Het Dagboek

Maandag 23 oktober 2006

Hallo, ik ben Okki. Vanuit mijn box in de varkensstal met prima uitzicht op het plein zal ik jullie vertellen wat er deze week zoal gebeurt.Okkie

Vandaag was het fris en regenachtig. We mogen niet meer in de weilanden waar dressuurringen komen, anders wordt het daar te glad als we het heel kort afgrazen zeggen ze. Nou ja, het weer was toch ook niet fijn dus dat was niet zo erg. Melli is zowat de hele dag weggeweest in het rolhok met Sandra, Erna en Maarten. Ze moest naar een paarden kliniek in Dulmen, Duitsland voor controle. Ze had last gehad van cystes op de eierstok en dat was daar heel goed behandeld. Khahendi en Miep zeiden in ieder geval, dat ze lang niet meer zo chagerijnig was als eerst, dus we hadden goede hoop, dat het echt had geholpen. Ze zat hem wel te knijpen, dat ze er weer moest blijven, want dat was niet grappig, ze kan niet goed Duits, vandaar. Eind van de middag kwam het rolhok weer terug en jawel... met Melli erin. Alles was goed. De cystes waren weg. Iedereen blij.

Zaterdag 21 oktober 2006

Vanmorgen stond Remco al vroeg op het plein. Erik en Rick kwamen er ook aan. Allemaal laarzen aan en weg waren ze. De tractor met een geleende wagen erachter ging ook mee. Het was dus weer zover , de cross moet verder worden opgebouwd. Vorige week waren ze al begonnen, maar nu moest het af zeiden ze. Gelukkig was het al heel mooi weer. Wat later kwam Hans ook nog helpen en al met al was aan het eind van de middag het grootste werk gedaan. Ik hoorde dat het dit jaar al de 18e keer is, dat de samengestelde recreanten wedstrijd wordt gehouden. Behalve de eigen leerlingen mogen ook altijd andere recreatie ruiters meedoen en daar wordt graag gebruik van gemaakt. De eerste inschrijvingen waren dit jaar in juni al binnen hoorde ik zeggen. Dat is toch mooi op tijd. Nou ja, je weet dan wel zeker dat je mag starten. Meer dan 120 deelnemers passen er nu een keer niet op een dag en er willen er altijd veel meer meedoen. Sandra was ook nog jarig vandaag. Opnieuw koffie met gebak en nog steeds buiten op het terras alsof het zomer is. Apart hoor.

Donderdag 19 oktober 2006

Je houd het niet voor mogelijk wat voor een mooi weer het was. In andere delen van het land is het al herfstvakantie. Vanmorgen was er een buitenritje met 2 moeders en 3 dochters. Ik mocht niet mee. Het waren allemaal mensen, die graag op rustige paarden reden. Jammer hoor, had net reuze zin om te gaan Miepen en dat zullen ze wel voorzien hebben. Miepen in het bos stellen de meesten niet op prijs, maar leuk dat het is. Plotseling in een keer niet meer voorop willen lopen, lekker opzij springen voor niks, klein bokje als dat zo uikomt. Meestal doe ik het niet hoor, maar vandaag was het wel gebeurd. Jammer, dat ze me hier zo goed kennen. Nu ging het mooi niet door. Nouja . In de paddock was  het ook goed toeven.

Woensdag 18 oktober 2006

Nogal warm en regenachtig. Best warm met die dekens , maar we houden ze nu op in ieder geval s'nachts. Ze zijn bang, dat we anders zelf een winterjas gaan fabriceren. Het vervelende met onze eigen winterjassen is, dat we ze niet uit kunnen trekken als we werken. Dan worden onze lange dichte haren drijfnat en voor het opdrogen wordt zoveel warmte onttrokken aan ons lichaam, dat we het  koud krijgen en ziek worden. Daarom worden sommigen van ons die toch te veel winterhaar hebben gekregen geschoren hoe vreemd het ook klinkt. Wordt het koud, gaan ze onze jas afpakken, maar we krijgen er een terug, die je wel kunt uitrekken en dat is toch wel fijn.

Dinsdag 17 oktober 2006

Mooi rustig weer, maar weer een stuk warmer. Kwam ik langs de binnenbak, was dat even schrikken. Stond er een heel grote machine in met twee mannen, die hoog tegen en door het dak bezig waren om er nieuwe lichtplaten in te zette, Het wordt wel heel mooi. De oude hadden er 19 jaar ingezeten en waren steeds bruiner geworden. Maar ze zijn nog lang niet klaar Hopelijk  blijft het goed weer.

Maandag 16 oktober 2006

Hallo ik ben Miep en woon in de sterstal, samen met Khahendi, Melli en Jimmy. We staan gezellig op een soort pleintje en Foto Miepkunnen lekker met elkaar beppen. Vraagt Khahendi "en als je het zo'n fijn plekje vind, waarom wil je dan soms op de onmogelijkste momenten niet naar binnen? "Nou, ik wil soms ook niet naar buiten toch? Het is heel simpel. Ik heet Miep en wat ik doe is Miepen. Hadden ze me maar geen Miep moeten noemen". Het was vandaag heel ander weer. Knap koud zelfs. Dus nu hebben we allemaal weer de dekens op . Jammer hoor. Geef mij maar de zomer.

Zondag 15 oktober 2006

Eerst bewolkt, later het mooiste weer van de wereld. Heerlijk fris en zonnig tegelijk. Pjotr ging met Anneke op buitenrit met Red Sun en Annemiek. Dick en Sonja met Leonardo en Milena gingen weg. Sanneke en Zazou plus Jiska en Olleke maakten een rondje. Karin en Floran en Duo Penotti, Sanny en Orlando met drie dames uit het westen gingen lang weg. De dames kwamen heel enthousiast  terug. Prachtige omgeving, heerlijke paarden hoorde ik zeggen. Okkie werd voor het rijtuig gespannen en is met Remco en zijn vader een mooie rit gaan maken. Mennen OkkieKhahendi was met Nikki naar concours en kwam terug met de eerste prijs (201 punten). En zo waren ze allemaal druk. En ik?? Ik liep lekker in de wei en deed vandaag niets. Ook wel prettig voor een keer. Morgen is het weer een nieuwe week en ik geef de pen aan Miep.

Zaterdag 14 oktober 2006

Beetje mistig, later mooi. Zelfs zo mooi, dat de tractatie van Sanneke, die jarig was op het terras genoten.
Verjaardag SannekeEr kwamen steeds meer mensen op al die heerlijke taart af, die door Sanneke's moeder was gebakken. Zazou  kan trouwens ook blij zijn. Van de manege kreeg Sanneke een KNHS startkaart cadeau plus een aantal keren vervoer vice versa een concours, dus volgend jaar gaat zij ook aan de slag om wat lintjes thuis te brengen. Ze heeft er nu al zin in zei ze. Usher is naar concours geweest met Thessa en had de tweede prijs in L2 dressuur met 204 punten. Goed he!

Vrijdag 13 oktober 2006

Mooi weer, nog steeds warm. Ik denk dat de laatste 5 zwaluwen (pa, ma plus drie jonge) nu echt vertrokken zijn. We hebben ze allemaal een doede reis gewenst en hopelijk tot volgend jaar.
zwaluwtjes

Vader Gerrit heeft laatst bij ons allemaal hier bij de bak zelfdrinkers gemaakt. Best gemakkelijk hoor, daar wil ik niets van zeggen. Hoeven ze niet meer te slepen met al die emmers. Alleen de kleur van die dingen is werkelijk afschuwelijk. Niet beschaafd zwart of zo maar gifgroen. Niet om aan te zien. En ze zeiden ook nog dat dit de allermooiste zelfdrinkers waren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel 14 dagen niet heb durven drinken. Maf he? Kwamen ze toch nog geregeld met een emmer langs. Maar ik zag alle anderen probleemloos drinken en nu durf ik wel hoor. Fijne zelfdrinkers al zeg ik het zelf. Ongelijk bekennen is ook een kunst.

Donderdag 12 oktober 2006

Mooi weer, fijn. Ik hoorde van iemand die langsliep, dat het rolhok moest worden buitengezet omdat Saffier naar de kliniek moest. Saffier had mij verteld dat hij hoopte dat de mensen het zouden vergeten, want ze hebben het al heel druk met de cross, maar niks hoor. Hij was aan de beurt. Na een hele poos kwam hij terug, nog helemaal suf van de verdoving. Heel boos, omdat hij ook nog niet eens een lunch kreeg. Dat mocht niet zeiden ze, omdat zijn darmen ook vertraagd waren door de verdoving. Zou hij koliek kunnen krijgen. Mooie boel. Ze hadden een heleboel foto's gemaakt en die gingen nu naar onze eigen tandarts en dan gaat die bedenken hoe het probleem opgelost moet worden. Wordt vervolgd.

Pagina: «  582  |  583  |  584  |  585  |  586  |  587  |  588  |  589  |  590


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement