Het Dagboek

Woensdag 4 september 2019

Zwaar bewolkt, meestal droog.
De zwaluwen, die overal nesten hebben en dus ook boven onze hoofden in de binnenbak, vertelden dat een deel van hun vrienden al vertrokken is naar hun winterresidentie. Dat schijnt nogal een eindje vliegen te zijn naar de andere kant van de Sahara.Maar degenen, die nog hier zijn kunnen nog niet weg omdat de vogeltjes, die het laatst geboren zijn nog iets te jong zijn voor de verre reis.Van mij mogen ze nog best een poosje blijven,want iedere vlieg,die hier geboren wordt is opgegeten voordat hij het beseft en wij er last van hebben.

Dinsdag 3 september 2019

Zwaar bewolkt, 17 graden.
Ik hoorde , dat onze mensen nog altijd worstelen met het weer op orde brengen van alle lessen.Voor de vakantie wist iedereen waar hij/zij aan toe was in verband met andere bezigheden en daar waren de lestijden van iedereen op gebaseerd. Maar na de vakantie zijn opeens de lesroosters veranderd, de voetbal is op een andere tijd en de hockey, pianoles streetdance enz. enz. ook. Dus gooi het maar in je pet en zoek het uit. Maar er wordt aan gewerkt en het is nog ieder jaar gelukt, dus dat zal nu ook wel zo gaan.

Maandag 2 september 2019

Wisselend bewolkt, weinig wind en 23 graden.
Ik ben Amber en ik ben het er eigenlijk niet mee eens, dat ze vinden, dat ik weer aan de beurt ben.Ze zijn zeker vergeten, dat ik tijdens de ponykampen iedere week er al voor heb gezorgd, dat de ponykampkinderen een leuk klein dagboekje mee naar huis hebben gekregen.En weten jullie wat ze zeiden ??Dat ik gewoon aan de beurt ben en dat die dagboekjes extra waren. En ook nog, dat ik dat
zo goed had gedaan , dat ik het volgend jaar weer mag doen. Toch leuk om te horen.
Ik woon dus samen met Tommy en Sunshine bij de binnenbak , Wij hebben mooi zicht op alles wat daar gebeurt en omdat we allemaal wel houden van afwisseling zijn we heel tevreden met onze standplaats.

Zondag 1 september 2019

Bewolkt, geen wind,20 graden.
Het was vandaag lekker rustig. Mijn mens kwam, zoals gewoonlijk natuurlijk wel opdraven om mijn stal uit te mesten en een rondje met mij te rijden . Beweging is nu een keer goed voor mens en dier.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 31 augustus 2019

Hele dag fijn zomerweer, later regen.
Vanavond werd het opeens druk met rijmensen, die geen rijkleren aan hadden."O,o , dat wordt weer lachen, "zei Tico."Ik wil wedden, dat dit het jaarlijkse feestje van de recreantenclub is en ze zullen vast en zeker eerst aan het werk moeten , voordat ze aan het eten mogen beginnen .".En ja hoor. Hij had gelijk.Al gauw gingen ze in kleine groepjes het erf af. Maar waar het goed voor was, dat ze met een soort beenboei aan elkaar waren vast gemaakt snapte ik niet.Maar Tico had wel een idee.Hij zei , dat het er waarschijnlijk om draaide , dat ze zo snel mogelijk weer terug moesten zijn, na onderweg tegen nog meer problemen te zijn opgelopen, die opgelost moesten worden. En ik denk, dat hij gelijk had. Ze bedenken toch iedere keer weer wat anders. 

recreantenclub

Vrijdag 30 augustus 2019

Wisselend bewolkt en 25 graden.

Pjotr heeft gisteren en domme streek uitgehaald. Hij liep samen met Bill in de wei en in plaats van zich bezig te houden met zijn grootste hobby "eten" heeft hij zich te buiten gegaan aan een wedstrijdje rondracen en bokken met Bill. En dat terwijl allebei toch de jaren van het verstand ruimschoots bereikt zouden moeten hebben. Niet dus. Pjotr zei gisteren trots, dat hij  mooi schuin in de bocht lag,maar vandaag piept hij wel anders.Hij staat namelijk stijf van de spierpijn. Gek he !

Bill

Donderdag 29 augustus 2019

's Nachts wat regen, overdag droog en...nog maar 23 graden.
De mais op "ons" crossveld maakt inmiddels goede vorderingen met de groei. Het op tijd sproeien heeft dus geholpen. Het ziet ernaar uit, dat het een goede oogst zal worden en het zou super zijn als het ook een vroege oogst zou zijn, zodat onze crossbouwmensen ruim de tijd hebben om alles op te bouwen. De aanmeldingen komen in ieder geval al binnen uit het hele land en ik hoorde, dat er veel bij zijn, die al jaren komen. Ik denk, dat ik ook weer mee mag doen. Leuk, leuk.

oogst

Woensdag 28 augustus 2019

Zon en 33 graden.

Deze week is er weer een spoedcursusmens en zij heeft behoorlijk pech. Heb je nog nooit van je leven op een paard gezeten en dan wordt je twee keer per dag zowat gekookt door ook nog op een warmte afgevend dier te gaan zitten. Maar ze doet het hartstikke goed hoor en maakt al goede vorderingen. En bij het leren hoe je een hoofdstel weer in elkaar moet zetten kun je lekker in de schaduw zitten. Wat je weer niet kunt als je helpt met uitmesten. Nou ja, dan had ze maar geen spoedcursusmens moeten worden. Die leren, dat ze van alle markten thuis moeten zijn als het om de omgang met en de verzorging van ons paarden gaat. Alleen er maar op zitten is er niet bij en gelukkig vinden alle spoedcursusmensen tot nu toe dat alleen maar leuk.

spoedcursus

Dinsdag 27 augustus 2019

Veelzon, geen wind, 32 graden.
En ja hoor. Alweer snoeiheet weer . De mensen hebben voor de zoveelste keer bijna alle lessen afgezegd, omdat het voor zowel mensen als medewerkers niet gezond is om zich met deze temperatuur in te spannen . Alleen 's avonds was het een beetje afgekoeld en daar hebben de logeerpaarden met hun mensen gebruik van gemaakt om nog gauw de hei te gaan bekijken,die dit jaar vreemd genoeg heel erg veel paarser schijnt te zijn dan anders. Toet en Armando mochten ook mee en ze vertelden , dat het er inderdaad heel mooi uitzag. Hopelijk gaat mijn mens ook nog gauw even met mij kijken, want voor je het weet is het weer uitgebloeid.

Buitenrit

Maandag 26 augustus 2019

Veel zon. 28 graden.
Hallo, ik ben Marnix en ik woon in de nieuwe stal eerste rechts als je binnenkomt. Naast mij woont Tico en tegenover mij Bobby en Okkie.
De ponykampweken zijn weer voorbij. Jammer. het is altijd een gezellige tijd .
Aan het einde van ieder ponykamp vullen de deelnemers altijd een lijst in met vragen over hoe ze het kamp hebben gevonden .Onze mensen willen natuurlijk graag weten wat ze ervan hebben gevonden. Maar ze kunnen tevreden zijn hoor.Ik hoorde zeggen , dat op de vraag "hoe vond je de leiding," het gemiddelde cijfer van alle kinderen over die 6 weken een 9.2 was en op de vraag "hoe vond je het om bij manege "Stal de Eik"te zijn een 9.7. Bovendien was iets meer dan de helft van de kinderen hier twee tot vijf keer eerder geweest. En dat zegt ook wel wat . 

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement