Het Dagboek

Zaterdag 9 oktober 2021

Droog en zonnig. 16 graden.
De crossbouwmensen hadden weer geluk. Het leek me bepaald geen straf om de hele dag buiten aan iets leuks te werken.

Crossbouw Bouwploeg

Crossbouw 

Vrijdag 8 oktober 2021

Eerst mist, later licht bewolkt.
Gisterenmiddag kwamen er een aantal rijkinderen aan, die we nog nooit tegelijk en op deze tijd hadden gezien. Maar het was geen gewone les. Het waren degenen, die naar de regiofinale van de zitcompetitie mochten die de gevraagde proef kwamen oefenen.Het mag dan wel gaan om houding en zit, maar het is toch ook wel handig als je dan weet wat je moet doen en welke kant je uit moet.

Donderdag 7 oktober 2021

Eerst mist,later zwaar bewolkt en droog.
We hebben Sandra en het voermens de hele dag niet gezien. Ze zijn gewoon in hun rolhok gestapt en reden het erf af.Maar wij zijn niets tekort gekomen hoor.. Er waren een paar extra mensen van gastpaarden en rijmensen, die niet kwamen rijden dit keer, maar die kwamen helpen. En zo kregen onze mensen de kans om, georganiseerd door de FNRS,bij een paar collega maneges ergens anders te gaan kijken en te horen hoe ze daar de dingen doen. Een dagje uit dus met de smoes om iets van elkaar te leren.
Toen ze tevreden weer thuis kwamen waren ze dubbel blij, omdat al het werk gewoon was doorgegaan.

Woensdag 6 oktober 2021

Regenachtig.
Normaal is er op woensdagavond altijd hondenschool in de binnenbak. Maar vanavond bleef het onwaarschijnlijk rustig. Letterlijk geen hond te zien. Ik hoorde , dat het hondenlesgeefmens ziek was.Nou, dat is volgens Okkie de laatste 10 a 15 jaar nog nooit gebeurd. Wij wensen hem beterschap en hopelijk tot volgende week.

Dinsdag 5 oktober 2021

Eerst opnieuw droog en zon en later opnieuw een hele bak regen.
Onze zwaluwen hebben het hele voorjaar en zomer gezorgd, dat we totaal geen last hebben gehad van vliegen. Een minpuntje is dan altijd wel, dat al die vliegen, die in de snaveltjes zijn verdwenen er aan de achterkant weer uitkomen in de vorm van een heleboel grote witte poepvlekken op vloer,deuren en achtergevel. Dit nadeel vinden ze hier minder groot dan het voordeel.Maar nu ze allemaal zijn vertrokken naar warmere streken hebben een paar hulpmensen en stagiairemensen alle deuren van onze boxen helemaal schoon gemaakt en in de olie gezet. Je kunt het verschil erg goed zien. Mooi....Stal
Maar de vlekken op de achtermuur laten ze gewoon zitten en ze zeggen, dat dat geen vlekken zijn, maar kunst.Dat schijnen ze te hebben af gekeken van regeringsmensen. Die hebben een hele grote muur in hun vergaderruimte laten volsmeren met brokken klei en andere troep en hebben daar zoveel voor betaald, dat wij daar met zijn allen heeeel erg lang van zouden kunnen eten.Onze zwaluwen hebben onze muur helemaal voor niets volgesmeerd  en de mensen zeggen, dat het minstens zo mooi is. En wie ben ik om dat te ontkennen.

Muur 

Maandag 4 oktober 2021

Eerst droog en zon, later heel veel regen. 12 graden.
Ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Jess en Valeri.Een prima plek met leuke buren.We hadden het er net nog over, dat het vandaag dierendag schijnt te zijn, maar dat we er niets van hebben gemerkt.Maar Sil zei, dat ze hier dan nooit iets extra's doen, omdat ze vinden, dat het hier iedere dag dierendag is met iedere dag extra's. En eigenlijk hebben ze daar wel gelijk in.

Zondag 3 oktober 2021

Weer eens de hele dag regen en zo'n 12 graden.
Iki sprak vanmorgen Macey en hij vertelde trots, dat hij gisteren met zijn mens voor het eerst van zijn leven naar een echte wedstrijd was geweest. En raadt eens wat...Hij heeft 2 keer een L1 proef gelopen en heeft allebei de keren 1 winstpunt gehaald. Niet slecht voor zo'n broekie. Hebben is hebben en krijgen is de kunst. En een goed begin is het halve werk. Of niet soms !
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 2 oktober 2021

Hele dag droog , beetje wind.
Het was goed crossbouwweer en daar was de crossbouwploeg blij mee. Ze hebben de hele dag buiten gespeeld en er is al een deel van het crossbosje klaar gemaakt. Fijn, dat de cross dit jaar weer door kan gaan. Tenminste als de coronamonstertjes niet weer een spaak in het wiel zullen steken.Voorlopig stromen de aanmeldingen binnen. We zullen er dus maar het beste van hopen.

Crossbouw 


Herman ,ons hoefsmidmens, was er vandaag weer en heeft de voet van Armando geinspecteerd.En het ziet er gelukkig goed uit. De hoef, waar een groot stuk van was weggesneden, begint weer te groeien en vergeleken met eerst is ook de onderrand een stuk stabieler geworden door het kunststof voetje.

Hoef 

Hoef 

Vrijdag 1 oktober 2021

Zwaar bewolkt en droog.
Er schijnt binnenkort weer eens een wedstrijd te zijn en wel niet hier, maar ergens anders.Bij deze wedstrijd wordt alleen gekeken wie er de beste houding en zit heeft.Het heet dus dan ook zitcompetitie. Er gaan zo'n 10 rijkinderen van hier naartoe. De eerste wedstrijd is de regiofinale en is op 10 oktober in een plaats den Ham. Er doen daar een heleboel rijkinderen van maneges uit de buurt aan mee. Er zijn 4 groepen en de besten van die groepen gaan door naar kwart- halve- en hele finale. Alle deelnemers moeten rijden op onbekende paarden/pony's en dat lijkt me best een uitdaging. Toet en Calimero vertelden, dat er hier in ieder geval druk geoefend was op de gevraagde proef. Altijd fijn als je van tevoren weet wat je moet doen.

Donderdag 30 september 2021

Veel wind, soms zon en soms regen.
Door de stevige wind vallen nu de kastanjes massaal uit de bomen . Als zo'n stekelige bast op je lijf valt voel je het best. Maar goed, dat alle rijmensen, die op het plein in- en uitstappen allemaal een cap op hebben.Maar ik heb begrepen , dat je ook leuke dingen met die kastanjes kunt doen.Kinderen schijnen er poppetjes en zo van te maken.Ze noemen dat knutselen. Vandaar, dat er geregeld kinderen met tasjes verschijnen om er wat op te halen.Wat de mensen betreft mogen ze ze allemaal wel hebben, want het is , zoals ieder jaar, iedere dag weer veel werk om de nieuw afgevallen kastanjes weg te halen. |Laten liggen is geen optie, want zowel wij als de mensen lopen er heel ongemakkelijk overheen.

Kastanjes 

Pagina: «  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement