Het Dagboek

Maandag 5 augustus 2019

Wisselend bewolkt, droog, 23 graden.

Hallo. ik ben Toby en woon tijdelijk in een box bij de binnenbak tussen Sunshine en Toet.. Tommy is er ook nog steeds en Amber staat in de laatste box vlak naast de kantine..Al deze verhuizingen zijn zo gekomen , omdat we voor een paar weken twee logeerpaarden hebben. de opvolgers van Famke en Tristan .Ze heten Harley en Bente. Prima paarden , maar de mensen mogen hopen, dat geen van beiden per ongeluk op een teen van iemand gaan staan, want dan is die wel plat. Ze zijn namelijk allebei behoorlijk uit de kluiten gewassen. Ze noemen dat geloof ik, koudbloeden. Waarim ze dat soort koudbloeden noemen is me trouwens een raadsel. Volgens mij is hun bloed net zo warm als dat van ons. Als dat namelijk niet zo zou zijn zouden ze een probleem hebben. Toch ?Tussen twee haakjes ,het zijn echt twee verschillende paarden. Ze ziitten dus niet in het midden aan elkaar vast.

Harley en Bente

Zondag 4 augustus 2019

Bewolkt, weinig wind, geen regen.

Vanmorgen stond ik in de nieuwe stal op de spuitplaats en toen ik goed keek zag ik overal eierschalen liggen. Wat zeg ik...eierschaaltjes. Het lijkt er waarachtig op. dat onze zwaluwen aan een derde broedsel zijn begonnen.Waar ze zin in hebben !! Voordat je het weet moeten ze weer 10.000 kilometer vliegen en dat lijkt me niet fijn als je pas geboren bent. Maar wie ben ik ...Ze zullen het zelf wel het beste weten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby.

Eier schalen

Zaterdag 3 augustus 2019

Weer droog, windstil en 20 graden.
De grote bomen op ons terrein zijn  druk bezig om groene bladeren te laten vallen. Ik heb dat nog nooit gezien sinds ik hier woon en dat is inmiddels zo'n jaar of 20.Normaal worden de bladeren eerst bruin en vallen dan af in oktober. Nu is het begin augustus en de hele buitenbak en de straat ligt vol met grasgroen afgewaaid blad. Het zal misschien wel komen door het belachelijk hete en droge weer van de vorige week. Het is te hopen, dat de grote plens water van gisteren een beetje zal helpen om te zorgen, dat de rest van het blad blijft zitten. Dat zou wel zo plezierg zijn

Bladeren

Vrijdag 2 augustus 2019

Bewolkt, 19 graden en aan het eind van de middag veel regen. Jippie....Heel erg welkom.
Het was alweer de laatste dag van dit ponykamp. De tent werd leeggehaald en alles wat weer mee naar huis moest werd bij het hooi onderdak gelegd. De kans is dan ietsje kleiner, dat ze niet van alles vergeten mee te nemen.Hoewel...Toen iedereen weg was heb ik toch nog wel een eenzame tas daar zien liggen. Sneu hoor !

Ponykamp laatste dag

Donderdag 1 augustus 2019

Wisselend bewolkt, 22 graden.
Vanmorgen zijn we allemaal weer op buitenrit geweest. Dat is toch wel een van mijn hobby's, dus ik was blij.
's Middags mochten de kinderen kiezen tussen voltigeren en dressuurles.Calimero en Bill waren dit keer het haasje voor het voltigeren en ik heb meegedaan  bij de dressuurles. Ook leuk..

Woensdag 31 juli 2019

Droog , licht bewolkt, 24 graden.
Onze Ouwe Blauwe , die een dag geleden niet te bewegen was om aan het werk te gaan en toen meteen is afgevoerd door een reparatiemens, is vandaag alweer helemaal gerepareerd hier afgeleverd. Niet op zijn eigen wielen, maar heel luxe op een aanhangerrolhok. Onze mensen waren heel blij met deze snelle service, want ze hebben het ding iedere dag nodig om de rijbanen gelijk te trekken, zodat wij tijdens het werk niet op onze neus vallen over hobbels en bobbels.

Trekker terug

Dinsdag 30 juli 2019

Zon, beetje wind en toch weer 28 graden.
"Dit wordt weer een middagje vrij " zei ik tegen Bobby. Ze zullen nu vast liever naar het zwembad gaan dan op ons, warme pony's , te gaan zitten. En ik had gelijk. Na de lunch werden de mensenrolhokken gevuld met rijkinderen en verdwenen om de hoek.Wij hielden maar een siesta. Ook niet verkeerd bij die warmte.

Maandag 29 juli 2019

Droog, zonnig en 25 graden.
Ik ben Okkie en woon in de nieuwe stal eerste links als je binnen komt samen met Bobby in de duostal..Goed uitzicht en gezellige buurman, Je hoort mij niet klagen.
Vanmorgen was het al snel gedaan met de rust. Het plein liep vol met kinderen plus wegbrengouders slepend met een boel bagage. Het derde ponykamp was duidelijk begonnen. Bobby en ik verheugen ons . De kinderen denken wel, dat ze een verzorgpony krijgen , maar wij zien dit een beetje anders. Wij krijgen een verzorgkind, dat ons de hele week vertroetelt . Hoe leuk is dat !

Zondag 28 juli 2019

Soms een beetje bewolkt, maar nog steeds niet koud. 32 graden. Een miniscuul regenbuitje veranderde daar helaas niet veel aan.
De mensen van de gastpaarden, die nog niet of niet meer met vacantie zijn, verschenen vroeg om nog wat met de paarden te doen voor de warmte uit. Trofee heeft nog een half uurtje gewerkt in de schaduw van de grote bomen in de buitenbak. Toby en Bobby hebben een buitenritje gemaakt. Nicky heeft met zijn mens ook even een luchtje geschept en verder was er weinig te doen . We wachten allemaal met smart op de , door dat buienradarding beloofde, verkoeling.
De week is weer om en ik geef de pen aan Okkie

Zaterdag 27 juli 2019

Zon, 32 graden, beetje wind.
Ook voor vandaag zijn weer alle gewone lessen afgezegd.Het is nog steeds te warm om normaal les te kunnen geven. Maar iedereen mag later inhalen, dus niemand heeft iets om te klagen.

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement