Het Dagboek

Zondag 7 januari 2018

Droog en zonnig, maar vannacht , tegen alle eerdere voorspellingen in ,behoorlijk vorst en overdag niet meer dan 1 graad boven nul.Dat zorgde er dus voor, dat onze paddocks niet ontdooiden en wij weer niet naar buiten konden. Balen...balen...balen..., Maar het is niet anders.
De week is weer om en ik geef de pen aan Guusje.

Zaterdag 6 januari 2018

Zwaar bewolkt en vannacht onverwacht een paar graden onder nul, terwijl er alleen maar min nul was voorspeld.
Tot onze spijt waren die paar graden meer, er de oorzaak van, dat we niet naar de paddocks konden.De grond was namelijk van tevoren niet aangeharkt, omdat onze mensen dachten, dat het niet zo'n vaart zou lopen met bijna geen vorst en daarna weer veel warmer.. Maar dat viel reuze tegen. De natte bobbels waren keiharde knobbels geworden en daar kun je dus met de beste wil van de wereld niet op lopen. Nu maar hopen op betere tijden.

bevroren

Vrijdag 5 januari 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik was bijna vergeten , dat het nog steeds kerstvakantie is, maar toen een hele ploeg rijkinderen het plein op kwam en ze duidelijk niet van plan waren om snel weer te vertrekken, was dat meteen duidelijk.Natuurlijk weer een kampdag. Ik vindt kampdagen leuk. Dat betekent namelijk, dat wij medewerkers ,veel gepoetst en geknuffeld worden en allerlei leuke dingen gaan doen.Wij doen dan natuurlijk ook erg ons best om de kinderen een fijne dag te bezorgen.

Kampdag

Donderdag 4 januari 2018

Zwaar bewolkt en somber snertweer. Vaak regen, dus niets nieuws onder de zon.

Woensdag 3 januari 2018

Eerst droog en zelfs zon. Later alleen nog maar regen en harde storm.Weer de een of andere gekleurde code. Oranje geloof ik.
Tommy , die met zijn bijrijdkind naar een leuk oefenspringerijtje zou gaan was al bezorgd, dat dat niet door zou gaan. Maar de storm hier viel mee en ze zijn toch gegaan. Volgens Tommy heeft hij maar een klein beetje staan te schudden in het rolhok en heeft hij lekker gesprongen.

Dinsdag 2 januari 2018

Wisselend bewolkt en af en toe een bui,
De tanden van het ding, dat onze oude blauwe tractor bijna iedere dag door de bak trekt waren kennelijk versleten, want we zagen, dat Hans al dagen aan het martelen was om de oude tanden er af te slijpen en er nieuwe,dus scherpere tanden er weer aan te zetten. Het is best wel mazzel, dat het krullenhok bijna leeg is, zodat Hans er nu overdekt kon sleutelen.Het is tenslotte lang niet altijd droog tegenwoordig

tractor

Maandag 1 januari 2018

Zwaar bewolkt, meestal droog en warm voor de tijd van het jaar. 12 graden (boven nul)
Hallo, ik ben Bill oftewel White Gold Chap, zoals ik officieel heet.Ik woon de laatste tijd gezellig naast mijn vriend en weidemaatje Pjotr en Toby staat aan de andere kant. En dat is ook een prima buurvrouw.
Het is vandaag, zoals gewoonlijk de allerustigste dag van het jaar. Nieuwjaarsdag dus.Er zijn geen lessen en ook een aantal mensen van de gastpaarden hebben het laten afweten. Ik weet wel hoe dat komt. Op deze dag vinden heel veel mensen het nodig om op pad te gaan naar andere mensen om dan tegen elkaar "de beste wensen "te zeggen. Grappige gewoonte. Je kunt toch op iedere dag iemand anders het beste toewensen zou je zeggen.De mensen zeggen altijd, dat wij paarden kuddedieren zijn, maar ik geloof niet, dat ze in de gaten hebben dat er geen grotere kuddedieren zijn dan de mensen zelf.Over gaten gesproken. Wij konden het b.v. haast niet geloven toen we het voor het eerst zagen: mensen en kinderen met een heleboel gaten in hun broek. En ze hadden die broeken ook nog gekocht met gaten en al. Ik denk, dat de een of andere mensenkuddeleider voor de grap heeft gezegd, dat broeken met gaten heel mooi zijn en dat dus iedereen ,die mee wil tellen die broeken moet dragen. En dat doen de mensen dus. Ze trappen er mooi in en die mensenkuddeleider maar lachen...Ik bedoel maar.

Zondag 31 december 2017

Hele dag regen, echt de hele dag en minstens 12 graden.
Inmiddels heb ik van Misty gehoord wat voor paard er gisterenavond plotseling was komen afzakken.En weet je wat het aparte is...het is geen vreemd paard , maar juist een oude bekende.En dat in de dubbele betekenis.Hij is oud ( 27 jaar ) en bekend.Hij heeft namelijk tot zo'n 12 jaar geleden hier 8 jaar gewoond. Toen is hij verhuisd naar dichterbij het huis van zijn mens en weer veel later schijnt hij naar een ander adres te zijn gegaan om daar zijn pensioentijd door te brengen. Allemaal niets bijzonders. Maar de laatste fase van dit verhaal is, zacht uitgedrukt, wel een beetje apart.Ik hoorde vertellen, dat het mens van Boy, zo heet het paard, vond, dat Boy het niet zo naar zijn zin had op dit laatste adres en had gevraagd of hij hier weer terug mocht komen. Er was afgesproken, dat het dier dinsdag zou worden opgehaald. Maar...Zaterdagavond tegen 8 uur ging hier de telefoon en vroeg het mens van Boy in alle staten of iemand van hier alstjeblieft Boy kon ophalen en wel meteen.Dat mens heeft namelijk een restaurant, waar op dat moment mensen zaten te eten en hij beweerde, dat Boy midden in dat restaurant stond en geen kant uit kon.Ze geloofden hier hun oren eerst niet Maar er werd een foto gestuurd van het arme dier,dat inderdaad verdwaasd tussen de etende mensen stond.De mensen waar hij had gewoond hadden hem daar gewoon naar binnen gebracht, hadden "aju" gezegd en waren vertrokken. Vandaar de snelle start om Boy dan toch maar uit zijn netelige positie te gaan redden.

Boy
Hij vindt het ondertussen helemaal te gek, dat hij weer hier is  en heeft al gezellig herinneringen ophehaald met Misty, Orlando, Melli en Pjotr, die hem meteen weer herkenden.En zo maak je nog eens wat mee.Iedere keer weer wat nieuws.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 30 december 2017

Regen en meer dan 10 graden. Erg warm voor de tijd van het jaar hoorde ik zeggen.Er was vandaag weer genoeg te zien in de binnenbak, want degenen , die niet met vakantie waren hadden gewoon les, aangevuld met wat vakantiegangers, die juist in Holten vakantie vierden.
's Avonds tegen 8 uur hoorden wij tot onze verbazing, dat het paardenrolhok van zijn plaats werd gehaald en het erf af reed. Ik had toch niets gehoord over een wedstrijd of zo en niemand had ook gezien of er iemand van ons was ingestapt. Maar dat bleek dus ook niet zo te zijn. Ze kwamen namelijk na een tijdje terug en er stapte een onbekend paard uit, dat in de nieuwe stal werd geparkeerd.Ik zal morgen wel horen wie dit nu weer is.

Vrijdag 29 december 2017

's Morgens droog, 's middags weer regenachtig.
Vandaag was het extra druk. Tegen 10 uur kwam er een hele stoet kinderen het erf op rennen en ze zijn allemaal de hele dag gebleven !! Kampdag, dat was duidelijk.
Ze hebben allemaal gereden, spelletjes gedaan met de pony's, weer gereden enz. enz. Toen ze om half 5 werden opgehaald waren ze helemaal moe gespeeld. Ze zullen vannacht vast wel lekker slapen en misschien dromen ze nog van dit leuke dagje uit.

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement