Het Dagboek

Vrijdag 3 januari 2020

Geen regen , wel heel veel wolken.
En er was weer een kampdag. Okkie en Bobby verheugden zich al op de spelletjes, want dat vinden ze hartstikke leuk. En de kinderen ook, dus dat komt dan goed uit.

Donderdag 2 januari 2020

Zwaar bewolkt droog en rustig weer.
Ik zag vanmiddag een leuke witte paardendame uit een vreemd rolhok komen en tegenover mij een box in wandelen.Ze keek eens om zich heen en zei," ïk geloof, dat ik het hier wel zou kunnen uithouden." Jack vroeg natuurlijk meteen wat ze dan kwam doen en ze vertelde , dat ze misschien hier zou komen werken.Tenminste als ze door de proeftijd van twee weken zou komen.Als de mensen hier dan tevreden over haar waren mocht ze blijven en anders zou ze weer weg moeten.Maar dat zag ze meteen al niet zitten, dus ze was van plan om haar beste beentje voor te zetten zei ze. Ik ben benieuwd. Weten jullie trouwens hoe ze heet ? Dame Blanche...Leuk toch.

Kampdag

Woensdag 1 januari 2020

De hele dag nog mistig en windstil.
Nieuwjaarsdag.Dus niets te beleven . In ieder geval wensen wij jullie allemaal een voorspoedig, gelukkig en vooral een gezond 2020.

Dinsdag 31 december 2019

Eerst licht bewolkt , maar in de loop van de dag kwam er steeds meer mist opzetten totdat je niet veel meer kon zien van de omgeving. We hadden de hele dag al steeds grote knallen gehoord en toen schoot me te binnen, dat het vandaag wel eens de laatste dag van het jaar zou kunnen zijn. Dat is namelijk de enige dag, dat de mensen aan de lopende dag lawaai maken zonder dat iemand dat een probleem schijnt te vinden. Ik hoorde, dat ze dat dan doen om de boze geesten te verjagen of zoiets. Van mij mogen ze,ik wordt er niet anders van.
Als het dan het moment is om 12 uur 'snachts, dat dat oude jaar moet opstappen en het nieuwe jaar aan de beurt is gaan de mensen, die hier in de buurt wonen allemaal naar het kruispunt . Ze wensen elkaar dan het beste voor het nieuwe jaar en gaan daar een heleboel vuurpijlen en zo af schieten . Allemaal niets mis mee en best mooi om te zien. Alleen dit jaar was er een minpuntje hoorde ik. Dit jaar waren er voor het eerst mensen van een stukje verderop, die zogenaamde wensballonnen de lucht in stuurden. Dat zijn zwevende dingen met een brandend kaarsje er in en die verdwijnen dan al snel uit het zicht .Als zo'n ballon terecht komt op een huis met een rieten dak kan het zo maar zijn, dat de mensen, die daar wonen de volgende dag geen huis meer hebben.Die oplaatmensen hebben vast niet goed nagedacht, want wij hebben ook een rieten dak en onze mensen waren er helemaal niet gerust op. Het is hier dit keer gelukkig goed afgelopen , maar het zou wel fijn zijn als ze zich daar volgend jaar  niet druk over zouden moeten maken.

Maandag 30 december 2019

Beetje zon, beetje wolken, beetje wind, Vannacht een beetje onder nul.
Ik ben Nicky en woon al heel wat jaartjes in de nieuwe stal met Tico aan de ene kant en Jack, alias de sloper, aan de andere kant.Nu we het er toch over hebben.Jack heeft vandaag weer geprobeerd om zijn bijnaam waar te maken, maar spijtig voor hem is dat dit keer niet gelukt.Hij vertelde, dat hij in de paddock stond. De hooibak daar was nog lang niet leeg, maar zijn maag was vol en hij begon zich te vervelen.Het kwam dus heel goed uit, dat een van de hulpmensen , toen de telefoon ging, haar harkding tegen zijn hek aan zette en weg liep.Dat was leuk...Hij bedacht zich , dat hij nu snel dat ding te pakken moest zien te krijgen, voordat dat mens terug kwam , zodat hij kon kijken of het ook kapot kon. Het op de grond gooien lukte prima, maar net toen hij het ding stevig vast had en naar binnen wilde trekken, kwam het mens haar harkding zoeken. Net te laat...Het ding is nu dus nog heel. Volgende keer beter dan maar.Tenminste, vanuit het standpunt van Jack. Ik heb toch het idee, dat onze mensen daar ietsje anders over denken.

Hark

Zondag 29 december 2019

Veel zon , weinig wind en een paar graden boven nul.
Vanmorgen is de zon zo rood opgekomen, dat je bijna zou denken , dat de Holterberg plotseling in brand stond. Gelukkig was dat niet het geval en was het alleen maar heel mooi om naar te kijken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Zonsondergang

Zaterdag 28 december 2019

Af en toe zon. Overdag een stukje boven nul en 's nachts een stukje onder nul.
Gisteren is het graafmens weer terug geweest met dat machineding , dat zou proberen de nieuwe bodem van die paddock weer wat steviger te maken. Ze noemen het een trilplaat. En een herrie, dat dat ding maakte. Horen en zien verging je.Match, Aris en Sil waren uit voorzorg  geevacueerd om te voorkomen, dat ze doof zouden worden. Of al die trillerij heeft geholpen ? We weten het nog niet. De tijd zal het leren.

Trilplaat

Jess, die woont in de stal met het raampje waardoor je in de huiskamer van Sandra kunt kijken,vertelde ,dat ze had gezien, dat Bart  een heleboel kleine kaarsjes in een gebakje had gefrummeld en daarna aangestoken. Volgens Orlando betekende dat ,dat Bart weer eens jarig was. Dit keer alweer voor de 13e keer. Leuk. Gefeliciteerd van ons allemaal

Bart jarig

Vrijdag 27 december 2019

Wisselend bewolkt, droog en wel 6 graden.
Inmiddels is Hans heel druk om een nieuw hek om de paddocks aan de linkerkant te maken. De hooibak komt jammer genoeg ook op een andere plek, zodat, als je links achter staat , de buurman niet meer van je hooi kan jatten. Ik zeg natuurlijk "jammer genoeg ", omdat ik zelf vaak die buurman ben...

Nieuw hek

Donderdag 26 december 2019

Tweede kerstdag.Droog , windstil en 9 graden.
Tommy was vandaag super chagerijnig. Hij vertelde , dat hij gisteren zijn mens had zien lopen met de cap op en zich er op had verheugd., dat hij met hem een lekkere buitenrit zou gaan maken. Het was tenslotte eerste Kerstdag en dan doe je leuke dingen met je paard. Toch...Maar hij vond wel , dat zijn mens lang wegbleef. En raadt eens wat...Hij kon zijn ogen haast niet geloven. Daar kwam waarachtig zijn mens langs tuffen op...Tarius. En of dat nog niet ergerlijk genoeg was kwam hij, toen hij klaar was met Tarius niet onmiddellijk naar hem toe om zijn excuus aan te bieden. Nee hoor. Het duurde een poosje en daar kwam hij weer aan.Dit keer op Calimero. Nou vraag ik je...En dat allemaal vlak voor zijn ogen.Tommy had gruwelijk veel medelijden met zichzelf. En dat hij niet echt was overgeslagen, maar ook was gereden en wel door zijn bijrijdmens, maakte niet, dat hij minder beledigd was.
Maar ja,het is vandaag tweede kerstdag en het is het feest van vrede op aarde, dus Tommy had zich voorgenomen om het zijn mens niet meer kwalijk te nemen. Hij dacht bijna zeker te weten, dat hij vandaag met zijn mens die begeerde buitenrit zou gaan maken.Maar niks hoor. Zijn mens is echt wel geweest en heeft gewoon alleen maar op Calimero gereden voor het oog van die arme Tommy. Niks buitenrit.Wel gereden door bijrijdmens, dus eigenlijk niets te klagen, maar zuur, dat hij was...Niet te filmen.

Woensdag 25 december 2019

Eerste Kerstdag. Overdag mooi weer, maar vannacht was er weer mega veel water uit de lucht gevallen.

De gewone hulpmensen hebben op dit soort dagen altijd vrij, maar gelukkig springen er dan vrijwilligershulpmensen in en de mensen van de gastpaarden steken dan ook de handjes uit de mouwen. Al met al zijn er zelfs een paar grote plassen water van het plein naar de sloot geveegd. Super ! Vele handen maken licht werk...!

plein

Pagina: «  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement