Het Dagboek

Woensdag 1 augustus 2018

Droog, zon , 31 graden.
Ik hoorde Okkie klagen, dat onze mensen zo flauw waren om iedere dag te gaan kijken in de paddock, waar hij meestal staat.Ik vroeg natuurlijk waar ze dan naar keken en waarom dat dat flauw was."Nou,"zei Okkie"Ik ben dol op eikels en vooral op die groene. Naast die fijne schaduwrijke paddock staat een grote eikeboom en ze kijken of die ook eikels heeft laten vallen. Van die lekkere groene, zoals er een heleboel liggen op de grond van de rolhokkenparkeerplaats. Maar helaas ligt er tot nu toe nog niks in de paddock en als ze er wel in gaan vallen zullen ze ze vast weghalen, voordat ik er aan kan beginnen. Jammer, jammer, jammer !!
Okkie heeft kennelijk niet begrepen, dat eikels , en al helemaal groene eikels, heel erg giftig zijn voor ons. Daar schijn je zomaar heel snel aan dood te kunnen gaan, hoe lekker sommigen ze ook vinden. Normaal is het"eikelalarm"pas ergens in de herfst en dan zijn ze meestal bruin. Die zijn net zo goed giftig, maar niet zo erg als deze vroegtijdig gevallen groene dingen. Dat komt allemaal door die idiote droogte heb ik gehoord.Zegt het voort. Let er op, dat je paarden en pony's geen eikels naar binnen krijgen....!!

Eikels

Dinsdag 31 juli 2018

Droog, zon, 31 graden.
Alweer een heel warme dag. We weten al bijna niet beter. Het tweede ponykamp is vanmiddag dus maar naar het zwembad vertrokken. Dat betekent dus, dat de medewerkers werkeloos zijn, maar ik heb niemand daar over horen klagen.

Maandag 30 juli 2018

Droog, zon, 31 graden.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Tico en Jack.Tegenover mij staat Tommy en dat is gek. Tommy woont namelijk in de silostal en heeft het daar volgens mij prima naar zijn zin.Maar Tommy vertelde hoe het zat.Hij woont daar nog steeds en dat blijft ook zo, maar hij heeft, gastvrij als hij is , zijn box aangeboden als logeerplek voor Pega tijdens de ponykampen. Is dat aardig of niet ???

Pega

Zondag 29 juli 2018

Droog, beetje wind, maar 28 graden.
Trofee, Tarius Toby en Calimero mochten vanmorgen op buitenrit. Het was niet meer zo heet en volgens Trfee was het in het bos goed toeven.Ik had best mee gewild, maar een dagje vakantie is ook niet verkeerd.
Er was vandaag trouwens een probleem met de grote schuifdeur van de binnenbak Het glijding aan de onderkant was gebroken en nu wilde de deur niet meer open en niet meer dicht.En dat terwijl Hans met vakantie is.....Gelukkig is Remco ook van alle markten thuis en met advies van Theo is het hem gelukt om de boel weer aan elkaar te lassen. Goed he..!
De week is weer voorbij en ik geef de pen aan Nicky.

Lassen Lassen

Zaterdag 28 juli 2018

Wisselend bewolkt. 26 graden. Meer dan 10 graden minder dan gisteren en dat was een hele opluchting.En als extra verrassing heeft het 's middags waarachtig geregend. Echt waar...Wel een half uur en toen scheen jammer genoeg de zon weer als vanouds. Maar het was toch een hele verfrissing. Er stonden zelfs even plassen op het erf. Ik was al vergeten hoe dat eruit ziet.

Vrijdag 27 juli 2018

Niet heet, maar superheet. Om 9 uur al 31 graden, 'smiddags 37 graden.
Gisteren was de laatste avond van het ponykamp en normaal is er dan een bonte avond met een kampvuur in de buitenbak.Wel heel veilig in een grote ijzeren schaal. Maar omdat niemand op nog meer warmte zat te wachten en onze mensen al visioenen hadden van de brandweer, die met loeiende sirenes en gierende banden het erf op zou scheuren bij het ontwaren van een rookpluimpje, hebben ze dit keer een soort beachparty georganiseerd in de wei en in de kletsnatte buitenbak.Leve de nieuwe sproeiinstalatie.
Toen vanmiddag de ouders en aanhang kwamen om de kinderen op te halen is er vanwege de hitte geen showtje gegeven. Heel jammer, maar het was gewoon te warm voor echte inspanning. Daarvoor in de plaats hebben ze een soort estafette in stap gedaan en dat was ook leuk. Je moet tenslotte roeien met de riemen, die je hebt en niemand zit te wachten op zieke kinderen en zieke pony's.

Buitenbak Ponykamp

Donderdag 26 juli 2018

Droog, beetje warm,35 graden.
Het is inmiddels zo warm, dat onze mensen alle gewone lessen, die er 's avonds nog waren hebben afgezegd, net zoals gisteren.
De ponykampkinderen zijn net zoals dinsdagmiddag vanmiddag naar het zwembad vertrokken . Wij hielden siesta. Niks mis mee, maar een beetje koeler zou wel fijn zijn

Woensdag 25 juli 2018

Heet, droog.
De rijkinderen van het eerste ponykamp zijn inmiddels al goed gewend aan ons en aan alles hier.Het vullen van het hooinet van hun verzorgpony is natuurlijk een dagelijks klusje.Ik hoopte stiekum, dat mijn verzorgkind niet goed kon lezen en ik dus misschien meer hooi in mijn net zou krijgen dan dat er op de label staat, maar daarin heb ik pech gehad.Jammer dan. Misschien volgende week beter.

Ponykamp

Dinsdag 24 juli 2018

Droog, licht bewolkt, heet.
Ik zag vanmiddag Hans langskomen, terwijl ik had begrepen, dat hij in verband met vakantie naar ergens ver weg en de voorbereidingen daarvoor, vanaf vandaag 4 weken niet zou komen. Maar onze Jack wist er meer van.Hij zei , dat hij alleen maar een beetje in het rond had gesprongen in de paddock en dat toen helemaal toevallig een van zijn benen achter de onderste plank van de omheining was blijven hangen. Hij had toen natuurlijk getrokken, een beetje maar..., en toen was die plank helemaal vanzelf doormidden gebroken. Pech he ! Gelukkig zag Hans nog net voor zijn vertrek kans om er een nieuwe plank aan te maken. En nu maar hopen, dat onze vriend de boel verder heel houdt. In ieder geval totdat Hans terug is.

Maandag 23 juli 2018

Droog, beetje wind, 29 graden.
Mijn naam is Toet en ik woon al heel wat jaartjes in de sterstal met Melli en op dit moment Guusje en Cartouche.Best een tof stelletje.Ik sta hier prima. Het leukste is , dat Melli een eigen voerton heeft met lekker spul er in. Dat ding staat in het gangetje tussen onze boxen.Het is voor mij dus een sport om als ik in of uit mijn stal wordt gehaald net te doen of ik braaf meeloop en me dan bliksemsnel los te rukken en het gangetje in te vliegen. Ik weet allang hoe het deksel opengaat, dus hup...eten maar.En rap, want de vreugde is meestal maar van korte duur. Het gangetje is zo smal, dat ik het met mijn lijf goed vul. Het is dus voor een mens een dingetje om zich langs mij heen te wringen om me terug te kunnen duwen. Rijkinderen lukt dat dus niet en beginnen er wijselijk ook niet aan. Ik sla wel nooit, maar dat wetenj zij niet.Het ligt er dus helemaal aan hoever een hulpmens verwijderd is van mijn"snackplek", voordat er een einde aan mijn pleziertje komt. En helaas zijn ze altijd in de buurt. Nou ja, iedere hap is er een !!!

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement