Het Dagboek

Maandag 6 december 2021

Eerst mist, later druilerig en zo'n 8 graden.
Mijn naam is Sadique en ik woon door de week  in de grote stal naast Armando en tegenover Pjotr (alias Piet) en Bill.Door de week werk ik hier en in het weekend relax ik bij mijn eigen mens.Goed geregeld...Ik vind het namelijk op allebei de plekken goed toeven.
Vanmorgen kwam Snow terug uit een van de paddocks en vertelde aan Piet en Bill, dat ze tegenwoordig toch zo'n enorme jeuk had aan haar achterwerk.Onze mensen hadden al een soort antijeukspul op haar ,al een beetje kaal geschuurde staart gesmeerd, maar dat hielp voor geen meter. Mopperend verdween ze naar haar stal.

Snow Bill en Pjotr 

Zondag 5 december 2021

 

Heeten

Zwaar bewolkt, beetje wind en af en toe een spatje regen. 8 graden.
Vanmorgen werd het opeens druk op het plein. Er werden twee paardenrolhokken klaar gezet en wij waren benieuwd wie van ons daar in zou moeten stappen en waarvoor. Het bleken al gauw Tommy en Jack te zijn, die met hun bijrijdmensen naar een dressuurwedstrijd in een dorp verderop zouden gaan.

Toen ze terug waren vertelde Jack, dat hij vast van plan was geweest de blitz te gaan maken en veruit als eerste te eindigen. En dat dat vast wel gelukt zou zijn als het jurymens een beetje meer gevoel voor humor had gehad. Hij had nog zo zijn best gedaan om beeldschoon bokkend door de baan te gaan en dat werd kennelijk niet naar waarde geschat. Tommy had al zijn benen op de grond gehouden en kreeg een derde prijs. " Wat heb ik  een pech gehad," zei Jack sneu. "Volgende keer zal ik het toch anders aan moeten pakken." En dat noemen we dus voortschrijdend inzicht. Het zal hem vast wel gaan lukken, want hij is wel erg levendig, maar niet dom.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sadique.

 

Zaterdag 4 december 2021

Zwaar bewolkt en veel wind.
's Middags werd er met de rijkinderen een pepernotenrace gehouden. Dat schijnt iets met sinterklaas te maken te hebben, maar het fijne ervan snap ik eigenlijk niet. Maar de rijkinderen vonden het erg leuk en dat is het belangrijkste.

Pepernotenrace 

Vrijdag 3 december 2021

Zwaar bewolkt, regenachtig en weinig wind.
Ik zag tot mijn verbazing, dat aan de voorkant van het huis alweer de boom met veel lichtjes er in, was neergezet. Best een beetje vroeg dit jaar. Maar als je ernaar kijkt wordt je er wel een beetje vrolijk van en dat kan iedereen gebruiken.

Kerstboom 

Donderdag 2 december 2021

's Morgens alles wit, maar dat duurde maar even. Later zwaar bewolkt, buitje hagel en 's nachts min 3.
Ze hebben mij laten draven over de harde weg en weten jullie wat ? Het deed helemaal geen pijn meer. Zou dat betekenen, dat de losse wand weer tot een vaste wand is gegroeid ?? Ik kan niet wachten totdat het hoefsmidmens komt om dat te controleren.

Woensdag 1 december 2021

Veel regen.
Tegenwoordig mag Saar, de puppy ven Puck,soms mee met hun vrijwilligershulpmens hier naartoe. En het lijkt wel of je haar ziet groeien. Ze is nu al bijna halverwege haar moeder. Wordt vervolgd.

Saar & Puck 

Dinsdag 30 november 2021

Eerst alleen zwaar bewolkt, later alleen regen.
Toen ik uit mijn raam keek zag ik, dat het mens van Unpie ons paarden rolhok tevoorschijn haalde en aan zijn eigen rolhok vast knoopte. Unpie stapte in en weg waren ze.
Volgens mij zijn de 3 maanden, waarin Unpie bijna niets mocht doen, omdat hij een flinke peesblessure had opgelopen nu ongeveer voorbij. Ze zullen nu wel gaan bestuderen hoe de zaken erbij staan na de 3 maanden rust en de behandeling, die hij heeft gehad. Hij moest toen een nachtje blijven slapen bij het dierenartsmens en ze hebben bloed afgepakt, gefilterd en weer ingespoten op de plek van de blessure.
Na een hele poos kwam het rolhok weer terug met gelukkig Unpie er weer in. Die stapte uit en riep blij over het plein, dat hij genezen was. Hij vertelde, dat het dierenartsmens met een soort kijkding over zijn been was gegaan. En weten jullie wat hij zei ? Hij zei verblufd "huh...? ". en keek nog eens heel goed. En weten jullie waarom hij huh zei ? Dat was, omdat hij geen spoor meer zag van een peesblessure op de plek, waar die toch echt gezeten had en dat had hij nog niet eerder meegemaakt.
Is toch alle moeite, die de mensen hebben gedaan met zijn dagelijkse revalidatie stapsessies, speciaal voer, voor paarden, die op rust staan, zodat ze niet te dik worden en extra mineralen om niet te ontploffen door het gedwongen nietsdoen ,niet voor niets geweest De bofkont mag nu weer geleidelijk aan het werk. Ik hoop toch zo, dat dat voor mij binnenkort ook zal gaan gelden !!

Unpie 

Maandag 29 november 2021

Zwaar bewolkt, windstil en behoorlijk fris.Niet meer dan 2 graden, wel boven nul.
Ik ben Armando en woon in de grote stal tweede rechts als je binnen komt. Naast mij staat van zondagavond tot vrijdagavond Sadique, onze gast medewerker, die het weekend thuis bij zijn eigen mensen doorbrengt.Aan de andere kant ligt momenteel een voorraadje hooi voor wie 's avonds op de laatste ronde zijn hooinet helemaal leeg heeft. Het is eigenlijk de box voor de nieuwe medewerker, waar onze mensen al zo lang naar op zoek zijn. Ik weet zeker, dat die wel ergens loopt. Het is alleen de kunst om er achter te komen waar.
Ikzelf sta nog steeds op non-actief. Mijn halve hoef is er een hele poos geleden zowat afgesneden door het hoefsmidmens, omdat er ergens binnenin wat los was geraakt, dat nu helemaal opnieuw moet vastgroeien. Of zoiets. Ze noemen het een losse wand en het zou me heel wat waard zijn als er schot in de zaak zou komen.Binnenkort zal er wel weer naar worden gekeken.

Zondag 28 november 2021

Zwaar bewolkt, weinig wind. 2 graden.
Het is alweer het einde van de week. Ik hoop , dat mijn mens nog komt voor het halen van een frisse neus in het bos. Even duimen dus...
Ik geef nu de pen aan Armando.

Zaterdag 27 november 2021

Regenachtig en waterkoud. Niet meer dan 3 graden.
Ik ben deze week , ondanks het niet zo fijne weer toch een paar keer met mijn mens op buitenrit geweest. Hartstikke lekker om door dit mooie gebied te stappen ,draven en galoperen,ook als het geen mooi weer is. Als je een keer op weg bent heb je daar niet veel last meer van.Gelukkig is mijn mens het daar mee eens. We zijn geen van beiden van suiker en zullen er dus niets aan overhouden.

Pagina: «  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement