Het Dagboek

Maandag 17 juni 2019

Vaak zon en weinig wind.
Mijn naam is Bill en ik woon naast mijn grote vriend en weidemaatje Pjotr en Toby aan de andere kant, die ook wel te pruimen is.
We hebben vandaag afscheid moeten nemen van Pleasure. Wij vonden dat helemaal niet leuk en Pleasure zelf had er ook moeite mee.
Hij heeft een poos bij ons gewerkt als gastmedewerker. Voordat hij hier kwam ,had hij eigenlijk al pensioen en liep hele dagen samen met twee pony's in de wei en verveelde zich stierlijk. Zijn mens had dat begrepen en heeft toen gevraagd of hij hier mocht werken. En dat heeft hij met heel veel plezier gedaan. Iedereen was gek op hem en hij had in de kortste keren een hele fanclub. Helaas kwam de ouderdom toch met gebreken en daarbij is Peasure niet overgeslagen. Dus, hoezeer het hem speet om hier weg te gaan, is hij nu terug naar zijn pensioenwei en ik hoop, dat hij het daar nu wel naar zijn zin zal hebben. Pleasure, het ga je goed.

Zondag 16 juni 2019

Meestal zon .'s middags een piepklein buitje, nadat een pikzwarte lucht is afgetaaid naar ergens anders.
Vanmorgen tamelijk vroeg was het opeens druk op het plein met rijkinderen , ouders en Margriet en Arjan liepen ook rond .We vroegen ons af wat er aan de hand was, want we hadden niet gehoord, dat we een grote buitenrit hadden of zo. En dat was ook niet aan de orde bleek al gauw.Jammer genoeg waren onze medewerkers dit keer niet aan de beurt. De hele groep is per mensenrolhok vertrokken naar een plaats den Ham, waar die regiofinale van de zitcompetitie, waar ze zo vlijtig voor hebben geoefend, werd gehouden.
Mascotte Scott was uiteraard ook mee en het heeft geholpen, want er mogen 3 van onze rijkinderen door naar de kwartfinale, Maar iedereen heeft goed gereden, want qua opgetelde resultaten van de hoogst geplaatste 8 deelnemers van alle deelnemende maneges staat onze manege trots op de tweede plaats .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Regiofinale

Regiofinale Regiofinale

Zaterdag 15 juni 2019

Wisselend bewolkt, meestal droog.
Wij hebben allemaal mooie dekjes onder onze zadels. Ze noemen dat sjabrakken. Nu is het altijd een probleem, dat die dingen vuil worden door het zweet en ,vooral in de verhaartijden ,onder de vastgeplakte haren komen te zitten.Het is best veel werk om dat er allemaal af te krabben, voordat het in een mensenwasmachineding gewassen kan worden.
Laat nu Hans een geweldige oplossing hebben gevonden...! Hij was bij een tankstation in Epse en zag daar een hele grote wasmachine staan, waar iedereen, die dat wilde wasgoed in kon gooien en later nog drogen ook. Je moet er wat munten in gooien en dan gaat het ding aan het werk.Super toch. Hij heeft meteen ruim 20 van onze sjabrakken opgehaald en die zijn nu voor weinig geld en voor nog minder moeite van onze mensen weer helemaal spic en span. Dat zullen ze er vast wel in houden.

Vrijdag 14 juni 2019

Opeens weer snoeiheet en geen wind. Minstens 28 graden.
Onze mensen zijn al heel lang op zoek naar aanvulling van ons medewerkersteam. Ze willen graag een vriendelijk paard van zo'n 1.65 ,dat normaal kan aangaloperen zonder meteen aan de kletter te gaan en de gewone dingen heeft geleerd waardoor rijmens en paard snappen van elkaar wat de bedoeling is als er iets wordt gevraagd.En als ze dan ook nog een brave stevige Epony zouden tegenkomen zouden ze helemaal blij zijn. Als iemand van jullie zulke dieren te koop weet, waarvan de verkoopmensen echt zeker willen weten, dat hun dier goed terecht komt maar meteen beginnen te roepen "mijn paard gaat niet werken in een manege,"zou het fijn zijn als jullie dat mens zover zouden kunnen krijgen, dat ze ,heel vrijblijvend,eens hier zouden komen kijken.Het is namelijk nog nooit gebeurd, dat daarna dat paard/pony niet hiernaartoe mocht. Integendeel.

Donderdag 13 juni 2019

Wind en af en toe een buitje.
Vandaag was het 8 weken geleden, dat het gat in mijn pees werd ontdekt en behandeld. En ja hoor. het paardenrolhok werd weer te voorschijn gehaald en ik mocht instappen. Op naar de dierenkliniek om te kijken hoe het met mijn pees is gesteld. En helaas...Dat was goed en niet goed.Het gat is bijna helemaal opgevuld, maar nog niet helemaal.Hoezo..Ik heb nergens meer last van en wil weer aan het werk.Maar nee hoor. Ze zijn hier altijd zo zeldzaam pietluttig. Niet helemaal goed = niet helemaal goed.Dus jullie snappen het al.Weer die iraptoestand en weer 8 weken alleen maar stappen. En dit allemaal onder het motto "als het weer 100 % genezen is kun je , na geleidelijk weer steeds ietsje meer te gaan doen, weer aan het werk zonder dat je na korte tijd weer instort.Nou...ik ben blij/niet blij. maar een ding is duidelijk. De rijmensen, die graag op mij rijden zullen moeten wachten tot midden augustus. En dat is toch echt wel heeeeeel erg balen.

Woensdag 12 juni 2019

Af en toe een beetje regen en veel wind.
Volgens het buienradarding zou het niet daarbij blijven en net zoals voor gisteren was er de een of andere kleurencode voorspeld. Oranje, als ik het goed heb. Maar oranje of pimpelpaars. We hebben er weer weinig van gemerkt met dank aan de Holterberg.Het gebeurt namelijk heel vaak, dat , als noodweer vanuit het zuiden komt, dit onder of bovenlangs de berg trekt of splitst in twee delen, die er om heen gaan. En dat is dus precies wat er dit keer weer is gebeurd.

Dinsdag 11 juni 2019

Veel wind,wisselend bewolkt.
Vanmorgen kwam er een bezorgmens het plein op en zei, tegen een van onze mensen, dat hij een taart kwam brengen.Taart??? Hoezo dan ...Er is toch niemand jarig ???  Ze wisten van niks, maar toen kwam het mens ook nog met een paar grote zakken appels aanzetten en daar zat een kaartje bij. En wat stond daar op ? Dat Pjotr oftewel Piet vandaag 24 jaar was geworden (waarvan 21 jaar hier) en dat zijn mens, dat ergens ver weg was met vakntie zijn traktatie voor hem had geregeld.Heel leuk, dat ze ook aan ons heeft gedacht,De appel smaakte prima.

Pjotr

Maandag 10 juni 2019

Licht bewolkt, weinig wind 23 graden.
Mijn naam is Murphy en ik woon momenteel in de nieuwe stal eerste links naast de spuitplaats en Tarius.
Zoals jullie al hebben kunnen lezen zit ik in de "ziektewet". Ik ben al wel 7 weken alleen maar aan het stappen. Saai hoor !! Maar ik ben heel blij met de twee rijmensen, die zich volgens een vast schema om de beurt met mij bemoeien. Ze koelen mijn been, stappen met mij tot ze een ons wegen en een extra poetsbeurt is natuurlijk ook niet weg. Ieder nadeel heeft  dus ook zijn voordeel.Neemt natuurlijk niet weg, dat ik heel graag weer aan het werk zou willen gaan. Mijn been doet namelijk al een poos helemaal geen pijn meer. Dus wat let ze om mij weer mee te laten doen ?

Zondag 9 juni 2019

Wisselend bewolkt, later wat regen.Niet de hoeveelheden, die waren voorspeld. 18 graden,
Okkie en ik zijn op buitenrit geweest en Toet,Coen en Bill mochten ook mee. Met Tommy aan het hoofd hebben we lekker over de Holterberg gereden met een groepje rijkinderen, die normaal bij een manege in de buurt rijden, waar ze geen Holterberg in de achtertuin hebben. Mooi opgelost toch...
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Zaterdag 8 juni 2019

Vandaag heel erg veel wind. Zoveel , dat het buienradarding waarschuwde, dat er wel weer eens daken de lucht in zouden kunnen vliegen en feestenten omvallen. Maar we hebben weer eens mazzel gehad. Onze grote bomen hebben geen krimp gegeven . Ze kregen er flink van langs, maar er zijn maar een paar kleine takjes afgebroken.

slecht weer

tak

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement