Het Dagboek

Maandag 19 juli 2021

Hoi, ik heet Valeri en woon in de nieuwe stal tussen Jack en Tico en tegenover Tarius en Trofee.Allemaal leuke buren, waar ik het goed mee kan vinden.
De laatste tijd heb ik een beetje in de lappenmand gelegen. Volgens onze mensen liep ik op een moment niet zo lekker.Als je het niet wist zag je het nauwelijks, maar ze hadden wel gelijk.
Je mag hier niet werken als je niet helemaal in orde bent Ik werd dus op non actief gezet en ze gingen op zoek naar wat er mis was .Nou, dat heb ik geweten. Het ene onderzoek na het andere en er kwam niets uit. Maar een paar weken geleden kwamen er twee dames  naar mij kijken. De ene, een paranormale genezeres, kon kennelijk voelen waar de oorzaak van  de pijn zat en de andere ,een cranio sacraal therapeut ,kon daar dan wat aan doen.Samen hebben ze uitgevogeld wat er aan de hand was. Het zat dus helemaal niet in mijn benen, maar mijn bekken bleek een beetje scheef te staan. Misschien raar opgestaan, uitgegleden in de wei of zoiets. Die mensen hebben mij een paar keer behandeld en dat heeft gelukkig geholpen.ik heb geen pijn meer. Nu ik weer vlekkeloos loop mag ik weer wat werkjes gaan doen. En daar is iedereen, en ikzelf natuurlijk, heel blij mee.Zo zie je maar, dat de aanhouder wint.

Zondag 18 juli 2021

Zon, beetje wind, 23 graden.
Dit jaar is de natuur toch echt wel een beetje de weg kwijt. Op ons plein staan 2 grote kastanjebomen en een grote beuk. En weten jullie wat er vlak voor de stal van Macey massaal aan het verschijnen is. Een compleet baby eikenbos. De eik,waar ons bedrijf naar genoemd is, staat echt een heel stuk verderop. Blijft dus de vraag hoe die eikels allemaal tegelijk op juist die plek terecht zijn gekomen.Jonge kastanjes of jonge beukjes zou toch veel logischer zijn.
De week is weer om en ik geef de pen aan Valeri.

kastanje boompjes

Zaterdag 17 juli 2021

Zon, beetje wind, 23 graden.
Ik hoorde vandaag toevallig twee mensen praten over wat wij zoal schrijven in dit dagboek.Ze vonden het best wel leuk om op de hoogte te blijven van wat er hier zoal gebeurt. Maar ze vonden het een beetje raar, dat wij steeds praten over rijkinderen. Wat is daar mis mee zou je zeggen. Maar Okkie wist het. Hij zei, dat de kinderen tegenwoordig geen kinderen worden genoemd, maar kids. En dat vind ik dus op mijn beurt een beetje raar. Voor zover ik weet praten de mensen hier nederlands. Wat zou dan de reden zijn, dat kinderen opeens in het engels worden vertaald. Als je nog even wacht heten wij binnenkort geen paarden meer, maar horses. Dat is toch net zo zot...

Vrijdag 16 juli 2021

Zwaar bewolkt, maar meestal droog. 20 graden.
En het kamp is alweer voorbij. Voor mijn gevoel zijn die kinderen net aangekomen en dan gaan ze al weer weg. Jammer hoor...Maar het was een gezellig kamp hoorde ik. Ze zullen vannacht wel lekker slapen in hun eigen bed na zo'n actieve week.

Donderdag 15 juli 2021

Vannacht heel veel regen, overdag veel buien.
De kampkinderen maken meestal op donderdag een buitenrit en wij dachten, dat dat met dit snertweer wel niet door zou gaan. Maar dat hadden we dus verkeerd gedacht. We zijn gewoon vertrokken, zijn gewoon ouderwets nat geworden, tussendoor was het ook wel droog.En al met al was iedereen het er over eens, dat het een leuke buitenrit was geweest.

Woensdag 14 juli 2021

's Morgens droog en 's middags regen.
Ik zag, dat de ponykampkinderen te voet vertrokken naar het dorp om daar eens rond te kijken en souvenirs te kopen.Ik vond het zielig, dat ze zo'n slecht weer hadden. Maar dat was dus niet nodig, want ze zeiden, dat ze niet erg nat waren geworden en dat het gezellig was.

Dinsdag 13 juli 2021

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Dikkie Dik heeft inmiddels ontdekt , dat hij vanaf de pas geplaatste hooibalen een prachtig uitzicht heeft. Ik snap trouwens niet hoe hij er met zijn dikke lijf op is gekomen en dat zal wel een raadsel blijven.

Dikkie Dik

Maandag 12 juli 2021

Zwaar bewolkt en best vaak droog. In ieder geval steeds vaker dan dat het buienradarding had voorspeld. Soms zit het mee en soms zit het tegen.
Ik ben Bobby en woon in de nieuwe stal samen met Okkie in de duobox meteen links als je binnenkomt.
Vanmorgen meldden de eerste deelnemertjes van het eerste ponykamp zich al mooi op tijd bij het vrijwilligershulpmens, dat met een tafeltje en een stapel formulieren bij de ingang stond. Van iedere kampkind moet namelijk in verband met de coronamonstertjes een papier worden ingevuld, waarop staat of het niet ziek is, of de rest van de familie niet ziek is ,of ze in de buurt van zieke personen zijn geweest enz. enz. enz. Ze noemen het triage en het kan aan mij liggen, maar ik denk toch echt niet, dat iemand ,die ziek is eerst hier komt om dan na ingevuld te hebben dat hij ziek is weer naar huis te vertrekken. Maar ik ben ook maar een pony en zal er wel te dom voor zijn om het nut van dit triagegebeuren te snappen. Nou ja. Iedereen heeft uiteraard alles precies hetzelfde  ingevuld en ze zijn enthousiast door gelopen naar de tent om een leuk plaatsje te zoeken.

Ponykamp gestart

Zondag 11 juli 2021

Wisselend bewolkt, weinig wind, droog.
Door de storm, die we laatst hadden is een van de larixbomen naast de silostal een stuk schever gezakt dan eerst.Zo scheef, dat onze mensen het veiliger vonden om het dan maar liever helemaal weg te halen. Zo gezegd zo gedaan. Hans heeft een paar dagen geleden , toen de boom steeds meer begon te kantelen hem eerst vastgebonde aan een andere larix. En gisteren is hij veranderd in brandhout. Jamnmer, maar helaas...

boomkap boomkap

We waren bezorgd, dat door de afsluiting van de wegen in de buurt de rijmensen/rijkinderen de weg hiernaartoe niet meer zouden kunnen vinden . En dat gold ook voor de kinderen van het eerste ponykamp. Die routeaanwijsdingen, die de mensen tegenwoordeig in hun rolhokken hebben  helpen vast  ook niet als er iets heel tijdelijk is afgesloten.
Maar we hadden natuurlijk ook niet verwacht, dat de Gemeentemensen zo aardig zouden zijn om speciaal voor ons omleidingsborden te maken en overal neer te zette. Dat waren dus zorgen voor de tijd. Super bedankt Gemeentemensen
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

omleiding

Zaterdag 10 juli 2021

Zwaar bewolkt, meestal droog. 20 graden.
Gisterenavond is de vaste ploeg tentbouwmensen heel druk geweest om de grote ponykamptent weer op te zetten. Je kon zien , dat ze het vaker hadden gedaan. Er werd wel veel gezucht en gesteund,maar met vereende krachten was het logge ding zo weer opgebouwd. Goed werk mensen...

ponykamptent ponykamptent

ponykamptent_team

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement