Het Dagboek

Maandag 15 december 2014

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
Hallo, ik ben Amber. Samen met Misty ben ik de kleinste pony hier op stal. Ik ben geen medewerker, maar omdat ik nog niet zoveel ervaring heb en mijn mensje ook niet ,mag ik meedoen met de echte medewerkers.Ik heb dus al veel geleerd en ik vind het hartstikke leuk om iedere dag iets te doen te hebben.
Toen ik hier kwam vond ik zelf, dat mijn figuur prima in orde was.Ik vond het dan ook helemaal niet leuk om het voermens te horen zeggen, dat ik vierkant was.Nou is het natuurlijk al sowieso niet fijn als uitgerekend een voermens zoiets zegt. Dat is tenslotte wel degene van wie je eten moet komen. En laat nu eten,vooral veel, nu net mijn hobby zijn...Nou ja. op de een of andere manier ben ik inmiddels niet verhongerd en toch afgevallen. Volgens het voermens begin ik nu weer te lijken op de mooie welsh, die eerst verborgen zat onder het vet en ik weet eigenlijk niet of dit nu wel of niet een compliment is.

Zondag 14 december 2014

Eerst mistig. Later opklaringen en zelfs een beetje zon.
Vandaag bepaald geen rustdag.De hele ochtend waren we druk met een vaardigheidswedstrijd.Leuk...Alle deelnemers moesten een parcours afleggen met allerlei soorten hindernissen en obstakels.
Toen iedereen weer naar huis was kwam de hoogwerker weer binnen om het werk aan de lampen af te maken. Het was pas heel laat in de avond klaar, maar toen zag het er dan ook weer helemaal mooi uit. Ze hebben inmiddels ook nog gauw gebruik gemaakt van die hoogwerker om de schijnwerper op het plein te vervangen. Dat was in 5 minuten gebeurd en Sandra heeft meteen nog mooie foto's vanuit de hoogte gemaakt.
De week is weer om en ik geef de pen aan Amber.

Buitenverlichting

Zaterdag 13 december 2014

De hele dag droog en de wind was ook naar huis.
Er is gisteren een groot blauw ding op het plein van een nog veel grotere vrachtwagen afgeladen.Ik ben benieuwd wat ze daar nu weer mee van plan zijn. Er zit geen voor en geen achterkant aan en al gauw bleek, dat het toch zelf kan rijden. En het kan ook heel erg hoog worden uitgeschoven door mensen,die er achter een hek bovenop staan. Ik hoorde, dat het ding een hoogwerker heet en dat het er was, omdat de TLbuizen en alle armaturen in de binnenbak vervangen moesten worden. Die zitten uiteraard nogal hoog. Het aanlegmens , dat 27 jaar geleden die dingen er aan heeft gemaakt schijnt dat te hebben gedaan vanaf een gewone ladder terwijl ondertussen de lessen gewoon doorgingen. De paarden deden hun werk onder en langs de ladder en niemand had er een probleem mee..Maar de tijden zijn veranderd en gemak dient de mens. Met de hoogwerker was de klus een stuk gemakkelijker en vooral een heel stuk sneller te klaren.

Lampen vervangen

Vrijdag 12 december 2014

Hele dag regen en later nog storm ook. Echt niet leuk.Ze hebben ons allemaal toch nog naar buiten in de paddocks gestuurd onder het motto, "jullie zijn niet van suikergoed. "En het is ook wel waar, dat een frisse neus lekker is.Alleen vandaag liever niet zo lang als anders en dat hebben onze mensen gelukkig begrepen.

Donderdag 11 december 2014

Veel regen en ook nog veel wind.
Vanmorgen vroeg, onze mensen waren nog niet wakker,begon BB te klagen. Ze mopperde, dat ze het helemaal niet leuk vond, dat het regende. Nu regent het vaak en we hadden haar er nog nooit over gehoord. Maar ze bleef zeuren en toen we begrepen, dat dat was omdat het in haar box regende, snapten we het beter.Het arme dier stond gewoon onder de drup. Wel met een waterdichte deken op, maar toch...Gelukkig kwamen al gauw onze mensen ter plekke en ze waren niet blij. Hans werd gebeld en Remco, die al naar zijn werk was, kwam ook terug.Samen hebben de heren geconstateerd , dat het water niet van buiten, maar uit een waterleidingbuis kwam. Zo te horen hebben ze de muur uit de daarboven gelegen badkamer moeten slopen om het lek dicht te maken. Omdat alles nog nat was is BB tijdelijk verhuisd naar de stal van Orlando. Orlando en Kleo zijn opgeschoven en ik....ging een poosje buurten bij de binnenbak.Ook wel weer eens leuk.

Woensdag 10 december 2014

Eerst somber en droog, later buien.
Theo heeft het de laatste tijd druk gehad. Ik zag, dat hij een nieuw opstappodium heeft gemaakt voor naast de grote stal, omdat het andere gammel aan het worden was.Er schijnt al zo'n 40 jaar zo'n ding te staan en ik hoorde,dat vroeger de nieuwe rijmensen,die al konden rijden en voor het eerst hier kwamen, het maar raar vonden, dat ze via dat ding moesten opstappen. Maar inmiddels schijnt het toch doorgedrongen te zijn, dat dit echt voor ons paarden veel prettiger is. Daar ging het natuurlijk vanaf het begin al om en niet,omdat er gedacht werd, dat die rijmensen niet in staat zouden zijn om gewoon op te stappen, wat ze zelf dus veronderstelden.

Opstapje

Dinsdag 9 december 2014

Zwaar bewolkt.Droog.
Vandaag kwamen onze tandartsen weer eens en verdraaid nog aan toe. Ik was aan de beurt.Daar had ik dus echt helemaal geen zin in, maar er hielp geen lieve moedertje aan.Ik moest aantreden, mond opendoen en toelaten, dat er uitgebreid werd geschaafd en geraspt. Als klap op de vuurpijl hebben ze ook nog twee tanden getrokken, omdat ze stonden te wiebelen. Ik ben nu een keer niet meer de jongste en een oud gebit is een oud gebit. Daar doe je niets aan. Achteraf gezien ben ik daar toch wel blij mee, want met zulk los spul in je mond eet je niet prettig.

Maandag 8 december 2014

's Morgens opnieuw erg mistig, leter zwaar bewolkt, maar je kon wel weer zien waar je naartoe ging.
Mijn naam is Nushky en ik woon op het ogenblik in de grote stal naast Kleo  en Bill.

Toe ik vanmorgen uit mijn raam keek zag ik Theo en Hans op sjouw met de derde deur van het krullenhok. Omdat het inmiddels te koud is om buiten te schilderen was de deur eruit gehaald en had Theo hem in zijn werplaats geverfd. Prima oplossing ! En nu was hij droog en is weer op zijn plaats gezet.

Nieuwe deur Ophangen deur

En eerlijk is eerlijk. Het staat hartstikke netjes.Eigenlijk hadden we stiekun gedacht, dat het er dit jaar niet meer van zou komen. Wel dus.

Deur krullenhok

Zondag 7 december 2014

's Morgens veel mist, later bewolkt en ietsje aangenamer van temperatuur.
Vandaag niets bijzonders te beleven.
De week is weer om en ik geef de pen aan Nushky.

Zaterdag 6 december 2014

Droog, somber, weinig wind. 's Nachts bijna vorst, maar net niet helemaal.
Onze mensen hebben inmiddels bedacht, dat het voor het vullen van onze hooinetten wel makkelijk zou zijn als aan iedere slowfeeder een labeltje zou hangen met niet alleen de naam, maar ook het aantal kilo's hooi, dat dat paard moet hebben.Je hoeft dan niet meer na te denken voor wie een net is en je hoeft bovendien helemaal geen verstand van voeren te hebben. Iedereen,die dus tijd heeft en in de buurt is kan nu helpen met vullen en dat is best gemakkelijk.Het enige waar ze nu nog mee zitten is hoe je zoveel mogelijk volle netten naar zijn plek kunt brengen.Op het ogenblik stapelen ze zoveel mogelijk in en op een kruiwagen en vertrekken dan op goed geluk richting de stal, waar ze naartoe willen. Op goed geluk, omdat degene,die de kruiwagen duwt ,echt niet ziet waar hij heen gaat. Soms loopt er iemand mee om de weg te wijzen en bij te sturen en soms wordt er volstaan met vanuit de verte dingen te roepen als...nu naar links, nu weer rechtuit enz. enz. Het gaat dus best geregeld mis en dat is lachen geblazen.Maar oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Labels slowfeeder hooi transport

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement