Het Dagboek

Maandag 5 november 2018

Bewolkt, maar droog en 16 graden.
Hallo. Ben ik waarachtig alweer opgezadeld met de pen deze week. Wat vliegt de tijd.
Sunshine is de naam en ik woon de laatste tijd in een box bij de binnenbak naast Amber en het voorraadhok.Ik ben best blij met deze plek, want ik sta altijd met de neus vooraan als er iets te beleven valt in de binnenbak.

Zondag 4 november 2018

Veel zon en weinig wind.
Ik zag, dat onze Jantine weer is gearriveerd en dat verklaart meteen dit ongewoon mooie weer. Dat brengt zij namlijk meestal mee als speciaal cadeautje. Wij zijn er blij mee. 
De week is weer om en ik geef de pen aan Sunshine.

Zaterdag 3 november 2018

Nu het weer zo'n mooi weer is geworden zou het best leuk zijn als mijn mensen mijn rijtuig weer eens tevoorschijn zouden halen om een ritje over de Holterberg te maken

Vrijdag 2 november 2018

Veel bewolking, beetje regen , niet koud.
Vandaag helemaal niets te melden.Alles ging gewoon zijn gangetje.

Donderdag 1 november 2018

Wisselend bewolkt en flink wat warmer.
De weiden zijn weer opgedroogd. En ja hoor...We mogen er weer allemaal in.Het schijnt, dat het nog niet zo vaak is voorgekomen , dat het zo lang weidetijd is gebleven.Maar voor ons kan het niet lang genoeg zijn. Dat snappen jullie wel.

Woensdag 31 oktober 2018

Weer helemaal droog en soms zelfs wat zon.
Nicky begint wat te wennen aan zijn veranderde uiterlijk. Heel jammer is, dat zijn buurman en maatje Tico inmiddels ook de pech heeft om patient te zijn geworden.Hij was kreupel aan een achterbeen en dat bleek helaas een peesblessure te zijn. Ze hebben hem ingespoten met stamcellen, wat dat dan ook voor dingen mogen zijn. En nu mag hij twee maanden alleen maar stappen aan de hand. "Saai, saai, saai mopperde hij, maar als het helpt moet het maar."En gelijk heeft hij .

Dinsdag 30 oktober 2018

Koud en veel regen. Het hele plein stond weer eens ouderwets onder water. Maar dat kon niemand meer schelen, want als de cross maar een keer geweest is mag , wat onze mensen betreft , de winter wel beginnen.

Maandag 29 oktober 2018

Zwaar bewolkt somber weer, maar wel droog.
Ik heet Aris en woon in een silostal naast Sil.
We zagen vanmorgen, dat er alweer keihard werd gewerkt door Remco plus vrijwilligershulpmensen. De cross is weliswaar afgelopen, maar wat opgebouwd is moet ook weer worden afgebroken en opgeruimd. Maar die klus is geklaard en het weer werkte waarachtig goed mee, zodat niets en niemand nat werd. En dat is andere jaren wel eens anders geweest hoorde ik van Orlando.

Zondag 28 oktober 2018

Het weer was super.Hele dag zon, lekker fris ,zo'n 11 graden . Wel veel wind, maar je kunt niet alles hebben.
Al vroeg begonnen rolhokken aan te komen . Al gauw stonden de weilanden van de boerbuurman, die gebruikt mochten worden , propvol.Ik keek mijn ogen uit. Het zag er hier opeens totaal anders uit dan normaal. Op de plek, waar anders ons hooi in netten wordt gedaan was een ruitersportwinkeltje ingericht.Aan deze kant tegen onze stal aan was een kraam, met spullen voor honden. en daarnaast stond een groot soort rolhok van waaruit patat en meer van dat spul werd verkocht . Verder overal op het terrein vlaggen en spandoeken van sponsormensen. Het zag er erg gezellig uit.

auto's

Cross Cross
Het was echt een mega geslaagde dag op ieder gebied. De paarden ,die ik heb gesproken zeiden allemaal, dat die cross heel erg leuk was om te doen en hun rijmensen waren het daar helemaal mee  eens . Iedereen heeft genoten en bij het weggaan was de meest gebruikte tekst "Tot volgend jaar dan maar weer." En omdat onze eigen mensen plus een heleboel, echt een heleboel, vrijwilligersmensen erg veel werk hadden gehad aan dit jaarlijks weerkerende feest, was dat voor hen natuurlijk erg leuk om te horen !!!
De week is weer om en ik geef de pen aan Aris.

Cross Cross

Springen Cross

Zaterdag 27 oktober 2018

Wisselend bewolkt, droog en veel wind.
Vanmorgen waren er gewoon lessen en ik was stomverbaasd , dat er 's middags opeens ook al een wedstrijd was.Ze noemen het korte cross en middencross.Eerst een potje door het bos en over het aardappelveld rennen en dan een parcourtje springen in de binnenbak.Vandaag was het alleen voor onze eigen rijmensen, hoorde ik. Calimero vertelde , dat ze in de korte cross helaas allemaal werden begeleid door loopmensen, die het halstertouw stevig vasthielden. Daar waren de medewerkers dus niet zo blij mee, want nu konden ze niet eens even flink los gaan.Maar ja, de veiligheid van de deelnemertjes komt natuurlijk eerst.Dat snapt iedereen. Maar Cali was ook een van de bofkonten , die behalve in de korte cross ook mee mocht doen in de middencross.En dat was, volgens hem ,pas echt kicken...Ze moesten weliswaar de lagere alternatieven  springen , maar mochten wel galoperen.En ze zijn toch lekker uit hun dak gegaan.Super leuk...De kinderen zijn netjes blijven zitten en de spierpijn zal later wel pas komen.
Erg jammer , dat ik niet mee mocht doen met dat crossen. Ze waren zeker bang,dat bij mij de rem niet goed genoeg zou werken. En daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar als doekje voor het bloeden mocht ik wel meedoen met het 50 cm springen en dat was ook leuk.

Cross

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement