Het Dagboek

Woensdag 13 februari 2019

Licht bewolkt. 9 gaden.
Het begont steeds meer op de lente te lijken.Er komen overal weer van die leuke witte bloemetjes, die ze sneeuwklokjes noemen tevoorschijn en ook al ander gekleurd spul, krokussen, die normaal echt veel later verschijnen. Nu ons lekkere gras nog. Maar zo te zien laat dat nog behoorlijk afweten.

Lente Lente

Dinsdag 12 februari 2019

Wisselend bewolkt, windstil, een paar graden boven nul.
Vanmorgen kwam het hooibrengmens aanrijden zonder hooi, maar met een ander rolhok dan normaal en nog een ander mens erbij.Ze hadden nieuwe dakplaten bij zich en het duurde niet lang of het dak, dat door de hond kapot was gemaakt, zag er weer uit als nieuw.Fijn ! Ik denk wel, dat de hond voorlopig niet meer mee mag om hier hooi te brengen.

dakplaten

Maandag 11 februari 2019

Eerst zon, later licht bewolkt.
Ik heet Okkie en woon samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal.Ik sta links met uitzicht op het plein en Bobby kijkt uit op de stalgang en ook op het plein. Tenminste als de grote deuren open zijn. En omdat daar nooit de wind op staat zijn ze dat altijd de hele dag.

Zondag 10 februari 2019

Regen. Soms hard soms zacht, maar altijd nat.
Het plein stond weer eens vol plassen en dat was niet zo handig, omdat vanmorgen het tweede deel van de dressuurwedstrijd was.De rijmensen, die buiten op het plein in- en uitstapten werden soms ook nat als de hemel weer eens echt open ging. Losrijden mochten ze in de binnenbak. Improviseren is ook een kunst. Maar de stemming leed er niet onder hoor.Het was gezellig en er werd goed gereden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

wintercompetitie

Zaterdag 9 februari 2019

Beetje zon, overdag droog en heel veel wind.
Vanmiddag was de eerste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie en ik mocht ook eens een keer meedoen. En ik heb het best goed gedaan met 213 punten en dus een prestatiepunt. "En ik had lekker 225 punten " riep Pleasure om de hoek. Nou ja, baas boven baas en het is haar gegund.
Sunshine vertelde, dat de Ouwe Blauwe aan het eind van de wedstrijd met het voermens erop ,gauw even de baan  gelijk heeft getrokken, zodat er morgen weer fijn in gereden kon worden. En dat gaat toch wel een beetje sneller dan dat je zou moeten harken.Het is wel een beetje apart, dat dingen veel meer worden gewaardeerd als ze het even niet hebben gedaan en dan weer wel. En dat geldt eigenlijk voor alles . Het is dus misschien een goed idee om altijd blij te zijn met de gewone dagelijkse dingen, die goed gaan, ook voordat ze kapot gaan.

Ouwe blauwe

Vrijdag 8 februari 2019

Veel regen , maar niet koud.
Ik ben nog vergeten te vertellen , dat de Ouwe Blauwe alweer terug is. Gisteren kwam hij op eigen kracht met het reparatiemens er op, het erf op tuffen. En blij dat onze mensen daarmee waren...Ze kunnen dat ding echt niet missen en het is heel fijn, dat er reparatiemensen zijn, die dat snappen. Reuze bedankt dus.!!
Vanmorgen was er ook weer een groepje blinde mensen van het Looerf, die , terwijl ze een paar dagen op pad zijn om allerlei moeilijke dingen te doen, bij ons mogen beleven hoe het voelt om op een paard te rijden.Ikzelf mag daar helaas nooit aan meedoen. Ze vinden, dat ik daar te groot voor ben.Flauw hoor.

Donderdag 7 februari 2019

Eerst nat en later toch ook waarachtig wat zon.
Ik kwam langs de carport, waar ons hooi altijd in de netten wordt gedaan en zag, toen ik toevallig naar boven keek, dat er een gat in het dak zat.En ik weet zeker ,dat dat nieuw is.Maar Marnix wist hoe dat was gekomen, want hij heeft er het volle zicht op. Hij vertelde, dat hij ,toen het hooibrengmens er was, opeens een klap hoorde. Toen hij gauw keek zag hij, dat de klem, waar de grote baal in had gezeten dwars door het dak was gegaan. Blijft natuurlijk de vraag hoe dat dat nu zo was gekomen. En de oplossing is een beetje bizar. De hond van het hooibrengmens heeft het gedaan. Dat dier zat in de cabine en begon te blaffen en....heen en weer te springen ,toen hij hondje Lisa zag lopen op het erf. Lisa natuurlijk ook aan het blaffen en de hond van de hooibrengboer nog een beetje meer aan het heen en weer springen. En toen is hij kennelijk boven op de knop gesprongen waarmee de grote klem naar boven ging. En zo is het gekomen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.Dat zie je dan maar weer.

Dak Schade

Woensdag 6 februari 2019

Hele dag regen en niet zo'n beetje ook.
Ik zag vanmiddag tot mijn verbazing, dat de Ouwe Blauwe in de stromende regen op het plein werd gezet.Rare actie... Maar later hoorde ik zeggen, dat iets wat waterpomp schijnt te heten ,de geest had gegeven en dat de Ouwe zou  worden opgehaald door een reparatiemens.We vroegen ons al af hoe ze dat gevaarte in een rolhok dachten te krijgen. Maar dat waren ze dus helemaal niet van plan. Er kwamen gewoon twee mensen in een beetje groter rolhok. Ze knoopten een touw tussen dat rolhok en de Ouwe Blauwe. Het tweede mens ging op de Ouwe zitten en werd gewoon van het erf af gesleept richting reparatieplek.Hopelijk tot gauw ziens, want onze mensen hebben het ding eigenlijk elke dag nodig.Heel fijn, dat die reparatiemensen zo snel wilden komen en tot actie overgaan.

Dinsdag 5 februari 2019

Heel somber weer, maar wel droog en boven nul.
Ik had al verteld, dat ik tegenover een zekere Lucy woon. En weet je wat ! Lucy is toevallig mijn dochter. Leuk he ! Ik wist niet wat ik zag toen ze een paar maanden geleden kwam binnenwandelen. Ze wordt nu 3 jaar en haar mens is bezig om haar van alles te leren wat een rijpaard moet kunnen. Er bovenop zitten is er nog niet bij, maar dat heeft nog wel de tijd als ik het goed begrepen heb.Het is wel een grote meid geworden. En dat bedoel ik dus letterlijk.1.80 zal ze wel zo ongeveer zijn en als je bedenkt, dat ze nog zo jong is en vast nog wel zal groeien denk ik dat haar mens wel een echte trap nodig zal hebben om boven te komen. Maar lief is ze...Wat waar is is waar. Ze heeft tot nu toe nog helemaal nergens moeilijk over gedaan als er iets van haar verlangd werd.

Maandag 4 februari 2019

's Morgens zon, 's middags regen.
Mijn naam is Trofee en ik woon in de nieuwe stal achteraan links naast Tarius en tegenover Lucy en Jack.
Ik ben wedstrijdpaard geweest en daarna 5 jaar lang fokmerrie en tegenwoordig ben ik hier als medewerker. Het bevalt mij goed. Veel afwisseling, leuk werk en goed voer. Dat je je hooi uit zo'n net moet peuteren vond ik eerst wel een dingetje. Ik ben meer voor de grote happen , gauw klaar. Maar dit schijnt beter te zijn voor je binnenwerk,darmen en zo en je hebt wat meer te doen zeggen ze. Nou ja, ze hebben misschien wel gelijk en er zijn erger dingen. Over de smaak van dat hooi  heb ik trouwens geen klachten. Dat is dik in orde.

Pagina: «  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement