Het Dagboek

Woensdag 15 augustus 2018

Zwaar bewolkt, droog, 22 graden.
Vanavond hadden ze weer eens iets aparts bedacht.We werden zowat allemaal door de kinderen van het ponykamp met alleen een halster aan naar de buitenbak gebracht .Daar kwam een soort osteopathenmens aan de deelnemers uitleggen hoe ze konden zien en voelen hoe ons hoedje staat. Of zoiets. Best leuk. Ze zullen er allicht iets van hebben opgestoken.

Osteopathenmens Osteopathenmens

Dinsdag 14 augustus 2018

Beetje zon, beetje wolken, maar geen regen meer.
Ik zag vanmiddag, dat het rolhok weer tevoorschijn werd gehaald en was benieuwd wie er ergens naartoe zou moeten. Nou, dat was gauw duidelijk. Pjotr was weer het haasje. En hij had er zo te zien geen aardigheid meer in. "Als ze, als ik weer naar die dierenkliniek moet, maar niet denken, dat ik daar weer blijf slapen. Ik weet nu aardig de weg naar huis en die afsluiting van die box krijg ik ook wel open." Maar geen nood. Na een poosje kwam het rolhok weer terug met Pjotr in hoogsteigen persoon er in. En hij was dit keer goed te spreken. Ze hadden daar alleen maar nieuwe ijzers onder zijn voorbenen gemaakt, zodat hij zijn voeten beter zou kunnen afrollen of zoiets. Hopelijk helpt het. Maar ik heb een donkerbruin vermoeden, dat hiermee voor hem de kous nog niet af is. Wordt vervolgd.
En tussen twee haakjes. Toen ik vanmorgen uit mijn buitenluik keek zag ik, dat het hele plein inderdaad weer kurkkdroog was. Goed werk van onze bomen.

Pjotr

Maandag 13 augustus 2018

Wisselend bewolkt en eerst droog , maar later niet meer.
Ik heet Okkie en woon samen met Bobby in de duobox in de nieuwe stal.Heel gezellig . En het voordeel van die plek is, dat je daar alles kunt zien wat er op het plein gebeurt . Hoewel ik natuurlijk helemaal niet nieuwsgierig ben wil ik toch wel graag alles weten , dus dat komt goed uit.
Wat heel jammer is, is dat we de laatste tijd  niet meer in de wei mogen. Het gras is zo verdroogd, dat we het, door er overheen te lopen of nog erger te rennen, nog verder zouden beschadigen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
Ik hoorde de mensen zeggen, dat er volgens dat buienradarding vanmiddag een heleboel regen onze kant uit zou komen. En laat ze nu eens gelijk hebben. Iedereen was super blij toen na een poosje het hele plein blank stond. Normaal doen ze , als dat gebeurt , hun best om alles er zo gauw mogelijk vanaf te laten lopen in de sloot. Maar dit keer lieten ze het expres staan onder het motto "dan hebben onze grote bomen eindelijk ook weer eens een lekker slokje." Ze dachten, dat er morgen geen plasje meer zou staan. We zullen zien of ze gelijk hebben.

Plassen
Waar de plassen ook meteen voor werden gebruikt was om Cartouche te leren om door water te lopen. En dat was nog een hele klus.Guusje ging voorop en het was de bedoeling , dat stalgenoot Cartouche er gewoon achteraan zou wandelen. Maar niet heus. Cartouche piekerde er eerst niet over om zomaar in iets te stappen waarvan ze niet kon zien wat er onder zat. Het heeft Guusje heel wat overreding gekost om haar zover te krijgen, maar uiteindelijk heeft ze het toch gewaagd. En , ja hoor, ze vond het achteraf bekeken hartstikke lekker fris aan haar voeten. Alweer wat geleerd.

Plassen

Zondag 12 augustus 2018

Wisselend bewolkt, droog en ongeveer 22 graden'
Er waren 6 medewerkers, die mee mochten voor een bosritje. Maar daar was ik helaas niet bij. Ze willen eerst nog wat meer uitproberen hoe ik me buiten gedraag. Nou vraag ik je ! Net alsof ik dat niet zou kunnen. Maar mijn tijd komt ook nog wel.
Tot onze spijt is vandaag Fleur verhuisd naar een andere plek met mensen en al. En dat vinden we geen van allen leuk. Maar ja. Het komt alleen maar omdat haar mens echt te groot voor haar wordt. Ze was daar al bang voor, zoals jullie kort geleden al hebben kunnen lezen. Maar haar mensen hebben toch een oplossing gevonden waar ze blij mee is .De ouders van haar mens gaan namelijk uitkijken naar een leuke Epony of klein paard voor haar mens om op te rijden . En dan mag Fleur blijven als gezelschapspony. De schaduwzijde is, dat Fleur hier weg gaat, omdat het houden van twee pony's bij een boer nu een keer makkelijker te betalen is dan 2 pony's hier.
Als iemand van jullie soms ergens een leuke grotere pony of paard weet te staan, die te koop is, moeten jullie het maar even melden. Die krijgt dan heel zeker een leuk mens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie.

Zaterdag 11 augustus 2018

Vannacht weer een flinke plens water en zo'n 18 graden. Super.
Vandaag waren de lessen gevuld door eigen mensen , die nog/weer thuis waren plus door mensen en kinderen,die juist niet thuis, maar ergens anders ( hier) waren. Al met al hebben we ons niet hoeven te vervelen.

Vrijdag 10 augustus 2018

Er is hier geen noodweer geweest en de temperatuur is ineens een stuk prettiger. 22 graden ! Super.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp. Alles werd weer opgeruimd.En Misty, die altijd al voorgetrokken wordt en mag wat niemand van ons mag, mocht waarachtig helpen om de tafel schoon te maken. Dat had ik ook wel gewild, maar ja, ik heb nog geen pensioen en verschil moet er zijn.
 's Middags kwamen de ophalers nog even kijken naar voltige, dressuur en springen en nadat iedereen al zijn spullen bij elkaar had gezocht , werd de thuisreis weer aanvaard. Ze zullen vannacht vast wel lekker slapen, want ze hebben meer dan genoeg gezonde buitenlucht gehad.

Ponykamp
 Onze Pjotr kwam vanmiddag ook weer thuis. Hij was nu een stuk minder te spreken over zijn verblijf in Hellendoorn. Ze hadden hem daar lek geprikt en hebben toen bloed van hem afgepakt. En hij heeft geen idee waar dat nu weer goed voor was. Bovendien heeft hij in een box moeten slapen, waar je helemaal geen buren kon zien.Helemaal niet gezellig. Nou ja , het is weer gebeurt. "Hopelijk hebben ze niet nog meer onprettige verassingen voor me in petto,"zei hij somber. En daar zou ik geen hand voor in het vuur durven te steken.Maar misschien valt het mee.

Pjotr

Donderdag 9 augustus 2018

Bewolkt, veel wind en 's middags een uurtje regen. Hiep hiep hoera
Maar ik hoorde wel zeggen, dat er misschien wel heel erg veel wind en ook heeeeel erg veel regen in aantocht was.Onze mensen hebben in ieder geval de grote tent nog eens extra vastgezet. Nu maar hopen, dat die buienradar weer eens heeft overdreven
Pjotr is vandaag alweer naar de dierenkliniek gegaan en weet je wat... Ik hoorde, dat hij een nachtje daar moet blijven. Dat gaat hij vast niet leuk vinden.

Woensdag 8 augustus 2018

Warm, droog, 28 graden.
Gisteren is Pjotr naar de dierenkliniek geweest. Hij stapte vrolijk in het rolhok en kwam na een tijdje ook vrolijk weer terug.Ze hadden volgens hem niets engs gedaan. Alleen maar een beetje geprutst met een apparaat , dat foto's van zijn voorbenen maakte.Hij is namelijk al een tijdje een beetje kreupel. Zo'n klein beetje , dat je het, als je er niet speciaal op lette,  niet eens zag. Maar zijn mens , dat hem al een jaartje of 21 kent ,had het wel door en wilde weten wat er aan de hand was.Nou, ze schijnen het te hebben ontdekt.Het klonk als een beetje artrose aan de kroongewrichten. Nooit van gehoord, maar je bent nooit te oud om te leren.Pjotr zei , dat hij niet had meegekregen of en wat ze er aan zouden gaan doen. De tijd zal het leren.

Dinsdag 7 augustus 2018

Plotseling weer bloedheet. Wel 36 graden !!
De kinderen van het ponykamp zijn vanmiddag maar naar het zwembad vertrokken, want voor rijden was het echt veel te warm. Zelfs de buitenrit, die voor vanavond was afgesproken met eigen rijmensen is afgezegd.
Toen ze goed en wel weg waren keek ik uit mijn buitenluik en zag, dat Bart verbaasd stond te kijken naar de ouwe blauwe, die op de parkeerplaats stond Hij liep weg en kwam al gauw terug met een van onze mensen . Samen stelden ze vast, dat het brave ding helemaal scheef hing , omdat een van die hele grote banden lek en plat was. En dat was natuurlijk helemaal niet grappig. De ouwe blauwe is namelijk minstens twee keer per dag aan de beurt om de nieuwe buitenbak vast te rijden, nadat er weer een plens water overheen is gegooid. Zonder dat zou er al gauw niet meer in te rijden zijn, omdat het inklinken nog lang niet klaar is.
Gelukkig wist het buurboermens een mens, dat heel goed is in het repareren van hele grote banden. Die is dus gebeld en hij was zo aardig om meteen te komen.En raadt eens wat  ! Hij heeft dat wiel er af gesloopt, mee naar huis genomen, en binnen een paar uur was hij weer terug met de geplakte band. Ta da...Alsof het ding nooit ongelukkig scheef had gehangen. Het kon meteen weer aan het werk. Heel hartelijk bedankt voor deze super service

Trekker Trekker

Maandag 6 augustus 2018

Wisselend bewolkt. Nog steeds 30 graden.
Hallo, ik heet Pleasure en woon hier nog niet zo lang in de nieuwe stal naast Jack en tegenover Toy en Trofee.Ik heb vroeger met mijn eerste mens veel wedstrijden gereden. Dat was een leuke tijd.Toen zij geen tijd meer had om genoeg aandacht aan mij te besteden heeft ze mij verkocht aan een ander mens.Dat mens had zich vast voorgenomen om veel met mij aan de gang te gaan. Buitenritjes enz. enz.Maar helaas...Ook dit mens had wel heel goede plannen, maar al gauw bleek , dat ze zich toch nogal had verkeken op haar beschikbare tijd.De praktijk was,dat ik iedere dag met twee pony's in een weitje rondwandelde  en verder niets.Heel erg saai.
Gelukkig had mijn nieuwe mens dat in de gaten en op een goede dag vertelde ze mij, dat ik op proef naar een leuke manege in de buurt mocht om te kijken of ze me daar zouden kunnen gebruiken als medewerker.En zo is het gekomen.Ik vond het van het begin af aan heel gezellig om hier te zijn. en het werk bevalt me ook goed.Het is mijn taak om allerlei verschillende mensen en kinderen te leren steeds beter paard te rijden. Omdat geen van allen in mijn mond trekt of op mijn rug rondbotst is dat heel leuk werk. Dus...laat mij maar mooi hier totdat ik echt aan mijn pensioen toe ben.Ik vermaak me wel. En het leuke is, dat iedereen hier net zo blij is met mij als ik met hen.

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement