Het Dagboek

Zaterdag 20 februari 2021

Veel zon, weinig wind en plus 15 graden.
Toch wel bijzonder , dat we vorige week zaterdag nog diep in de sneeuw wegzakten en dat het 's nachts min 15 graden was.

Vrijdag 19 februari 2021

'Nachts weer eens ouderwets veel regen. Overdag droog en nog steeds wel 12 graden.
Naast de buitenbak staan leuke bloemetjes. Ze schijnen krokussen te heten en zijn altijd haantje de voorste om in de winter het voorjaar aan te kondigen. Net zoals de sneeuwklokjes trouwens.

sneeuwklokjes

Donderdag 18 februari 2021

Windstil en wel 10 graden boven nul
Vandaag dooit het nog steeds, maar voor ons allemaal voelt het alsof het 100 onder nul is.Wij hebben namelijk afscheid moeten nemen van onze Sunshine.
Vanmorgen zagen we Furie de leidster van onze kudde in de paardenhemel onverwacht binnen stappen.Ze ging naar Sunshine en vroeg of ze met haar mee wilde gaan.Ze had gehoord, dat Sunshine al heel lang pijn in een been had, dat ondanks medicatie, rust,en allerlei behandelingen iedere keer weer erger terug kwam als ze weer even had gelopen.Furie vertelde, dat in de paardenhemel niemand meer pijn heeft en dat ze het met alle oude bekenden heel gezellig hebben. Sunshine heeft er even over nagedacht en heeft toe besloten mee te gaan. "Tot ziens,"riep ze nog en "we zien elkaar later daar vast wel weer." En weg waren ze.
Sunshine was een geweldige medewerker en we zullen haar erg missen. Ze is 22 jaar geworden.

Woensdag 17 februari 2021

Dooi, geen wind.
Onze paddocks zijn er uiteraard ook niet beter van geworden, maar we zijn niet van suikergoed en onze voeten drogen tenminste niet uit.

Dinsdag 16 februari 2021

Dooi...
Inmiddels is het overal een grote bende geworden. Het hele plein staat onder water. Maar onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen zijn niet voor 1 gat te vangen. Ze hebben met zijn allen heel veel van het water in kruiwagens geschept en in de sloot gegooid onder het motto" äl het water dat daar ligt komt niet terug "oftewel "alle beetjes helpen."

alle beetjes helpen

Maandag 15 februari 2021

Regenachtig en ruim boven nu.
Hallo, ik ben Amber en woon in een box bij de binnenbak. naast Tommy en Sadique.
Het is vandaag echt wel even wennen met de temperatuur.De dooi is plotseling ingevallen en dat kunnen wij hier heel goed vernemen, want ieder moment klinkt er uit het niets een donderend lawaai en zien wij een massa sneeuw langs de ramen van de buitenmuur schuiven. En het is nog lang niet allemaal weg, want er hangt nog een heleboel aan de goot. Nou ja, wij schrokken ons de eerste keer ook een hoedje, maar nu maakt het ons niets meer uit. Alles went. Maar dat geldt niet voor onze collegapaarden en pony's, die in andere stallen wonen en hier hun werkjes komen doen. Onze mensen zijn dan ook niet blij met deze gang van zaken. Maar ze zullen het ermee moeten doen en het goede nieuws is, dat het helemaal vanzelf beter wordt.

wit dak

Zondag 14 februari 2021

Hele dag zon,overdag -4 en 's nachts -14.
Ik hoorde, dat de mensen overal in het land massaal aan het schaatsen waren wat dat dan ook moge zijn. Pjotr, die ook al wat jaartjes meeloopt, wist te vertellen, dat de mensen dan in plaats van op schoenen op lange ijzers over bevroren sloten, meren enz gaan glijden en dat ze daar dan heel blij van worden. Behalve natuurlijk de 40.000 !!! mensen ,die zo hard zijn gevallen,dat ze bij de doktersmensen belanden, die dan hun gebroken ledematen weer moesten repareren.En dat terwijl die doktersmensen het toch al zo druk hadden met de slachtoffers van de coronamonstertjes.Mensen...soms begrijp ik niets van ze. Maar dat zal wel aan mij liggen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Zaterdag 13 februari 2021

Alweer de hele dag zon. Overdag -6 en 's nachts -14.
De struiken naast de mestplaat, die altijd groen blijven, zijn het toch kennelijk niet erg eens met de rare temperatuur sprongen van moeder natuur en laten hun bladeren hangen.Als je niet beter wist zou je denken, dat ze het loodje gaan leggen. Maar ik wil wedden, dat ze, als het weer gaat dooien ,er weer helemaal normaal gaan uitzien.

groen

Vrijdag 12 februari 2021

Opnieuw veel zon, een beetje meer wind. Overdag -5 en 's nachts -12.
Derby, die ze kennelijk zijn vergeten om binnen te halen staat een beetje beteuterd  te kijken naar die massa sneeuw voor zijn voeten, die er al sinds maandag ligt en nauwelijks kleiner is geworden.

Derby

Donderdag 11 februari 2021

Hele dag zon, windstil, min 5 graden.
Vandaag superweer. Ik kan me niet herinneren , dat ik ooit zo'n dik pak sneeuw heb gezien. Laat staan, dat ik er in heb kunnen rollen en rondlopen.En omdat het alsmaar blijft vriezen blijft het gewoon liggen .

Pagina: «  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement