Het Dagboek

Dinsdag 15 mei 2018

Licht bewolkt. 27 graden.
Vanmorgen reed het tandartsenrolhok het plein op en er stapten twee tandartsmensen en twee hulptandartsmensen uit.O jee...als ik maar niet hoef.Ik haat gepork en gepeuter in mijn mond.Bovendien mag je dan een halve dag nog niet eten ook, omdat je dan een rustigblijfprik krijgt  Door die prik schijn je niet alleen zelf rustig te blijven, maar je darmen  doen  mee en verslappen ook Als je dan wel eet doen ze niks met dat eten en kun je dus koliekverstopping krijgen.En dat wil je ook niet riskeren.Gelukkig gingen ze dit keer mijn box voorbij.

Maandag 14 mei 2018

Droog , zonnig, 14 graden.
Ik ben Coen en ik ben weer verhuisd naar mijn oude box in de Sterstal, omdat Brendy nu even in de grote stal staat.
Een van ons heeft kans gezien om een van de zware palen, waar het hek van de kleine paddock aan hangt af te laten knappen. Die palen schijnen daar al een jaartje of 35 te staan, dus het is niet zo gek, dat ze wat minder sterk zijn geworden.Maar dat is nog geen reden om er met je volle gewicht tegenaan te beuken, wat een van ons kennelijk heeft gedaan. Maar niemand heeft gezien wie, dus dat zal wel geheim blijven. Hoewel....volgens mij heeft Jack daar ook gestaan en dat is wel een specialist in dingen kapot maken. Ach ja, je bent jong en je wilt wat.Maar geen nood. Hans was net zo´n beetje klaar met de buitenbak. Hij heeft zich nu dus kunnen vermaken met het vervangen van de palen. Best een hele klus, want je wilt niet weten wat dat hek weegt. Maar het is weer prima in orde gekomen.

Nieuw hek Nieuw hek gereed

Zondag 13 mei 2018

In het begin van de dag aangenaam weer. Maar ik hoorde, dat er later op de middag heel erg veel regen en onweer zou komen. Onze mensen zaten verontrust zowat aan het buienvoorspelding vastgeplakt. Er scheen een grote rode vlek, waar wel 50 milimeter regen uit zou gaan vallen in volle vaart regelrecht op weg naar hier te zijn. Maar raadt eens wat !! Vlak voordat dat gebied echt over ons heen zou komen splitste het in twee gedeeltes. Het regenstuk ging links en het onweersstuk rechts langs ons heen. Wat hier overbleef was een zacht regentje van een paar uur, waar onze weiden en bloembakken heel blij mee waren. Goed werk van onze beschermengeltjes...Of misschien maakte de reuzenbui de splitsing, omdat de Holterberg in de weg stond.Zou ook zomaar kunnen.
In het weekend komt mijn verzorgmens vaak om mij te poetsen en met mij te knuffelen.Dat vind ik altijd heel gezellig, maar vandaag schrok ik toch echt een beetje toen ze er aan kwam lopen.Dat ik altijd allerlei roze spullen aan moet van haar is tot daar aan toe. Roze is best een mooie kleur, maar dan wel voor dingen.Laat zij nu haar haar roze hebben geverfd...Ik hoop toch echt niet, dat ze het in haar hoofd zal halen om mijn manen roze te maken.
De week is weer om en ik geef de pen aan Coen.

Nienke en Misty

Zaterdag 12 mei 2018

Soms een paar wolkjes, meestal zonnig.
Er is ook weer een nieuw tijdelijk gastpaard gekomen.Hij heet Brendy en is even uitgeleend aan het mens van Nicky, omdat zijn eigen mens met vakantie is.Hij schijnt goed te kunnen springen. Dat vindt het mens van Nicky heel leuk om te doen, terwijl Nicky zelf daar niet zo goed in is.Vandaar.

Vrijdag 11 mei 2018

Droog, veel zon beetje wind.
Was er gisteren niets te doen, vandaag was er genoeg werk aan de winkel. Nou ja, het viel wel mee hoor.Er was wel een kampdag maar met veel minder rijkindderen dan normaal. Dat scheen te komen , omdat lang niet alle rijkinderen deze week ook nog vakantie hadden. En als je naar school moet kun je natuurlijk niet de hele dag hier zijn.Na afloop van de kampdag waren de gewone lessen en zo werd langzaam aan alles weer normaal

Donderdag 10 mei 2018

´s Nachts regen, overdag droog . !8 graden.
We snapten er vanmorgen eerst niets van, waarom er niemand kwam opdagen om te rijden. Om 10 uur is er altijd een les met rijmensen, waarvan de meesten al jaaaaaren hier rijden, wel 25 jaar !!! en die laten maar heel zelden verstek gaan. Maar vandaag dus wel.En dat kwam omdat het weer eens een feestdag was in plaats van een werkdag. Ze noemen het Hemelvaartsdag, maar ik, die toch ook al wel heel wat jaartjes hier rondloop, heb eerlijk gezegd nog nooit iemand ten hemel zien varen. Bovendien vaar je normaal gesproken in een boot op het water. Dus hoe iemand dan zonder boot en zonder water waar dan ook terecht zou kunnen komen is mij een raadsel. Maar ik ben ook maar een gewone pony en daar zal het wel in zitten.
Feit is wel, dat Orlando en ik lekker in de wei hebben gelopen met Coen als derde erbij.Nu zijn we best wel kritisch over met wie we samen willen grazen, maar Orlando en ik zijn het erover eens, dat je Coen er best bij kunt hebben.Hij heeft een tijdje in de grote stal tussen ons in gestaan .Bij nader inzien hebben ze dat natuurlijk expres zo geregeld, zodat we aan elkaar konden wennen. Nou dat is dan goed gelukt en we grazen iedere dag vreedzaam met elkaar.

Woensdag 9 mei 2018

Zon, paar wolkjes, beetje wind, 29...graden.
Inmiddels lopen we allemaal sinds maandag in de wei.Maandag een half uur, gisteren 1 uur en vandaag anderhalf uur. We krijgen wel ,voordat we die superlekkere wei in mogen , allemaal eerst een bodempje hooi , zodat we niet helemaal als een dolle aan het eten  gaan. Het gras in onze buik mixt dan bovendien met het eerder gegeten hooi , zodat onze vele darmen niet op tilt slaan door een toevloed van ander spul dan dat ze gewend zijn. Je moet als paardenmens toch overal aan denken. Feit is wel, dat het werkt, want ik kan me niet herinneren, dat iemand van ons in al die jaren een spoedgeval voor het dierenartsmens is geweest bij het begin van de weidetijd.
Voor de hulpmensen, vrijwilligershulpmensen en stagiaire mensen is het ook een heel gezond weekje, want ze leggen in korte tijd veel kilometers af en dat is heel goed voor ze . Toch...

Weidegang

Dinsdag 8 mei 2018

Zon en 28 graden.
Een week geleden was er nog maar 1 struik bij de mestplaat in bloei, maar kijk nu eens hoe prachtig ze er allemaal bijstaan. Ze mogen trots zijn op zichzelf.

Bloei

Maandag 7 mei 2018

Hoogzomers, maar dan in mei.Minstens 27 graden.
Hallo, hallo, ik ben Misty en de oudste pony op dit bedrijf. Ik ben daarom ook ex-medewerker en ik ben heel blij, dat ik mijn oude dag zo plezierig hier mag doorbrengen.Op het ogenblik woon ik in de grote stal naast Coen en Calimero
In de jaren, dat ik medewerker was heb ik veel jonge rijkinderen zien veranderen in volwassen mensen en het grappige is, dat er hier nog steeds best veel mensen rijden ,die begonnen zijn in de tijd, dat ik hier pas was. Wel erg jammer, dat ze inmiddels lang en breed van mij waren afgegroeid, want ik was nu een keer de kleinste medewerker."Met de grootste mond,"zei Orlando en dat is geen aardige opmerking. Maar van hem kan ik het wel hebben, want hij is mijn medepensionado en we hebben de hele winter samen gezellig in de springwei gelopen

Zondag 6 mei 2018

Zon, 25 graden.
Vanmorgen was een vaardigheidswedstrijd en ik mocht uiteraard meedoen. Leuk hoor, ik houd wel van afwisseling.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.

Vaardigheid

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement