Het Dagboek

Woensdag 12 juni 2019

Af en toe een beetje regen en veel wind.
Volgens het buienradarding zou het niet daarbij blijven en net zoals voor gisteren was er de een of andere kleurencode voorspeld. Oranje, als ik het goed heb. Maar oranje of pimpelpaars. We hebben er weer weinig van gemerkt met dank aan de Holterberg.Het gebeurt namelijk heel vaak, dat , als noodweer vanuit het zuiden komt, dit onder of bovenlangs de berg trekt of splitst in twee delen, die er om heen gaan. En dat is dus precies wat er dit keer weer is gebeurd.

Dinsdag 11 juni 2019

Veel wind,wisselend bewolkt.
Vanmorgen kwam er een bezorgmens het plein op en zei, tegen een van onze mensen, dat hij een taart kwam brengen.Taart??? Hoezo dan ...Er is toch niemand jarig ???  Ze wisten van niks, maar toen kwam het mens ook nog met een paar grote zakken appels aanzetten en daar zat een kaartje bij. En wat stond daar op ? Dat Pjotr oftewel Piet vandaag 24 jaar was geworden (waarvan 21 jaar hier) en dat zijn mens, dat ergens ver weg was met vakntie zijn traktatie voor hem had geregeld.Heel leuk, dat ze ook aan ons heeft gedacht,De appel smaakte prima.

Pjotr

Maandag 10 juni 2019

Licht bewolkt, weinig wind 23 graden.
Mijn naam is Murphy en ik woon momenteel in de nieuwe stal eerste links naast de spuitplaats en Tarius.
Zoals jullie al hebben kunnen lezen zit ik in de "ziektewet". Ik ben al wel 7 weken alleen maar aan het stappen. Saai hoor !! Maar ik ben heel blij met de twee rijmensen, die zich volgens een vast schema om de beurt met mij bemoeien. Ze koelen mijn been, stappen met mij tot ze een ons wegen en een extra poetsbeurt is natuurlijk ook niet weg. Ieder nadeel heeft  dus ook zijn voordeel.Neemt natuurlijk niet weg, dat ik heel graag weer aan het werk zou willen gaan. Mijn been doet namelijk al een poos helemaal geen pijn meer. Dus wat let ze om mij weer mee te laten doen ?

Zondag 9 juni 2019

Wisselend bewolkt, later wat regen.Niet de hoeveelheden, die waren voorspeld. 18 graden,
Okkie en ik zijn op buitenrit geweest en Toet,Coen en Bill mochten ook mee. Met Tommy aan het hoofd hebben we lekker over de Holterberg gereden met een groepje rijkinderen, die normaal bij een manege in de buurt rijden, waar ze geen Holterberg in de achtertuin hebben. Mooi opgelost toch...
De week is weer om en ik geef de pen aan Murphy.

Zaterdag 8 juni 2019

Vandaag heel erg veel wind. Zoveel , dat het buienradarding waarschuwde, dat er wel weer eens daken de lucht in zouden kunnen vliegen en feestenten omvallen. Maar we hebben weer eens mazzel gehad. Onze grote bomen hebben geen krimp gegeven . Ze kregen er flink van langs, maar er zijn maar een paar kleine takjes afgebroken.

slecht weer

tak

Vrijdag 7 juni 2019

Onze mensen hebben bedacht,dat een echte longeercirkel toch wel gemakkelijk zou zijn.. Longeren op de nieuwe bodem van de buitenbak schijnt niet zo goed te zijn.. In de binnenbak kan het wel, maar 's zomers is het wel net zo prettig in de buitenlucht.Ze gaan nu de twee paddocks achter de buitenbak afbreken en vervangen door een rond hekwerk.Voor in de winter zal die cirkel dan weer in tweeen gedeeld kunnen worden om als paddock te kunnen dienen , omdat we dan dus niet in de wei gaan  en omdat de mensen er toch vast geen aardigheid in hebben om 's winters buiten te staan,( hoewel dat juist heel goed voor ze zou zijn ) Maar ja, wie ben ik om dat te zeggen.
Nou, ik ben benieuwd wat dat weer een ravage wordt voordat het klaar is.

Logeercirkel

Donderdag 6 juni 2019

Onze mensen, hulpmensen en vrijwilligershulpmensen hebben tegenwoordig mooie jassen aan met het logo van onze manege er op.En wel zo duidelijk , dat je er echt niet omheen kunt kijken.Als je je afvraagt hoe het komt , dat de jas op de foto zo mooi rechtop midden in het beeld blijft staan kan ik je vertellen , dat dat komt , omdat Hans er in zit. Raadsel opgelost!

Jas

Woensdag 5 juni 2019

Wisselend bewolkt en droog.
Tarius, die bij ons in de stal woont, vertelde, dat de rijkinderen , die mee gaan doen aan de regiofinale van de jaarlijkse zitcompetitie van de FNRS ergens anders en dus op onbekende paarden /pony's , vanavond hebben geoefend. En dat dus natuurlijk wel op onze eigen medewerkers.Volgens Tarius moesten ze draven en galoperen zonder beugels, verlicht zitten enz. enz. Alles om te testen of ze een goede houding en zit hebben.Het is natuurlijk ook best heel belangrijk, dat de mensen, die op ons rijden dat zo doen, dat wij er geen last van hebben. Volgens hem deden ze het allemaal best goed. Laat die wedstrijd dus maar komen.

Dinsdag 4 juni 2019

Wisselend bewolkt, af en toe een bui.

Maandag 3 juni 2019

Stuk minder warm dan gisteren.
Ik ben Bobby en woon samen met Okki in de duobox in de nieuwe stal .
Inmiddels is het aantal zwaluwen steeds groter aan het worden.De eerste leg vliegt al vlijtig mee op jacht naar vliegen. Waarvoor onze dank ! De tweede leg is al zover, dat ze geregeld op een rijtje in het raamkozijn zitten te jammeren om voer, dat hun door hun ouders nog wordt gebracht ook. De bofkonten.
Okki en ik hebben trouwens wel de pech, dat er een paar nesten precies boven ons zitten met alle gevolgen van dien.

zwaluwen

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement