Het Dagboek

Maandag 2 december 2019

Eerst zon, later licht bewolkt.
Ik ben Match en woon in een silostal naast het brokkenhok. Er is daar helaas geen open verbinding mee, want dan zou ik het wel weten. Eten is nu een keer mijn grote hobby.Maar ze roepen hier ieder ogenblik, dat ik te dik wordt. Lekker mijn buik volstoppen met brokjes is er dus nooit bij. Nou ja .Er zijn erger dingen.

Zondag 1 december 2019

Geregeld zon en overdag flink boven nul, 's nachts een beetje vorst.Super weer voor de tijd van het jaar !
Cartouche heeft een rondje Holterberg gedaan en vertelde, dat het daar ook in de winter erg de moeite waard is.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Sallandse heuvelrug

Zaterdag 30 november 2019

Zonnig, geen wind en wel 10 graden.
Door alle regen en wind van de laatste tijd zijn nu toch wel bijna alle bladeren op de grond beland. Maar omdat alles nog steeds zo nat is ligt er nu op het plein een soort bladerenmodder en dat is niet fijn. Maar als het weer wat langer droog is zullen ze er wel wat op vinden

Vrijdag 29 november 2019

Licht bewolkt en gelukkig weer eens de hele dag droog.
Toby vertelde , dat ze vanavond in de carrousselles had gelopen, maar dat er in plaats van het vaste lesgeefmens Arjen, die kennelijk verhinderd was , een invaller had gestaan. En dat was best lachen, want het bleek het voermens te zijn, die normaal geen les meer geeft, maar dat vroeger natuurlijk wel heel veel heeft gedaan. Als je dan op je 80ste  nog gewoon even kunt invallen en de rijmensen aan het werk zetten zodat ze dat nog leuk vinden ook , heb je als bejaarde toch niets te mopperen.

Carroussel

Donderdag 28 november 2019

Er is weer veel water gevallen , maar het is niet koud. Nog niet tenminste.
Pjotr beweerde, dat hij heeft geholpen met het wegbrengen van de gevulde hooinetten en daar geloofde ik dus helemaal niets van.Maar de foto liegt niet.Hij heeft waarachtig gelijk. Maar het staat hem wel goed, Toch ?

Hooinetten Pjotr

Woensdag 27 november 2019

De hele nacht veel regen.
Toen ik vanmorgen langs de spuitstal in de grote stal liep hoorde ik het geluid van een scheermachineding en toen ik keek zag ik, dat Jezz werd verlost van haar wintervacht. Buurman Pjotr , die dacht, dat hij ook aan de beurt was toen hij werd meegenomen naar het scheermens kwam snel terug met nog wel zijn wintervacht in tact behalve een hartje uitgeschoren op zijn bil.Hij wist eigenlijk niet goed of hij nu blij moest zijn, dat hij kennelijk dit jaar de winter door zou gaan met lekker dikke vacht en dus zonder deken of boos omdat ze toch weer kans hadden gezien om zo'n raar merk op zijn achterste te zetten.Nou ja, hij kan het zelf toch niet zien, dus hij zal er wel overheen komen. Jezz is trouwens wel helemaal kaal gemaakt en ook zij heeft een figuurtje op haar bil. Maar dat zijn juist haren die zijn blijven staan.

Scheren Pjotr

Scheren Jezz

Dinsdag 26 november 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Het muurtje bij de mestplaat had al een hele tijd geleden kennelijk een oplawaai gehad, want het zag eruit of het heel was, maar het stond gewoon helemaal los. Maar wel overeind. En toen is er weer iemand gekomen,een mesthaalmens, die even niet goed oplette en toen is het ding helemaal aan gort gegaan. Maar ik zag vanmorgen, dat Hans er druk mee bezig was om er een net houten wandje voor in de plaats te zetten. Opgelost !

muurtje

Maandag 25 november 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Mijn naam is Bill en ik woon in de grote stal naast mijn grote vriend Pjotr en Ijsje, die ook wel goed te pruimen is.
Gisteren was het hier dus mega druk, maar onze stallen moesten natuurlijk wel worden schoongemaakt en er moest ook overal reserve hooi worden neergezet. Maar daar wisten de vrijwilligershulpmensen, die altijd zondags komen wel raad mee. We staan daar altijd met verbazing naar te kijken. Ze stapelen onmogelijke hoeveelheden balen van zeker 25 kilo op een soort kruiwagen en zien dan ook nog kans om het geheel in beweging te krijgen richting gewenste plek. En als dat niet snel genoeg gaat pak je toch gewoon zo'n pak (25 kilo !!)en slingert het op je schouder. En dat dat het smalle schoudertje van een dun  jong mens is maakt kennelijk helemaal niet uit. We hebben staan wachten tot ze om zou vallen. Maar niks hoor. De baal werd gewoon op de plek neergezet. Knap hoor !

 Hooi

Zondag 24 november 2019

Hele dag zon, windstil en helemaal niet koud.
Het was vandaag zondag, maar van zondagsrust is vandaag weinig terecht gekomen. De recreantenclub had namelijk een buitenrit georganiseerd ter gelegenheid van Sinterklaas en meteen ook maar Kerstmis en Oud- en Nieuwjaar. Weer eens iets anders. Tarius mocht ook mee en vertelde , toen hij na 3 uur weer terug was, dat het met dit weer bepaald geen straf was om de Holterberg te verkennen. De rijmensen hadden ook nog moeten puzzelen onderweg en hadden ook nog lekkere dingen en drankjes gekregen ergens onderweg.Al met al was het hartstikke leuk.

oliebollen oliebollen
Er stond ook nog een lekkere luch klaar voor de rijmensen dus de dag kon niet meer kapot.

lunch
Toen de lunchmensen weer weg waren bleven de recreantenorganiseermensen gewoon hier en het bleek, dat er ook vanaf 4 uur een borreluurtje was voor de vrijwilligersmensen, die met de cross hadden geholpen. Ook dat was heel gezellig hoorde ik vertellen .
De week is weer om en ik geef de pen aan Bill.

vrijwillersborrel

Zaterdag 23 november 2019

Licht bewolkt, geen wind en minstens 10 graden.
Ik zag vanmiddag, dat Tommy , de bofkont, vrolijk het paardenrolhok in stapte. Die geluksvogel mocht weer eens naar een wedstrijd.Toen hij veel later weer terug kwam vertelde hij trots, dat hij 3 winstpunten had gehaald in de L2. Hopelijk krijgt mijn mens ook binnenkort weer de geest om naar concours te gaan, want ik vind dat ook mega leuk.

Pagina: «  46  |  47  |  48  |  49  |  50  |  51  |  52  |  53  |  54  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement