar.
De laatste hand wordt gelegd aan de cross. Alle sponsor spandoeken krijgen een mooie plaats. Omdat de kantine in verband met de coronamonstertjes niet als zodanig gebruikt mag worden wordt er een zitje in een tent met koffiebar op het plein gemaakt plus een soort keuken op de plek, waar normaal de hooizakken worden gevuld. Nu zullen de crossrijmensen daar hun buik kunnen vullen met hamburgers en dat soort spul. Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt.
Alle helpmensen zijn inmiddels goed nat geworden en iedereen duimt, dat het ooit weer droog zal worden.

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement