Het Dagboek

Maandag 10 september 2018

Zwaar bewolkt, heel veel wind en frisjes.
Ik ben Toby en woon in de grote stal naast Tarius en Bill.Tegenover mij staan Bill en Orlando.
Je zou haast zeggen, dat onze weilanden wat beginnen bij te komen van de grote droogte.Maar ik hoorde wel zeggen , dat het onkruid sneller groen wordt dan het gras. Toch beginnen wij goede hoop te krijgen, dat we dit jaar toch nog wel een poosje in de wei zullen mogen.

Zondag 9 september 2018

Hele dag droog, wisselend bewolkt, 20 graden.
Vandaag zijn de 3 rijkinderen,die de kwartfinale van de landelijke zitcompetitie hadden gehaald vertrokken naar Zwolle.Ze gingen daar proberen om op vreemde pony's zo super mooi te zitten, dat ze door zouden mogen naar de halve finale. Eigenlijk hadden ze met zijn vieren mogen gaan. Maar de 4e kon helaas niet even overkomen uit een plaats Malaga in een tamelijk ver land, dat Spanje heet., waar ze op dit moment stage loopt voor haar schoolopleiding. Jammer, volgend jaar beter.
Inmiddels zijn ze weer terug. Ze hebben alle drie goed gereden en eentje mag door naar die halve finale. Gefeliciteerd !!
De week is weer om en ik geef de pen aan Toby

zitcompetitie

Zaterdag 8 september 2018

Wisselen bewolkt, soms beetje zon, droog, 18 graden.
Ik hoorde, dat onze mensen hoofdbrekens hebben met alle schoolveranderingen, roosterveranderingen, andere tijden van andere sporten enz. enz.Het is ieder jaar in het begin van het schooljaar weer hetzelfde en ieder jaar lukt het echt wel weer  om iedereen weer op een haalbare lestijd te krijgen, Maar het is een hele puzzel , waar ze nog niet helemaal uit zijn.

Vrijdag 7 september 2018

Hele ochtend regen. het plein stond weer eens ouderwets blank. Later droog en weer lekker 20 graden.
Vanmiddag kwam er een bekend rolhok het erf op. Maar er zat vreemd genoeg  geen paardenrolhok achter voor Adair en Lukar. Er kwamen wel 3 honden uit stormen. Ze keken verheugd om zich heen en riepen, dat ze kwamen logeren, omdat hun mensen weer zo nodig met een vliegdoos weg moesten. Ze gingen meteen Lisa en Dikkie Dik begroeten en deden of ze thuis waren. En dat waren ze dan ook een beetje.

Donderdag 6 september 2018

's Nachts regen, overdag wisselend bewolkt.
Ik stond in de nieuwe stal op de spuitplaats en zag, toen ik toevallig naar boven keek ,echt nog een broedende zwaluw. Die is zeker niet goed bij zijn hoofd. Zeker de helft van onze groep zwaluwen is al vetrokken en dat dier zit daar maar. Zouden er bij de zwaluwen ook vogeltjes zijn, die ze niet allemaal op een rijtje hebben ? Je zou het haast denken.

zwaluw

Woensdag 5 september 2018

Droog, af en toe zon, 25 graden.
En ja hoor.De tent, die met zoveel moeite is opgezet en 6 weken lang een heel stel ponykampkinderen heeft geherbergd is vanavond  weer afgebroken en opgeborgen. Niet te geloven, dat zo'n klein paketje zo'n grote tent is geweest. Hij is in iedere geval mooi droog opgevouwen tot volgend jaar.

tent

Dinsdag 4 september 2018

Eerst mistig en regenachtig, later droog en zonnig.
Toen ik mijn hoofd nietsvermoedend uit mijn buitenluik stak zag ik het tandartsmensenrolhok aan komen rijden. Buurvrouw Cartouche, die hier nog niet zo lang woont, vroeg belangstellend wat die tandartsmensen  kwamen doen. Nou...ik dacht, dat ze daar vandaag waarschijnlijk wel achter zou komen. Nieuwelingen zijn namelijk altijd aan de beurt en tot nu toe is het eigenlijk nog nooit voorgekomen, dat er dan niet heel uitgebreid moest worden gesleuteld aan dingen zoals haken, die in de wangen staken en ander ongerief.Hun mensen kunnen niet verder kijken dan onze voortanden en hebben dan niet in de gaten hoe erg het is gesteld met de rest van het gebit.Als ze wel wat merken halen ze er een paardentandarts bij en weten dan weer niet, dat iedereen zich paardentandarts mag noemen, ook al heeft hij/zij alleen maar een cursusje gevolgd of ook zelfs dat niet.Dan denken ze oprecht , dat ze goed bezig zijn,maar dat is niet zo.Ik kan me anders niet voorstellen waarom iedere, maar dan ook echt iedere, nieuweling hier zo'n uitgebreide behandeling nodig heeft, terwijl wij geregeld na de jaarlijkse controle te horen krijgen, dat alles er nog goed uitziet en we volgend jaar pas weer hoeven op te draven.
En ja hoor, die arme Cartouche heeft wel een uur met de mond open gestaan, terwijl er werd gebeiteld, gevijld en geschuurd. Maar ik weet uit ervaring, dat het over een paar dagen een heel stuk beter zal voelen dan in lange tijd.
Onze nieuweling Tarius was helemaal spekkoper. Zijn gebit bleek in zo'n slechte staat te zijn, dat iedereen zich heeft verwonderd, dat hij ondanks zijn pijnlijke mond, zo lief is gebleven.Tarius zelf was trouwens helemaal niet blij . "Alles voelt anders en ik kan haast niet meer eten,"klaagde hij. Maar hij krijgt nu een poosje een heleboel grasmix van Herzog bij zijn gewone hooi, dat hij moeilijk weg krijgt.En dat is zo lekker, dat hij wel weer een beetje verzoend is met de gang van zaken. Het zal nu alleen nog maar beter worden en daar zal hij gauw genoeg achter komen.

tandarts

Maandag 3 september 2018

Zwaar bewolkt, windstil. 24 graden.
Ik ben Melli en woon al sinds onheugelijke tijden in de sterstal eerst links. Ik kan namelijk niet verhuizen, want alle muren en de deur zijn bekleed met rubber, speciaal voor mij gedaan.Ze vonden het namelijk geen goed idee, dat ik me zou blesseren bij het schoppen overal tegenaan.Ik deed dat, omdat het zo'n leuk geluid was. Maar helaas, nadat dat rubber er tegenaan zat was er bijna geen geluid meer en ben ik er maar mee gestopt. En het heeft kennelijk geholpen , want nu, zo'n 20 jaar later ,ben ik nog steeds helemaal gezond en onbeschadigd.

Zondag 2 september 2018

Wisselen bewqlkt, 18 graden.
Tarius, die zich ontpopt heeft als een bomproof paard voor buitenritten is met Tommy op pad geweest.Voor de rest was er voor de medewerkers niets te doen. Ook wel weer eens lekker.
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 1 september 2018

Wisselend bewolkt, droog, 20 graden.
Toen ik in de paddock stond, zag ik een vreemd rolhok het plein op rijden.Daar kwamen twee grote pony's uit stappen, die verbaasd om zich heen keken."Waar zouden we nu weer terecht zijn gekomen ?"zeiden ze tegen elkaar.Het bleek , dat het twee nieuwe gastpony's zijn, die gaan wonen in de sterstal, tenminste als Melli dat goed vindt.Maar ze hebben zich netjes voorgesteld als Sky en Catootje en Melli had geen bezwaar toen ze ze goed had bekeken. Toet is verhuisd naar de nieuwe stal en vindt het ook wel leuk om weer eens wat andere verhalen te horen .

Pagina: «  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement