Het Dagboek

Dinsdag 2 juli 2019

Droog, veel zon, 24 graden.
Toen ik vanavond naar buiten keek zag ik een paar heeeel grote vrachtrolhokken het erf op komen propvol met balen hooi. Ik hoorde , dat dat ongeveer de voorraad voor het hele jaar was en dat het allemaal in de achterste ruimte van de binnenbak gestapeld zou moeten worden, Nou, dat lijkt me veel werk en dat is nog zacht uitgedrukt.Gelukkig waren er ook 8 wegpakmensen meegekomen en die zijn mooi een paar uur zoet geweest. Maar hebben is hebben en krijgen is de kunst, vooral omdat het nog steeds niet regent en er dus ook geen nieuw gras groeit voor een volgende oogst.

Hooiberg

Maandag 1 juli 2019

Droog, zon 25 graden.

Hallo, ik ben Armando en woon in de grote stal helemaal achteraan links als je van buiten komt.Mijn buurman Toby en ik zijn beste maatjes en met Orlando en Coen tegenover mij kun je ook gezellig kletsen.Ik woon hier nog niet zo lang, maar de laatste tijd mag ik steeds vaker meedoen in de lessen en dat vind ik leuk. Ik houd wel van een beetje afwisseling
Hans is inmiddels druk bezig om die longeerring in elkaar te fabrieken. Ben benieuwd hoe het zal worden.

Boren

Zondag 30 juni 2019

Droog, beetje wind,'s morgens 25 graden, later warmer.
De medewerkers hadden vandaag geen vrije dag, maar moesten aan de bak, omdat er een dressuurwedstrijd was. Normaal schijnt dit gecombineerd te worden met een springwedstrijd, maar daar vonden onze mensen het dit jaat toch te warm voor. Maar zo te zien was het gezellig en werd er goed gereden. De week is weer om en ik geef de pen aan Armando

Wedstrijd

Zaterdag 29 juni 2019

Droog, veel zon en 33 graden.
We zagen vandaag zowat de hele dag fietsmensen voorbij flitsen over de weg grenzend aan onze springwei. En er werd heel vaak geklapt en gejuicht door mensen, die zich met eten en drinken bij de hand langs de kant hadden geinstalleerd . Het bleek , dat die fietsmensen ook al een heel eind hadden gezwommen en na die fietserij ook nog een heel eind moesten rennen door de hele buurt. Het was dus weer de triatlon, die al jaren zorgt, dat het hele dorp zeker twee dagen volledig op zijn kop staat.Er komen steeds meer beroemde zwem-fiets-loopmensen hierheen om uit te maken wie er het eerste over de finishlijn komt en er schijnen wel zo'n 900 vrijwilligersmensen in touw te zijn om dit alles in goede banen te leiden. Knap hoor, dat die mensen ieder jaar weer bereid zijn om zich daar druk over te maken.En nu was het nog zo stikwarm ook.

Vrijdag 28 juni 2019

Droog, veel zon en weinig wind.

Vanmorgen kwam er weer eens een groot machineding aandaveren. Het reed gewoon de wei in en begon te graven achter de buitenbak op de plek, waar eerst twee prima paddocks waren. Waar was dat nou weer goed voor, vroegen wij ons af. Maar ik hoorde, dat onze mensen hadden bedacht, dat een ronde vaste longeerring toch best wel gemakkelijk zou zijn. Dat is beter voor de bodems in binnen- en buitenbak zeiden ze.

graafwerkzaamheden

Donderdag 27 juni 2019

Droog en zonnig , maar niet meer zo idioot heet. Hooguit 23 graden.
Mijn mens kwam een paar dagen geleden vertellen , dat ze een poosje niet kon komen. Ze moet naar een mensenreparatieplaats, omdat er een onderdeel vervangen moet worden. Tenminste, dat heb ik ervan begrepen. Maar Tommy zei, dat je dat niet zegt over een mens, maar alleen over rolhokken en machinedingen. Alweer wat geleerd. Ik hoop in ieder geval, dat ik haar hier heel gauw weer terugzie gerepareerd en al. Of mag ik dat ook niet zeggen ??? Nou ja, ik ben ook maar een paard en heb niet overal verstand van. Maar dat neemt niet weg, dat ik best begrijp, dat het niet fijn is om daarheen te moeten en ik wens haar heel veel sterkte.

Woensdag 26 juni 2019

Ik zag, dat de mensen tegen koffietijd druk bezig waren een stoel vol te hangen met vlaggetjes.Ik zei nog tegen Tommy , dat er vast wel weer iemand jarig zou zijn en ik had nog gelijk ook. Het voermens was dit keer het haasje. En weten jullie hoe oud ze is geworden...80 jaar. Ik wordt al moe als ik eraan denk. Maar ze schijnt er niet mee te zitten en doet nog gewoon alles wat ze al jaren doet onder het motto "het oude vlees moet eerst op, en bovendien ben ik nog geen 90." Maar ze was heel erg blij met wat er in die grote doos bleek te zitten. Weten jullie wat dat was ??? Zes boeken met daarin alle afleveringen van het door ons aan haar gedicteerde dagboek van de medewerkers vanaf het begin in 2006. Dus eigenlijk een relaas van de geschiedenis van ons bedrijf de laatste 12 jaar. Wat zal dat een gigaklus zijn geweest om allemaal af te drukken....Super toch !

verjaardag

Dinsdag 25 juni 2019

Nog warmer dan gisteren.'s Middags 36 graden.
De lessen zijn uiteraard weer afgezegd. We wachten allemaal op betere tijden.
's Morgens vroeg heb ik nog even een piepklein beetje gewerkt in de binnenbak, waar het op dat moment nog goed te doen was. Verder zijn we wel allemaal even naar buiten geweest, maar veel korter dan anders en niemand van ons die dat erg vond.
Orlando was blij. Een van onze hulpmensen had het goede idee gehad om hem lekker helemaal kaal te scheren. Er kwam een hele vracht af , want hij is de enige, die nog niet helemaal zijn winterhaar kwijt was. De leeftijd he...Opa is inmiddels 30 jaar en dat is best oud voor een paard. Naar mensenleeftijd omgerekend 120 jaar.

Haar Orlando

Maandag 24 juni 2019

Warm, te warm. 's middags 33 graden.
Ik ben Match en woon naast Tommy en het brokkenhok met aan de andere kant Sil en Aris.
We houden allemaal van mooi weer, maar je kunt ook overdrijven. Vandaag was het zo warm, dat het eerlijk gezegd niet meer leuk was.
Onze mensen hebben gelukkig besloten om alle middag- en avondlessen af te zeggen. En daar was iedereen blij mee.De medewerkers, de hulpmensen en ook de rijmensen.Heel jammer, maar de gezondheid van ons allen komt eerst.

Zondag 23 juni 2019

Overdag 30 graden, 's morgens en 's avonds zo'n 25 graden.
Er was deze week een spoedcursusmens en zij had zoveel geleerd, dat ze met mij en Trofee vandaag haar week kon afsluiten met een  lekkere rit over de Holterberg.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

spoedcursus

Pagina: «  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement