Het Dagboek

Donderdag 22 april 2021

Zon, bewolkt, weer zon. 10 graden.
Toen ik laatst een rondje naar buiten maakte over de weg hier langs, zag ik overal witte strepen op het wegdek staan.Ik dacht dus , dat dat misschien startstrepen waren voor een mensenhardloopwedstrijd of zo. Maar dat klopt dus niet.Inmiddels heb ik begrepen, dat die strepen aan geven welke plekken van de weg de gemeentemensen gaan repareren. Dat zal gebeuren op donderdag 29 en vrijdag 30 april en de weg zal worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Maar onze woning,hopelijk bedoelen ze ook ons bedrijf, zal bereikbaar blijven. Misschien toch een goed idee om als je dan hier wilt komen te zorgen , dat je ruim op tijd bent. Misschien moet je een omweg maken of ergens overheen klimmen of zo. Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

Woensdag 21 april 2021

Licht bewolkt windstil, 8 graden.
Ik ben in het gelukkige bezit van twee mensen.De ene is de vader van de andere.Melli vertelde, dat ze die vader al heel lang kende. Hij schijnt hier al les te hebben gehad vanaf zijn 10e jaar. Zo af en toe waren er een paar jaar tussenuit in verband met studie en banen ergens anders, maar hij kwam altijd weer terug en nu dus met zijn dochter van 16 jaar, die ook al heel jong hier haar eerste lesjes heeft gehad.Eerst was ik hun verzorgpaard en woonde ik ergens anders, maar een tijdje geleden hebben ze mij gekocht en hebben mij vanzelfsprekend onmiddelijk naar hun oude basis verhuisd.En ik vind het hier ook leuk, dus nu heeft iedereen zijn zin.
Sjors, die kort geleden vanuit Engeland hier is komen wonen en werken ,die net langs kwam en een deel van dit verhaal hoorde zei meteen,"That is unbelievable."Eindelijki eens iemand, die mijn naam goed uitspreekt dacht ik eerst verheugd, maar bij nader inzien denk ik toch, dat hij het misschien anders bedoelde.

Dinsdag 20 april 2021

Licht bewolkt, geregeld zon en veel frisser. 's  Nachts zelfs weer richting 0 graden.
Inmiddels weet ik wel wie waar woont.Ik stond laatst in de spuitstal van de nieuwe stal toen ik het nieuwe mens van Jack uit zijn slof hoorde schieten. Toen ik gauw om de hoek keek wat er aan de hand was ,zag ik nog net ,dat Jack probeerde of zijn nieuwe naambordje , dat net aan zijn stal was gehangen, eetbaar was. En dat vond zijn mens geen goed plan.Ze hebben nu dat bordje weggehaald en zijn aan het nadenken, waar ze het kunnen ophangen, zodat het voor iedereen duidelijk leesbaar is, maar onbereikbaar is voor Jacks tandjes. Jack inmiddels kennende wens ik ze succes...

Jack

Maandag 19 april 2021

Wisselend bewolkt, geen wind en 12 graden overdag.
Hallo,ik heet Unbelievable , maar ze noemen me Unpie. Dat heb ik weer. Heb je een mooie en vooral ongebruikelijke naam en hebben ze geen zin om je ook zo te noemen. Nou ja, het is natuurlijk ook wel een mond vol. Ik ben er inmiddels aan gewend.
Ik woon in de sterstal naast Melli en tegenover Toet en Calimero.Prima buren. Vooral natuurlijk Melli. Dat vind ik toch zo'n geweldig paard.Ik moet er niet aan denken, dat zij weg zou gaan.Maar ik hoorde , dat ze al meer dan 20 jaar op dezelfde plek staat en het zou toch wel grote pech zijn als dat nu opeens zou veranderen.

Zondag 18 april 2021

Licht bewolkt,10 graden
Ik heb met mijn mensen lekker een beetje rondgewandeld, heb een dutje gedaan in de zon in de paddock en voordat ik het wist was de dag alweer om. En de week ook.
Ik geef de pen aan buurvrouw Unpie. Dan heeft ze hopelijk wat anders te doen dan precies bij te houden wat ik aan het doen ben en daar commentaar op te hebben in de vorm van gejammer als ik even uit het zicht ben.

Zaterdag 17 april 2021

 's Morgens zon, later in de middag zon en ertusse zwaar bewolkt.
Ik zag, dat er bij de binnenbak lijsten hangen, waarop kan worden ingeschreven voor kampdagen tijdens de voorjaarsvakantie. Toet en Calimero verheugen zich er al op , want het is altijd erg gezellig. Op een van de dagen kunnen alleen rijkiinderen inschrijven, die een kwartaalabonnement hebben en dus veel lessen hebben gemist. Zij kunnen betalen met het inleveren van 5 inhaallessen. Goed plan toch !

ponykampdag lijst

Vrijdag 16 april 2021

's Morgens veel zon, 's middags veel wolken.
Er wonen hier in de tuin van het voermens en Theo ook 3 kippen.Ze hebben al veel eieren gelegd, maar nu ze inmiddels ruim 6 jaar oud zijn doen ze dat al lang niet meer. Geen probleem. Ze mogen gewoon pensioen hebben en zijn nu een soort van huisdieren geworden. Maar je raadt het niet...Op 1 april lagen er opeens 2 eieren in het hok.Theo dacht natuurlijk meteen, dat er iemand een grap had uitgehaald, maar twijfelde daar bij nader inzien toch aan. Het ene ei was namelijk koud en het andere nog een beetje warm alsof het net gelegd was. Dat krijg je toch als grapmens niet voor elkaar en helemaal niet ongezien. En je zou het bijna niet geloven , maar sindsdien hebben ze nog 10 eieren gelegd. Knap werk van die oudjes.!!!

Kippen

Donderdag 15 april 2021

`Wisselend bewolkt en niet meer zo koud.Soms zelfs een beetje zon.
Vanmorgen zag ik tot mijn verbazing hondje Lisa alleen over de weg lopen en niet eens afslaan naar het plein, maar gewoon doormarcheren over de weg richting de ingang van haar huis.En dat terwijl ze heel goed weet, dat ze niet alleen op de weg mag komen. Later heb ik haar daarnaar gevraagd en ze zei verontwaardigd, dat ze helemaal niet alleen over de weg had gelopen. Ze had haar mens Remco uitgelaten en dat die er zo lang over deed om naar huis te komen, terwijl hun ontbijt klaar stond, kon zij toch niets aan doen ! Nou vraag ik je...Wat een brutaal klein ding..."Maar wel lief en slim "zei Toet en daar heeft die pony wel gelijk in.

Woensdag 14 april 2021

Eerst veel zon, later bewolkt en wel 14 graden.
Toen ik uit mijn buitenluik keek , zag ik Sjors iets doen wat ik ook wel zou willwn als ik de kans kreeg. Hij had kennelijk gezien, dat de voerkruiwagen even onbeheerd op het plein stond en wist niet hoe gauw hij gebruik van dat buitenkansje zou maken toen zijn rijmens even niet oplette. En gelijk had hij. Hebben is hebben en krijgen is de kunst. Ik was toch best een beetje jaloers.

Sjors

Dinsdag 13 april 2021

Wisselend bewolkt, 's nachts een beetje vorst, maar minder dan gisteren.
Toen ik gisteren de paddock in stapte zag ik, dat de wei weer vol lag met witte korrels. Eerst dacht ik, dat het buurboermens in een onbewaakt ogenblik, gauw weer een lading kunstmest er op had gegooid. Maar toen ik zag, dat die korrels al bijna verdwenen waren voordat je er naar keek,begreep ik, dat dit geen kunstmest, maar hagel was. Je moet het ook allemaal maar weten...

hagel

Pagina: «  45  |  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement