Het Dagboek

Vrijdag 19 juni 2020

Zon, 25 graden.Van mij mag het best weer wat minder.
En ja hoor...Wat ik al vermoedde is waar. De viooltjes zijn weg en in hun plaats staan de zomerplanten hun best te doen. Maar...de viooltjes zijn nog niet echt weg. Het voermens, dat zich altijd ook met de erfplanten bezig houdt (omdat ze niemand anders zo gek kan krijgen en ze wel graag veel bloemen op het plein ziet) had medelijden met die uitslovers van violen. Ze staan nu met zijn allen tijdelijk in bakken op een plek, waar normaal geen planten staan. namelijk onder onze buitenluiken. En jammer genoeg ook nog zo, dat we er net niet bij kunnen. Ze hebben dus een soort van pensioen en mogen daar blijven staan totdat ze zijn uitgebloeid en worden dan pas echt opgeruimd. Goed opgelost toch !

Bloemen

Bloemen

Donderdag 18 juni 2020

Wisselend bewolkt veel wind.23 ngraden.
Inmiddels is wel duidelijk , dat er dit jaar op "ons" crossterrein mais groeit en dat doet het ondanks de droogte prima. Dat zal ook wel komen omdat de buurboer er al behoorlijk veel water op heeft gegooid.

Mais

Woensdag 17 juni 2020

Overdag bewolkt en 'avonds drukkend warm.
's Avonds was een buitenrit en mijn stalgenoten Bobby , Sil , Okkie en Tarius mochten ook mee. Maar ze hadden pech, want halverwege kregen ze via het telefoonding van het leidmens te horen, dat ze meteen terug moesten komen , omdat er plotseling onweer aan kwam. En het begon ook echt behoorlijk te rommelen en heel erg hard te regenen. Ze zijn dus met gezwinde spoed naar huis gegaan en kwamen als een stel natte katten het erf weer op. Maar dat mocht volgens hen de pret niet drukken, want je wordt vanzelf weer droog en het was best een spannende rit.Ik ben benieuwd wanneer ik ook weer eens mee mag. Dat is al wel een jaar geleden.

Onweer

Dinsdag 16 juni 2020

Zwaar bewolkt, droog, weining wind.
Inmiddels hoorde ik de mensen zeggen, dat de viooltjes, de leuke voorjaarsbloemetjes, die overal op het plein in potten en bakken staan te bloeien, weg moeten. En niet , omdat ze niet mooi meer zouden zijn. Integendeel. Ze zien er nog prachtig uit.Het probleem schijnt te zijn , dat ze over een paar weken wel uitgebloeid zullen zijn en dat er dan nergens meer de opvolgers, die doorbloeien tot de herfst meer te koop zullen zijn. Ik denk dus wel, dat ze binnenkort het veld moeten ruimen. Sneu hoor...Doe je zo je best.

Bloemen

Maandag 15 juni 2020

Zwaar bewolkt, weer droog en 24 graden.
Ik ben Valeri en woon in de nieuwe stal naast Jack en tegenover Troffee en Tarius.n
Zo langzamerhandbeginnen alle lessen weer zo'n beetje op gang te komen en ik heb gehoord, dat onze ponykampen ook mogen doorgaan. Leuk...!!! We waren al bang , dat het een saaie zomer zou worden.

Zondag 14 juni 2020

Eerst droog en 24 graden en later in de middag en avond bakken vol regen. Het hield maar niet op. 
Ons plein veranderde in een rap tempo in een binnenmeer. En blij, dat onze mensen daarmee waren !! De grote bomen kregen eindelijk weer een lekker slokje en je zag het gras in de weilanden bijna groeien.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri

wateroverlast

Zaterdag 13 juni 2020

Licht bewolkt, weinig wind en opeens weer 28 graden.
Vandaag was het na het werk heerlijk chillen in een van de zandpaddocks. Je kunt dan kiezen om te eten uit de hooibak en je kunt ook gewoon lekker gaan liggen, zodat je wel kunt zien wat er overal gebeurt. Maar omdat ik hier nog nooit een leeuw of een tijger heb gezien kun je ook het risico nemen om languit in het warme zand een dutje te doen. 

Zon Zon

Vrijdag 12 juni 2020

Zon en wel 25 graden
Gisteren was Pjotr jarig en zijn mens had een echt feestje voor hem georganiseerd. Zijn stal was versierd en later werd hij opgehaald en in een van de paddockstallen gezet. In de andere stal ernaast hadden ze een tafel met taart neergezet voor de gasten en hijzelf kreeg een bos wortelen. Leuk he ! Hij werd dan ook 25 jaar , waarvan hij de laatste 22 jaar in de grote stal stal woont in de eerste box links als je binnenkomt.En dat is niet niks. Eerlijk is eerlijk.

Pjotr
Orlando zei, dat het opvallend was, dat de laatste tijd steeds meer van de mensen hier 50 jaar worden en steeds meer van onze gastpaarden 25 jaar. En die horen dan dus bij elkaar en zijn dus al heel erg lang samen hier. Laatst was Melli ook al 25 geworden en haar mensen hebben ook getracteerd op taart om dat te vieren . Melli heeft hen ook al 22 jaar en woont ook nog steeds in dezelfde stal als in het begin.

Taart Pjotr

Donderdag 11 juni 2020

Wisselend bewolkt, veel wind , 23 graden.
Vandaag zijn we allemaal heel verdrietig, want we hebben afscheid moeten nemen van onze Toby. Hij sukkelde al een hele poos en het dierenartsmens zag geen kans meer om te zorgen, dat hij beter werd. Toen we dan ook Furie, de leidster van onze kudde in de paardenhemel, binnen zagen stappen wisten we al hoe laat het was. Furie vroeg aan Toby of ze er al aan toe was om met haar mee te gaan en Toby zag dat wel zitten. Het vooruitzicht van pijnloos met oude vriendjes in de grazige hemelse weiden de tijd door te brengen leek haar wel wat. Ze besloot dus om meteen met Furie mee te gaan, riep "doei, doe de groeten aan alle mensen hier en voor jullie tot ziens..." En weg waren ze.
Toby is 19 jaar geworden en we zullen haar heel erg missen.

Toby

Woensdag 10 juni 2020

Zwaar bewolkt, veel wind en niet meer dan 12 graden.
Inmiddels is het wel duidelijk, dat er op "ons " crossterrein dit jaar mais is gezaaid en dat doet het prima. De buurboer heeft er al heel wat water op gesproeid en dat heeft wel gewerkt.

Maisveld

Pagina: «  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement