Het Dagboek

Zondag 28 juni 2020

Lekker in de wei gelopen met mijn vriendjes. Verder niets te beleven.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match

Zaterdag 27 juni 2020

Eerst zo'n 29 graden en toen werd het 's middags binnen 1 uur 16 graden. je moet hier toch overal tegen kunnen...
De vaste tentenbouwploeg was vandaag aangetreden om de grote slaaptent voor de ponykampen op te zetten. Ze doen dat al heel veel jaren en dat is te merken. Voordat je met je ogen kon knipperen stond het ding overeind. Er moet dan nog wel veel meer aan gebeuren, maar het begin is er. Goed werk mannen...!!!

Tent opzetten

Vrijdag 26 juni 2020

Warm en windstil.
Het voermens bleek vandaag weer eens jarig te zijn. Het was voor de 81ste keer. Ze zal er dus langzamerhand wel aan gewend zijn.Vanuit de paddock zag ik, dat ze allemaal lekker taart zaten te eten,Hier waarschijnlijk voor de 46ste keer.
's Middags werd het weer meer dan 32 graden en er werd weer besloten om de middag en avondlessen af te zeggen. Wij vonden het niet erg en de rijmensen en rijkinderen ook niet .Het moet natuurlijk wel leuk en gezond blijven.

Donderdag 25 juni 2020

Droog , veel zon en 28 graden.
Het begint langzamerhand tot de mensen door te dringen, dat onze ponykampen door gaan, want ik hoorde, dat er nu steeds meer aanmeldingen binnen komen. Leuk, gaan we toch nog een gezellige zomer krijgen.
Vanmiddag was het trouwens zo warm, dat onze mensen de middag en avondlessen hebben afgezegd en ik kan niet zeggen , dat ik daar rouwig om was.

Woensdag 24 juni 2020

Gisterenochtend kwam er een langzaam rijdend te bekend rolhok aan en stopte zowat vlak voor mijn neus.Normaal mag daar nooit een vreemd rolhok staan, dus ik vreesde met grote vrezen.En ik had gelijk , want er kwamen weer eens tandartsmensen uitstappen. Maar dit keer maar twee in plaats van de gebruikelijke vier. Schijnt weer te maken te hebben met de almachtige coronamonstertjes. Die zien goed kans om alles op zijn kop te zetten. Op zich best wel knap.
Maar ik was gelukkig nog niet aan de beurt. Pjotr wel.Tenminste , dat dacht hij toen hij in de houdgreep werd genomen. Maar dit keer kwam hij met de schrik vrij, want de tandartsmensen zeiden tot zijn opluchting, dat zijn gebit nog in orde is.Is dat even boffen...Toen hij weer weg mocht danste hij meer dan dat hij liep en hij had er goed tempo in. Ze mochten zich anders nog een keer keer bedenken.

tandarts

Dinsdag 23 juni 2020

Weinig wolken, veel zon en steeds een beetje warmer.
Inmiddels is er weer een grote vracht hooi aangekomen. Nieuwe oogst van dit jaar. Het mens, dat dat spul levert komt hier al heel wat jaren en inmiddels weet hij gelukkig precies hoe hoog en hoe breed hij het hooi op zijn vrachtrolhok moet laden, zodat het gevaarte nog net door de grote deur van de binnenbak kan. Er komt altijd een stelletje wegpakmensen mee en met zijn allen is de megaklus dan nog wel een keer geklaard. En nu maar wachten totdat we dat lekkere verse hooi dan ook krijgen. Het schijnt altijd minstens 6 weken te duren voordat je het veilig kunt eten , zonder risico op koliek. En wachten duurt best lang.

Hooi

Maandag 22 juni 2020

Geen wolken , geen wind, 25 graden.
Ik heet Okkie en woon samen met Bobby in de duostal eerste links als je de nieuwe stal binnenkomt. Ik ben hier inmiddels al meer dan 20 jaar medewerker en het bevalt me nog steeds prima. Heel leuk om te zien, dat kleine rijkinderen alsmaar groter worden, dan zo groot worden, dat ze naar ergens anders gaan om verder te leren en zo en dan vaak later weer terugkomen als rijmens of met een nieuw eigen rijkind aan de hand. En dan is de cirkel weer rond.

Zondag 21 juni 2020

Vandaag schijnt de zomer officieel begonnen te zijn en het was ook zomer. Af en toe een wolkje, weinig wind en 25 graden. Precies goed.
En je houd het niet voor mogelijk, maar ik mocht vanmorgen eindelijk ook mee op buitenrit . Wel alleen samen met Dame Blanche. Het was ook  met onze eigen mensen, want ze wilden natuurlijk eerst weer kijken hoe ik me zou gedragen voor de eerste keer naar buiten na de winter. Nou .Ik heb mijn best gedaan. Ze vonden me nog wel een beetje wierig, maar dachten dat dat na een paar ritten vanzelf wel goed zou komen. En dat denk ik ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zondag 21 juni 2020

Vandaag schijnt de zomer officieel begonnen te zijn en het was ook zomer. Af en toe een wolkje, weinig wind en 25 graden. Precies goed.
En je houd het niet voor mogelijk, maar ik mocht vanmorgen eindelijk ook mee op buitenrit . Wel alleen samen met Dame Blanche. Het was ook  met onze eigen mensen, want ze wilden natuurlijk eerst weer kijken hoe ik me zou gedragen voor de eerste keer naar buiten na de winter. Nou .Ik heb mijn best gedaan. Ze vonden me nog wel een beetje wierig, maar dachten dat dat na een paar ritten vanzelf wel goed zou komen. En dat denk ik ook.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 20 juni 2020

Weinig wind, beetje zon ,23 graden.
Buurman Jack was beledigd."Ze hebben mij ervan beschuldigd , dat ik weer eens de hele paddock kapot heb gemaakt en ik heb dit keer helemaal niets gedaan, " zei hij verontwaardigd
. Maar daar zat een verhaal achter heb ik inmiddels begrepen. Onze Hans heeft al die jaren, dat hij hier al komt het nog nooit laten merken als hij jarig was. Gewoon, omdat hij niets heeft met verjaardagen. En dat is zijn goed recht. Toch ? Maar...heel toevallig is een van onze mensen er per ongeluk achter gekomen, dat hij vandaag jarig is. En niet gewoon jarig ! Nee, hij wordt vandaag 75 jaar en dat is niet niks. Zeg nou zelf. Ze heeft dat dus meteen doorgebriefd aan de rest. De koppen werden bij elkaar gestoken, er werd taart besteld en er werden cadeautjes bedacht. En toen realiseerden ze zich , dat ze het feestvarken op tijd voor de huldiging hierheen zouden moeten lokken. En toen kwam Jack in beeld. Het voermens heeft Hans op een afgesproken tijd (zijn vrouw zat ook in het complot ) gebeld met een zielig verhaal, dat Jack de paddock weer eens kapot had gemaakt. Erg kapot...Niet meer te gebruiken !!! En Hans, die die paddock net had gerepareerd stapte , zoals verwacht, meteen gefrustreerd in zijn rolhok en was , zoals verwacht, na zo'n 20 minuten ter plaatse.Toen hij nietsvermoedend richting de "kapotte"paddock liep kwamen er een stuk of 20 mensen uit de grote stal gelopen onder het luidkeels zingen van "lang zal huj leven.Ïk heb het vanuit mijn buitenluik met belangstelling gevolgd en ik heb Hans nog nooit zo perplex en sprakeloos gezien als toen hij zich omdraaide en in plaats van een kapotte paddock een zingende menigte zag.Uiteraard allemaal op anderhalve meter afstand.
En het is,inder het genot van de taart,nog een hele poos gezellig gebleven. Op naar de 80 dan maar...

Taart Hans

Pagina: «  25  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement