Het Dagboek

Dinsdag 8 september 2020

Zwaar bewolkt, droog en 17 graden.
Ik hoorde onze mensen zeggen , dat ze al een hele poos geen muis en/of rat hadden gezien.Ze waren verbaasd, want je hoort van iedereen, dat er tegenwoordig een heleboel muizen en ratten zijn. Het brokkenbrengmens heb ik zelf horen zeggen , dat je bij veel bedrijven waar hij komt om voer te brengen, de ratten gewoon door de dakgoten ziet lopen. Er is dus een ratten- en muizenplaag.
Maar wij zijn niet verbaasd, want wij weten waarom er hier geen enkele meer woont. Wij hebben ze namelijk al maanden geleden zien vertrekken. Ze hebben netjes afscheid van ons genomen en zeiden , dat ze er hier niets meer aan vonden , omdat er hier nergens meer iets eetbaars te bekennen is.Alle, werkelijk alle eetbare dingen zitten tegenwoordig in vaten, kisten en dozen zo , dat we er niet bij kunnen. Ze zijn zelfs zo flauw geweest om het vulgat van de voersilo, waardoor de brokken naar binnen worden geblazen, met een dekseltje af te sluiten. "Nou vraag ik je..." zei een muis boos."Daar konden we tenminste ,wel met wat moeite, nog doorheen om bij de brokken te komen. Nee hoor. We hebben het hier wel gezien en gaan op zoek naar een andere plek, waar de mensen niet zo gierig zijn. En doe  jullie mensen vooral niet de groeten." En weg waren ze. Ik geloof wel, dat onze mensen er super blij mee zijn.

muisloos

Maandag 7 september 2020

Mooi weer. , veel zon en weinig wind. Zo'n 18 graden.
Hallo, ik ben Melina, maar ze noemen me Melli.Ik woon al heeeel lang in de sterstal, op dit moment samen met Cartouche ,Calimero en Toet.
We hebben heel vervelend nieuws gehoord.Onze jaarlijkse cross , die al meer dan 40 jaar wordt gehouden op de laatste zondag in oktober, is afgeblazen. Jammer, jammer ,jammer. En wie zijn de schuld ? Drie keer raden...de beruchte coronamonstertjes natuurlijk weer. Niet te geloven wat die akelige snertdingen allemaal voor iedereen bederven. Onze mensen hebben lang geprobeerd om een mogelijkheid te zoeken om het toch nog door te kunnen laten gaan. Maar er kwamen steeds meer regels en beperkingen. Zoals het nu officieel zou moeten is het niet meer werkbaar, niet controleerbaar en vooral ook heel erg niet gezellig.Tenslotte is het leuke van onze cross juist , dat het een dagje uit is voor de rijmensen, maar ook voor hun hele aanhang. Gezellig met zijn allen de cross lopen, op het plein beppen met alle oude bekenden van vorige jaren, samen een patatje eten en een drankje doen. Het lijkt me dan ook echt niet leuk om het halve land door te rijden in je uppie met maximaal 1 helpmens om even de cross te rijden , meteen na de finish  in te laden en onmiddelijk weer huiswaarts te moeten gaan.
Ze hebben dus met een bloedend hart besloten om voor dit jaar geen cross te houden. Heel erg jammer, maar het is nu even niet anders.

Cross2021

Zondag 6 september 2020

Hele dag droog, soms zon. Veel wind.
Ik zag vanmorgen met lede ogen , dat Okkie, Sil ,Toet , Coen ,Amber en Dame Blanche vertrokken voor een buitenrit.Ik hoop , dat mijn mens ook nog komt om met mij op pad te gaan. Even duimen dus zouden de mensen zeggen. Ik kan dat helaas niet . Heb nu een keer geen duimen. ...
De week is weer om en ik geef de pen aan Melli.

Zaterdag 5 september 2020

Veel wind en af en toe een bui. 15 graden.
Je kunt hier toch van alles meemaken.Was ik vanmorgen op weg naar de wei achter de binnenbak en keek toevallig naar rechts. Stond me daar toch een doodeng roerloos mens te kijken. Ik wilde het hazenpad kiezen , maar toen ik toch eerst nog even beter keek , zag ik dat het geen mens was, maar gewoon een pop . Ik vroeg me wel af, wat dat ding daar te zoeken had , maar Aris wist het. Hij zei , dat het een van de poppen was, die ze tijdens de spooktocht van een ponykamp, in het bos neerzetten. Hij zal wel gelijk hebben , maar het lijkt me toch een goed plan als ze dat ding beter opbergen. Iemand, die dat niet weet en er in de schemering langs loopt zou er bijna een hartverzakking van krijgen.

Spook

Vrijdag 4 september 2020

Soms wolken en soms zon. 18 graden.
Gisteren zijn onze vaste logeerpaarden Harley en Bente gearriveerd.Macey en Match hadden plaats voor hen gemaakt en waren verhuisd naar de grote stal. Armando , die daar normaal woont staat nu bij de binnenbak eerste rechts en Sadique, Sunschine, Tommy en Amber , zijn allemaal een plekje opgeschoven.Amber staat nu in een kleinere box, maar ze is ook de kleinste medewerker, dus ze vindt het helemaal prima. Daar komt nog bij, dat ze nu vlak naast de hooivoorraad staat met ook nog een lager hekje. "Je weet nooit of ze in het voorbijgaan wat morsen,"zei ze ,"en dan kan ik er lekker net bij."

Donderdag 3 september 2020

Hele dag regen en niet meer dan 14 graden.
Vandaag natuurlijk toch naar buiten. Het was wel nat, maar de vele vliegen , waar we tegenwoordig door worden geterrorriseerd als de zon schijnt , lieten het afweten. En dat is dan dus weer een groot voordeel bij een nadeel.

Woensdag 2 september 2020

Hele dag zon en geen wind.
Een heerlijke dag om in de wei te lopen ! Ik ga altijd gezellig samen met Aris, die net zoals ik een zg. fries is. Je weet wel, dat zijn paarden met van die lange manen en grote sokken aan de benen. En ze zijn natuurlijk altijd pikzwart. De laatste tijd houdt Jess ons ook gezelschap en daar hebben we geen moeite mee. Je kunt haar er goed bij hebben.Ze is tenslotte ook zwart en dat ziet er vertrouwd uit. Maar ze is ook aardig hoor.

Dinsdag 1 september 2020

Wisselend bewolkt, geen wind. 15 graden.
Toen ik vanmorgen op het plein liep zag ik een hele bak broodjes staan op het bankje bij de grote boom op het midden van het plein. Jammer genoeg lag er een oud hooinet overheen tot teleurstelling van de kraaien en duiven, die er nu alleen maar naar konden kijken.Ik had trouwens zelf in het voorbijgaan ook wel een broodje willen pikken, maar dat lukte dus ook al niet. Nou ja, vanavond krijgen we allemaal sowieso een broodje . Best fijn, dat de warme bakker uit het dorp iedere zaterdag broodjes die niet verkocht zijn en niet bewaard kunnen worden , hier komt brengen. We krijgen er dan allemaal iedere dag eentje als soort van snoepje. Die bak staat daar trouwens buiten in de zon, zodat de broodjes uitdrogen en lekker hard worden.Dat schijnt ook beter voor onze gezondheid te zijn.

brood

Maandag 31 augustus 2020

Mijn naam is Marnix en ik woon nog altijd in de eerste stal rechts in de nieuwe stal naast Tico en tegenover Bobby/Okkie .
Zo langzamerhand is de rust na de ponykampen weer teruggekeerd, maar de regelmaat nog lang niet. Ik hoorde onze mensen zeggen , dat ze nog steeds voortdurend rijkinderen aan het heen en weer schuiven zijn wat hun lestijden betreft .Ze hebben opeens andere schooltijden, andere andere sporttijden enz. enz. Bovendien hebben tot overmaat van ramp andere kinderen uit de rijkinderengezinnen ook voor van alles andere tijden in de maag gesplitst gekregen. Mama en papa taxi zijn dus ook niet blij. Nou ja , ze zijn er hier ieder jaar wel weer uit gekomen en dat zal dit jaar ook wel weer lukken.

Zondag 30 augustus 2020

''s Morgens droog en 's middags beetje regenachtig
Vanmorgen heb ik samen met Bobby , Coen , calimero en Amber onder leiding van Tommy alweer een buitenrit gemaakt . Dit keer met rijkinderen, die inhaallessen uit de coronauitvaltijd  daarvoor mochten gebruiken. Ik hoorde , dat wie dit ook wil , zich maar moet melden . Er worden nu meer van dit soort ritten georganiseerd voor degenen, die genoeg rijervaring hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Marnix

Pagina: «  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement