Het Dagboek

Zaterdag 22 mei 2021

Veel wind, veel regen.
Door al die regen groeit alles wel heel erg goed. Dat is het goede nieuws.Maar ons gras groeit zo hard, dat we het kapot lopen en dat is dan weer jammer. Maar ze zullen er vast wel iets op vinden. De tijd zal het leren.

Vrijdag 21 mei 2021

Soms stralende zon en meteen daarna enorme buien met zware windstoten.
Onze mensen zaten in zak en as. Ze hadden net gehoord, dat het reparatiemens gisterenavond onze ouwe blauwe had willen ophalen om in zijn werkplaats beter te kunnen repareren , maar dat niet had kunnen doen, omdat hij te laat ontdekte dat zijn aanhanger er niet was..Vandaag was hij naar een cursus of zoiets en morgen begint het Pinksterweekend , waardoor je nergens meer onderdelien kunt krijgen. Probleem...Onze mensen hebben de ouwe blauwe iedere dag nodig om de bodem van de rijbaan vlak te houden.
Maar...vrijdagochtend hoorde een van de rijmensen, die prive les had van de narigheid en bood aan, dat onze mensen zijn tractording mochten lenen. Joepie ! Sandra heeft het ding opgehaald, maar had niet helemaal het goede moment daarvoor uitgekozen.Ik zag haar het erf op rijden met een ouwe gele precies in de grootste bui van de dag. En omdat ze natuurlijk dat rolhok niet kende wist ze niet waar welke knop zat en had dus het traject met de duizelend wekkende vaart van 5 km per uur afgelegd. Ze zag er uit als een natte kat, Maar het was voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Trekker regen


Toen moest het vlakmaakding nog van de ouwe blauwe worden gehaald en aan de ouwe gele worden vastgemaakt. En dat is een zwaar ding. Maar gelukkig kwam er weer net op het goede moment een sterk mens aanlopen . Remco en hij hebben het ding verwisseld en het vaderland was weer gered.Super aardig, dat we zo uit de brand zijn geholpen door al die mensen.

Trekker sleep

Donderdag 20 mei 2021

Veel buien en koud.
Vanmorgen kwam er een reparatiemens aanrijden. Hij verdween met rolhok en al in de binnenbak.Even later zag ik hem weer het plein op rijden.De ouwe blauwe hing er achterstevoren achter met Sandra achter het stuur. Het ding mocht kennelijk geen meter meer zelf rijden om niet nog meer kapot te gaan. Het reparatiemens is een poos aan het sleutelen geweest en joepie...Het lek was weer dicht en de ouwe mocht weer zelf rijden. Het reparatiemens zette hem aan de kant en deed voor de zekerheid nog een testje. En dat ging dus niet goed.Er spoot een grote straal zwarte smurrie uit en dat was dat. Wordt vervolgd.

Trekker sleep

Woensdag 19 mei 2021

Veel buien en koud.
Ik hoorde vertellen, dat het brave oude tractorrolhok, dat ze hier de ouwe blauwe noemen een probleem heeft.Het voermens wilde vanavond even de binnenbaan slepen, maar zag meteen toen ze hem uit zijn "garage"reed, dat er een hele straal zwart spul op de grond liep. Ze heeft hem , behoorlijk geschrokken ,meteen weer terug gezet. Ze heeft helemaal geen verstand van het inwendige van dit soort rolhokken , maar dat je hier niet mee kunt rijden was wel tot haar doorgedrongen. Wordt vervolgd.
Deze hele week liep hier een mens rond, die ik nog nooit had gezien. Ik hoorde, dat zij hier was ,omdat ze graag wat sneller dan gebruikelijk wilde leren rijden en ook graag meer weten over hoe je met ons om moet gaan. En de beste manier is dan om hier de hele dag te zijn ,iedere dag een paar keer rijles en theorieles te hebben en mee te helpen met onze verzorging .Zo ontdek je, dat we geen fiets met haren zijn, maar dieren waar je een geweldig leuke band mee kunt opbouwen. Ze noemen het spoedcursus en wanneer je er meer van wilt weten moet je maar eens kijken naar de reviews ervan op onze site www.eik.nl

Dinsdag 18 mei 2021

Veel buien en koud.
Al zo lang als ik hier woon is, volgens mijn buren, de gang van zaken niet normaal. Eerst mochten er van zekere cooronamonstertjes helemaal geen lessen zijn. Inmiddels mag dat wel, maar de rijkinderen moeten meteen na de les wegwezen en hun wegbrengers mogen niet verder komen dan de parkeerplaats buiten het terrein. En dat is heel wat anders dan gezellig in de warme kantine een kopje koffie te drinken en kijken wat er in de les gebeurt.Ik vond dit al een beetje raar, maar het schijnt in het hele land zo te moeten van die monstertjes. Hopelijk worden ze gauw in de pan gehakt, zodat alles weer een stuk gezelliger zal worden.Maandag 17 mei 2021

Wisselend bewolkt en maar een paar buien. Niet meer dan 8 graden.
 Hallo, ik ben Snow. Ik woon in de grote stal, op dit moment naast Ijsje en tegenover Sjors en Coen.
Het schijnt hier al zo'n 15 jaar de gewoonte te zijn, dat alle paarden en pony's, die hier wonen om de beurt een week lang vertellen wat er hier zoal gebeurt. Ik had daar nog nooit van gehoord en het schijnt ook nergens anders zo te gebeuren, maar ik kom er niet onderuit en het is eigenlijk best leuk.
Ik woon hier pas een paar maanden en kom van ergens ver hier vandaan. Ze noemen het Spanje. Maar ik ben daar niet geboren. Dat was in een land er naast, dat Frankrijk heet.Ik ben daar opgegroeid met een heleboel andere pony's.Ons ras wordt Camarque genoemd naar de landstreek, waar we leefden.Wij zijn allemaal wit.Waar ik mijn jeugd heb doorgebracht is een moerassig gebied in de monding van een grote rivier. We moesten daar zelf voor ons eten zorgen, want de mensen daar bemoeiden zich er niet mee. Maar dat was geen probleem. Je wordt daar sterk en slim van.
Toen ik oud genoeg was ben ik uit de kudde gehaald en ben terecht gekomen in Spanje.Daar heb ik wat werkjes geleerd en verder liep ik ook daar met een hele groep los in de bergen . En nu ben ik hier en heet Snow. De naam, die op mijn geboortebewijs staat is "Galop" en ik vind Snow een stuk mooier.

Zondag 16 mei 2021

Zwaar bewolkt en buien.
Paarden met eigen mensen gaan wel naar buiten tussen de buien door als ze geluk hebben en als ze geen geluk hebben worden ze heel erg nat .
Maar Jess had een ander soort pech. Ze was zo handig om midden in het bos een van haar ijzers los te trappen, zodat het scheef onder haar voet kwam te zitten en ze geen stap meer kon zetten.Gelukkig hebben de mensen tegenwoordig allemaal een telefoonding bij zich . Ze hebben onze mensen hier gebeld en Sandra heeft een van de mensen, die hier vaak komt en die een cursus hoefverzorging heeft gevolgd gevraagd of hij zich naar het bos wou spoeden om Jess uit de problemen te halen. En die is met een grote tang uitgerukt en heeft het ijzer er vakkundig af gehaald zonder de hoef te beschadigen. Dat noemen ze nu een geluk bij een ongeluk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Snow .

Zaterdag 15 mei 2021

Zwaar bewolkt en buien.
Ons plein krijgt de laatste tijd geen gelegenheid om op te drogen. Maar er zijn een heleboel diertjes, die blij zijn met de waterplassen op het plein. Ze zijn trouwens wel de enigen. Ik persoonlijk geef er niets om, maar onze mensen balen, want het staat nergens naar en er wordt een boel troep naar binnen gelopen.
De dieren, waar ik het over had zijn natuurlijk onze zwaluwen, die nu meer dan genoeg modder bij de hand hebben voor het bouwen en renoveren van hun nesten.

Zwaluw

Vrijdag 14 mei 2021

Zwaar bewolkt en veel buien.
Ik hoorde , dat de resultaten van de wormeitelling binnen zijn . En ik hoef lekker geen wormkuur en de meeste andere paarden en pony's gelukkig ook niet. Alleen een paar van ons zitten net iets boven de grens, dus voor de zekerheid krijgen die toch een klein kuurtje . Kun je  zien ,dat iedere dag alle drollen uit weiden en paddocks halen ,echt helpt . Alleen de twee die nog niet lang hier zijn, Macey en Sjors zitten helemaal onder en krijgen dan ook een flinke lading vieze smurrie om met die rode bloedwormpjes af te rekenen.

Donderdag 13 mei 2021

Zwaar bewolkt. Meestal droog. 15 graden.
Het zit de laatste tijd niet mee met het weer. Het gras groeit veel harder dan dat wij het op kunnen eten in de nog steeds niet volledige tijd ,die wij in de wei mogen. En dat heeft dan weer te maken met het voortdurend natte gras , dat ook al niet zo goed voor onze gezondheid schijnt te zijn.Je moet het allemaal maar weten.

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement