Het Dagboek

Dinsdag 31 maart 2020

Licht bewolkt, weinig wind en vannacht weer een beetje onder nul.
Het is hier inmiddels een saaie boel. Mijn mens en de mensen van de andere gastpaarden mogen gelukkig nog wel hier komen. Maar niet meer met veel tegelijk en ze moeten na 2 uur weer weg zijn. Daar schijnen hele lijsten voor te zijn gemaakt, waarop staat wie er wanneer hier mag zijn. Suf he ? Maar dat schijnt verplicht te zijn om de coronamonsterjes buiten de deur te houden.
De medewerkers hebben meer te klagen. Ze zijn in 1 klap hun werk en hun fanclub kwijt. Iedereen gaat natuurlijk nog wel gewoon naar de paddock en ze worden ook zo veel mogelijk iedere dag door onze hulpmensen en vrijwilligershulpmensen gereden. Maar het is en blijft saai, dat er zo weinig reuring is de hele dag.

Maandag 30 maart 2020

Vannacht heeft het flink gevroren. Wel 5 graden onder nul. Overdag scheen de zon en er waaide een ijskoude wind.
Ik ben Aris en woon in een van de silostallen met naast mij sinds heel kort Dame Blanche. Dit is bedoeld voor tijdelijk als ik het goed heb begrepen totdat de lamp in de stal van DB in de nieuwe stal zal zijn gerepareerd. Maar het zou me niets verbazen als ze gewoon hier mag blijven. We kunnen het namelijk prima samen vinden en onze mensen is dat ook opgevallen. 

Zondag 29 maart 2020

Half tot zwaar bewolkt. Heel veel ijskoude wind met gemene rukwinduitschieters. Die wind komt nu van een heel andere kant dan gewoonlijk en heeft waarachtig kans gezien om een stuk windveer van de achterkant van de binnenbak er af te rukken.
Nicky vertelde , dat hij net met zijn mens in de bak liep toen hij opeens een groot geraas hoorde op het dak. Dat was best even schrikken. Je weet tenslotte niet of het dak eraf begint te breken en of je dat dan misschien op je hoofd zou krijgen. Maar dat was loos alarm.
Ons boerbuurmens was gelukkig, zondag of geen zondag, meteen bereid om te komen helpen. Onze mensen konden er namelijk niet bij om het klapperende ding weg te halen. Hij heeft een apparaat, waarmee je mensen in een bakje omhoog kunt beuren. En toen konden ze er prima bij. Fijn buurman. Bedankt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Windveer schade

Zaterdag 28 maart 2020

Zon, veel wind , 8 graden.
Inmiddels rukken de coronamonstertjes massaal op. Er mag zowat niks meer en groepslessen al helemaal niet. Dat vinden we geen van allen leuk. Saai saai, saai. Niet ,dat we geen beweging krijgen hoor. Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn de hele dag in touw om ons in conditie te houden ,zodat jullie zo weer kunnen opstappen als de monstertjes niet meer de baas zijn. Maar tot zolang zullen we er het mee moeten doen.

Vrijdag 27 maart 2020

Wel zon, de hele dag, maar heel ander weer dan gisteren. Weg was de lente. Er was heel veel wind en het was maar een paar graden boven nul.
Vandaag kwam een heel grote broer van het kleine machinedingetje van gisteren aanrijden en het heeft een hele lading kleine korreltjes over onze weilanden gegooid. Het schijnt de bedoeling te zijn, dat daardoor het gras lekkerder, gezonder en snel groot zal worden. Het is mest en heet 15-15-15. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik nog moet zien , dat dat zal gaan werken. Maar de tijd zal het leren.

Kunstmest

Donderdag 26 maart 2020

Zon, weinig wind en in de zon wel 12 graden.
Ik zag Hans voorbijkomen op een piepklein machinedingetje en hij ging waarachtig dat hele veld leuke bloemetjes, dat in onze wei was verschenen een kopje kleiner maken. Jammer hoor. Het stond juist zo leuk. Ze heten hondsdraf . Maar ik hoorde, dat er best een paar mogen staan, maar niet zoveel, dat er geen gras meer kan groeien. Dus...aju hondsdraf.

Grasmaaier Bloemetjes

Woensdag 25 maart 2020

Zonh, weinig wind, overdag zo'n 6 graden, 's nachts een beetje vorst.
Inmiddels is Hans klaar met het vernieuwen van de omheiningen van een paar paddocks. Mooi geworden !!

Omheining

Dinsdag 24 maart 2020

Onbewolkt en fris.
De mensen beginnen een beetje de schoonmaakkriebels te krijgen nu de winter voorbij is. Een van onze vrijwilligershulpmensen is begonnen om de groene aanslag , die hier en daar  op de muren van de binnenbak is gegroeid, te bespuiten met een vies ruikend spulletje.Ze noemen het azijn en het mooie van dat spul is, dat je , behalve het erop spuiten , niets meer hoeft te doen. Niet schrobben dus. Over een paar dagen is alle aanslag verdwenen.

Muur

Maandag 23 maart 2020

Hele dag zon, veel wind, 's Nachts beetje vorst.
Mijn naam is Tarius en ik woon in de nieuwe stal naast Sil en Trofee en tegenover Valleri, Jack en Nicky. Een lezer, die goed wakker is zal het zijn opgevallen , dat ik opeens een andere buurman heb.Gisteren woonde daar namelijk nog Dame Blanche.Maar dat zit zo.Dame Blacnche verveelde zich en heeft kans gezien om de verlichtingsbuis, die toch echt behoorlijk hoog zit , kapot te maken. Het domme dier. Nu hebben de minsen haar omgeruild met Sil. Die heeft een veel kortere hals en kan daar dus echt niet bij. Probleem opgelost

Zondag 22 maart 2020

Hele dag zon, veel wind en 's nachts een beetje vorst.
Prachtig weer , maar niets te beleven.Zo langzamerhand zouden we best weer leuke buitenritjes kunnen gaan maken. Maar daar steken de coronamonsterjes een stokje voor. We mogen niet met een groepje het bos in. Irritant...maar het is verstandiger om je je er maar aan te houden. Er komen vast nog wel betere tijden.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tarius.

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement