Het Dagboek

Woensdag 11 maart 2020

Hele dag droog.
Onze mensen, die met vakantie zijn ergens ver weg, ze noemen het daar Gran Canaria, hebben een mailtje gestuurd. Ze hebben het prima naar de zin en doen iedereen hier de groeten. Van het nieuwe enge coronadiertje hebben ze daar nog niet veel gemerkt. Hopelijk gaat het overal een beetje meevallen.

vakantie

vakantie

Dinsdag 10 maart 2020

Regen, heel veel regen en dat de hele dag aan een stuk door. Het hele terrein is zowat veranderd in een binnenzee. Nog nooit heb ik als ik uit mijn buitenluik keek zoveel water gezien in plaats van normale droge grond.Maar het goede nieuws is , dat onze grote bomen er nog steeds blij mee zijn en dat ze er wel voor zullen zorgen, dat de grond, als het weer even droog wordt ,vanzelf weer normaal begaanbaar wordt.

Maandag 9 maart 2020

Soms zon en soms regen.
Ik ben Tico en woon al jaren in de nieuwe stal naast Marnix en mijn grote vriend Nicky. Nicky en ik zijn weidemaatjes en hebben allebei dezelfde mensen, die ook huismaatjes zijn.Goed geregeld toch !
Ik hoorde vandaag een paar mensen praten over een soort enge beestjes, die je niet kunt zien, maar die de mensen ziek willen maken. net zoiets als de beestjes,die bij ons paarden een ziekte rhinopneumanie kunnen veroorzaken en net zo besmettelijk.
Ze schijnen ze coronavirus te noemen. Als je hoort wat ze allemaal uitspoken vind ik dat een veel te mooie naam.Maar hier schijnt gelukkig nog niet veel aan de hand te zijn.
Door het rare wisselende weer (zon-regen-zon-regen) ontataan er wel prachtige gekleurde bogen in de lucht. Mooi hoor...

Regenboog

zondag 8 maart 2020

"s Morgens droog, 's middags regen.
Ik hoorde , dat Calimero op zijn kop heeft gekregen, omdat hij gisteren bij de springles zijn rijkind had verloren. Hij was zich trouwens van geen kwaad bewust en zei "het was springles en ik maakte dus een sprongetje. Dat er toevallig net geen hindernis stond en mijn rijkind daardoor dus kennelijk niet rekende op dat sprongetje is volgens mij iets waar ik niets aan kon doen."Ja, ja, dat is een bijzonder creatieve omschrijving van wat normaal "bokken"heet.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 7 maart 2020

Droog en een beetje zon.
En ja hoor...Aan het eind van de ochtend hebben onze mensen hun rolhok volgeladen en voordat je het wist waren ze vertrokken.
Enide, Jeroen en hun beestenbende waren gistern al gearriveerd. Wij zullen dus vast niets te kort komen en wensen onze mensen een fijne vakantie.

Vrijdag 6 maart 2020

Wisselend bewolkt en 8 graden.
Als de brokken er aan komen had ik de gewoonte om met buurman Ijsje aan het hakketakken te gaan om wie het eerste aan de beurt zou zijn. Maar nu heeft het voermens helaas iets bedacht om een einde te maken aan de pret. Ze doet ,voordat de uitdeling begint ,gewoon mijn bovendeur dicht, zodat Ijsje en ik elkaar niet meer kunnen happen. En nu weet ik niets beters te doen dan te gaan staan mokken in een hoek. Echt flauw om ons spelletje zo te bederven, Maar het voermens is de lachende derde."Lekker rustig zo,"zei ze heel tevreden met zichzelf.

Donderdag 5 maart 2020

Zwaar bewolkt, weinig wind.
Buurman Ijsje vertelde vanmorgen, dat hij heel leuk had gedroomd. Ik was natuurlijk benieuwd waar dat dan over was gegaan. Hij zei, dat hij vorig weekend mee had mogen doen met de dressuurwedstrijd, maar dat hij helaas niet al te veel punten had gekregen.Dat is natuurlijk ook niet zo gek voor een ijslander, die meer thuis is met telgang en rentelgang dan met netjes galoperen. Nu had hij gedroomd, dat onze mensen hadden besloten, dat de volgende wedstrijd helemaal anders zou worden beoordeeld. Het zou er dan alleen maar om gaan wie het eerste klaar was met die proef. En daar werd hij heel erg blij van, want dan zouden ze van goeden huize moeten komen om hem te verslaan.Maar jammer voor hem. Het was maar een droom. 

Woensdag 4 maart 2020

Soms felle zon en soms felle regen.4 graden.
In mijn box zit een klein raampje naar de woonkamer van Sandra c.s. Zij kan dan in de gaten houden wat er hier in de stal gebeurt, maar ik kan ook soms opvangen waar ze het over hebben.Zo hoorde ik vandaag, dat er werd gepraat over vakantie.Als ik het goed heb begrepen gaan Sandra, Remco, Bart en ook het voermens volgende week allemaal tegelijk naar ergens anders. En dat zal dan ook wel betekenen,dat Enide, Jeroen,een stelletje honden en hun twee paarden hiernaartoe komen om op te passen en niet te vergeten pannenkoeken te bakken. Ze schijnen dat al sinds onheugelijke tijden te doen, dus dat zal vast wel goed komen.

Dinsdag 3 maart 2020

Zwaar bewolkt en voor de afwisseling meestal droog.
Ik ben het enige gastpaard hier, dat 4 eigen mensen heeft.En dat is mooi , want het moet wel gek gaan als er niet minstens 1 tijd voor mij heeft elke dag. Ik doe zelfs al mee in de carousselgroep. Leuk, leuk.Allemaal ingewikkelde figuren proberen te rijden en lachen als de boel weer eens in de knoop raakt...

Maandag 2 maart 2020

Zwaar bewolkt, droog en weining wind.
Hallo. Ik ben Jess en woon in de grote stal naast Ijsje en tegenover Orlando en Coen.Ik sta hier inmiddels zo'n 9 maanden en er was geen ontkomen aan. Ik was volgens iedereen dik aan de beurt voor de pen.Dus vooruit met de geit.
Ik heet dus voluit Ajessica, maar ze noemen me Jess. Toen ik hier kwam hebben ze me eerst in een hele mooie box in de nieuwe stal gezet met het idee, dat ik het daar wel heel goed naar de zin zou hebben.Niet dus...De box daar is prima en de buren zijn ook wel te pruimen, maar door 1 ding werd ik iedere keer weer bloed zenuwachtig.Namelijk als de stal zowat leeg liep, omdat de paarden naar de paddocks of aan het werk gingen en ik toevallig nog niet aan de beurt was. Ik had het dan niet meer. Ik geloof, dat ze dat verlatingsangst noemen. De mensen hadden dat gelukkig snel in de gaten en hebben me verhuisd naar de plek, waar ik nu woon. Ik heb hier weliswaar geen buitenluik meer, maar wel een een open luik naar de stalgang en daarmee de mogelijkheid om te kunnen klieren en beppen met buurman Ijsje met wie ik meteen vriendschap heb gesloten. Bovendien zijn in deze stal gedurende de dag altijd wel een paar paarden thuis en dat vind ik veel fijner.Ik moest trouwens hier ook wel eerst wennen. Als in het begin Ijsje even naar de overkant werd gezet ,omdat zijn stal moest worden uitgemest, raakte ik al in de stress. Want stel je voor, dat hij echt weg zou gaan. Gelukkig hebben ze ons de eerste tijd altijd samen in de paddock gedaan en inmiddels ben ik ervan overtuigd geraakt, dat alle paarden en pony's hier, incluis Ijsje soms weg gaan, maar altijd weer terug komen. En dat geeft een heleboel rust.

Pagina: «  36  |  37  |  38  |  39  |  40  |  41  |  42  |  43  |  44  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement