Het Dagboek

Zondag 31 januari 2021

En ja hoor...vannacht was het min 6 graden. Overdag zon, geen wind en net boven nul.
We hebben heerlijk in de zon buiten op een hard bevroren, maar vlakke bodem ,kunnen recreeren. Bedankt buurboermens. De week is weer om en ik geef de pen aan Toet .

Zaterdag 30 januari 2021

Droog...Niet te geloven ! Wel zwaar bewolkt en nog maar zo'n 3 graden.Wel boven nul.
En vanmiddag kwam het buurboermens weer aanrijden met zijn machineding en heeft onze paddocks glad geschoven.Ik denk, dat ze verwachten, dat het weer gaat vriezen en dan zouden we niet meer naar buiten kunnen als de bodem bobbelig zou zijn opgevroren.En niet naar buiten gaan is hier nu een keer zoiets als vloeken in de kerk en komt bijna nooit voor.

Vrijdag 29 januari 2021

Nog meer regen.
Je zou toch zeggen, dat de regen langzamerhand op zou zijn. Maar niks hoor. Je zou er bijna aan gaan wennen.

Donderdag 28 januari 2021

Nog meer regen.
Wat zijn we allemaal toch blij met onze binnenbak. We kunnen nu tenminste allemaal nog een beetje beweging krijgen. Maar het is natuurlijk heel veel leuker om gewoon normaal te kunnen werken, zonder dat coronamonstertjes de pret bederven.

Woensdag 27 januari 2021

Veel regen en waterkoud.
Het is inmiddels niet alleen op ons terrein, maar ook op de Holterberg zo nat en glibberig geworden , dat zelfs de mensen van de gastpaarden er geen aardigheid meer in hebben om buitenritten te maken. Ze zijn er bang voor, dat wij met dit frisse weer daar uit ons dak zullen gaan, dan uitglijden en kreupel worden. Bovendien lijken natte takken in je nek ook geen onverdeeld genoegen. Het is een vervelende toestand en het komt nu wonder boven wonder eens niet door de coronamonstertjes, maar heel gewoon doordat de winter bestaat en er nu is. Het zij zo.

Dinsdag 26 januari 2021

Buien.
Alles staat nog steeds behoorlijk onder water. We gaan nog wel naar de paddocks, maar het is wel een waterballet .Het goede nieuws is ,dat onze voeten nu vast niet zullen uitdrogen. En dat is dan weer een voordeel.

Modder

Maandag 25 januari 2021

Meestal droog, weinig wind, 8graden.
Hoi, ik ben Match en ik woon naast Sil en het brokkenhok met aan de andere kant daarvan Dame Blanche en Aris.
Ik hoorde vandaag onze mensen mopperen op, drie keer raden,...Jack natuurlijk. Die had waarachtig in een onbewaakt ogenblik kans gezien om de dikke aluminiumlaag, die op de bovenste balk van het hek was gemaakt, kapot te bijten. En dan te bedenken, dat dat er net op was gemaakt omdat Jack de balk al aan het vernielen was. Niemand van ons zou zelfs maar op de gedachte zijn gekomen om zoiets te doen. Al was het alleen maar omdat zoiets toch best wel zeer zal doen aan je tanden.

slopen

Zondag 24 januari 2021

Heel veel regen, vooral 's nachts.
Het plein en de straatjes bij de kantine en de binnenbak staan nu toch wel heel erg onder water. En het lijkt nog maar kort geleden, dat iedereen zat te klagen, dat het al zo lang zo heel erg droog was en dat ze zo graag regen wilden hebben. Veel regen. Nou, het heeft even geduurd, maar nu hebben ze hun zin.En weet je wat ? Nu is het weer niet goed. Maar we zullen het ermee moeten doen. Of we het nu leuk vinden of niet.
De week is weer om en iki geef de pen aan Match.

Zaterdag 23 januari 2021

Zwaar bewolkt en nat.
Jack was blij. Zijn mens, die een poos geleden door zijn andere paard "baby" Macey was gelanceerd en daar niet beter van was geworden , had vandaag weer voor het eerst op hem gereden. Hij vertelde , dat hij eigenlijk net even wilde ontploffen van louter blijdschap daarover, toen hij zich nog net op tijd had gerealiseerd, dat dit toch niet zo'n handige aktie zou zijn met een net gerepareerd rijmens op zijn rug. Een zeldzaam verstandige gedachte voor een puberpaard....Het verstand is duidelijk in aantocht.

Vrijdag 22 januari 2021

Wisselend bewolkt en heel veel wind. Nog steeds geen echtw winter in zicht.
De enigen, die verheugd zijn over dit soort weer zijn de grote bomen op ons terrein .Eindelijk is er weer zoveel water gevallen, dat hun wortels weer fatsoenlijk bij het gestegen grondwater kunnen komen. En zo zie je maar weer, dat bijna ieder nadeel ook ergens een voordeel heeft. Als je het maar wilt zien en waarderen.

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement