Het Dagboek

Dinsdag 21 januari 2020

Eerst heel dichte mist, later zon.
Vandaag is onze nieuwe ster Dame Blanche gekeurd door een dierenartsmens. Ze vertelde verontwaardigd, dat hij al haar benen eerst heeft proberen dubbel te vouwen en dat ze , toen dat natuurlijk niet lukte , meteen weg moest draven. Ze vond dat maar een misselijke manier van doen. Maar  het is gelukkig helemaal goed gegaan met die buigproeven, want zo heet dat. Ze dus goed gekeurd en mag blijven. Zij blij en iedereen hier ook blij.

Dierenarts

Maandag 20 januari 2020

Wisselend bewolkt en , o wonder...,'s nachts een beetje vorst.
Hallo. Ik ben Toet en woon in de sterstal samen met Melli, Calimero en Cartouche. We kunnen het hier prima met elkaar vinden en ik sta hier met plezier.

Het is wel jammer , dat onze mensen inmiddels door hebben, dat ik , als een rijkind mij mee naar buiten wil nemen, altijd probeer om mij heel onverwacht los te rukken en meteen rechts af te slaan naar waar de voerton van Melli staat.Deksel eraf is een koud kunstje en dan...eten maar. Het leuke is , dat ik met mijn lichaam het hele gangetje blokeer. Het duurt dan dus altijd even voordat een van onze te hulp geroepen mensen zich langs mij heeft gewrongen om mij terug te duwen. Maar ,zoals ik al zei , lukt het tegenwoordig bijna nooit meer , omdat ze er voor zorgen, dat er bij het mij in  of uithalen altijd iemand mee loopt bij wie ik dit kunstje niet kan uithalen. Ze zeggen wel eens "een gewaarschuwt mens telt voor twee "en verdraaid...dat is nog waar ook !!!

Zondag 19 januari 2020

Zwaar bewolkt rustig weer.
Ik hoorde , dat de inschrijvingen voor de zomerkampen beginnen binnen te komen. En er zijn weer veel terugkomers bij. Leuk om dan te zien hoe veel groter ze in een jaar zijn geworden !
De week is weer om en ik geef de pen aan Toet.

Zaterdag 18 januari 2020

Meestal droog en wisselend bewolkt.
Het is de laatste tijd zo zacht weer, dat je bijna zou vergeten , dat het hartje winter is.En ik ben niet de enige, die dat denkt , want langs de buitenbak bloeien waarachtig al de eerste bloemetjes. Ze noemen het krokussen en normaal schijnen die pas weken later tevoorschijn te komen.

Eerste bloemetjes

Vrijdag 17 januari 2020

Zwaar bewolkt, paar kleine buitjes en nog steeds geen echt winterweer.
Jess vertelde, dat haar buurman de gewoonte blijkt te hebben om gewoon overdag een dutje te doen, plat liggend, in zijn box.Ze dacht eerst, dat hij iets mankeerde. Maar hij zei , dat hij het nu een keer lekker vond om languit op de grond te chillen.Dat was laatst zo aanstekelijk, dat een van de vrijwilligershulpmensen er maar eens lekker bij is gaan liggen en dat vond hij dus helemaal gezellig.

Ijsje

Donderdag 16 januari 2020

Hele dag zon, stevige wind en minstens 10 graden.
Toen ik in de paddock achter de buitenbak stond zag ik tot mijn verbazing, dat in de wei ernaast  een heleboel bladeren op een nette rij lagen in plaats van verspreid over de hele wei. Maar ik begreep al gauw, dat het "werk in uitvoering " was .Hans is druk bezig om alle bladeren uit de weiden te halen,maar hij is duidelijk nog lang niet klaar.

Bladeren

Woensdag 15 januari 2020

Veel wind, 's morgens droog, 's middagss nat.
Je kunt goed merken, dat er een soort griepepidemie in aantocht is. Er zijn steeds meer rijkinderen en rijmensen, die afzeggen , omdat ze ziek in bed liggen. Allemaal beterschap gewenst !!

Dinsdag 14 januari 2020

Regen en wind. 9 graden.
Er is vandaag een nieuw gastpaard gearriveerd.Hij zegt, dat hij Ardento heet , maar dat ze hem altijd gewoon Arie noemen. Niks mis mee toch ? "Welkom Arie ", zei Match, die de nieuwe buurman wel zag zitten. "Leuke stal hier, "zei Arie tevreden. "Mooi uitzicht op alles wat er gebeurt op dat plein vlak voor mijn neus en zo op het eerste gezicht aardige medepaarden. En ook nog een propvol hooinet..." Hij nam keurend een grote hap hooi, stak zijn hoofd al kauwend naar buiten en zei "lekker, ik denk, dat ik maar blijf."

Maandag 13 januari 2020

Heldere nacht, bijna volle maan en opeens weer heel zacht boven de 10 graden.
Hallo, daar ben ik weer.Trofee is de naam en ik woon in de Nieuwe Stal helemaal achteraan links naast Tarius en tegenover Valeri en Jack.
Ik liep vanmorgen langs het voerstation, daar waar de hulpmensen onze hooinetten vullen. En daar heb ik echt verbaasd staan te kijken naar....ik weet eigenlijk helmaal niet waarnaar.Als iemand mij kan uitleggen wat dit moet voorstellen , houdt ik mij aanbevolen.

Kunstwerk

Zondag 12 januari 2020

's Morgens droog en zelfs een beetje zon , 'middags regen en een gure harde wind.
Tommy is vandaag op buitenrit geweest met Dame Blanche. Onze mensen wilden namelijk graag weten hoe ze zich zou gedragen in het bos.Toen ze terug waren hoorde ik, dat Dame Blanche ruimschoots was geslaagd voor de test. Tommy was ook heel tevreden met de nieuweling.Hij zei, dat het een vrolijk gezellig paard is, dat buiten nergens bang voor is en veel plezier in het werk heeft. Ik denk , dat volgende week het dierenartsmens wel zal worden gevraagd om haar te komen keuren. Dus allemaal even duimen, dat het goed uitpakt , want dit dier willen we er graag bij hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Trofee.

Tommy en Dame Blanche

Pagina: «  41  |  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement