Het Dagboek

Zondag 2 juli 2017

Wisselend bewolkt. 20 graden.
De zwaluwen zijn inmiddels al weer met heel veel meer dan toen ze kwamen. De jonkies van de eerste leg doen al vlijtig mee met het vangen van vliegen, waarvoor hartelijk dank.Maar er zijn ook een stelletje luibakken bij.Die proberen nog steeds om hun ouders te verleiden hen te voeren, want dat is gemakkelijker dan zelf op jacht te gaan.Maar de meeste pappies en mammies trappen er niet in.Ik zag tenminste laatst een heel rijtje boven mijn hoofd tevergeefs zitten te wachten. Dat was wel lachen...Dan kwam er een oude vogel aanvliegen net alsof ze een jong een vlieg zou gaan geven, maar vloog op het laatste moment toch lekker door.Het jong scheurde er dan boos achteraan om het af te pakken en moest dus toch zelf op pad om iets in zijn buik te krijgen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Zwaluwtjes

Zaterdag 1 juli 2017

's Morgens een beetje regen, de rest van de dag droog en 20 graden.
De rijkinderen en rijmensen, die les hadden hadden vandaag nogal wat moeite om hier te komen.Ik hoorde namelijk vertellen, dat het hele dorp was afgesloten en als je hier dan niet zo goed bekend bent, omdat je van ergens anders komt heb je wel een probleempje. Maar het is allemaal goed gekomen en zelfs iemand uit Losser, die hier nog niet vaak was geweest, heeft kans gezien om niet al te erg verlaat hier te arriveren. Wat dan toch wel weer een compliment is voor de bewegwijzigingsborden van de organisatie van de Triathlon. Want daar ging het om. Ieder jaar wordt er hier zo'n wedstrijd gehouden, waarbij alle deelnemers moeten zwemmen, fietsen en hardlopen. Het gaat er dan om wie er, na dit alles , het eerste aankomt.En er komen ieder jaar weer meer deelnemers. Dit jaar meer dan 1000 uit 34 landen hoorde ik zeggen.En dat voor een dorp van nog geen 9000 inwoners. Maar het is allemaal goed gegaan. Knap hoor...
Bij ons kwamen de fietsmensen langs. De eerste keer, dat we zo'n kudde fietsmensen langs zagen scheuren onder luid gejuich en geklap van bijna de hele buurt, schrokken we ons een hoedje, Maar het ging de hele dag door en dan wen je er vanzelf aan.

Triathlon

Vrijdag 30 juni 2017

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Vanmorgen heel vroeg zagen we het krullenrolhok al het erf opkomen.Er was hier nog geen mens te zien. Maar dat was kennelijk geen probleem.Ze zullen dat vast wel hebben afgesproken, want gisterenavond waren de deuren al open gezet. Het krullenbrengmens, dat hier ook al jaren komt, weet kennelijk inmiddels wel hoe het dak recht overeind moet worden gezet, zodat hij gemakkelijk zijn vracht op de goede plek kan lossen en hoe hij het daarna weer moet sluiten. Ondertussen lagen onze mensen nog steeds op 1 oor. Goed geregeld. Oefening baart kunst.

Donderdag 29 juni 2017

Zwaar bewolkt. Nog geregeld regen.
Tegenwoordig loop ik samen met Misty in de wei.Eerst was dat met Amber, maar die is geblesseerd geweest en het is duidelijk niet de bedoeling, dat alles weer bedorven wordt doordat we met zijn allen gaan rennen en spelen.Voorlopig staat Amber dus nu alleen op een heel klein postzegeltje wei , maar wel vlak naast ons.Iets is beter dan niets .Toch !

Woensdag 28 juni 2017

Zwaar bewolkt en een paar keer heeeeel erg veel regen. Het hele plein stond iedere keer blank voordat je met je ogen kon knipperen . Gelukkig is het makkelijk af te wateren en schoten dikke stromen water met een vaart de sloot in. Voor de weilanden was het trouwens wel een extra traktatie. Alleen dat wij er vandaag niet in mochten, omdat de grond veel te week was geworden was wel een beetje jammer.Maar je zagt het gras opfleuren en beginnen te groeien. En dat is ook wel weer wat waard.

Dinsdag 27 juni 2017

Wisselend bewolkt
Vanmorgen zag ik tot mijn schrik onze tandartsen aan komen met hun gevolg van hulpmensen en een heleboel enge apparaten. Maar ik had nu eens mazzel. Ik was wel aan de beurt, maar toen ze heel goed in mijn mond hadden gekeken hoorde ik ze zeggen, dat ik pas over 6 maanden terug hoefde te komen. Ik kon wel een gat in de lucht springen en wist niet hoe gauw ik het "slagveld "weer kon verlaten.

 

Maandag 26 juni 2017

Wisselend bewolkt en droog.15 graden
En ik ben Fleur. ik woon bij de binnenbak op dit moment naast Amber en Murphy
Het was weer eens de verjaardag van het voermens en dit jaar konden de gebaketers niet eens buiten zitten.maar het zal ook in de kantine wel goed gesmaakt hebben

Verjaardag

Ik heb een eigen mens en zij komt zowat iedere dag om met mij te rijden/spelen. Ik hoop toch zo, dat ze voorlopig niet groter wordt. Ik ben namelijk ongeveer de kleinste hier en dat gaat vast niet veranderen. Rijkinderen daarentegen hebben de vervelende gewoonte om alsmaar groter te worden. Ik heb dat al vaak zien gebeuren en ik kan dat niet uitstaan. Nou ja, komt tijd komt raad en voorlopig is er nog geen enkel probleem.

Zondag 25 juni 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vandaag was het zomerconcours. Leuk, leuk. De rijkinderen en - mensen doen allemaal mee met een dressurproef in de binnenbak en een parcours springen in de nieuwe springwei achter de bak.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Zomerconcours Zomerconcours

Zaterdag 24 juni 2017

Zwaar bewolkt en regenachtig.
We kregen vandaag een mailtje van Kleo vanuit haar pensioenadres. Ze schreef, dat het heel goed met haar gaat. Ze heeft het alleen wel heel erg druk. Maar ,omdat dat is met het in de wei lopen en eten plus het kletsen met de ganzen en schapen en dan alweer eten, hebben wij geen medelijden met haar. Gek he ??

Vrijdag 23 juni 2017

Gelukkig weer gewoon 25 graden.
Inmiddels blijkt , dat Coen het goed doet. Als hij zo doorgaat mag hij vast wel blijven.

Pagina: «  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement