Het Dagboek

Donderdag 6 december 2018

Zwaar bewolkt, vaak buien.
We hebben er weer een nieuw gastpaard bij. Ze heet Lucy en woont voorlopig in de nieuwe stal achteraan rechts naast Jack, die hetzelfde mens heeft en tegenover Trofee en Tarius.Ze vertelde , dat ze zo uit de kudde was geplukt, waar ze haar eerste jaren gezellig heeft doorgebracht met leeftijdgenoten en dat ze nu tot haar stomme verbazing haar moeder Trofee weer zag. Nota bene in de stal tegenover haar. Hoe leuk is dat !!! Ik hoorde , dat ze de veranderde leefomstandigheden tot nu toe erg braaf oppikt. En dat is maar goed ook, want ze is wel een beetje groot uitgevallen en dat is zacht gezegd.Dan is het wel fijn, dat ze niet bij alles wat nieuw is ( en dat is dus alles) tegenspartelt. Haar mens gaat haar nu een beetje wegwijs maken in de wereld van volwassen paarden en dan zullen we wel zien hoe dat gaat aflopen.

Woensdag 5 december 2018

Een beetje droog en een beetje nat,
vandaag was het van alles wat.
En ja hoor...Tommy mocht echt vanmiddag meedoen als vervanger van de geblesseerde Amerigo. Twee zwarte Pieten kwamen hem halen en hij heeft met verve voor Amerigo gespeeld hier in de binnenbak. Hij zei later heel eerlijk, dat het mega leuk was en dat hij stiekum toch best wel blij was, dat hij niet het dak op hoefde.

Pieten

Dinsdag 4 december 2018

Wisselend bewolkt en meestal droog.
Ik hoorde , dat buurman Tommy was gevraagd door een zekere Sinterklaas of hij morgen wilde invallen voor Amerigo.Amerigo het vaste paard van die Sinterklaas , was namelijk uitgegleden op een dak en moest nu een dag rust houden.Nou...Tommy was in zijn schik, want hij is altijd meteen in voor iets aparts.Het zal me benieuwen wat dat zal worden.

Maandag 3 december 2018

Somber, maar zeker 12 graden en dat is best warm voor de tijd van het jaar.
Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Match is de naam.Ik woon nog steeds in een silostal naast Tommy met aan de andere kant van het brokkenhok Sil en Aris.
Tenminste, dat is mijn vaste plaats.Omdat ik het eigenlijk met alle paarden en pony's goed kan vinden sta ik ook wel eens tijdelijk ergens anders. Bijvoorbeeld als we logeerpaarden hebben zoals Famke en Harley. En dat vind ik prima, want ik hou wel van een beetje afwisseling.

Zondag 2 december 2018

's Nachts veel regen, overdag druilerig.
Als ik uit mijn buitenluik kijk zie ik, dat er in de bloembakken nog steeds bloemen staan te bloeien alsof het geen december, maar gewoon zomer is. Knap hoor. Het staat in ieder geval best leuk.
De week is weer om en ik geef de pen aan Match.

Bloembakken

Zaterdag 1 december 2018

Zwaar bewolkt en af en toe een bui.
Ze schijnen dit de donkere dagen voor Kerst te noemen. Het is saai en somber, maar tot nu toe is het ieder jaar ook weer voorbij gegaan. Ik hoorde onze mensen zeggen, dat dit weer niet zo gezellig is, maar nog altijd een heel stuk beter werkbaar dan stapels sneeuw en bevroren paddocks.

Vrijdag 30 november 2018

Wisselend bewolkt en veel wind.
Ik kon net om de hoek zien , dat Hans wat aan het sleutelen was met onze ouwe blauwe ( de tractor, voor wie dit nog niet weet )Hij heeft van het sleepding, waarmee de bodems van de bakken gelijk en op diepte worden gehouden de oude afgesleten tandjes af gesloopt en er nieuwe langere en scherpere tanden weer aan gemaakt. Dat was nog best een grote klus als ik het zo zie. Maar nu kan het ding weer een hele tijd zijn werk goed doen.

Tandjes

donderdag 29 november 2018

Regenachtig.
Pjotr moest tot zijn schrik toch weer een keer naar het dierenartsmens.Hij had gedacht, dat hij er vanaf was, maar zijn mens was toch nog niet helemaal tevreden over een van zijn achterbenen. Hij vertelde , dat ze hem daar nu ook nog een keer in hebben gespoten met een restje van het spul, dat ze hadden gebruikt voor zijn voorbenen. Wat een geluk, dat ze nog wat over hadden van die keer, dat hij daar moest blijven slapen. Wie wat bewaard die heeft wat !

Woensdag 28 november 2018

We hebben vandaag afscheid genomen van Sky en Katootje.Ze hebben hier 3 maanden gewoond en zijn nu verhuisd naar een stal, waar hun mensen op de fiets naartoe kunnen gaan. Om hier te komen moesten ze altijd met de trein of met iemand,die de tijd had om hen heen en weer te brengen met een mensenrolhok. Dus logisch , dat ze verhuizen, maar wel jammer.We wensen hen veel plezier bij hun nieuwe stal.

Dinsdag 27 november 2018

Somber zwaarbewolkt .
Hans was vandaag druk in de weer om een dode vlierstruik achter onze stal om te zagen en in stukken te hakken. Toen hij toch bezig was heeft hij maar meteen een grote boom, die zichzelf al jaren geleden onopgemerkt daar vlak naast had gesetteld ,heel stevig gekortwiekt.Onze mensen hebben namelijk ontdekt, dat de vreemdeling een esdoorn is en die hebben sinds kort de naam niet echt gezond te zijn voor paarden, om niet te zeggen giftig. Wanneer wij bladeren of zaadjes daarvan zouden opeten zouden we daar atypische myopie van kunnen krijgen. Ën wat is dat dat precies ?" vroeg Match.Ik weet dat natuurlijk ook niet exact, maar je schijnt daar dan verlammigen van te kunnen krijgen. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat het niet in mijn hoofd opkomt om daar de bladeren of de vliegende zaaddoosjes van op te eten terwijl er altijd een goed gevulde hooibak in die paddock staat. Het zal wel gelden als je als paard in een kale wei loopt, waar behalve die bladeren niet veel meer te eten is. In ieder geval nemen ze hier altijd het zekere voor het onzekere en zal die boom het wel niet lang meer maken.
snoeien Snoeien 

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement