Het Dagboek

Vrijdag 26 november 2021

Eerst droog. Later wind en regen.
Tommy heeft een leuke "meet and great "gehad als understudy van Ozosnel. Hij wil volgend jaar wel weer ,zei hij. Jammer, dat de kerstman altijd met een rendier voor zijn slee werkt, zei hij spijtig. Dat dier vervangen zou ook mega leuk zijn, maar daar lijkt hij helaas niet genoeg op en dat zal dus met zekerheid niet gaan gebeuren.

Tommy 

Donderdag 25 november 2021

Wisselend bewolkt, soms zon en soms regen.4 graden.
Lisa (hondje) heeft het deze week prima naar haar zin. Ze mag namelijk met het oppasmens mee naar haar werk. Ze heeft zich de eerste dag zo goed gedragen, dat ze de rest van de week weer gewoon mee mocht. De andere mensen, die daar werken vinden het hartstikke gezellig , zo'n hondje over de vloer. Goed geregeld !

Woensdag 24 november 2021

Zwaar bewolkt, geen wind.
Sandra, Remco en Bart, die een weekje ergens anders zijn ,hebben gemaild, dat ze daar stralend weer hebben , terwijl ze toch gewoon in Nederland zijn. Ze zijn wel helemaal aan de onderkant van het land. Ze noemen het Limburg. We wensen hen nog een paar fijne dagen. Het is ze echt gegund.

Vakantie 

Dinsdag 23 november 2021

Eerst weer mist, later wisselend bewolkt en af en toe even veel water meteen weer gevolgd door een poosje zon.
Een tijdje geleden liep er toch een egeltje op onze mesthoop ? Binnenkort komt er in die buurt een egelhuisje te staan ,want Theo is begonnen om egelhuisjes te maken. Een van onze rijmensen had toevallig gevraagd om een egelhuisje voor in haar tuin en nu maakt hij er nog een paar meer, omdat er meer vraag naar is. Als er dus iemand zo'n huisje wil moet hij dat maar aan Theo vragen.

Egelhuisjes 

Maandag 22 november 2021

Eerst mist, later zon en buien.'s Nachts een beetje vorst.
Hallo. Ik ben Aris en ik woon in een van de silostallen naast Dame Blanche. Aan de andere kant van de brokkensilo wonen Match en Macey.
Soms vind ik er best een beetje jammer, dat ik zwart ben.En waarom dat dan zul je je misschien afvragen. Nou, ik sprak vandaag Tommy en die heeft me toch een leuk klusje over een paar dagen. En dat alleen omdat hij wit is. Vandaag is een van de Pieten van een zekere Sinterklaas hier geweest om te vragen of wij hier soms een wit paard hadden, dat Ozosnel,het paard van Sinterklaas voor een keertje zou kunnen vervangen.Ze hadden afgesproken, dat Ozosnel een poosje bij onze dierenkliniek in Hellendoorn zou gaan staan,zodat kinderen daar hem in het echt konden zien en aaien.Maar hij was uitgegleden op het dak en moest nog een paar dagen rust houden. Omdat Sinterklaas dat heel jammer vond voor de kinderen daar zochten ze een vervanger, die heel erg op Ozosnel leek. En dat was dus onze Tommy, de bofkont.Tommy vindt namelijk sowieso niets leuker dan aandacht, aandacht, aandacht.

Zondag 21 november 2021

Zonnig en droog, 's nachts regen.
Vandaag waren 4 van onze rijkinderen, die na de wedstrijd in Den Ham waren afgevaardigd naar de kwartfinale van de KNHS zitcompetitie,naar een andere manege in een plaats Zwolle. Ze moesten daar weer op vreemde paarden hun kunnen laten zien en ze hebben het heel goed gedaan.Ik hoorde wel, dat er een paar op een paard hadden gereden,dat heel hoog op gaf en dat zit sowieso natuurlijk niet zo gemakkelijk en ziet er ook niet zo mooi uit. Maar er mag toch een door naar de halve finale, ergens in december in Ermelo. Gefeliciteerd !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris

Zitcompetitie 

Zaterdag 20 november 2021

Wisselend bewolkt, soms een beetje regen.
Zo rond de middag liep Remco af en aan met tassen,koffers enzo en stopte dat in hun rolhok. Hondje Lisa kwam langs en zei sip, dat het er echt op leek, dat haar mensen naar ergens anders zouden gaan en dat zij niet mee zou mogen. En daar kon ze best eens gelijk in hebben,want als ze met vakantie gaan is dat meestal naar plaatsen, waar hondjes, al zijn ze nog zo lief,niet welkom zijn. "Maar ze zullen er vast wel voor zorgen, dat er iemand op jou komt passen,"zei Trofee troostend .En dat gebeurde ook.Toen het rolhok met Sandra, Remco en Bart er in het erf was afgereden,duurde het niet zo lang totdat er een ander rolhok het plein op kwam rijden en daar stapte het door Lisa met stip meest geliefde oppasmens uit. Het hondje was helemaal opgelucht en super blij.

Vrijdag 19 november 2021

Bewolkt, beetje miezerig en windstil.
Ik zag vandaag vanuit mijn luik Pjotr vergenoegd langs stappen vanuit de buitenbak. Hij zei,dat hij tegenwoordig eigenlijk altijd daar mag werken in plaats van in de binnenbak.De bodem is prima, 's avonds is er verlichting en je hoeft geen rekening te houden met andere lessen. Onbegrijpelijk, dat andere mensen van gastpaarden dat niet ook doen. Onbekend maakt onbemind zullen we maar zeggen.

Donderdag 18 november 2011

Veel zon, geen wind, 10 graden.
Ik zag vandaag twee mij onbekende mensen rondlopen in de stal. Ze maten hoe groot we zijn en hoe groot onze boxen zijn.Dat schijnt nodig te zijn om te kijken of wij het hier wel goed hebben.Nou,als mensen echt willen weten of we het hier naar de zin hebben zouden ze beter 's morgens mee kunnen lopen met het voermens als ze onze stal binnenkomt met het ontbijt. We geven dan namelijk geen kik, afgezien van hier en daar een zacht welkomshinnikje. We vinden het leuk als er brokjes aankomen, maar omdat we door onze hooinetten nooit een lege maag hebben en overdag genoeg bezigheid met werk,paddock en wei hebben en ons overdag dus niet vervelen zijn we niet gestresst en hebben geen lege maag.We hebben dus geen enkele reden om als de staldeur opengaat tegen de boxdeuren te gaan trappen, in de tralies te vliegen, naar elkaar te gaan bijten enz. enz.
Als er hier een nieuw paard komt vergist die zich eerst nogal eens ,waarschijnlijk uit gewoonte. Maar dat is altijd gelukkig snel over.

Woensdag 17 november 2011

Hele dag zwaar bewolkt en 's avonds helder licht door de volle maan.
Op het plein hangen er twee planten met een heleboel gekleurde bloemetjs aan weerskanten van een paal. De ene had zuiver roze en de andere zuiver witte bloemen. Het is best wel raar, maar ik zou zweren,dat de witte roze aan het worden izijn en de roze wit. Transgender ??

Planten 

Pagina: «  28  |  29  |  30  |  31  |  32  |  33  |  34  |  35  |  36  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement