Het Dagboek

Vrijdag 11 december 2020

Mistig en later weer eens regen.
De coronamonstertjes schijnen nog niet van plan te zijn om te vertrekken. Er worden steeds meer mensen ziek dan dat er beter worden en dat is de verkeerde volgorde. Aan de mensen , die hier komen om te rijden of om rijkinderen hier te brengen zal het niet liggen, want volgens mij houdt iedereen zich keurig aan de regels om besmetting te voorkomen. Ik vind het best een beetje zielig, dat de wegbrengmensen in plaats van gezellig met elkaar te zitten kletsen in de warme kantine met een lekker kopje koffie, nu zitten te vernikkelen in hun rolhokken op de parkeerplaats om te wachten tot hun kinderen klaar zijn.Maar het is nu even niet anders en daar heeft gelukkig iedereen begrip voor. Chapeau !

Donderdag 10 december 2020

Zwaar bewolkt en koud.
Ze schijnen dit de donkere dagen voor Kerst te noemen. Nou,daar hebben ze helemaal gelijk mee.Niks aan..Maar het goede nieuws is, dat het binnen een paar weken vanzelf weer iedere dag een beetje later donker wordt en  daar hoeft niemand iets aan te doen.

Woensdag 9 december 2020

Mistig en veel kouder dan we tot nu toe gewend waren.'s Nachts een paar graden vorst en overdag niet meer dan 2 graden.
En ik hoorde , dat een van onze hulpmensen nota bene net vandaag had uitgezocht om die arme IJsje van zijn wintervacht af te helpen. Hoe verzinnen ze het. Maar ze hebben het uitgelegd . Ijsje doet altijd heel erg zijn best als hij aan het werk is en zijn dikke vacht wordt dan drijfnat van het zweet. Als zoiets opdroogt gebruikt dat daarvoor de warmte van je lichaam en wordt je dus heel koud en mogelijk ziek. Dat is dus niet fijn.IJsje heeft nu een mooi nieuw jasje gekregen in de vorm van een winterdekentje voor als hij niet werkt en hij is daar heel blij mee.

ijsje

Dinsdag 8 december 2020

Zwaar bewolkt en voor de afwisseling meestal droog.
Het is tegenwoordig om 5 uur al pikkedonker. Heel ongezellig...

Maandag 7 december 2020

Hele dag regen ,soms zachtjes, maar meestal heel hard.
Hallo, ik ben Dame Blanche en woon in een van de silostallen naast Aris. Prima plek , mooi uitzicht , aardige buurman. Je hoort mij niet mopperen.
Het is wel jammer, dat zo aan een stuk door regende. Niet, dat we niet naar buiten zijn geweest hoor. Ze doen ons een waterdichte deken op en zetten ons gewoon in de regen. En eigenlijk hebben ze nog gelijk ook.Een beetje vrije beweging, wat beppen met de buren in de andere paddocks en een echte frisse neus is eigenlijk helemaal niet verkeerd. Zelfs niet als dat in de praktijk een kletsnatte neus is...

Zondag 6 december 2020

Zwaar bewolkt, windstil en opeens een stuk warmer.WEl 10 graden.
Ik hoefde vandaag niet veel te doen. Heb alleen met mijn eigen rijkind een beetje getraind in de bak. Voor de rest was het dolce far niente, als je weet wat ik bedoel.
De week is weer om en ik geef de pen aan Dame Blanche.

Zaterdag 5 december 2020

's Morgens droog en 's middags weer een beetje regen.
Inmiddels hebben we begrepen, dat Sinterklaas helemaal niet meer naar leuke feestjes ter ere van zijn verjaardag  toe mag, Met dank aan de coronamonstertjes. Zelfs de zwarte pieten, die hier altijd spelletjes kwamen doen met de rijkinderen mochten hier niet meer komen. Heel erg jammer...Hopelijk vogend jaar beter. De tijd zal het leren.

Vrijdag 4 december 2020

Somber en droog.
Tommy vertelde, dat hij dit jaar helemaal niet was gevraagd, zoals andere jaren, om Ozosnel, de schimmel van Sinterklaas, te komen helpen bij het pakjes door de schoorstenen te gooien van de kinderen. Vreemd hoor...En jammer, want hij vond dat altijd net zo'n leuk uitje !!

Donderdag 3 december 2020

Somber en droog. Weinig wind.
Ik zag uit mijn raam , dat de twee kraaien, die al heel lang iedere ochtend , als een voermens langs komt met ons ontbijt, een stukje brood krijgen,een nieuw trucje hebben bedacht. Het was al een paar keer gebeurd,dat ze al heel snel na het krijgen van dat brood, alweer over het plein huppelden en bedelden om meer.Het voermens dacht dan , dat de stukjes wel erg klein waren als ze al zo gauw op waren en gaf dus nog wat. Maar vandaag hadden de kraaien pech. Terwijl het voermens weg liep keek ze achterom en zag nog net, dat een van de vogels zijn stukje brood in een hoekje op de grond legde en er gauw bladeren overheen schoof. De grapjas. Nu had hij dus lekker twee stukken brood. Je moet er maar op komen...

Woensdag 2 december 2020

Zwaar bewolkt rustig weer.
Catouche naast IJsje lijkt wel te gaan lukken.Ze vinden elkaar best te pruimen.Maar een deel van de andere verhuizingen is niet zo geslaagd. Valeri is blij met haar nieuwe plek, maar Sil vindt het helemaal niet leuk in de sterstal.Ze heeft dan wel geen direct contact  met de anderen, maar alles is wel open . Ze voelt zich daar helemaal niet prettig bij. Onze mensen waren daar al wel een beetje bang voor, maar ze hoopten, dat geen direct contact ook wel goed genoeg zou zijn .Niet dus...Maar het is inmiddels opgelost.Unpie, de nieuweling, is verhuisd naar de sterstal en vindt het daar ook nog veel gezelliger ook dan in de silostal alleen naast Match met een dichte muur ertussen. En Sil vindt die stal juist helemaal fijn en is nu weer een vrolijk paard. Opgelost. Het kost wat tijd en hoofdbrekens, maar eind goed al goed.

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement