Het Dagboek

Woensdag 26 december 2018

Zwaar bewolkt, weinig wind.
En alweer een vrije dag. Nu heet het tweede kerstdag. Leuk, maar nu vind ik het wel genoeg. Het zal toch niet gebeuren, dat ze ook nog met een derde kerstdag aan komen."Maak je geen zorgen, "zei Sunshine."Je kunt er op rekenen, dat de rest van de week drukker zal zijn dan normaal met allemaal inhaalmensen en toeristmensen."En daar kon ze best eens gelijk in hebben. We zullen het zien en beleven.
Maar het bleef helemaal niet rustig. Wel voor ons, maar niet voor de mensen. Eerst waren ze druk met het opzetten van een soort spandoek en een grote pop vlak voor de kantine en daarna kwamen er een heleboel mensen aanlopen, die allemaal in de kantine verdwenen .Volgens Sunshine, die daar net in kan kijken, hebben ze uren lang gegeten en met elkaar gebept.Het bleek, dat een van de rijmensen,die al 42 jaar hier rijdt, vandaag 50 jaar was geworden en dat vierde hij hier. Leuk toch.Wij wensen hem natuurlijk ook nog vele jaren en vele rijlessen hier.

Pascal50

Dinsdag 25 december 2018

Zwaar bewolkt en meestal droog.
Het is vandaag eerste kerstdag en zoals gewoonlijk is er dan voor ons niets te doen. Onze hulpmensen zijn allemaal lekker thuis. Maar een paar vrijwilligershulpmensen hebben er voor gezorgd, dat onze boxen netjes zijn uitgemest en dat we allemaal beweging hebben gekregen in de paddocks en sommigen ook nog onder het zadel. Waarvoor onze grote dank. Nietsdoen is best leuk , maar het moet niet overdreven te worden

Maandag 24 december 2018

Zwaar bewolkt en rustig weer.
Ik ben Murphy en woon in een stal bij de binnenbak met aan de ene kant buurvrouw Amber en aan de andere kant Sunshine. Ze zijn heel verschillend van aard, maar zijn wel allebei prima buren. Ik kijk alleen nog altijd met verbazing naar het gedrag van Amber zodra ze denkt, dat er iets eetbaars in aantocht is. De dansjes, die ze dan maakt in haar box zijn vermakelijk om te zien. Nou ja. Niet iedereen is hetzelfde en dat is maar goed ook.
Vanmiddag kwam het rolhok van Herman, onze smid, het plein op rijden. Heel fijn, want er waren weer een paar van ons aan de beurt om bekapt te worden of van nieuwe ijzers te worden voorzien. Onze hoeven groeien nu een keer alsmaar door en het is heel fijn als ze niet zo lang worden, dat wij erover struikelen.De namen van degenen van ons, die gedaan zouden moeten worden worden altijd op een groot bord in de binnenstal gezet,zodat de smid zelf kan kijken wat hij moet doen. Maar dit keer stond er iets vreemds op...Remco. En volgens mij is dat geen paard, maar een van onze mensen.Grapje van iemand dus.Maar Herman wist er wel raad mee.Kijk maar wat hij erbij heeft gezet.

Bord

Zondag 23 december 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik sprak Bill in de paddock en hij was helemaal enthousiast. Hij vertelde, dat hij bezoek had gehad van zijn eerste mens met een hele stoet familie. Hij vond het super leuk om haar opeens weer te zien, want hij had een geweldige tijd met haar gehad. Ze gingen samen veel naar wedstrijden en hebben lekker veel prijzen gewonnen tot in de Z dressuur aan toe. Maar de jaren vlogen voorbij en plotseling  besefte hij, dat zijn mens wel wat groot werd en het duurde toen niet meer lang of het feest was over. Ze namen afscheid en hij kwam hier terecht als gastpaard voorzien van een nieuw mens . Maar om een lang verhaal kort te maken. Ook dit mens groeide snel , kreeg een nieuw paard en Bill , die wel mocht blijven,had niets zinnigs meer te doen. Hij verveelde zich en werd dik, te dik. Gelukkig heeft zijn mens toen besloten , dat hij medewerker mocht worden en sindsdien hebben heel veel kinderen veel van hem geleerd. En het mooie is, dat ze , als ze te groot worden gewoon vervangen worden door kleinere in plaats van dat hijzelf vervangen wordt door een grotere. En dat bevalt hem prima.
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Bezoek Bill

Zaterdag 22 december 2018

Zwaar bewolkt, maar droog.
Er is waarschijnlijk weer een schoolvakantie. Er waren wel lessen, maar kinderen. die er normaal wel zijn waren er niet en kinderen, die anders op andere dagen rijden , verschenen opeens vandaag. Lastig hoor. Maar onze mensen hebben kennelijk alles goed opgeschreven, want alles liep toch gesmeerd.

Vrijdag 21 december 2018

Hele, echt de hele dag regen.
Ik hoorde, dat dat het begin van de winter moest voorstellen. Mooi begin moet ik zeggen. Bij winter denkt toch iedereen aan sneeuw en ijs en niet aan eindeloze regen. Maar ja, wat niet is kan nog komen. De tijd zal het leren.

Donderdag 20 december 2018

's Morgens droog, later steeds meer regen. 6 graden.
Inmiddels is het kantoor ook helemaal versierd met lichtjes en de conifeer op het erf, die altijd fungeert als vaste kerstboom, staat er weer schitterend bij. Letterlijk en figuurlijk als je begrijpt wat ik bedoel.

lampjes lampjes

Woensdag 19 december 2018

Eerst zon, later bewolkt.
iIk keek vanmorgen naar buiten en zag, dat het paardenrolhok tevoorschijn werd gehaald. De achterklep ging naar beneden en we waren benieuwd wie er nu weer ergens naar toe zou moeten. En ja hoor...Pjotr was weer eens de sjaak. Op naar de dierenkliniek met gemengde gevoelens als je het mij vraagt. Maar hij kwam opgelucht weer terug. Dat gedoe met die stamcellenspuiterij in zijn been had goed gewerkt en hij was alweer een mooi stukje gerepareerd. Goed om te horen !

Dinsdag 18 december 2018

Eerst zon, later bewolkt.
Orlando , die samen met maatje Misty, in de springwei liep, vertelde, dat hij had gezien , dat onze mensen en hulpmensen met zijn allen iets onduidelijks aan het doen waren in de voortuin van het huis. Hij zei, dat hij met alle verstand had staan kijken , maar dat hij er geen chocola van had kunnen maken. Maar later is dat wel duidelijk geworden hoor .Toen het donker werd bleek er namelijk opeens een soort kerstboom van alleen lichtjes te staan. En dat staat best wel leuk.

Kerstboom Kerstboom

Maandag 17 december 2018

Motregen en waterkoud.
Hallo, ik ben Marnix en woon in de nieuwe stal meteen rechts als je binnenkomt. Je kunt echt niet om mij heen kijken, want ik ben , zelfs voor een. fries , tamelijk uit de kluiten gewassen. Mijn buurman is Tico en tegenover mij wonen Bobby en Okkie. Je kunt hier fijn wonen , want behalve dat ik mijn hoofd aan drie kanten naar buiten kan steken is het leuk om geregeld een praatje te maken met pony's en paarden , die in andere stallen staan, maar die hier op de spuitplaats tegenover mij worden gepoetst en zo. Je blijft zo goed op de hoogte van alles wat er hier gebeurt. Niet dat ik nieuwsgierig ben hoor...Ik wil alleen graag alles weten.

Pagina: «  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement