Het Dagboek

Dinsdag 10 augustus 2021

Wisselend bewolkt, weinig wind. 20 graden.
De ponykampkinderen van deze week hadden het vanmiddag druk met zonder zadel rijden.Ik mocht uiteraard ook meedoen en ik kan jullie vertellen, dat het nog een hele kunst is om te zorgen , dat je je rijkind niet verliest. Maar leuk om te doen is het wel.

rijkunst

Maandag 9 augustus 2021

Zwaar bewolkt, regen, 15 graden.
Ik heet Amber en woon in een box bij de binnenbak meteen naast de kantine. Tommy is mijn buurman en naast hem huist Evie,de nieuwe aanwinst van de mensen van Jess. Naast Evie staat Sadique, tenminste door de week om ons hier te helpen met het werk In het weekend is hij thuis bij zijn eigen mensen. En naast hem woont Cartouche.Al met al een gezellig stelletje.

Zondag 8 augustus 2021

Buien,veel wind en maar 16 graden.
Hopelijk zal het volgende week beter weer zijn, want er is weer een nieuwe groep ponykampkinderen in aantocht.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 7 augustus 2021

Licht bewolkt, stevige wind , 20 graden.
Het is altijd weer even afkicken als er weer een ploeg ponykampkinderen is vertrokken. Je went tenslotte aan je verzorgkind.
Maar we waren bepaald niet werkeloos hoor. Vandaag zijn we met onze eigen rijkinderen , die niet naar ergens anders waren in de weer geweest. Ook wel weer leuk.

Vrijdag 6 augustus 2021

Zon en regen, veel regen. Alweer een wolkbreuk en 17 graden.
Armando vertelde , dat Herman, ons hoefsmidmens ook met hem bezig is geweest. En niet om ijzers onder zijn voeten te maken. "Was dat maar waar, "zuchtte hij. Hij heeft last van een losse wand en dat is alles behalve leuk. Om de een of andere reden, die de geleerden nog niet hebben ontdekt, kan het bij een paard gebeuren, dat de buitenkant van de hoef los raakt van wat er achter zit. Dat komt dan van een soort schimmelinfectie en zorgt ervoor, dat de hele voet wordt aangetast wordt en naar de knoppen gaat. Het enige wat er op dit moment aan gedaan kan worden is om het hele aangetaste stuk weg te snijden en de voet in een kunsthars omhulsel te zetten. En dan moet je hopen, dat de hoef, die net zoals een mensennagel voortdurend groeit, weer gaat aangroeien tot een gezonde hoef.
Duimen jullie maar voor hem, dat dat gebeurt en liefst snel. De Arme ziel mag voorlopig helemaal niets leuks meer doen. Alleen op stal staan en af en toe een kwartiertje wandelen aan de hand.

Voetje

Donderdag 5 augustus 2021

Zwaar bewolkt en plotseling warm. 25 graden.
Het hoefsmidmens was vandaag weer eens hier aan het werk. Hij had dit keer publiek. Ponykampkinderen keken verbaasd toe hoe hij ijzers eerst gloeiend heet maakte en dan sissend op de voet van een paard drukte. En dat paard bleef rustig staan terwijl ze dachten, dat hij wel bang aan de haal zou gaan. Niet dus. De hoef, waar het ijzer aan vast wordt gemaakt is gevoelloos net zoals de nagels van mensen. Dat eerst heet op de voet drukken is ervoor om precies te kunnen zien waar nog een beetje te veel hoef zit. Als dat er dan ook af is geschaafd kan het ijzer mooi vlak er onder worden gelegd en de spijkers ( ze noemen het nagels) worden in de witte rand gezet waar ze ook houvast hebben. Knap he. Voor ons is het een heel gemak als we buitenritten maken dat we dan niet zo gemakkelijk steentjes en zo in onze voeten krijgen.

Hoefsmid

Woensdag 4 augustus 2021

Wisselend bewolkt en 20 graden.Eind van de dag een gigantische bak water. Als ik goed ben ingelicht noemen ze dat een wolkbreuk.Voordat je met je ogen kon knippren stond alles blank.
Er was net 's middags een grote vracht hooi gebracht en voor de bui ingepakt in het hooihok.Onze eigen oogst van 31 baaltjes steekt er nu wel een beetje sneu bij af. Ben wel benieuwd welke de lekkerste zullen zijn. Maar we zullen nog wel een week of 6 moeten wachten , voordat we het mogen proeven,want voor die tijd is de broei er nog niet uit en kunnen wij er, hoe lekker het ook is, buikpijn, oftewel koliek , van krijgen.

Nieuw hooi

Dinsdag 3 augustus 2021

Zwaar bewolkt, droog en 17 graden.
De ponykampkinderen boffen maar met dit soort weer, want het is nergens te warm voor.Het is voor het eerst in heel veel jaren, dat ze nog geen een keer naar het zwembad zijn gegaan, omdat het ,s middags zowel voor ons als voor hen te warm was om iets te doen.Niet verkeerd...

Maandag 2 augustus 2021

Wisselend bewolkt, droog, veel wind en 18 graden.
Hoi, mijn naam is Toet en ik woon al best heel klang in de sterstal samen met Melli en tegenwoordig Unpie.
Vanmorgen is alweer het 4e ponykamp begonnen. Ik ben benieuwd wie mij deze week weer gaat poetsen, knuffelen, hooizak vullen enz. enz. Altijd leuk om zoveel aandacht te krijgen. Ik heb er weer heel veel zin in.

Zondag 1 augustus 2021

Zwaar bewolkt en af en toe  een flinke bui.
We zijn tussen de buien door toch allemaal naar weiden en paddocks geweest. Onze vrijwilligershulpmensen hebben inmiddels flink wat kilometers in de benen zitten. Dat is goed voor ze, want zo blijven ze slank en vitaal...
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Pagina: «  34  |  35  |  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement