Het Dagboek

Donderdag 18 januari 2018

Storm en niet zo'n beetje ook.
Ik zei begin van de week, dat het maar een saaie boel was.Nou...Dat was dan toch een stuk beter dan dat wat we vandaag beleefd hebben.Normaal gesproken hebben we hier nooit veel last van de wind en ook niet van veel wind, omdat de binnenbak en dus ook mijn box beschut ligt achter onze houtwal. maar wat er vandaag over ons heen kwam was toch echt niet meer leuk. Eerst zijn we toch nog gewoon de paddocks in gegaan,omdat we volgens onze mensen tegen een beetje wind zouden moeten kunnen en het er eerst nog niet zo op leek,dat je daar weggeblazen zou worden.En inderdaad, als je je goed schrap zette kon je nog wel een hapje hooi te pakken krijgen.Je kon ook beter je ogen een beetje dicht houden. Maar ze hebben ons toen later toch maar eerder dan normaal weer binnen gezet.

Wind
In onze binnenbak was het intussen absoluut niet meer rustig. Er kwam steeds meer lawaai. De dakplaten rammelden zoals nooit tevoren. En toen vlogen er opeens zomaar stukken van het dak weg.Gelukkig niet boven onze hoofden en gelukkig alleen maar lichtplaten. Maar toch...Open huis is leuk, maar niet op die manier. Onze mensen hadden inmiddels de grootste moeite om te voorkomen, dat de losgeraakte stukken de wijde wereld in zouden vliegen en daar dan weer allerlei narigheid zouden veroorzaken. Maar ook zij zijn , zij het met moeite , op de been gebleven.

Wind Wind

Tot onze verbazing zagen we opeens, dat iedereen begon te sjouwen met hindernismateriaal.Maar ze bouwden geen hindernissen, maar maakten een soort boxen in de hoeken van de bak. Het duurde niet lang of Misty en Okkie werden daar geparkeerd.Ze vertelden, dat het buiten heel erg spookte en dat de grote larix, die vlak voor de silostallen stond was afgeknapt en inmiddels over die stallen heen begon te zakken.

Nood stallen Wind

Gelukkig waren er veel mensen op het erf dus Tommy, Match, Sil en Aris konden nog net op tijd uit hun stallen worden gehaald, voordat die toegang helemaal versperd was.En daarom was er nu die noodopvang in de bak gemaakt om iedereen weer onder te kunnen brengen. En het is gelukt. Niemand is gewond geraakt, maar de boel is goed kapot.Onze mensen belden meteen met de dakmaakmensen. Hoewel die het uiteraard heel, heel, heel erg druk hadden met een heleboel kapotte daken overal, waren ze toch zo aardig om meteen toen de storm wat minder werd te komen en de gaten provisorisch weer dicht te maken. En dat was een hele verbetering. Super hoor...Heel erg bedankt.

GCM

Woensdag 17 januari 2018

's Morgens lag er ineens een dun laagje sneeuw. Maar omdat het behoorlijk boven nul was duurde het niet lang of alles was een grote blubberzooi. Nog meer troep dan gisteren dus.

Dinsdag 16 januari 2018

Vannacht heel veel regen. En alles was net weer zo mooi droog , zelfs de buitenbak. Jammer hoor.
Ik zag , dat Marielle, onze osteopathe, er was. Aris en Match zijn behandeld en buurvrouw Fleur werd gechecked. Behandelen was voor haar dit keer niet nodig en dat vond Fleur eigenlijk maar zo zo."Ik hou wel van dat gepruts aan mijn lijf,"zei ze, "maar eerlijk gezegd heb ik inderdaad nergens last van. Dus ja, dan maar niet."

Maandag 15 januari 2018

Rustig en somber weer.
Ik ben Murphy en ik woon tegenwoordig in een box bij de binnenbak naast Fleur en Amber.
De laatste tijd is het maar een saaie boel hier. Helemaal niets te beleven. Iedereen doet braaf wat hij/zij moet doen. Tenminste meestal, als ik voor mijzelf spreek. Je bent tenslotte jong en je wilt wat ! De meeste rijkinderen en -mensen hebben inmiddels wel een stevige zit opgebouwd en er is toch niks mis mee om zo af en toe te testen of ze ook een beschaafd bokje kunnen uitzitten. En ja hoor...meestal gaat dat goed.Gelukkig maar, want ik heb wel begrepen, dat onze mensen er een grote hekel aan hebben als iemand van ons onderweg zijn rijkind verliest.

Zondag 14 januari 2018

Somber,windstil.
Vanmorgen vroeg zagen wij tot onze verbazing een erg groot tractording het terrein op rijden. Onze eigen ouwe blauwe kon er wel twee keer in.Ik vroeg Melli of zij soms wist wie er op zondagmorgen hier iets kwam doen.Maar het raadsel was gauw opgelost.Op zondag zijn hier altijd een paar vrijwilligershulpmensen en kinderen, die helpen met de dingen,die nu een keer iedere dag moeten gebeuren. Een van hen heeft kennelijk nu haar tractorrijbewijs gehaald en als ze papa lief aankijkt mag ze nu soms op zondag hier met de tractor naartoe in plaats van op de fiets. En dat is dus een stuk warmer en droger dan op de fiets. Niet slecht bedacht toch..."Maar het blijft merkwaardig  als er dan zo'n groot ding aan komt daveren en er in plaats van een grote boer zo'n klein meisje uit  komt rollen." zei Melli en ik kan haar geen ongelijk geven.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Jiska

Zaterdag 13 januari 2018

Zwaar bewolkt, windstil.
En ja hoor...Het nieuwe hek is klaar. En het is hartstikke gemakkelijk zo. Echt een verbetering ! Match en Sil zijn ook weer thuis en nu moet er alleen nog maar een beetje worden opgeruimd. Fijn hoor, klusje geklaard.

Nieuw hek

Vrijdag 12 januari 2018

Zwaar bewolkt en mistig.
Tot mijn verbazing zag ik , dat vanmiddag Sil hals over kop met Coen ruilde van stal en ook Match werd geevacueerd naar de grote stal. Ze leken allebei nogal over de rooie en ik hoorde zeggen, dat het lawaai van de werkzaamheden van Hans aan het nieuwe hek, hen zo zenuwachtig maakte, dat ze het in hun eigen stal niet meer leuk vonden.Tommy daartentegen stond heel relaxt te kijken wat zijn mens aan het doen was en Aris, die er nota bene het dichtste bij stond werd er, net zo min als Coen , anders van.Ach ja, Paarden zijn net als mensen. Je hebt ze in allerlei soorten. En de ene soort is niet beter dan de andere. Alleen anders.Als je daar rekening mee houd komt het altijd goed.

Donderdag 11 januari 2018

Licht bewolkt, geen wind, 8 graden.
Ik zag, toen ik in de paddock stond, dat Hans er inmiddels in is geslaagd om het grootste overblijfsel van de struik uit de grond te halen, maar vraag niet hoe.Ik geloof niet, dat hij het koud had. En de laatste resten, die nog in de bodem zaten wilden ook al niet meegeven. maar het is gelukt...De aanhouder wint !

Boom Ruimte

Woensdag 10 januari 2018

Droog, windstil en plus 8 graden.
Waarschijnlijk hebben jullie je nooit afgevraagd hoe het toch komt, dat al het tuig, dat we aan hebben als we werken, zo mooi soepel blijft.Nou, dat kan ik wel vertellen.Al dat spul moet heel geregeld worden ingesmeerd met leerolie en dat is dus iets wat onze hulpmensen, zo tussen de bedrijven door, geregeld doen met de spullen van de medewerkers.De eigen mensen van de gastpaarden, zoals ik,zorgen daar natuurlijk zelf voor. En ik kan jullie zeggen, dat zacht leer een stuk prettiger voelt op je hoofd en je lijf dan uitgedroogd en dus hard leer.

insmeren leer

Dinsdag 9 januari 2018

Wisselend bewolkt en eindelijk oo 's nachts boven nul.
Alles was weer ontdooid en de paddocks zijn weer begaanbaar. Joepie...
Hans is bezig met een leuk klusje. De paddock achter de silostal was alleen bereikbaar dwars door de paddock ernaast.Intussen was de middelste van de drie vlierstruiken aan deze kant van die paddock dood gegaan. Dat gaf de kans om, als de struik eruit was gehaald, niet een nieuwe te planten, maar op die plek een eigen ingang naar de achterste paddock te maken. En daar is Hans nu mee bezig. En als ik het zo zie zal hij er voorlopig ook nog wel even zoet mee zijn.

Hek Hek

Pagina: «  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement