Het Dagboek

Zondag 24 juli 2022

Licht bewolkt, veel wind, 26 graden.
Toen ik laatst terug kwam van een buitenrit viel me ineens op ,dat de zonnebloemen, die Theo altijd langs de rand van de tuin zet, alweer druk bezig zijn om de bijen uit de buurt te voorzien van verse honing.. Altijd een mooi gezicht...
De week is weer om en ik geef de pen aan Cas.

Zonnebloem 

Zaterdag 23 juli 2022

Zon, veel wind en 26 graden.
Nu het iedere keer zo warm is heeft Trofee de mazzel gehad, dat ze nog een keertje extra is geschoren. Onze mensen hadden gezien, dat ze nog altijd een dikkere vacht had dan wij en het duurde niet lang of Silke stapte naar binnen met haar roze outfit aan en de scheermachine in haar hand. Trofee vond het heel fijn haar te zien en is blij, dat ze nu van de overtollige jas is verlost.

scheren 

Vrijdag 22 juli 2022

Half bewolkt, droog en 24 graden.
Wat is deze week weer om gevlogen. Het lijkt net of ze gisteren pas kwamen aanzeulen met al hun bagage en nu ligt al dat spul weer klaar om te worden meegenomen en is de grote tent weer leeg. Klaar voor de tweede week ponykamp.
Ik denk, dat deze eerste groep vannacht best lekker zal slapen na een week van extreme hitte en ook een extreme plens water.

vertrek 

Donderdag 21 juli 2022

Zwaarbewolkt en zowaar regenachtig.
Het is net of onze beschermengeltjes hadden gehoord, dat ze hier graag regen wilden hebben en hebben dus prompt de hemel even opengezet. Dat ze dus wel hebben veroorzaakt, dat een groepje kinderen op buitenrit een nat pak opliep en dat 's avonds het kampvuur in het water viel, is hun vergeven. Maar ik heb gehoord, dat de kampkinderen zich in de kantine ook best hadden vermaakt met de bonte avond.

Bonte avond 

Woensdag 20 juli 2022

Licht bewolkt, 26 graden.
We gaan natuurlijk nog steeds elke dag naar de wei. Maar om eerlijk te zijn hebben die er wel eens beter uitgezien. Onze mensen doen wat ze kunnen en sproeien iedere avond weer een stuk, maar een nachtje regen zou waarschijnlijk een stuk beter helpen.

Dinsdag 19 juli 2022

Heel erg veel zon en 's middags heel erg warm.
's Morgens vroeg zijn we met twee groepen naar buiten geweest en in het bos was het toen nog goed uit te houden. Maar 's middags werd het waarachtig 40 graden en toen zijn de kampkinderen weer naar het zwembad gegaan en wij hebben allemaal ergens in de schaduw lekker de hele middag niks gedaan. Voor een keertje ook niet verkeerd.

40graden 

Maandag 18 juli 2022

Veel zon en ruim 30 graden.
Ik ben Bobby en woon in de nieuwe stal eerste links als je binnen komt samen met Okkie in de duostal.
Vanmorgen begon dan toch echt het eerste ponykamp van deze zomer. Tegen 10 uur stroomde het plein vol met rijkinderen en hun aanhang. Iedereen sleepte , zoals gebruikelijk, veel spullen mee. Slaapzakken, luchtbedden en kleding voor alle soorten weer.
Wij vinden het altijd leuk, dat we allemaal een eigen verzorgkind krijgen, dat een heleboel aandacht aan ons besteedt. We worden veel gepoetst, geknuffeld en mogen meedoen aan een fotoshoot.
's Morgens hebben de kinderen allemaal gereden, maar het werd al gauw te warm om te werken. De kinderen vertrokken dus naar het zwembad en wij hadden vrij.

ponykamp aankomst 

Zondag 17 juli 2022

Half bewolkt. winderig, maar wel weer 26 graden.
Toen ik vanmorgen over het plein liep zag ik daar een piepklein zwaluwtje zitten. Klein , maar met een heel groot waffeltje... Hij zat keihard te schreeuwen waar zijn eten bleef. En zijn ouders deden niets anders dan aan komen scheuren met allerlei lekkers.
Toen ik hier pas was heb ik eerst ook geprobeerd om zodra ik iemand zag luid en duidelijk te laten weten, dat ik eten wilde en wel meteen. Maar het enige wat ik bereikte was, dat ik eerst een grote mond kreeg en dat, als ik dan nog niet ophield het boven luik dicht werd gedaan. Als ik dan toch nog doorging is er zelfs met een waterpistool op mij geschoten. Ik kom hier echt helemaal niets te kort, maar dat gezeur om eten was een gewoonte ,waar ze hier dus niet blij mee waren . Maar ik heb mijn lesje geleerd, hou me koest en als er nu echt eten aan komt ben ik als eerste aan de beurt. Ook niet verkeerd.
De week is weer om en ik geef de pen aan Bobby.

Zwaluw 

Zaterdag 16 juli 2022

Wisselend bewolkt, veel wind 23 graden.
Het onkruid schiet overal welig op. En als dat dan nog lekker zou zijn hadden wij er geen probleem mee, maar het meeste is dus echt niet te eten. Het spul, dat in de gauwigheid kans had gezien om het dennenboompje op het plein helemaal in te wikkelen, zodat je het boompje haast niet meer kon zien was meteen aan de beurt om weg gehaald te worden. Wat was namelijk het geval ? Dat spul bleek vol te zitten met heel scherpe doorntjes, die zo goed verstopt waren, dat het eerst niemand was opgevallen. Totdat iemand een tak wilde afplukken en onvermoed behoorlijk geprikt werd. En dat betekende dus meteen, dat dat spul naar de groene bak moest verhuizen.

onkruid 

Vrijdag 15 juli 2022

Licht bewolkt, veel wind . 20 graden.
Vorige week heb ik toch iets aparts beleefd. Ik werd uit mijn stal gehaald en dacht natuurlijk , dat ik naar de wei zou gaan. Laten ze me in plaats daarvan in een box in de nieuwe stal zetten en meteen een prik in mijn hals geven. Terwijl ik de wereld voor een doedelzak begon aan te kijken zetten twee onbekende mensen, tandartsmensen begreep ik pas later, een grote klem in mijn mond en begonnen fanatiek te slijpen en te schaven. Ik wist echt niet wat mij overkwam. Maar...toen ze kennelijk klaar waren en ik weer op stal bekomen was van al die ongein, merkte ik opeens ,dat ik nu veel makkelijker kon eten. Joepie....leve de tandartsmensen en bedankt !

Tandarts 

Pagina: «  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement