Het Dagboek

Zondag 26 dcember 2021

's Nachts min 8 graden, overdag min 1.
Vandaag was het 2e kerstdag en nog zondag ook .Dus niet veel te beleven. Ik heb de mazzel, dat mijn mens mij soms wel een paar keer per dag komt opzoeken en dan met mij gaat rijden of wandelen (of stiekum wat lekkers geven.) Ik heb haar gelukkig al heel erg lang en ze is zelfs een poosje geleden hier zo dicht bij komen wonen, dat ik haar huis zou kunnen zien als er niet zoveel bomen in de weg stonden. Goed geregeld dus.
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Zaterdag 25 december 2021

Veel zon, paar graden onder nul, geen wind.
Ze noemen het vandaag 1ste kerstdag en de mensen hebben iets te vieren als ik het goed heb. Bill vroeg wat dat dan wel was en ik moet eerlijk zeggen, dat ik dat eigenlijk niet weet . Het heeft te maken met de geboorte van een kindje  ergens ver weg en heel lang geleden in een stal, dat de zoon van god zou zijn. Of er wordt gevierd, dat het weer licht wordt . Wat iedereen dan precies viert zal wel liggen aan wat je thuis hebt geleerd daarover.Maar hoe dan ook. Feest is altijd leuk...Toch.

Vrijdag 24 december 2021

Somber en droog, overdag 8 graden boven nul.'s Nachts min nul.
's Morgens als het voermens er aan komt met ons ontbijt ,is het nog zo donker, dat het wel midden in de nacht lijkt te zijnj.Maar als ik goed ben ingelicht is de kortste dag inmiddels geweest en zal het binnenkort wel weer steeds eerder licht worden. Ik kan niet wachten...

Donderdag 23 december 2021

's Nachts vorst en vroeg in de ochtend regen en dooi.
Door dit rare weer had ik, net zoals alle paarden en pony's, die van plan waren om naar paddocks of naar de binnenbak te gaan, een probleempje. Ik stapte namelijk vrolijk naar buiten en had meteen de grootste moeite om op de been te blijven. Er bleek een laagje ijs op de grond te liggen en ze hadden vergeten om mij schaatsjes onder te doen. Nou ja, we zijn allemaal al glibberend wel daar gekomen waar we naartoe moesten. Na een paar uur was het probleem door de dooi vanzelf opgelost., En ik ben lekker toch buiten geweest.

Woensdag 22 december 2021

Wel veel zon, maar vaak met een beetje dunne sliertjes bewolking erbij. De hele dag nog onder nul en windstil.
Ik zag Snow langskomen en die had een raar ding op haar hoofd."Onze mensen hebben weer eens iets leuks bedacht, maar niet heus, " zuchtte ze. "Ik heb geen idee waar dit ding goed voor is, maar het zit voor geen meter en er bungelt iets heen en weer over mijn neus." Het arme dier had niet door, dat het ding een muts is, zoals de kerstman die ook draagt.

Snow 

Toen ik haar dat had verteld zei ze alleen maar. "Ik ben geen kerstman en hoef dus ook geen kerstmuts.Even nadenken hoe ik dat ding van mijn hoofd af kan krijgen." Ik heb haar succes gewenst en ze verdween mokkend uit het zicht.
Maar soms denken dieren,net zoals mensen,heel verschillend over precies hetzelfde.

Even later zag ik namelijk Trofee met ook een kerstmuts op, langs komen op weg naar de binnenbak en die vond het juist een hartstikke leuk ding om op te hebben.Weer eens iets anders...

Het kan verkeren

Trofee 

Dinsdag 21 december 2021

Opnieuw zonnig winterweer en de hele dag minstens 5 graden onder nul.
Wat een mazzel, dat onze paddocks net op tijd zijn glad gemaakt en er nu zo mooi vlak bij liggen.We zijn allemaal gewoon naar buiten geweest en het was goed toeven in de winterzon.

Paddock 

Maandag 20 december 2021

Hallo, ik ben Pjotr en woon ongeveer de laatste 22 jaar in de grote stal, als je van buiten komt de eerste box links. Naast mij staat mijn vriendje Bill en tegenover mij Armando en door de week Sadique.
Toen ik vanmorgen mijn ogen open deed en naar buiten keek moest ik twee keer kijken om te geloven wat ik zag.De zon scheen namelijk en de lucht was strak blauw. Dat hadden we in geen tijden gezien. De wind was kennelijk nog steeds met vakantie en zo beleefden we een van de mooiste dagen sinds lang. Het had wel een beetje gevroren vannacht en onze mensen, die zo ongeveer aan het buienradarding zaten vastgeplakt, maakten zich zorgen. Ik hoorde zeggen, dat het vannacht veel harder zou gaan vriezen en overdag ook onder nul zou blijven.
Toen ik in de paddock liep snapte ik ineens wat het probleem zou kunnen worden. Er stonden geen plassen in maar nat waren ze nog wel en door ons dagelijkse geren gewoon hobbelig. Normaal is dat prima,maar als het vriest worden die bobbels knalhard en kunnen we dus niet meer naar buiten in onze vrije tijd. En niet naar buiten is iets wat niet voorkomt in het woordenboek van onze mensen. Ik was dus niet verbaasd toen 's middags Hans kwam aanrijden met een gehuurd shovelding .

Shovel 

Hij heeft samen met het mens van Jack de longeerring achter de buitenbak ,die 's winters in twee delen verdeeld,ook in gebruik is als 2 paddocks met moeite weer opgevuld met zand en gelijk getrokken.Aan het eind van de middag, toen alle andere paddocks ook leeg waren kwam het buurboermens  met een machineding om die bodems ook zo vlak mogelijk te maken voordat ze steenhard zouden zijn.De laatste ribbels zijn door onze eigen mensen met de hark gelijk gemaakt en toen kon de vorst komen.

Longeerring 

Zondag 19 december 2021

Motregen, geen wind, 8 graden boven nul.
Behalve de grote lichtkerstboom in de voortuin zijn er inmiddels nog een heleboel lichtjes op het plein en in de kantine bij gekomen. Dat ziet er hoe dan ook toch erg feestelijk uit.
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr.

Zaterdag 18 december 2021

Zwaar bewolkt, windstil, 11 graden.
Laat er nu vanavond weer een zogenaamde persconferentie zijn geweest. Daarin werd verteld, dat er een heel leger van een nieuw soort coronamonstertjes in aantocht is om een heleboel mensen ziek te maken. Ze heten omikron. Is trouwens een rare naam.Ik hoorde, dat ze die monstertjessoorten eerst alpha, beta, gamma en delta hebben genoemd. Dat schijnen dus de eerste 4 letters van het griekse alfabet te zijn.En dan slaan ze ineens een heleboel letters over en noemen een nieuw soort opeens omikron.Maar ik zal wel te dom zijn om dit te begrijpen.
Nu mogen dus de mensen vanaf morgen een heleboel dingen,die eerst wel mochten, niet meer doen.Alle zogenaamde niet-essentiele winkels moeten dicht blijven. Ze hebben bedacht, dat er dan minder mensen die omikron zouden oplopen, zodat er misschien minder mensen naar het ziekenhuis zouden moeten. En hoop doet leven.
Sporten mag gelukkig nog wel. En de regelmensen hebben ook begrepen, dat het  voor ons welzijn absoluut noodzakelijk is ,dat we dagelijks , zoals altijd ,onze essentiele beweging en training krijgen. En daar zijn we heel blij mee.

Vrijdag 17 december 2021

Zwaar bewolkt, soms beetje motregen. 10 graden.
Een paar dagen geleden zagen we het voermens overal rondlopen met een ons onbekend mens in haar kielzog. Dat mens gedroeg zich een beetje vreemd.Hij keek in onze voerbakken, had er opvallend veel belangstelling voor hoe wij er uit zien ,bestudeerde de bedding in onze boxen en de bodems van onze bakken enz. Ik vond het al behoorlijk merkwaardig gedrag.Maar inmiddels heb ik gehoord wat dat mens kwam doen. Het bleek namelijk een spioneermens te zijn. Zo iemand gaat geregeld onaangekondigd kijken bij alle maneges, die net zoal wij zijn aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) of ze zich wel aan de verplichte regels houden b.v. over veiligheid, orde en netheid enz. Ze kijken dan ook heel erg goed naar hoe het met ons welzijn is gesteld.Nou, ik had ze zo al wel kunnen vertellen, dat wij niets te klagen hebben, maar gelukkig heeft dat spioneermens dat ook begrepen.We hebben tenminste bericht gekregen, dat we onze 4 sterren mogen houden en dat ook nog met het maximale aantal punten voor paardenwelzijn. En daar zijn onze mensen heel blij mee.Loon naar werken noemen ze dat en dat is altijd voor iedereen fijn.

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement