Het Dagboek

Vrijdag 17 mei 2019

Zwaar bewolkt en ineens weer zo'n 20 graden. Dat kwam goed uit, want inmiddels hebben we begrepen, dat er  vanavond een feestje is
En ook nog een dubbel feestje.Er wordt gevierd, dat onze mensen 45 jaar geleden met deze manege begonnen zijn. En toevallig hebben we een paar maanden geleden ook een 4e ster toegekend gekregen van de FNRS ( Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra)en die zal vanavond ook worden uitgereikt

spandoek
Leuk, deze waardering voor de kwaliteit van het geheel. Gezellige accomodatie, goede lessen en ook het feit, dat het duidelijk is, dat wij paarden en pony's het hier erg naar onze zin hebben met naast het werk dagelijkse vrije tijd in paddocks en weilanden.In de tijd, dat we wel op stal staan hebben we de beschikking over hooinetten. Het is wel een beetje irritant, dat je zo je best moet doen om dat spul door die gaatjes te wurmen. Maar dat schijnt beter te zijn voor je spijsvertering. We kunnen er dus wel mee leven.
Onze instructiemensen hadden trouwens wat leuks bedacht.Voordat het FNRS mens het nieuwe bord zou overhandigen kwamen eerst de 3 grootste zwarte paarden, die hier wonen, Aris, Trofee en Marnix de baan in met instructiemensen er op. Die droegen shirts met aan de voor en achterkant een grote ster en ze hadden het waarachtig ook nog voor elkaar gekregen, dat die arme paarden grote glinsterende sterren op hun billen hadden. Er werd keihard een liedje gedraaid, waarin ze het hadden over een ster,die ze zagen en dat was heel toepasselijk, want je kon er moeilijk omheen kijken. Maar het waren alsnog nog maar 3 sterren. Maar toen ze zich hadden opgesteld kwam opeens kleine witte Amber met ook een instructiemens erop en sterren op zijn billen aan hollen en ja hoor...nu waren de 4 sterren compleet.

sterren
En weten jullie wat ik het allerleukste vond vandaag ?? Ze hadden buiten een paar tafels neer gezet met een heleboel lekkers er op en daar mochten we ons om de beurt zelf bedienen.Superleuk. Dat mogen ze best vaker doen !!!

tafel

Donderdag 16 mei 2019

Af en toe zon, droog.
De laatste dagen zijn ze druk met iets. Ik kan er niet zo goed iets van maken, maar er gaat iets gebeuren. Dat is een ding, dat zeker is.
Wat vandaag in ieder geval wel gebeurde was, dat er een nieuwe vracht krullen op een tamelijk onbenullige manier in en voor een deel voor het krullenhok is neergeplempt. Kennelijk een nieuw chauffeursmens, die nog niet goed kan mikken met zijn vracht. Maar dit keer hadden onze mensen mazzel. De boerbuurman was net in de buurt met een schuifmachineding en die was meteen bereid om even te helpen om de krullen helemaal naar binnen te werken. En dat was toch een stuk eenvoudiger dan dat onze mensen uren lang aan het scheppen moesten.

krullenhok

Woensdag 15 mei 2019

Wisselend bewolkt en veel wind. Niet meer zo koud.De ijsheiligen zijn kennelijk weer vertrokken.
Vanmorgen sprak ik IJsje en die vertelde, dat hij zich gisteren een hoedje had geschrokken toen hij plotseling naar een box in de nieuwe stal werd gebracht en daar werd opgewacht door twee dierenarts/tandartsmensen , die een grote klem in zijn mond zetten en op hun gemak begonnen te zagen en te bikken aan zijn tanden en kiezen.Hij kon dat helemaal niet waarderen.Maar toen ze klaar waren en hij voorzichtig voelde of er nog wat van zijn gebit was over gebleven, was hij blij verrast. Alles was er nog, maar de gemene scherpe kanten, die in zijn wangen staken waren spoorloos verdwenen. "Joepie...zo wordt eten een stuk leuker,"zei hij verheugd.

Dinsdag 14 mei 2019

Somber weer. Hooguit 10 graden.
Gisteren had een machineding een grote hoop zand op een rare plek gestort.Niet in de binnenbak, niet in de buitenbak, maar er net tussenin.We vroegen ons al af waar dat nu weer goed voor was. Maar vanmorgen kwam er een ander machineding aanrijden, schepte dat spul in de binnenbak en begon het netjes te verdelen. Je zou zo zeggen, dat dat met een paar uurtjes wel klaar zou zijn, maar nee hoor. De ondergrond moest kennelijk ook weer een beetje losgewerkt worden. Het machinebedienmens is hartstikke druk geweest tot 4 uur 's middags. hij werd gelukkig geholpen door een ding op 1 poot , dat af en toe "piep" zei .Het schijnt een laserding te zijn en dat zorgt ervoor, dat de boel echt helemaal waterpas wordt . Het zal wel zo zijn of anders, maar feit is, dat het er weer netjes bij ligt.

Egaliseren Binnenbak

Maandag 13 mei 2019

Bewolkt, veel wind, 's nachts koud. Dat schijnt  normaal te zijn, want de mensen noemen 12-13 en 14 mei al sinds onheugelijke tijden ( heeeel lang voordat buienradar bestond)  "de ijsheiligen"en dat is duidelijk niet voor niks.
Mijn naam is Tommy en ik woon in een silostal naast Match . Aan de andere kant van het brokkenhok staan Sil en Aris.
Ik zei, dat ik Tommy heet en zo wordt ik ook genoemd, maar maar officiele naam is Silver Tommy. Nou zou je je kunnen afvragen hoe het mogelijk is, dat ik meteen al Silver Tommy werd genoemd, terwijl schimmels donker worden geboren en pas later wit worden.Ik denk, dat dat komt, omdat mijn beide ouders wit zullen zijn geweest en dan weet je zeker, dat hun veulen, hoe zwart ook in zijn jeugd, later wit zal worden.Als een van beiden namelijk een donkere ouder zou hebben gehad zou het geen schimmel zijn geworden,De donkere kleur overheerst namelijk altijd."Maar hoe kan het dan, dat twee donkere paarden wel een schimmelveulen kunnen krijgen ?" vroeg Match. Nou, dat is dus nogal wiedes.Een wit paard krijgt samen met een donker paard een donker veulen, maar in dat veulen zit ook de eigenschap wit. Als dat  dan later samen met zo'n zelfde donker paard met de onderdrukte eigenschap wit weer een veulen krijgt kan dat best weer een zuivere schimmel worden. Best ingewikkeld, maar wel logisch.

Zondag 12 mei 2019

Bewolkt en droog.
Vandaag zondagsdienst.Maar ik kon er niet mee zitten. Er was een verjaarspartijtje en dat vinden we allemaal hartstikke leuk.Er waren dit keer kinderen bij, die ons eerst echt wel een beetje eng vonden. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal met veel plezier gereden en spelletjes met ons gedaan.Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tommy.

Verjaardag

Zaterdag 11 mei 2019

Licht bewolkt, veel harde koude noordenwind.
Hondje Lisa vertelde trots, dat ze, toen Dikkie Dik even zijn hielen had gelicht ,gauw breeduit in de, bij hun allebei favorite, stoel op het kantoor was gaan liggen . Toen Dikkie terugkwam had ze net gedaan of ze sliep en Dikkie was toen afgetaaid en in Lisa's mandje gaan liggen.Opgelost !

Lisa

Vrijdag 10 mei 2019

Zwaar bewolkt en droog.
Inmiddels mogen we al anderhalf uur in de wei. Heerlijk...Ik wou, dat het gras het hele jaar net zo lekker was als in mei...

Donderdag 9 mei 2019

's Nachts veel regen, zwaar bewolkt en maar 7 graden. Gelukkig wel boven nul.
We hebben een nieuw paardenrolhok gekregen. Het oude zag er nog best goed uit , maar de wanden schenen wat krakemikkig te worden. Op zich natuurlijk niet zo gek na 15 jaar trouwe dienst. Nu kunnen we voorlopig weer even vooruit.

Woensdag 8 mei 2019

Hele dag bewolkt. Tegen de avond eerst regen en dan opeens volop zon.En toen ik naar buiten keek zag ikeen heel mooie gekleurde boog over onze springwei staan. Dat schijnt een regenboog te heten. Mooi he ! Hoe kunnen ze het zo maken...

Regenboog

Pagina: «  53  |  54  |  55  |  56  |  57  |  58  |  59  |  60  |  61  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement