Het Dagboek

Maandag 23 september 2019

Licht bewolkt en overdag zo'n 22 graden en tegen de avond opeens 26 graden.
Mijn naam is Sil, een afkorting van mijn officiele naam Watsildit. Ik woon in een silostal naast Aris en het brokkenhok en dat bevalt mij prima. Lekker rustig en geen pottenkijkers als ik sta te eten.
Ik ben hier jaren geleden gekomen als gastpaard, maar ik ben na een poosje gewoon door mijn mens in de steek gelaten. Ze kwam steeds minder vaak en toen helemaal niet meer. Ze is spoorloos verdwenen en niemand weet waar ze uithangt. Maar het zou me niets verbazen als ze dit stiekum wel leest. Bizar he ! Maar gelukkig mag ik hier toch gewoon blijven en werk ik sindsdien voor de kost. Dat gaat nu best goed, maar het heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Ik ben namelijk gefokt en opgeleid als draver en heb dus wel geleerd hoe ik zo hard mogelijk voor een wagentje moet draven, maar galoperen was streng verboden. En dat heb ik dus moeten leren. In het begin wist ik echt niet waar ik mijn benen moest laten, maar de hulpmensen hebben mij dat stukje bij beetje geleerd . Ik ben nu zelfs populair voor het maken van buitenritten,omdat ik niet zo gauw schrik. Bomproof noemen ze dat.

Zondag 22 september 2019

Heel veel zon en wel 24 graden midden op de dag. Daarna snel frisser.
De  Recreantenclub heeft vandaag een wedstrijd georganiseerd voor mensen met paarden , ook van buitenaf, die niet naar wedstrijden gaan. "Beetje vreemd verhaal "zei Nicky. "Hoe kun je nu een wedstrijd uitschrijven voor mensen, die niet naar wedstrijden  gaan en dan denken, dat daar wel op wordt ingeschreven ? " Nou, het schijnt dus zo te zijn, dat er veel mensen met paarden geen lid zijn van de paardensportbond KNHS, waardoor ze niet naar officiele wedstrijden kunnen gaan.En dat willen ze ook niet, want dan zouden ze daar wel lid van worden.Maar dat neemt niet weg, dat ze het best leuk vinden om af en toe vrijblijvend een gezellige dag te hebben, waarbij hun actuele prestaties door een jurry worden beoordeeld. En dat was dus hier en er hebben gewoon best veel mensen aan meegedaan.Het was een succes als ik het zo heb gezien en mooier weer hadden ze niet kunnen hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Sil.

uislag

Zaterdag 21 september 2019

Hele dag zon, beetje wind en wel 22 graden.
Wat zou het fijn zijn als dit weer nog een paar weken zo zou blijven.Maar ja , dat zal wel niet gebeuren. Voorlopig ben ik al blij met deze dag.We mogen in ieder geval nog steeds in de wei en dat is niet verkeerd.

vrijdag 20 september 2019

Wisselend bewolkt en weinig wind.
Ik zag , dat de hulpmensen druk waren met het vullen van onze hooinetten. Ze stapelen die zo hoog op de kruiwagens , dat ik me er iedere keer weer over verbaas, dat ze nog kunnen zien waar ze lopen, Maar Marnix zei , dat ze dat echt helemaal niet kunnen zien , maar gewoon op gevoel de goede kant op proberen te gaan. Als je dan af en toe bijna ondersteboven gaat met de hele handel is dat pech, maar geen reden om de volgende keer een keer extra te lopen. En ik moet eerlijk zeggen, dat het wel steeds beter lukt.Oefening baart kunst.

Hooi

Donderdag 19 september 2019

Zon en 15 graden.
Hans heeft de buitenbak weer eens goed plat gedrukt met een heel zware rollende brok ijzer. Ze noemen dat een wals. De bodem daar wordt steeds beter, omdat het steeds meer in elkaar zakt . Maar het heeft wel langer dan een jaar geduurd totdat hij zo is ingeklonken, dat je er fijn op kunt werken.

buitenbak

Woensdag 18 september 2019

Bewolkt en zo'n 14 graden.
Tot zijn spijt was Tommy toch weer verhuisd naar zijn oude box naast Match.Hij mopperde , dat zijn mens Hans hem nog zo had beloofd, dat hij bij de binnenbak mocht blijven wonen en hij baalde heel erg. Maar gelukkig bleek, dat het een misverstand was. Vandaag is hij terug verhuisd en staat weer heel tevreden naast zijn kleine vriendjes Amber en Sunshine. Hij zei ,dat er met die andere stal niets mis is, in tegendeel zelfs, maar hij houdt er nu een keer van om heel veel contact met andere paarden te hebben. Hij is dus een echt paarden paard net zoals ze van mensen zeggen, dat iemand een mensen mens is. Zo iemand heeft graag zo veel mogelijk mensen om zich heen, terwijl er ook anderen zijn, die niets tegen mensen hebben, maar wel ook graag alleen zijn. En dit geldt voor ons paarden net zo goed.Sil bijvoorbeeld is erg gesteld op zijn privacy en woont daarom heel tevreden in een box met een meer dichte zijmuur. Die zou zich in de stal waar Tommy heel blij mee is,doodongelukkig voelen. 
Het is daarom best wel raar, dat ik hoorde vertellen, dat mensen vanachter een buro zouden willen voorschrijven, dat wij allemaal hele dagen in de wei moeten staan.Die mensen hebben dus geen enkel verstand van ons paarden Nou, ik moet er niet aan denken. Een paar uur wei/ paddock is leuk, maar mijn box is heilig.Onze Orlando is daar heel duidelijk in. Hij wil best een poosje in de wei, maar krijgt er heel gauw genoeg van. Als hij dan niet meteen wordt opgehaald loopt hij wel ergens dwars doorheen en gaat zelf naar stal. Voor hem zou hele dagen in de wei echte dierenmishandeling zijn. En zo is het maar net.

box

Dinsdag 17 september 2019

licht bewolkt. Weinig wind.
Toen ik naar buiten keek zag ik Marielle , ons osteopatenmens, aan komen lopen.Ben benieuwd wie aan de beurt is. Waarschijnlijk Jess, ons nieuwe gastpaard , in iedere geval, omdat ze hier nieuw is. En ik denk ,dat Murphy ook wel nagekeken gaat worden. Hij klaagde, dat hij last van zijn rug had en dat hij , om dat bij de mensen aan het verstand te brengen , niet erg meewerkte als er iemand op zijn rug zat. En volgens mij is dat zacht uitgedrukt,want ik heb zelf gezien, dat een rijmens van goeden huize moet komen om op zijn rug te blijven zitten in plaats van gelanceerd te worden. Maar de boodschap is over gekomen. En de conclusie van Marielle was dat hij last heeft van vastzittende ribben of zoiets ,waarschijnlijk veroorzaakt door een schuiver in de wei. Beetje raar verhaal, maar iets anders kunnen ze er niet van maken. Maar Marielle dacht dit wel te kunnen verhelpen en daar hoopt Murphy dan maar op, want hij vindt het ook niet leuk om niet te kunnen werken.

Marielle

Maandag 16 september 2019

Zwaar bewolkt, af en toe regen.
Ik ben Tico en woon in de nieuwe stal naast Nicky en Marnix en schuin tegenover Sadique, die naast de spuitplaats staat.
Bente en Harley zijn vandaag weer door hun mensen opgehaald, zodat Match weer terug naar zijn eigen stal kon. De stal , waar Tommy eerst woonde blijft even leeg, want Tommy wil liever bij de binnenbak blijven zei hij.

Zondag 15 september 2019

Zwaar bewolkt, 22 graden.

Het zal mij benieuwen wanneer de mais achter ons terrein er af zal gaan. Je hoort overal in de buurt het geluid van zwoegende machinedingen. Het zal dus hier ook niet meer zo lang duren.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 14 september 2019

Licht bewolkt en zowaar meer dan 20 graden
En ja hoor...Vanmiddag is de grote tent dan toch naar de winterberging gegaan. De bouwploeg was present als afbreekploeg en ze hebben het klusje in een oogwenk geklaard. Het helpt natuurlijk wel erg, dat Hans het hele binnenwerk al had weggehaald en dat ze dit al vele jaren met zijn allen doen.

Tent

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement