Het Dagboek

Dinsdag 26 december 2017

Eerst regen, later beetje zon en veel wind.
En ook vandaag hebben de medewerkers niets anders te doen dan relaxen in de paddocks. Want...het is vandaag de tweede kerstdag. Voor wie nu hoopt op een derde kerstdag heb ik een mededeling...Die komt niet !

Maandag 25 december 2017

Somber en regenachtig.
Ik ben Fleur en woon in een van de stallen bij de binnenbak, samen met Murphy, Amber en Sunshine. Mijn eigen rijkind komt iedere dag om met mij te poetsen, knuffelen en rijden.Fijn hoor. Dan heb je altijd iets om naar uit te kijken. Dat geldt helemaal voor vandaag, want het is eerste kerstdag en dat betekent altijd, dat het hier maar een saaie bedoening is. Helemaal geen lessen en alleen maar hopen voor de gastpaarden, dat hun mensen nog wel even tijd hebben om hier te komen.

Zondag 24 december 2017

Zwaar bewolkt, veel wind, 10 graden.
Vandaag hebben we niets te lachen, want we hebben onverwacht afscheid moeten nemen van een zeer gewaardeerde en super aardige medewerker. Onze Pride, die al meer dan een jaar aan het sukkelen was en voor wie besloten was, dat hij naar een leuk pensioenadres mocht voor een gezellige oude dag, kreeg in een keer een aanval van pijn overal . Hij kon haast niet meer op zijn benen staan . Toen dan ook Furie, samen met assistente Donna de stal binnenkwam en vroeg of hij mee wilde naar de paardenhemel, zei hij meteen ja. We weten , dat de paarden daar geen pijn meer hebben en fijn samen lopen op grote weiden. Het schijnt zelfs, dat alle paarden en pony's, die hier hebben gewoond samen een grote kudde vormen met Furie aan het hoofd en dat ze altijd blij zijn als er weer een oude bekende bij komt met de laatste nieuwtjes.We hebben Pride dus uitgezwaaid, maar voor ons is het een verdrietige dag, want we kunnen hem eigenlijk niet missen.
Pride is 22 jaar geworden, waarvan hij de laatste 9 jaar bij ons is geweest.

Pride

Zaterdag 23 december 2017

Zwaar bewolkt en een beetje wind.
Vandaag lekker gewerkt. Verder niets bijzonders te melden.

Vrijdag 22 december 2017

Zwaar bewolkt , geen wi8nd.
Ik hoorde, dat gisteren de kortste dag, dus de langste nacht was geweest. Vanaf nu krijgen we dus weer meer daglicht. Fijn om te weten, maar eerlijk gezegd merk ik er nog niets van.

Donderdag 21 december 2017

Donker en nog steeds mistig.
Er komt ook kennelijk weer een vakantie aan. De kerstvakantie. Veel rijkinderen kwamen niet opdagen, omdat ze op school een kerstdiner hadden op de laatste schooldag. Zie je wel, dat het om eten en drinken gaat !!! Ik denk, dat ik gelijk heb.

Woensdag 20 december 2017

Donker en nog mistig ook
Onze mensen zijn druk bezig om overal lichtjes op te hangen en in de kantine staat een grote dennenboom, propvol met lichtjes en slingers en zo.Ze noemen het een kerstboom. Mooi hoor...Het schijnt ermee te maken te hebben, dat het kerstfeest er aan komt. Als je mij nu vraagt wat dat dan voor een feest is en wat er gevierd wordt, moet ik het antwoord schuldig blijven . Maar wat ik ervan begrepen heb gaat het vooral om veel en lekker eten en drinken.En daar maken ze dan foto's van en die sturen ze naar mekaar toe.  Maar ik kan het mis hebben hoor. Ik ben ook maar een gewone pony. De versieringen zien er in ieder geval leuk uit.

Kerst  Kerst

Dinsdag 19 december 2017

Zwaar bewolkt en windstil.
Ik stak vanmorgen nietsvermoedind mijn hoofd uit mijn buitenluik en jullie raden nooit wat ik dacht te zien. Er kwamen mensen aanlopen en ik zou toch zweren, dat een ervan  mijn eerste mens was van heeeeel lang geleden. Maar dat kon natuurlijk niet, want die was al heel wat jaren uit het zicht. Maar....ze was het wel !!!Leuk, leuk, leuk. Wat een verassing om elkaar weer te zien. Ze woont niet meer in Nederland maar in een land ergens ver weg, dat Monaco heet. Heel soms is ze nog hier en ze had moeite gedaan om uit te vinden waar ik inmiddels was gebleven. Nou, ze heeft me gevonden. Super !

Bobby

Maandag 18 december 2017

Zwaar bewolkt en 5 graden boven nul.
Mijn naam is Bobby en ik woon in de nieuwe stal in de duobox meteen links als je binnenkomt samen met Misty.Ik heb gehoord, dat deze box vroeger, toen deze stal pas nieuw was gebouwd, werd bewoond door een paard en een pony en wel zonder tussenwand. Dat waren twee gastpaarden en hun mensen leek het leuk als ze gezellig samen in een grote stal stonden. En het was echt ook heel gezellig, maar helaas alleen totdat de brokkenkar kwam. Er zijn keurig twee voerbakken en ook nog een eind van elkaar af. maar de kleinste van de twee ( een fjord...) vond het heel normaal, dat zij dan eerst de bak van haar maatje leeg at en daarna haar eigen. En het maatje stond er bedruppeld bij en keek ernaar.Dat feest voor de fjord was dus gauw over en na het plaatsen van de tussenwand kregen ze allebei weer wat hun was toebedacht en zo hoort het.
Tommy is vandaag weggeweest in het rolhok met Hans en zijn bijrijdmens plus hulpmens Lisa.Lisa leek wel een beetje zenuwachtig.Ik ben benieuwd wat ze nu weer gaan doen.En inmiddels weten we wat de bedoeling was.Lisa moest weer een examen doen voor het een of andere diploma. Ze moest het bijrijdmens van Tommy les geven en dat heeft ze kennelijk zo goed gedaan, dat ze is geslaagd. Gefeliciteerd !!! De zenuwen waren dus echt voor niets.

Lisa geslaagd

Zondag 17 december 2017

De hele dag zon en weinig wind.
Gelukkig was inmiddels alle sneeuw verdwenen, want er was vandaag een wedstrijd vaardigheid. Als je je afvraagt wat dat dan weer is kan ik je vertellen, dat dat een soort dressuurproef is met tussendoor allerlei obstakels. Het leek mij zo leuk om daaraan mee te doen. Maar helaas had mijn mens kennelijk geen zin en mijn bijrijdmens ook niet. Ze waren wel druk in de kantine, dus misschien had dat er wel mee te maken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Vaardigheid

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement