Het Dagboek

Zondag 25 augustus 2019

Zon , weinig wind en ruim 30 graden later in de middag.
Ik zag vanmorgen uit mijn raam , dat Bobby , helemaal opgetut en mooi ingevlochten , klaar stond om in het rolhok te stappen. Melli vroeg verbaasd waar hij heen ging en Bobby zei , dat hij samen met Bart even een beker ging winnen ergens anders. Nu is het volgens mij de eerste keer, dat ze naar een wedstrijd ergens anders gaan ,dus dit leek mij een optimistische tekst."Let maar eens op "zei Bobby beslist en ze vertrokken samen met een stelletje fans. Een hele tijd later kwamen ze terug....met de eerste prijs. ""Ik zei het toch al, "zei Bobby. "We hebben ze een poepie laten ruiken." Maar nu ga ik eerst uitrusten en een hapje eten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Bart wedstrijd

Zaterdag 24 augustus 2019

Zon, weinig wind, 29 graden.

Gisteren zijn er weer twee logeerpaarden gekomen voor een weekje vakantie met hun mensen.Ze heten Dina en Zadora. Harley en Bente waren net weer naar huis, dus ze konden zo deze twee silostallen weer in gebruik nemen.Tommy en Match, die daar normaal wonen, vonden het prima om nog een weekje in hun tijdelijke stallen bij de binnenbak en in de grote stal te blijven. Dus dat was dan weer goed geregeld.

Vrijdag 23 augustus 2019

Zon, weinig wind, 28 graden.
Alweer de laatste dag van het laatste ponykamp dit jaar.Amber vertelde, dat hij best veel werk had gehad om over iedere kampweek een dagboekje te schrijven over wat de kinderen en wij iedere dag beleefden. Maar , eerlijk is eerlijk, hij heeft wel eer van zijn werk, want de kinderen waren allemaal blij verrast met dit leuke aandenken aan een gezellig en leerzame week.

Dagboek ponykamp

Donderdag 22 augustus 2019

Zon, weinig wind, 25 graden.
's Morgens zijn alle ponykampkinderen in groepjes op buitenrit geweest en 's middags zijn ze naar het zwembad vertrokken. Wel zo prettig met dit warme weer. 's Avonds werd eerst voltige geoefend, ook voor de show van morgenmiddag. 's Avonds was het nog lang gezellig bij het kampvuur.

Woensdag 21 augustus 2019

Licht bewolkt, droog, 23 graden en geen wind.
Een mooie dag om jarig te zijn. En dat was dus dit keer een van onze mensen.Theo is 89 jaar geworden en dat is niet niks.Maar als je dat vergelijkt met mijn leeftijd van 30 jaar en je weet, dat dat in vergelijking met mensenleeftijd 30 keer 4 =120 jaar is komt hij nog maar pas kijken en kan hij nog wel even.

Dinsdag 20 augustus 2019

Wisselend bewolkt en windstil. 23 graden.
Gisteren is de laatste groep ponykampkinderen gearriveerd. Ze hebben , zoals gebruikelijk , samen met de wegbrengmensen, die dat leuk vonden, een rodleiding gehad. Ze weten dan vast een beetje hoe en wat. Wie we zijn en waar ze onze spullen kunnen vinden

Ouders

Maandag 19 augustus 2019

Wisselend bewolkt. Meest5al droog. 19 graden.

Hallo, ik ben dus Orlando. Ik woon al meer dan 24 jaar in de grote stal. De laatste jaren heb ik pensioen. Naast mij woont op dit moment Coen.Aan de andere kant is de zadelkamer.Je wilt niet weten hoeveel buurmannen en buurvrouwen ik in al die jaren heb gehad.Varierend van een goedgekeurde friese dekhengst als gastpaard tot een hele reeks medewerkers en allerlei soorten en maten gastpaarden. Ik kon met iedereen goed opschieten .Dat kwam volgens onze mensen, omdat ze er goed op letten, dat alle buren dominant waren. Ik weet niet precies wat ze daar mee bedoelen, maar ik hoorde eens zeggen, dat ik, als ik denk, dat ik de baas kan spelen vervelend wordt op stal.Als het duidelijk is, dat dat me niet gaat lukken schik ik me er in en worden we gewoon vriendjes. Zo simpel is dat...

Zondag 18 augustus 2019

's Morgens veel buien, 's middags droog.
Rustdag. Allemaal in wei en paddock,alleen maar eten en slapen. Voor een dagje best leuk , maar liever niet langer. Ik vind werken veel te leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Orlando.

Zaterdag 17 augustus 2019

Eerst droog , later motregen.
Vlak voor de silostal is een vreemd ding gezien.Het ziet er uit of iemand een stuk brood of koek op de grond heeft gegooid en vergeten op te rapen. Toen een van onze mensen het, een beetje boos over zo'n slordigheid, wilde oppakken en weggooien, bleek, dat het vast zat aan een stronk van een omgehakte boom. Het zal dus wel een soort paddenstoel zijn, maar niemand hier weet wat voor een.Nou ja, het ding is in ieder geval wel verdwenen in de vuilnisbak, want paddenstoelen en bomen schijnen  geen goede combi te zijn. Nu was dit geen echte boom meer, maar je kunt niet weten of het misschien besmettelijk is.

paddenstoel

Vrijdag 16 augustus 2019

Licht bewolkt, weinig wind en 23 graden.
Vandaag alweer de laatste dag van dit ponykamp. 's Middags waren de ophaalouders plus aanhang present om te kijken naar wat hun kinderen zoal hadden geleerd. Ze hadden zelf mogen kiezen wat ze wilden laten zien. Okkie was dit keer aan de beurt voor een demonstratie voltige, oftewel kunstjes op een bewegende pony. Door de week moest ik er ook aan geloven , omdat ze toen werkten met twee pony's en de hele groep meedeed.

demonstratie voltige

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement