Het Dagboek

Zaterdag 30 mei 2020

Zon, droog en veel wind, die het nog droger maakt.
Iedereen, die vanmorgen het erf op kwam kon er niet omheen...Slingers aan het hek, Poster op het raam van de spuitstal. Er was geen enkele twijfel aan, dat Arjen jarig was. En ook niemand hoefde te raden hoe oud (jong) hij nu was. 
Gelukkig had hij een heleboel taart bij zich en hij tracteerde alle rijkinderen en verder iedereen, die hij tegen kwam.Best grappig om een stukje Arjen te eten .En ze zeiden dat het nog lekker ook was ....

Arjen50

Arjen50

Vrijdag 29 mei 2020

Droog , zon en veel wind.
Arjen, een van onze hulpmensen, die altijd vrijdagsavonds en zaterdagochtend les geeft, kreeg vandaag een verrassing . Bike, zijn hond, die altijd mee mag, vertelde, dat ze ,toen ze thuis kwamen nadat de les was afgelopen, plotseling een heleboel mensen voor de deur zagen staan. Er hingen spandoeken met hele verhalen er op en er stond een heeeele grote pop. Nou, dat weet je wel hoe laat het is. En het was echt waar. Arjan wordt morgen 50 jaar. 

Arjen 50

Donderdag 28 mei 2020

Veel wind, de hele dag zon en steeds een beetje warmer. Nu wel 20 graden.
Inmiddels zijn de resultaten van die wormeitelling bekend en ik sprong een gat in de lucht. Ik hoef niet zo'n vieze smurrie, een wormkuur noemen ze dat, te eten, want ze hebben bijna geen eitjes gevonden. In ieder geval zo weinig, dat het niet behandeld hoeft te worden. En weet je wat zo leuk is. ? Dat geldt niet alleen voor mij , maar voor ons allemaal. Is al dat gesleep met die kruiwagens om de mest steeds weg te halen toch niet voor niets.

Woensdag 27 mei 2020

Wisselend bewolkt en nog steeds droog.
Inmiddels was er een groot pak afgeleverd bij de kantine.Ik hoorde vertellen, dat er een nieuwe frisdranken/snoepautomaat was. Het schijnt., dat de oude versleten was en dat ze hem niet meer vertrouwden. Omdat de veiligheid natuurlijk voor gaat hadden ze geen andere keus dan het ding te vervangen. Het staat er nu en schijnt het goed te doen. maar het heeft natuurlijk weinig werk, want behalve onze eigen mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen mag er niemand de kantine in. Mag niet van de coronamonstertjes . Die doen geen half werk. Nou ja, het zal ook wel weer een keer anders worden. Toch ...

Automaat

Dinsdag 26 mei 2020

Bewolkt , droog, weinig wind en 17 graden.
Een paar dagen geleden heb ik met verbazing gekeken naar een vreemde actie van onze hulpmensen. Ze pakten namelijk uit iedere box een drol en deden die in een zakje. Wel met handschoenen aan, maar evengoed is fris anders....Al die zakjes gingen in een grote zak en even later zag ik een van onze mensen met die grote zak in de hand in een mensenrolhok stappen en verdwijnen richting dorp.
Orlando, de oude wijze man, wist natuurlijk meteen te vertellen wat dat allemaal te betekenen had.Hij zei, dat al onze drollen nu op weg waren naar een plek , waar ze kunnen zien of er in die drollen wormeieren zitten. Hoe verzinnen ze het. Ik heb bij mijn weten geen wormeieren gegeten en zou dus niet weten hoe zoiets dan in mijn mest terecht zou kunnen komen . En waarachtig... ook daar had Orlando een antwoord op. Hij zei, dat het zou kunnen zijn, dat ik wel geen wormeieren heb geten , maar wel per ongeluk larfjes, die op grassprieten in de wei zaten te wachten totdat  ze met een hap gras mee naar binnen zouden kunnen liften. Dan worden dat in je darmen wormen, die veel schade kunnen aanrichten en tussen de bedrijven door ook nog eens een heleboel eieren produceren om met drol en al de volgende generatie veilig te stellen. Aha, dan snap ik nu dus waarom ze iedere dag met een kruiwagen lopen te zeulen om al onze verse drollen uit de weiden en paddocks te halen. Die eventuele eitjes kunnen dan dus niet meer uitkomen enz. enz. enz. Maar ik ben dan nu toch benieuwd of ik nu wel of niet eitjes in mijn mest had. De tijd zal het leren.
 

Maandag 25 mei 2020

Nog een piepklein buitje en verder droog.
Ik ben Armando en woon in de grote stal naast Toby en tegenover Bill en Pjotr.
Het is hier de laatste tijd behoorlijk druk met zwaluwen, die zich de vleugels uit het lijf vliegen om hun schreeuwende jongen eten te brengen. Ze zitten in een nest op de lamp van de stal van Jess en maken een enorm kabaal. De oren gaan je ervan tuiten, maar het is ook wel gezellig.

zwaluwen

Zondag 24 mei 2020

Wisselend bewolkt en zowaar een paar flinke buien. Het heeft zelfs een uur lang mooi zachtjes geregend aan een stuk. Ze zeiden , dat dit lang niet genoeg is en dat dit niet echt helpt. Maar de boel is mooi opgefrist en dat is ook fijn. De week is weer om en ik geef de pen aan Armando.

Zaterdag 23 mei 2020

Bewolkt, droog, beetje wind en 17 graden.
We hebben de hele week buiten gewerkt en dan is dit weer heel prettig. Maar onze mensen willen zo langzamerhand juist heel graag regen hebben . En dan natuurlijk het liefste 's nachts. Maar ja, we hebben het nu een keer niet voor het zeggen.

Vrijdag 22 mei 2020

Af en toe zon. 13 graden.
Het verfvrijwilligersmens is weer druk , nu met het opknappen van de windveren van de achterkant van de nieuwe stal. Dat gebouw staat er inmiddels alweer 10 jaar en dit is de eerste keer , dat er weer geschilderd moet worden. Hebben de bouwers indertijd toch prima werk geleverd.

Schilderen

Donderdag 21 mei 2020

Wisselend bewolkt, geen wind en wel 26 graden.
Vandaag noemen ze het geen donderdag, maar hemelvaartsdag. De mensen verzinnen ook iedere keer weer wat anders.
Maar ik ben vandaag lekker op buitenrit geweest met Sil - okkie - Calimero . Match mocht ook mee . Tegelijkertijd is er nog een groepje weg geweest en dat waren Amber -Coen - Tarius - Toet en Dame Blanche. En weet je wat nu zo flauw is ? Van dit ploegje is onderweg een mooie foto gemaakt en van ons niet. Jammer hoor.

Buitenrit

Pagina: «  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement