Het Dagboek

Vrijdag 30 juni 2017

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Vanmorgen heel vroeg zagen we het krullenrolhok al het erf opkomen.Er was hier nog geen mens te zien. Maar dat was kennelijk geen probleem.Ze zullen dat vast wel hebben afgesproken, want gisterenavond waren de deuren al open gezet. Het krullenbrengmens, dat hier ook al jaren komt, weet kennelijk inmiddels wel hoe het dak recht overeind moet worden gezet, zodat hij gemakkelijk zijn vracht op de goede plek kan lossen en hoe hij het daarna weer moet sluiten. Ondertussen lagen onze mensen nog steeds op 1 oor. Goed geregeld. Oefening baart kunst.

Donderdag 29 juni 2017

Zwaar bewolkt. Nog geregeld regen.
Tegenwoordig loop ik samen met Misty in de wei.Eerst was dat met Amber, maar die is geblesseerd geweest en het is duidelijk niet de bedoeling, dat alles weer bedorven wordt doordat we met zijn allen gaan rennen en spelen.Voorlopig staat Amber dus nu alleen op een heel klein postzegeltje wei , maar wel vlak naast ons.Iets is beter dan niets .Toch !

Woensdag 28 juni 2017

Zwaar bewolkt en een paar keer heeeeel erg veel regen. Het hele plein stond iedere keer blank voordat je met je ogen kon knipperen . Gelukkig is het makkelijk af te wateren en schoten dikke stromen water met een vaart de sloot in. Voor de weilanden was het trouwens wel een extra traktatie. Alleen dat wij er vandaag niet in mochten, omdat de grond veel te week was geworden was wel een beetje jammer.Maar je zagt het gras opfleuren en beginnen te groeien. En dat is ook wel weer wat waard.

Dinsdag 27 juni 2017

Wisselend bewolkt
Vanmorgen zag ik tot mijn schrik onze tandartsen aan komen met hun gevolg van hulpmensen en een heleboel enge apparaten. Maar ik had nu eens mazzel. Ik was wel aan de beurt, maar toen ze heel goed in mijn mond hadden gekeken hoorde ik ze zeggen, dat ik pas over 6 maanden terug hoefde te komen. Ik kon wel een gat in de lucht springen en wist niet hoe gauw ik het "slagveld "weer kon verlaten.

 

Maandag 26 juni 2017

Wisselend bewolkt en droog.15 graden
En ik ben Fleur. ik woon bij de binnenbak op dit moment naast Amber en Murphy
Het was weer eens de verjaardag van het voermens en dit jaar konden de gebaketers niet eens buiten zitten.maar het zal ook in de kantine wel goed gesmaakt hebben

Verjaardag

Ik heb een eigen mens en zij komt zowat iedere dag om met mij te rijden/spelen. Ik hoop toch zo, dat ze voorlopig niet groter wordt. Ik ben namelijk ongeveer de kleinste hier en dat gaat vast niet veranderen. Rijkinderen daarentegen hebben de vervelende gewoonte om alsmaar groter te worden. Ik heb dat al vaak zien gebeuren en ik kan dat niet uitstaan. Nou ja, komt tijd komt raad en voorlopig is er nog geen enkel probleem.

Zondag 25 juni 2017

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Vandaag was het zomerconcours. Leuk, leuk. De rijkinderen en - mensen doen allemaal mee met een dressurproef in de binnenbak en een parcours springen in de nieuwe springwei achter de bak.
De week is weer om en ik geef de pen aan Fleur.

Zomerconcours Zomerconcours

Zaterdag 24 juni 2017

Zwaar bewolkt en regenachtig.
We kregen vandaag een mailtje van Kleo vanuit haar pensioenadres. Ze schreef, dat het heel goed met haar gaat. Ze heeft het alleen wel heel erg druk. Maar ,omdat dat is met het in de wei lopen en eten plus het kletsen met de ganzen en schapen en dan alweer eten, hebben wij geen medelijden met haar. Gek he ??

Vrijdag 23 juni 2017

Gelukkig weer gewoon 25 graden.
Inmiddels blijkt , dat Coen het goed doet. Als hij zo doorgaat mag hij vast wel blijven.

Donderdag 22 juni 2017

Bloedheet. Meer dan 34 graden en hier maar 3 druppels van de vele regen, die beloofd was. De middag- en avondlessen zijn zelfs afgezegd, omdat het voor mens en dier niet gezond is om je bij zo'n temperatuur in te spannen.
Vandaag waren Sandra, Remco en het voermens weg. Ze schijnen een soort schoolreisje voor manegehouders te hebben gehad. Ze noemden het "kijkje in de keuken".Ze waren ook op een plaats, waar bepaald meer dan 3 druppels regen is gevallen. Dat was Rotterdam. Ze zouden daar net een rondleiding krijgen op een heel groot concours, het CHIO, toen  uit de blauwe hemel de bliksem insloeg in twee bomen op dat terrein. Het was een reuze klap en iedereen werd door de politie meteen de gebouwen in gejaagd. De rondleiding is toen maar even uitgesteld, ook omdat meteen de hemel openging en er heel veel water naar beneden kwam. Later is het trouwens wel doorgegaan en het was heel interessant zeiden ze.
Dezelfde dag hebben ze ook zo'n rondleiding gehad  in de Haagse Koninklijke Stallen. Konden ze mooi even kijken , waar onze Herman een paar dagen van de week zijn tijd doorbrengt met het beslaan van alle paarden daar.

Woensdag 21 juni 2017

Licht bewolkt, 28 graden plus een beetje wind.
Het eerste nieuwe hooi is ook al binnen.Een paar dagen geleden kwamen megagrote rolhokken het plein op. Na een beetje heen en weer bleek , dat ze precies door de grote deur van de binnenbak pasten en verdwenen ze uit het zicht. Omdat dezelfde mensen al jaren en jaren dat hooi leveren weten ze inmiddels kennelijk precies hoe hoog en hoe breed ze de karren moeten volstapelen. Orlando vertelde, dat dat vroeger nog wel eens problemen gaf. Konden ze juist net niet door de deur en zo. Maar al doende leert men. Dat is nog nooit anders geweest.

Hooi

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement