Het Dagboek

Donderdag 19 oktober 2017

Nog steeds 20 graden en weinig wind.
Het gras is waarachtig nog steeds aan het groeien en het smaakt met de dag lekkerder.

Woensdag 18 oktober 2017

Droog, zonnig en meer dan 20 graden.
Er schijnt weer een vakantie te zijn. Niet hier, maar een eindje verderop. Dat wil dus zeggen, dat onze rijmensen allemaal normaal komen rijden en dat er ook nog toeristmensen tussendoor komen, die de Holterberg graag te paard willen leren kennen.Als ze normaal goed kunnen rijden  is dat geen probleem. maar om dat goed te kunnen inschatten moeten ze eerst een soort kruisverhoor van Sandra doorstaan.Buiten rijden is hartstikke leuk, maar sommige mensen denken, dat ze dat prima kunnen als ze drie keer op een paard hebben gezeten en er toen niet meteen zijn af gevallen. Ze zijn dan oprecht verbaasd als hun buitenrit hier niet door kan gaan en begrijpen al helemaal niet wat het probleem is. Er gaat toch een begeleider mee !!! Vaak eindigen ze dan aan de longe met een beginnersles en snappen na afloop een stuk beter, dat paardrijden geen heksentoer is, maar dat je het wel gewoon moet leren.

Dinsdag 17 oktober 2017

Een heel wazige zon.Inmiddels is bekend hoe dat komt. Er schijnt een hele wolk zand uit de Sahara , een plek verweg, waar alleen maar zand ligt volgens onze zwaluwen,die er ieder jaar twee keer overheen vliegen,voor de zon te zweven. Maar het is wel 23 graden.
Vanmorgen zag ik Toby, de hond van Monique, niet verschijnen en nu ik erover nadenk, monique zelf ook niet .BB vertelde, dat ze had gehoord ,dat Monique een weekje werkvakantie heeft. om samen met Toby te trainen voor iets.Maar wat dat dan precies was had ze ook niet begrepen. Dus als Toby er volgende week weer is zal ik het hem meteen vragen. Iets niet weten irriteert mij altijd mateloos.

Maandag 16 oktober 2017

Weinig wind ,wazig zonnetje, 25 graden.
Hallo, hallo, Ik ben er nog steeds. Misty is de naam. De laatste tijd woon ik samen met Bobby in de duostal meteen links in de nieuwe stal. Heel gezellig en overal met de neus bovenop.
Ik heb al heel wat jaartjes een soort van pensioen en mag tegenwoordig veel van wat de anderen niet mogen. B.v de hele winter niet alleen in de paddocks, maar ook in de wei lopen. Maar de laatste tijd ben ik daar niet meer alleen en heb gezelschap van Orlando. Orlando is weliswaar "pas"29 jaar, maar zijn werktijd zit er ook zo ongeveer op. Omdat onze mensen hebben ontdekt, dat wij samen heel vreet- en ook vreedzaam daar lopen zonder de wei of elkaar te vernielen, gaat dat heel goed.Zo af en toe ik nog wel eens iets nuttigs hoor. Een wandeling met een heel klein mensje op mijn rug of poetspony zijn voor beginnertjes. En ik vind dat dan helemaal leuk.

Zondag 15 oktober 2017

Windstil, zon en 23 graden.
Nog steeds super fijn weer, speciaal voor een bosritje. Ik had de mazzel ,dat er ook een in de planning zat en dat ik mee mocht.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Zaterdag 14 oktober 2017

Windstil, zon en 22 graden.
Toch wel echt een cadeautje dit weer in deze tijd van het jaar.Lekker languit in de paddock liggen alsof het hoogzomer is.

Vrijdag 13 oktober 2017

Ineens zomaar 18 graden.
Ik hoop, dat ze me gauw gaan scheren, want werken met een winterjas bij zomertemperatuur is echt niet fijn.

Donderdag 12 oktober 2017

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.
Het crossveld bij ons achter was gelukkig dit jaar al vroeg leeg. De tarwe, die er op stond is al in augustus geoogst, dus de crossbouwers konden mooi op tijd aan de slag met het bouwen van de crosshindernissen. Het "vanggewas", dat er sinds een paar jaar binnen 3 dagen na de oogst moet worden gezaaid om te voorkomen, dat bemesting het grondwater vervuild, of zoiets, is inmiddels wel flink hoog geworden. Maar daar zullen ze op de een of andere manier wel een oplossing voor vinden. Na zo'n 30 jaar recreantencrossbouwervaring zijn onze bouwers niet meer voor 1 gat te vangen.

Cross bouw

Woensdag 11 oktober 2017

Wisselend bewolkt en droog.
Buurvrouw Zazou vertelde, dat haar mens de laatste tijd niet meer op haar heeft gereden. Ze schijnt een inpandig mensje bij zich te hebben, die al dat gehobbel niet meer kan waarderen. Eigenlijk ook niet zo gek. Zit je sowieso langzamerhand al helemaal klem dan kun je dat er niet nog bij hebben.

Dinsdag 10 oktober 2017

Wisselend bewolkt en af en toe een bui.
Gisteren zijn Otis en Gemma weer opgehaald en kwam er een einde aan de uitstapjes van Sandra, Remco en Bart met alle honden tegelijk uit plassen. lisa vond het best jammer, dat ze weg waren. maar Lot en Toby zijn ook leuke speelmakkertjes en kleine Roxy van het mens van Guusje kan met rondrennen ook heel goed meekomen, dus ze heeft bezigheid genoeg over.

Otis en Gemma

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement