Het Dagboek

Zondag 30 mei 2021

Licht bewolkt, beetje wind en opeens zomaar 25 graden !!!
Wel een grote overgang, maar heel fijn voor alle boermensen in de hele buurt, die allemaal al hun weilanden plat hadden gemaaid. En rustdag of geen rustdag. We hoorden de hele dag overal de schudmachinedingen brommen. Groot gelijk.Als het weer gaat regenen gaat dat grote problemen geven voor het oogsten. En daar zit niemand op te wachten.
Nog even over de problemen van Sjors. Geloof het of niet, maar die zijn over...Hij vertelde, dat hij tot zijn verbazing gewoon ontspannen kon staan eten in plaats van alles naar binnen te schrokken om maar gauw van de plek van zijn voerbak weg te kunnen komen en hij heeft vannacht gewoon probleemloos in zijn stal liggen slapen.. Zo zie je maar. Je hoeft het niet te snappen , maar als het werkt is het goed. Toch !
De week is weer om en ik geef de pen aan Armando

Zaterdag 29 mei 2021

Hele dag droo, bewolkt en 17 graden.
Ik zag, dat vanmorgen het boermens zijn weiland aan de overkant van de weg aan het maaien was. Voor de eerste keer dit jaar. Ongekend...Normaal is er op dit moment al meerdere keren gemaaid. Maar dit jaar regende het heel erg veel en daardoor was eerder hooien geen optie. Aan de andere kant zorgde dit merkwaardige weer ervoor, dat het gras heel erg lang was geworden. Het machinemaaiding had knap moeite om erdoor te komen.. Nu maar hopen, dat het een poosje droog blijft.
Ik had toch verteld, dat Sjors niet zo op zijn gemak was in zijn stal. Vanmorgen zagen we twee mensen hier rondlopen. De ene had twee stokjes in zijn handen en de andere vertelde steeds waar hij heen moest lopen. En dan gingen ze daar op sommige plekken koperen draden en een koperen vaasje neerleggen. Wij snapten natuurlijk helemaal niets van die hokus pokus. Maar onze mensen hadden door het gedrag van Sjors gedacht, dat hij misschien last van aardstralen had en lieten dat onderzoeken. Het schijnt, dat die mensen die die aardstralen aan het zoeken waren , ze inderdaad in de stal van Sjors hebben gevonden . Nu hebben ze door die koperen voorwerpen neer te leggen op de plek van die stralen, geprobeerd om de invloed daarvan weg te halen, zodat ze geen onrust meer zouden veroorzaken. Gooi het maar in mijn pet en zoek het uit, maar ik ben wel heel nieuwsgierig of het helpt. Ik hoorde trouwens wel vertellen, dat dit geen hokus pokus is ,maar iets dat gewoon bewezen is. Als je er meer van wilt weten kun je het vinden op de toverdoos,die ze internet noemen.

aardstralen aardstralen

Vrijdag 28 mei 2021

Zwaar bewolkt , maar dit keer meestal droog. 12 graden.
Gisteren heeft het voermens de Ouwe Gele weer teruggebracht naar zijn eigen mensen.Dit keer hadden de mensen beter begrepen waar de knoppen zitten en dat ging dus dit keer niet met 5 km per uur, maar op topsnelheid. Minstens 20 km per uur. Niet dat dat nu echt opschiet, maar het was toch een stuk sneller dan bij zijn intocht. Bovendien regende het net even niet.Ook prettig.
In ieder geval reuze bedankt Ouwe Gele eigenaren. We waren hier erg mee geholpen...

Trekker terug

Donderdag 27 mei 2021

Nog veel meer regen. Zou het ook nog eens een keer ophouden ???
Tot vreugde van onze mensen kwam vandaag onze Ouwe Blauwe weer thuis. Hij werd gebracht op een aanhangerrolhok en reed weer probleemloos zelfstandig naar zijn plek. Niet verkeerd voor een tractording van 58 jaar oud...Reuze bedankt reparatiemens. We weten, dat jullie hartstikke druk zijn en als je dan zo'n klusje er toch nog gauw tussendoor doet, wordt dat erg gewaardeerd.Super !

ophalen trekker

Woensdag 26 mei 2021

Zwaar bewolkt en vaak regen.
Sjors, die woont naast Coen in de laatste box van ons rijtje, had een apart verhaal. Hij zei, dat hij zich in zijn stal sinds hij daar woonde, niet zo op zijn gemak voelt. Hij weet niet waarom. Het eten raffelt hij af omdat de hoek, waar de voerbak hangt niet zo goed voelt en voor de zekerheid gaat hij 's nachts maar niet liggen. Je weet maar nooit.Raar he ! Maar hij dacht gehoord te hebben, dat zijn gedrag onze mensen ook was opgevallen en hoopt, dat ze iets gaan doen om het op te lossen. Ik ben heel benieuwd wat dat dan zou moeten zijn en Sjors zelf ook, maar hoop doet leven. Toch ?

Dinsdag 25 mei 2021

Wisselend bewolkt .Veel buien, soms met hagel. 8 graden. tenminste nog wel boven nul !
Wat zou het enorm prettig zijn als het nu toch eindelijk eens gewoon lente werd, zodat we gewone tijden naar de wei kunnen. Nu houdt dat niet over, omdat ze er rekening mee moeten houden, dat we niet te veel van dat super lekkere natte suiker-en eiwitrijke gras achter elkaar naar binnen kunnen werken. Jammer, maar helaas...Er komen vast nog wel betere tijden.

Maandag 24 mei 2021

Regen en af en toe droog. Nog steeds koud.
Hoi, ik ben Bill en woon nog steeds in de grote stal naast Pjotr en Coen. Ik kan het met iedereen hier goed vinden, maar Pjotr is toch wel mijn grote vriend. Als zijn mens er is zet ze hem vaak vlak voor mijn stal, zodat we elkaar beter kunnen kriebelen en dat vinden we allebei erg leuk.

Zondag 23 mei 2021

Zwaar bewolkt en heel vaak regen.
 Trofee en Toet zijn toch op buitenrit geweest . Toet zei , dat haar rijmens, dat de hele week hier had geoefend zich prima heeft gehouden. Ze is in ieder geval niet uit het zadel gespoeld en dat is met dit weer een prestatie op zich.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

Zaterdag 22 mei 2021

Veel wind, veel regen.
Door al die regen groeit alles wel heel erg goed. Dat is het goede nieuws.Maar ons gras groeit zo hard, dat we het kapot lopen en dat is dan weer jammer. Maar ze zullen er vast wel iets op vinden. De tijd zal het leren.

Vrijdag 21 mei 2021

Soms stralende zon en meteen daarna enorme buien met zware windstoten.
Onze mensen zaten in zak en as. Ze hadden net gehoord, dat het reparatiemens gisterenavond onze ouwe blauwe had willen ophalen om in zijn werkplaats beter te kunnen repareren , maar dat niet had kunnen doen, omdat hij te laat ontdekte dat zijn aanhanger er niet was..Vandaag was hij naar een cursus of zoiets en morgen begint het Pinksterweekend , waardoor je nergens meer onderdelien kunt krijgen. Probleem...Onze mensen hebben de ouwe blauwe iedere dag nodig om de bodem van de rijbaan vlak te houden.
Maar...vrijdagochtend hoorde een van de rijmensen, die prive les had van de narigheid en bood aan, dat onze mensen zijn tractording mochten lenen. Joepie ! Sandra heeft het ding opgehaald, maar had niet helemaal het goede moment daarvoor uitgekozen.Ik zag haar het erf op rijden met een ouwe gele precies in de grootste bui van de dag. En omdat ze natuurlijk dat rolhok niet kende wist ze niet waar welke knop zat en had dus het traject met de duizelend wekkende vaart van 5 km per uur afgelegd. Ze zag er uit als een natte kat, Maar het was voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Trekker regen


Toen moest het vlakmaakding nog van de ouwe blauwe worden gehaald en aan de ouwe gele worden vastgemaakt. En dat is een zwaar ding. Maar gelukkig kwam er weer net op het goede moment een sterk mens aanlopen . Remco en hij hebben het ding verwisseld en het vaderland was weer gered.Super aardig, dat we zo uit de brand zijn geholpen door al die mensen.

Trekker sleep

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement