Het Dagboek

Vrijdag 29 oktober 2021

Eerst veel zon , later wolken ,maar droog en 's Avonds regen.
Vandaag zou er weer een groepje  blinde mensen komen van Looerf , in het kader van een paar dagen leuke dingen doen ook al kun je niet zien. Ze komen al zeker meer dan tien jaar een paar keer per jaar, maar helaas hebben ze moeten afzeggen, omdat er veel ziek zijn. Jammer. Volgend jaar beter zullen we maar hopen.

Donderdag 28 oktober 2021

Hele dag zon, geen wind en 16 graden. Hoezo herfst ??
Er schijnt op de toverdoos, die ze computer noemen een knopje te zitten, waarmee je kunt zien wat voor weer het zal gaan worden. Ze noemen het buienradar. En jullie willen niet weten hoe vaak ze daarop kijken en dan bepaald niet vrolijk worden.Er schijnt namelijk op te worden voorspeld, dat het aanstaande zondag, onze crosszondag dus , heel slecht weer zal worden. Dit zou wel eens overwerk voor onze beschermengeltjes kunnen worden...

Woensdag 27 oktober 2021

Wisselend bewolkt, geen wind en 15 graden
Laat ik nu net gehoord hebben, dat mijn mens mij ook heeft ingeschreven voor de cross.En daar ben ik super blij mee. Helemaal te gek om nu eens volle vaart door de buurt te mogen scheuren. Ik kan niet wachten...En volgens mij mijn mens ook niet.

Dinsdag 26 oktober 2021

Zwaar bewolkt en een beetje motregen.
Ik hoorde, dat er kort geleden een klein diertje is gezien op de mesthoop. En nee hoor,geen muis en geen rat. Die zijn al meer dan een Egeltjejaar geleden vertrokken met onbekende bestemming toen ze door hadden gekregen, dat er hier echt helemaal nergens meer iets eetbaars was te vinden.Mopperend op die gierige mensen hier, die alles wat lekker was in ondoordringbare bakken en kisten hadden gedaan en ook nog iedere avond controleerden of er echt nergens meer per ongeluk  iets eetbaars was blijven liggen.

Dit diertje schijnt een egeltje te zijn en die dieren hebben de gewoonte om zich in deze tijd van het jaar dik te eten en dan een plekje te zoeken om veilig in winterslaap te gaan.Onze mesthoop is daar niet zo geschikt voor ben ik bang, want die lekker warme mest wordt geregeld weggehaald. Het diertje moet echt een ander plekje zoeken.

 

 

 

Maandag 25 oktober 2021

Zwaar bewolkt en veel wind.
Hallo, daar ben ik weer .Tommy is de naam en ik woon nog steeds in een box bij de binnenbak.Naast mij staan Evi en Cartouche met Amber daar weer naast . Al met al een gezellig clubje .
Ik zag Pjotr in de bak langs komen en ik zag, dat zijn mens weer heel druk is geweest met het fatsoeneren van zijn vacht. Als je kijkt naar het verschil van zijn voorbenen tussen voor en na het scheren, snap je meteen wat ik bedoel.Want zo zag hij er eerst helemaal uit. En warm, dat hij het had als hij een beetje moest werken. Dat is nu dus weer goed opgelost.

Benen Pjotr Benen Pjotr

 

Zondag 24 oktober 2021

Hele dag zon, geen wind en wel 16 graden.
Wat zou het fijn zijn, als het over een week tijdens de cross net zo''n geweldig weer zou zijn.Het buienradarding weet er nog niet veel zinnigs over te zeggen. De tijd zal het vanzelf wel leren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 23 oktober 2021

Zwaar bewolkt, droog, weinig wind en 13 graden.
Onze crossbouwmensen hebben vandaag alweer mazzel met het weer. Ze zijn heel druk bezig geweest met het leggen van  de laatste hand aan de 18 vaste hindernissen.

Crossbouw 

Vrijdag 22 oktober 2021

Bewolkt, maar droog.
In andere jaren hield in deze tijd van het jaar ons weideseizoen weer op. Er was dan bijna geen gras meer en dat wat er nog wel stond smaakte niet meer zo lekker. Maar dit jaar is het anders.De weiden zijn nog lang niet kort genoeg af gegeten om de winter in te gaan en met de smaak is ook nog niet zo veel mis.En daarom gaan we allemaal  nog gewoon iedere dag de wei in. Ben benieuwd hoe lang dit nog zal gaan duren.
Er was vandaag ook weer een kampdag en het was weer super leuk. Jammer, dat die vakantie weer bijna voorbij is. Geen vakantie geen kampdagen. Zo simpel is het.

paarden 

Donderdag 21 oktober 2021

Regen en wind en niet eventjes. Gewoon de hele dag. 10 graden.
Ik zag de hele dag mensen langs komen met bloemen en spullen ( veel eetbare spullen volgens Sjors, die daar een goede neus voor heeft) op weg naar het huis van Sandra en familie. Sjors, die door het raampje daar naar binnen kan kijken, zei, dat ze aan tafel zaten en taart aten. Dat hadden ze 's morgens in de kantine ook al gedaan met de hulp- en vrijwilligersmensen en daar werd gezongen van "lang zal ze leven enz." Het was dus duidelijk. Sandra was weer eens jarig. Wij feliciteren haar natuurlijk ook en wensen haar een leuke dag en een gezellig en vooral gezond  nieuw jaar toe.

Woensdag 20 oktober 2021

Zwaar bewolkt en een beetje regenachtig. Je werd er niet echt nat van, maar de lucht was wel erg vochtig.
Het is nu vakantie en dan is de boel hier altijd een beetje ontregeld.Veel van onze vaste rijkinderen/mensen zijn naar ergens anders en daarvoor in de plaats komen dan rijkinderen/mensen van ergens anders. Als je begrijpt wat ik bedoel.Daar is niks mis mee. We houden wel van een beetje afwisseling.

Pagina: «  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement