Het Dagboek

Dinsdag 15 oktober 2019

Zwaar bewolkt en meestal droog.
Het rieten dak is inmiddels helemaal klaar. Goed werk mannen !!
Vanmorgen kwam er een vreemd rolhok aan.En ja hoor...Als ik het niet dacht.Er kwam een dierenartsmens uit, terwijl hier naar mijn weten niemand van ons iets mankeert.En toen ik Sandra met een stapeltje boekjes zag langskomen wist ik helemaal genoeg.Ze gaan ons weer als speldekussen gebruiken. Ze noemen het influenza/tetanus vaccinatie en dat is een mooi woord voor een vervelende prik.Maar ja. het schijnt ervoor te zorgen, dat wij geen griep en geen tetanus,wat dat dan ook voor iets engs moge zijn, zullen krijgen. En dat is dan weer het goede nieuws.

Dak klaar

Maandag 14 oktober 2019

Zwaar bewolkt en gelukkig voor ons weer wat koeler. Zo'n 19 graden. 
Ik ben Aris en woon in een silostal naast Sil. Mooi uitzicht op het plein en een aardige buurman.Ik ben er tevreden mee.
We zagen, dat Hans weer eens aan het slepen was met palen en planken en daarmee om de hoek verdween richting buitenbak.En ik ben er ook achter wat hij daar aan het doen was .Onze nieuwe longeerring wordt netjes doormidden gedeeld met een houten hek en fungeert dan in de weideloze periode gewoon als twee paddocks. Dat hadden ze vantevoren al bedacht, omdat ze hadden voorzien, dat er in deze tijd van het jaar toch nauwelijks gebruik van zou worden gemaakt om in te longeren. En eerlijk gezegd hebben ze daar helemaal gelijk in gekregen, want mijn mens is zowat de enige, die mij daar wel eens heeft laten rondlopen en de laatste tijd ook niet meer. En dan is het fijn om twee goede paddocks erbij te hebben voor onze broodnodige vrije beweging. Als dan het voorjaar komt en wij ook weer allemaal iedere dag in de wei mogen , halen ze de afscheiding weg en kan er weer gelongeerd worden. Best wel een goed idee vind ik.

Zondag 13 oktober 2019

De hele ochtend droog, zonnig en wel 25 graden. Gewoon een zomerse dag.
Er was een klein dressuurwedstrijdje alleen voor senioren.De meeste gastpaarden mochten meedoen en ik niet Mijn mens is namelijk nog niet oud genoeg en dat heb ik dus weer. Nou ja , dat wordt toch iedere dag een beetje beter zullen we maar zeggen.
Na de wedstrijd zag ik ze met zijn allen buiten zitten alsof het hartje zomer was.En de temperatuur was ook zomers. Echt wel een cadeautje in oktober.
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

dressuurwedstrijd

Zaterdag 12 oktober 2019

Miezerig en weer warmer. 22 graden.
De crossbouwmensen zijn weer de hele dag bezig geweest en ze hebben het niet droog gehouden dit keer. Maar al met al waren ze toch tevreden met de vorderingen.

Crossbouw

Vrijdag 11 oktober 2019

Veel regen en ook nog opeens veel warmer. Het is wel 20 graden en dat vinden wij niet grappig, want wij kunnen onze al dikker geworden vacht niet uittrekken. Voordeel is wel, dat we nog geen dekens op hoeven.

Donderdag 10 oktober 2019

Veel wind, veel wolken en maar 10 graden.
De dakdekmensen beginnen goed op te schieten met hun werk. Nog even en het is weer als nieuw.

Rietdekkers

Woensdag 9 oktober 2019

Wisselend bewolkt.
Wisten jullie, dat er dakloze dieren in het bos bij ons achter wonen , die ook helemaal zelf moeten zorgen, dat ze te eten hebben ? Ik wist dat eigenlijk nog niet, maar toen ik laatst 's morgens heel vroeg naar buiten keek zag ik er twee op hun dooie gemak het kruispunt oversteken op weg naar de Holterberg. Sil had ze al vaker gezien en ze hadden hem verteld, dat ze af en toe een rondje buitenom maakten voor de afwisseling. Het schijnen reeen te zijn. Leuk he !

reeen

Dinsdag 8 oktober 2019

Beetje wind. Droog, maar wel fris.10 graden.
Het was dus helemaal geen slecht weer, maar voor ons allemaal was het onverwacht een inktzwarte dag.Wij hebben afscheid moeten nemen van mijn lieve leuke buurman Murphy . Hij was al heel lang uit de running met een peesblessure, Maar de laatste tijd ,na allerlei behandelingen mocht hij heel langzaam weer aan het werk, omdat het laatste peesfotoding een totaal genezen pees had laten zien. Toch is hij plotseling weer kreupel geworden. Zijn been deed behoorlijk pijn zei hij en onze mensen hebben hem meteen vanmorgen weer naar de dierenkliniek gebracht om te kijken wat er aan de hand was. En toen bleek tot stomme verbazing van iedereen, dat er in plaats van een genezen pees er een nog veel groter gat was ontstaan. Een gat, dat geen kans meer maakte om te genezen. Toen dan ook Furie, de leidster van de kudde eikenpaarden in de paardenhemel, opdook en aan Murphy vroeg of hij met haar mee wilde gaan zei hij toch maar  gauw ja. Doe de groeten aan allemaal riep hij nog en toen waren ze verdwenen. Maar onze mensen moesten met een leeg rolhok naar huis . Dat is heel erg en wij hebben geen Murphy meer.. Murphy is maar 9 jaar geworden, waarvan de laatste drie jaar bij ons.

Maandag 7 oktober 2019

Zwaar bewolkt en droog. 10 graden.
Mijn naam is Cartouche en ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Murphy en Calimero.
Inmiddels hebben de boermensen kans gezien om voordat je met je ogen kon knipperen het grote maisveld achter ons leeg te halen. Het ene moment keek ik 's avonds naar buiten en stond alles er nog en de volgende morgen was alles spoorloos verdwenen. Nou ja, mooi op tijd dit jaar. Ik kan niet anders zeggen.

Maisveld

Zondag 6 oktober 2019

's Morgens droog en aan het eind van de middag en 's nachts regen.
Dat was weer een gelukje, want vanmorgen was het tweede deel van de dressuurwedstrijd en toen was het nog lekker droog. Is toch altijd gezelliger dan wanneer het regent.Opnieuw hadden alle deelnemers een prestatiepunt. Dat schijn je te krijgen als je 210 of meer punten hebt gehaald d.i een 6 gemiddeld op alle punten van de hele proef. Goed bezig...!!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Cartouche.

Wedstrijd 

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement