Het Dagboek

Dinsdag 7 september 2021

Zwaar bewolkt en 22 graden.
Vanmiddag zijn Jack en Tommy met hun mensen naar een soort springles ergens anders geweest. Maar het had nog wel wat voeten in de aarde voordat ze weg waren.Het mens van Jack had namelijk begrepen, dat er in het rolhok, dat het mens van Tommy had geleend twee paarden konden staan.Maar dat was dus niet zo. Toen het het plein was op gereden bleek, dat er maar 1 paard in kon. Nou ja. Ze hebben hier ook een paardenrolhok en dat mocht mee. Probleem opgelost zou je zeggen. Maar toen realiseerde het mens van Jack zich, dat hij geen haak aan zijn rolhok had om dat paardenrolhok aan vast te knopen. Laten ze nu de mazzel hebben dat het mensenrolhok van onze mensen thuis was. Het eind van het verhaal was dus, dat ze van rolhok hebben geruild en dat het rolhok van de mens van Jack hier bleef.

Maandag 6 september 2021

Wisselend bewolkt, droog, 20 graden.
Hallo. Ik ben Calimero en op dit moment woon ik in een silostal naast Macey en het brokkenhok. We hebben hier mooi uitzicht op het plein en dat is leuk, want er is altijd wel wat te beleven.
Mijn buurman Macey  zegt, dat hij het hartstikke leuk vindt om allerlei nieuwe dingen te leren met zijn mens op zijn rug. En ik hoorde, dat hij een snelle leerling is. Helaas niet alleen figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Hij moet echt nog wel even leren,dat het niet zo slim is om zijn mens een zitplaats op de grond te bezorgen, omdat hij het leuk vindt om onverwacht  een noodstop vanuit galop te maken.. Maar laten we het er maar niet meer over hebben.Verstand komt hopelijk met de jaren.

Zondag 5 september 2021

Hele dag zon, weinig wind en wel 25 graden.
Super weer. Uit onze stal mochten Bobby en Tarius mee op een buitenrit met een groepje rijkinderen, die corona uitvallessen mochten inhalen. De bofkonten. De hei bloeit namelijk prachtig. Ik ben ook met mijn mens op ppad geweest en voor dit soort ritjes ben ik altijd te porren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Calimero

Buitenrit 

Zaterdag 4 september 2021

Prachtig nazomerweer. Ik hoop, dat het nog lang zo blijft.
Onze mensen zijn nog steeds heel erg druk om te zorgen, dat al onze rijkinderen weer een goed plekje hebben om te rijden. De oude lestijden blijken namelijk vaak voor een groot deel niet meer te kunnen, omdat de scholen andere roosters hebben net zoals de andere teamsporten andere tijden. Dat is ieder jaar om deze tijd hetzelfde probleem, maar tot nu toe zijn ze er altijd nog uit gekomen.

Vrijdag 3 september 2021

Eerst bewolkt, later veel zon, 23 graden.
Het is nog steeds super fijn om in de wei te lopen. Er staat ook veel meer gras dan andere jaren. We worden wel steeds ingespoten met een spul, dat vliegen niet lekker vinden ruiken. En dat helpt prima om niet geprikt te worden.

Friezen en Jess in de wei 

Donderdag 2 september 2021

Licht bewolkt, droog, 22 graden.
Lisa heeft lekker gespeeld op het plein en ligt nu uitgeteld op het terras. Hondje Lisa natuurlijk en niet hulpmens Lisa. Voor het geval dat je het niet begrepen had.

Hond Lisa 

Woensdag 1 september 2021

Wisselend bewolkt, droog , 22 graden.
Remco had een tijd geleden een heleboel plantjes op het schuine dak van zijn tuinhuisje geplant en waarachtig... Ze doen het en het ziet er best leuk uit.

Sedum dak 

Dinsdag 31 augustus 2021

Zwaar bewolkt somber weer, maar wel 20 graden.
Unpie vertelde vandaag, dat hij gisteren naar de dierenartsmensen was geweest , omdat zijn mensen er achter wilden komen, waarom hij al langere tijd soms een beetje hinkte met zijn linker voorbeen. En ze hebben de reden daarvan gevonden ook. Maar leuk is het niet. Het schijnt, dat hij zich heeft verstapt of is uitgegleden in de wei en dat daardoor een pees ergens in dat been zo beschadigd is, dat het erg lang zal gaan duren eer het weer helemaal goed komt. Ze zijn nu aan het bedenken wat ze er aan moeten gaan doen. Wordt vervolgd.

Maandag 30 augustus 2021

Wisselend bewolkt, 20 graden.
Hallo, ik ben Marnix en woon in de nieuwe stal naast Jess en tegenover Bobby en Okkie in de duobox. Ik zag, dat ons paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald en dat Unpie er naar binnen wandelde. Ik ben benieuwd waar hij nu weer naar toe moet.

Zondag 29 augustus 2021

Zwaar bewolkt, beetje regen. 19 graden.
Tot mijn verbazing zag ik Sadique langs komen. En dat op zondag. Maar hij vertelde, dat zijn eigen mensen 3 weken naar ergens anders toe zijn en dat hij daarom die tijd gewoon hier blijft. Hij kon er niet mee zitten zei hij, want hij vind allebei zijn woonplaatsen prima plekken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix.

Pagina: «  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement