Het Dagboek

Zondag 27 mei 2018

Eerst veel zon, later bewolkt en warm.
Ik zag vanmorgen ons paardenrolhok leeg vertrekken en al snel weer terugkomen met een vreemd paard.Wie is dat nu weer zei Aris nieuwsgierig.En we zagen, dat er een leuk bont paard uit kwam stappen. Ze zei `zo, ik heet Pleasure en ben benieuwd waar ik terecht ben gekomen. Mijn mensen zeiden, dat het hier leuk zou zijn en zo op het eerste gezicht ziet het er inderdaad gezellig uit.Als ik het goed begrepen heb kom ik hier een maand op proef werken en als de mensen/paarden en ik het goed met elkaar kunnen vinden mag ik blijven als medewerker met een vast contract, zoals de mensen dat schijnen te noemen. Nou, aan mij zal het niet liggen. Ik heb in het verleden best veel wedstrijden en zo gereden, heb nu een paar maanden duimen gedraaid en popel eigenlijk om weer iets zinnigs te doen. Pensioen is leuk, maar nu nog liever niet. Dat kan altijd later nog wel eens.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Zaterdag 26 mei 2018

Licht bewolkt, tamelijk veel wind en snoeiwarm.
Ik had toch al verteld, dat die waterplas in de binnenbak niet zo snel zou verdwijnen ? Nou, jammer genoeg had ik gelijk. Het is nu dagen later en het plein is al lang weer kurkdroog, maar in de bak kun je nog niet eens normaal staan zonder onderuit tegaan. Het is nu een hele weke smurrie op een harde onderlaag. Inmiddels zijn er met een gatenboording een paar gaten dwars door de harde laag heen gemaakt en daar loopt mondjesmaat wat van het water, dat er na al die dagen nog op stond, in. Alle beetjes helpen tenslotte. Wordt vervolgd.

Water afvoer

Vrijdag 25 mei 2018

Hele dag zon. 27 graden.
Het gras in onze weiden is inmiddels zo hard gegroeid, dat we het met opeten niet meer kunnen bijbenen. Voor een deel lijkt het nu echt meer op hooiland .Omdat wij nu een keer liever twee keer eten van kort gras, dat ook super snel weer is aangegroeid dan van lang gras, dat er ook nog staat en dus steeds langer wordt ,vertrappen we dat lange gemakkelijk en eten het dan dus helemaal niet meer.Daarom is Hans begonnen om het lange gras,dat er nog staat als we in die weiden niet meer lopen, er af te maaien. Dat wordt dan opgeraapt en vreemd genoeg vinden we dat als het op stal wordt geserveerd opeens wel weer lekker.Omdat iedere dag alle drollen worden weggehaald is het mooi schoon spul en er is dan ook niets mis mee.Alleen...wel weer extra werk voor de mensen.

Hoog gras

Donderdag 24 mei 2018

 Bewolkt, droog.
Onze vaste logeerpaarden, Famke en Harley, zijn weer eens aan komen zakken.Ze vertelden , dat ze dit keer voor een lang weekend kwamen en liepen automatisch naar de boxen van Sil en Aris. En ze hadden gelijk. Aris ging naar de stal van Match. Match naar de stal van Misty in de grote stal en Misty zelf naar een binnenbakbox.Sil vertrok naar de stal van Cartousch, Cartousch ging naar de stal van Okkie en Okkie trok weer even in bij Bobby in de duobox. En zo was iedereen weer naar tevredenheid onder dak. Cartousch was zelfs erg tevreden,want nu stond ze tegenover Melli, die inmiddels een dikke vriendin was geworden.

Melli en Cartouche

Woensdag 23 mei 2018

Half bewolkt, weer droog en 23 graden.
Toen onze mensen ´s morgens de grote deur van de binnenbak aan de kant van de kleine paddock open deden, waren ze niet blij en dat is zacht uitgedrukt.Normaal komt er , als het heel hard regent hooguit een heel klein beetje water over de drempel naar binnen, maar nooit tot in de bak zelf. Maar nu waren ze goed aan de beurt.Ze laten namelijk de laatste tijd die grote deur met een haak op een grote kier staan, zodat het kleine zwerfpoesje, dat hier vaak om eten komt zeuren, makkelijk in en uit kan gaan.En die kier waren ze vergeten.Dus wat is er gebeurd? Er is een hele rivier van water ongehinderd met grote vaart naar binnen gespoeld. Daar is nu in de hele hoek van de rijbaan een meertje ontstaan. Dat water kan dus niet wegzakken, omdat de bak een keiharde onderlaag heeft. Daar zullen ze zeker een week of langer plezier van hebben als ik me niet vergis. Ze zullen nu domweg moeten wachten totdat het water vanzelf weer verdampt. Wordt vervolgd.

Wateroverlast

Dinsdag 22 mei 2018

Hele dag zonnig en warm en ´s avonds onweer en regen. Heelerg veel regen en totaal onverwacht. Onze mensen keken voortdurend op dat buienradarding en dat gaf steeds aan, dat het meeste hier, zoals gewoonlijk, weer langs zou gaan.Nou, mooi niet deze keer.Pas op het moment, dat het noodweer losbrak verscheen er eindelijk uit het niets de beruchte rode vlek op onze woonplek.Het hele plein studeerde dus weer voor zwembad.

Maandag 21 mei 2018

Zon, beetje wind, 25 graden. Idealer is haast niet mogelijk.Het is nu dus tweede Pinksterdag !
Hallo, ik ben Tommy en woon in een silostal naast Match.
Ik had al de hele week samen met Dazzler van Arjan geoefend op allerlei leuke figuren samen. En heel merkwaardig ...samen met Guusje ook, maar dan anders.Als je begrijpt wat ik bedoel. Maar vanmorgen ging mij een licht op.Het bleek te gaan om een wedstrijd, die ze   pas de deux op muziek noemen en die georganiseerd was door de recreantenclub. Leuk, leuk...Dat optreden samen met Dazzler is trouwens niet doorgegaan, want Dazzler was op het cruciale moment opeens kreupel.En toen hebben ze de nietsvermoedende Calimero uit zijn stal geplukt ter vervanging. En het ging best goed vond ik. En weten jullie wie er gewonnen hebben ? Melli en Pjotr. Wie had dat gedacht van die twee bejaarden ! Melli is 22 en Pjotr 25 jaar. Dat is omgerekend naar mensenleeftijd keer 4 . Ze zijn dan dus 88 en 100 jaar . Maar eerlijk is eerlijk. Ze hebben het echt verdiend. Ze deden best moeilijke dingen op de tonen van een vrolijk toepasselijk liedje. Iets over vriendjes voor altijd of zoiets. Maar ikzelf met Guusje was derde.Tada...En daar zijn we best trots op.Al met al was het een heel geslaagde wedstrijd. Volgend jaar weer hoorde ik tenminste zeggen.

PasdeDeux

Zondag 20 mei 2018

Bewolkt en droog.
Tommy had weer eens mazzel.Hij mocht met Calimero , Sil en Murphy  een buitenrit maken. We keken hen allemaal jaloers na. Maar bij nader inzien was er ook niks mis met relaxen in wei en paddock., Tussen twee haakjes. Het is vandaag 1e Pinksterdag.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Zaterdag 19 mei 2018

Zwaar bewolkt, wel droog en weer wat warmer.!8 graden.
Onze nieuwe medewerkster op proef, Toy, doet het goed. Ze vindt het hier zelf ook gezellig en doet erg haar best.

Vrijdag 18 mei 2018

Meestal bewolkt en maar 13 graden.
De mensen lopen opeens allemaal weer met jassen aan.Ze waren ook een beetje verwend met zomertemperaturen in het voorjaar.
Tommy had een leuk grapje bedacht. Hij was in de paddock gezet, had een hapje hooi genomen , een beetje lekker gerold en zag toen, dat er tussen de paddocks ook gras groeit. En gras is nu een keer toch lekkerder dan hooi.Dat is dus voor Tommy dacht Tommy. Maar hij kon er niet bij. Jammer.Maar niet getreurd. Hij lette goed op of er niemand zijn kant op keek en pakte toen gauw het handvat van de afsluiting en trok de boel los.Maar helaas. het lijkt soms of onze mensen ogen in hun achterhoofd hebben. Hij was net aan zijn extraatje begonnen toen zijn mens Hans aan kwam snellen en een einde maakte aan de pret. Jammer, maar goed geprobeerd. Toch !

Uitbraak Uitbraak

Pagina: «  42  |  43  |  44  |  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement