Het Dagboek

Dinsdag 11 december 2018

Zwaar bewolkt, vaak regen en 's nachts voor de variatie een piepklein beetje nachtvorst.
Vanmorgen zag ik waarachtig weer de hele tandartsenclub komen aanrijden.Ik was gelukkig niet aan de beurt, maar Pleasure wel.Voordat ze het wist werd ze in de houdgreep genomen en kreeg haar gebit voor de eerste keer hier een onderhoudsbeurt. "Ze moeten me wel hebben de laatste tijd,"klaagde ze."Vorige week kwam die engerd met dat trilding mijn vacht afpakken en nu dit weer."Maar ik weet zeker, dat ze , net zoals na het scheren, achteraf blij zal zijn met het resultaat.

scheren

Maandag 10 december 2018

Zwaar bewolkt en buien.
Hallo, ik ben Bobby en woon samen met Okkie in de duobox meteen rechts naast de grote deur in de nieuwe stal.
Ik hoorde van Orlando, die in de grote stal woont, dat zijn favorite overbuurvrouw Toby nog steeds niet terug is in haar stal. Ze woont namelijk tijdelijk overal en nergens, omdat de bodem van haar stal wordt gerepareerd. Daar is Hans al een tijdje mee bezig . Er waren allemaal gaten in het beton gekomen. Door de dikke laag krullen had Toby zelf er geen last van . Maar onze hulpmensen, die iedere dag moeten uitmesten klaagden steen en been, dat ze steeds met de mestvork tegen die ongelijke bodem stootten. Maar nu schiet het goed op, want Orlando kon net zien, dat de bodem  inmiddels ,nadat de gaten met beton zijn opgevuld, nu bedekt is met een dikke rubber mat. Nog even en er kunnen weer krullen in en Toby kan weer naar huis. Orlando kan niet wachten , want het is echt zijn vriendinnetje.

Renovatie stal

Zondag 9 december 2018

Zwaar bewolkt,veel wind en buien.
Koning Winter is nog ver te zoeken. De tijd zal leren of en wanneer hij komt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby

Zaterdag 8 december 2018

Wisselend bewolkt, geregeld regen en veel wind.
Gisteren is er weer een tijdelijk gastpaard gearriveerd.Hij woont nu in de grote stal achteraan links.En dit keer is het geen vreemdeling, maar een oude bekende.Het is Harvey,die samen met Famke altijd hier kwam logeren als zijn mensen weer eens op vacantie moesten.Maar de reden ,dat hij nu hier is is geen leuke. Zijn maatje Famke is namelijk gisteren alleen vertrokken naar de paardenhemel . Het was niet onverwacht,maar dat maakt het niet minder erg. Harley zei, dat hij het op slag niet meer leuk vond om in zijn eigen stal te staan zonder buurvrouw en zonder aanspraak. Zijn mensen hebben daarom gevraagd of hij hier mag wonen totdat ze weer een leuke nieuwe vriend of vriendin voor hem hebben gevonden om mee samen te wonen. Er was toevallig een hulphond in opleiding hier en die kon meteen aan het werk. Hij is naar Harley toe gegaan en heeft hem namens ons allemaal verteld, dat hij hier altijd welkom is.Het verandert niets aan de zaak , maar het maakt het verdriet toch een beetje beter te verdragen zei hij, alweer een heel klein beetje vrolijker.

Harvey

Vrijdag 7 december 2018

Hele dag motregen en weining wind.8 graden.
Buurman Tommy was vandaag slecht te spreken. Hij had namelijk de laatste tijd ontdekt, dat het een leuk geluid maakte als hij met zijn tanden langs de buitenkant van zijn deur schraapte." Die deur werd daar natuurlijk niet mooier van, maar daar had hij helemaal geen last van zei hij. En nu heeft Hans de pret bedorven door mega vieze verf op zijn deur te smeren." Ik heb nog geprobeerd om hem opzij te duwen, maar hij gaf geen krimp. En dat is dan nog mijn eigen mens ook....Ze zullen wel vinden, dat dit er beter uitziet, maar een beetje meer begrip voor mijn standpunt had geen kwaad gekund, "zei hij mismoedig en nam als troost maar weer een hap hooi met de tekst "dit is tenminste nog wel lekker en daar zullen ze hopelijk wel af blijven !! "

deur verf

Donderdag 6 december 2018

Zwaar bewolkt, vaak buien.
We hebben er weer een nieuw gastpaard bij. Ze heet Lucy en woont voorlopig in de nieuwe stal achteraan rechts naast Jack, die hetzelfde mens heeft en tegenover Trofee en Tarius.Ze vertelde , dat ze zo uit de kudde was geplukt, waar ze haar eerste jaren gezellig heeft doorgebracht met leeftijdgenoten en dat ze nu tot haar stomme verbazing haar moeder Trofee weer zag. Nota bene in de stal tegenover haar. Hoe leuk is dat !!! Ik hoorde , dat ze de veranderde leefomstandigheden tot nu toe erg braaf oppikt. En dat is maar goed ook, want ze is wel een beetje groot uitgevallen en dat is zacht gezegd.Dan is het wel fijn, dat ze niet bij alles wat nieuw is ( en dat is dus alles) tegenspartelt. Haar mens gaat haar nu een beetje wegwijs maken in de wereld van volwassen paarden en dan zullen we wel zien hoe dat gaat aflopen.

Woensdag 5 december 2018

Een beetje droog en een beetje nat,
vandaag was het van alles wat.
En ja hoor...Tommy mocht echt vanmiddag meedoen als vervanger van de geblesseerde Amerigo. Twee zwarte Pieten kwamen hem halen en hij heeft met verve voor Amerigo gespeeld hier in de binnenbak. Hij zei later heel eerlijk, dat het mega leuk was en dat hij stiekum toch best wel blij was, dat hij niet het dak op hoefde.

Pieten

Dinsdag 4 december 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik hoorde , dat buurman Tommy was gevraagd door een zekere Sinterklaas of hij morgen wilde invallen voor Amerigo.Amerigo het vaste paard van die Sinterklaas , was namelijk uitgegleden op een dak en moest nu een dag rust houden.Nou...Tommy was in zijn schik, want hij is altijd meteen in voor iets aparts.Het zal me benieuwen wat dat zal worden.

Maandag 3 december 2018

Somber, maar zeker 12 graden en dat is best warm voor de tijd van het jaar.
Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Match is de naam.Ik woon nog steeds in een silostal naast Tommy met aan de andere kant van het brokkenhok Sil en Aris.
Tenminste, dat is mijn vaste plaats.Omdat ik het eigenlijk met alle paarden en pony's goed kan vinden sta ik ook wel eens tijdelijk ergens anders. Bijvoorbeeld als we logeerpaarden hebben zoals Famke en Harley. En dat vind ik prima, want ik hou wel van een beetje afwisseling.

Zondag 2 december 2018

's Nachts veel regen, overdag druilerig.
Als ik uit mijn buitenluik kijk zie ik, dat er in de bloembakken nog steeds bloemen staan te bloeien alsof het geen december, maar gewoon zomer is. Knap hoor. Het staat in ieder geval best leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Bloembakken

Pagina: «  27  |  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement