Het Dagboek

Woensdag 9 januari 2019

Het leek bijna een vreemd natuurverschijnsel, maar de zon heeft zowaar de hele dag geschenen. Er was veel wind en het was 5 graden.
Jullie hebben een tijdje geleden een foto van mijn dichtgenaaide oog gezien . Ze hadden het oog, dat kennelijk niet meer te  redden was, er dan maar uitgehaald. Eerst kon ik het niet zo waarderen, want ik had toch nog wel licht en schaduw gezien, Maar nu ben ik er aan gewend. En ik moet zeggen , dat je beter geen oog, dan een altijd pijnlijk oog kunt hebben.
Inmiddels mag ik weer gewoon iedere dag een werkje doen en daar ben ik heel blij mee.

Dinsdag 8 januari 2019

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Met buurman Jack is het nooit saai.Hij weet iedere keer wel weer wat nieuws te bedenken om onze mensen op stang te jagen. Laatst was er een brokje in een gaatje op de rand van zijn deur gevallen. Hij probeerde dat er uit te frummelen. En al doende kwam hij op het idee om met zijn tanden de rand vast te pakken en dan heen en weer te gaan schuiven. Leuk geluid vond hij dat.Maar de lol was er gauw af. Iemand kwam meteen aanlopen met een soort zalfje en smeerde dat op de rand. Jack vond dat eerst geen reden om niet meer lekker weer met zijn nieuwe spelletje te beginnen. Maar het is bij 1 keertje schuiven gebleven en het uur erna heeft hij alleen maar rare bekken staan trekken. Het spul schijnt cribox te heten.Het is helemaal onschadelijk, maar als je het 1 keer op je lippen hebt gehad zorg je er in het vervolg heel erg goed voor, dat je dat niet weer overkomt. 1 - 0 dus voor onze mensen.Nu is Jack dus weer aan zet.

Cribox

Maandag 7 januari 2019

Zwaar bewolkt en regenachtig.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack.Tegenover mij wonen Pleasure en Tarius. Tarius stond eerst in de grote stal in een hele grote box, omdat de mensen dachten, dat ze hem daar een plezier mee deden. Hij is tenslotte ook goed aan de maat.Maar om de een of andere reden had hij het daar niet echt naar zijn zin. Het komt geregeld voor, dat die stal overdag bijna leeg is,omdat er veel bewoners in dan paddock of wei lopen en daar kon hij niet goed tegen. Ik hoorde de mensen iets zeggen over "verlatingsangst "wat dat dan ook moge zijn. En nu staat hij hier en vindt dat helemaal prima. Dat zal dan wel komen, omdat er hier meer paarden staan en er dus altijd wel een paar thuis zijn. Of de buren staan hem beter aan. Het zal wel zo zijn of anders.

Zondag 6 januari 2019

Eerst beetje zon , later zwaar bewolkt en regenachtig.
Sommige bloemen houden dapper stand ondanks dat ze allang naar de bloemenhemel hadden moeten zijn. Ben benieuwd hoelang deze nog zal doorgaan met iedereen, die de oprit op komt te begroeten.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nicky.

Bloemen

Zaterdag 5 januari 2019

Zwaar bewolkt, windatil, miezerig.
We hbben vandaag weer afscheid genomen van Harley. Zijn mensen schijnen een leuke vriendin voor hem gevonden te hebben en die komt vandaag. Ik had dat opgevangen , maar Harley wist nog van niets en was helemaal niet blij, dat hij weer weg moest. "Ik haat het om daar in mijn uppie te staan en ik dacht, dat ze dat hadden begrepen," klaagde hij. Ik ben benieuwd hoe hij reageert als de vriendin plotseling verschijnt. Maar dat zullen we vast nog wel horen.

Vrijdag 4 januari 2019

Zwaar bewolkt. Motregen en zo'n 8 graden.
En vandaag liepen er weer de hele dag een heleboel rijkinderen rond. Het was dus duidelijk nog steeds vakantie en dan is een kampdag waarschijnlijk best een goede oplossing voor ouders, die allebei werken en niet eindeloos vakantiedagen kunnen opnemen.En de kinderen vinden dat helemaal niet erg. Zo is dan iedereen weer tevreden.

Donderdag 3 januari 2019

Eerst nog zon, later weer bewolkt.
Gisteravond heel laat ,iedereen sliep al, kwam het voermens mopperend langs na de laatste ronde gedaan te hebben .Ze had het over het meteen netjes opruimen van gebruikte spullen,zoals abrahampoppen en niet de helft ( en dat is dus letterlijk) laten staan.Wat was het geval ? Toen ze de deur van de verlaten kantine open deed liep ze nietsvermoedend naar binnen en sprong zowat een meter de lucht in. Kijk maar naar de foto,Dan snap je meteen waarom.Is wel een beetje lachen. Toch !

pop

Woensdag 2 januari 2019

En daar was plotseling opeens eindelijk de zon weer eens. geen wind en zeker 11 graden.
Op naar het voorjaar...Joepie !!

Dinsdag 1 januari 2018

Zwaarbewolkt en veel wind.
Toen wij gisterenavond laat een flinke portie hooi extra kregen, de lichten aan bleven  en de radio hard werd aangezet, begreep ik al hoe laat het was.Oudejaarsavond en dus om 12 uur het uitbreken van een heleboel lawaai en grote lichtflitsen. Gisteren overdag was het eigenlijk gewoon rustig, bijna geen knallen. Dus we hadden  geen erg in wat er ging komen. Maar we zijn er snel achter gekomen. het was weer eens een giga geknal en gedreun. Dat schijnen ze te doen om de slechte geesten weg te jagen. Nou, ik heb geen geest gezien, alleen de beschermengeltjes op het dak. Maar die laten zich gelukkig niet weg jagen.

Maandag 31 december 2018

Zwaar bewolkt en geen wind.
Hallo. Ik ben White Gold Chap, in de wandeling Bill genaamd.Ik woon in de grote stal naast Pjotr en Toby en tegenover Calimero en Misty. Ze hebben hier het oude jaar redelijk onverwacht uitgeluid met het lek prikken van ons allemaal.Tot mijn verbazing zag ik Sandra met een stapel paardenpaspoorten naar de kantine lopen. We waren nog niet klaar met ons afvragen waar dit in deze tijd van het jaar op sloeg toen het dierenartsrolhok aan kwam rijden en we allemaal door het dierenartsmens stuk voor stuk een naald in onze nek kregen geduwd. Leuk is anders hoor...Maar Orlando,die had opgevangen waar de mensen het over hadden , wist te vertellen wat er aan de hand was.Er schijnt tegenwoordig een nogal erg besmettelijk en tot nu toe onbekend  paardengriepvirus rond te waren, waar we behoorlijk ziek van kunnen worden als we niet 6 maanden geleden of korter de gewone influenza enting hebben gehad.Bij ons worden we allemaal in maart geent en dat is dus langer dan 6 maanden geleden. Als er op een stal nog helemaal niets aan de hand is schijnt het zin te hebben om alvast te enten. Wij zijn gelukkig allemaal nog gezond en daarom waren we nu aan de beurt.
"Nu begrijp ik waarom ik vorige zaterdag opeens niet met mijn bijrijdmens naar een hartstikke leuke wedstrijd mocht.Ik baalde stevig, maar het is natuurlijk best te begrijpen, dat in deze omstandigheden het niet zo slim is om contact met vreemde paarden te hebben. Je weet tenslotte maar nooit ."zei Tommy. En gelijk heeft hij.

dierenarts

Pagina: «  50  |  51  |  52  |  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement