Het Dagboek

Woensdag 8 juni 2016

Droog en warm, heel warm.
Lotte en Toby mogen altijd met hun mensen mee hiernaartoe. Eerst lopen ze meestal mee met hun mensen met uitmesten en krullen halen en zo. Later worden ze gezellig samen in de kennel gestopt. En daar is niks mis mee zeggen ze.Ze spelen eerst een poos en niet al te zachtjes. Als ze moe zijn kunnen ze in de manden gaan liggen uithijgen.Toch veel beter dan thuis zitten te wachten tot je mens eindelijk terug komt ...! Ze willen het graag zo houden.

Lotte en Toby

Dinsdag 7 juni 2016

Droog en warm.
Ook Hans heeft moeite met het in bedwang houden van al het opschietende groen op het terrein.Hij hoeft zich dan ook niet te vervelen.

opruiming Opruiming

Maandag 6 juni 2016

Droog, zonnig en warm. Zomer !
Ik ben Vosje en woon tegenwoordig in een stal bij de binnenbak naast Misty en Amber. Voor dat ze zo klein zijn hebben die praatjes voor tien. Maar ze zijn wel aardig hoor.Ik kan het tenminste goed met ze vinden. Ik kan trouwens met iedereen goed opschieten. We lopen allemaal in groepjes in de wei. Gezellig. Alleen moeten onze mensen eigenlijk een paar handen erbij hebben om ons allemaal tegelijk te kunnen brengen en halen. Maar ze leren het al aardig hoor.

Halen en brengen

Zondag 5 juni 2016

Wisselend bewolkt en lekker weer.
Niet veel te beleven. Ik heb zelf met mijn mens een buitenrit gemaakt, er waren een paar privelessen en verder hebben we de dag doorgebracht met relaxen.
De week is weer om en ik geef de pen aan Vosje.

Zaterdag 4 juni 2016

Wisselend bewolkt. Warm en droog.
Omdat we nu allemaal iedere dag een poos in de wei lopen worden onze hooinetten minder vol gedaan.Flauw hoor ! Ze zeggen, dat we  precies goed zijn en echt niet dikker mogen worden. Buurvrouw Zazou is het daar absoluut niet mee eens. Ze is zo dol op eten, dat ze dat het liefste de hele dag zonder onderbreking zou willen doen net zoals Okkie ( onze Holle Bolle Gijs ) trouwens.Maar ja, als je die hun gang zou laten gaan worden ze vierkant en kunnen da de deur niet meer door.Ook niet gezond en dat gaat dus niet gebeuren.

Kruiwagens

Vrijdag 3 juni 2016

28 graden en bloedheet. Ietsje zuidelijker grote wateroverlast.Hier alweer gewoon droog. Ik hoorde zelfs onze mensen zeggen, dat een buitje voor het stof heel welkom zou zijn.

Donderdag 2 juni 2016

Zwaar bewolkt, 24 graden en drukkend.
Er is dit jaar zoveel gras gegroeid en ook zo snel, dat we het met zijn allen niet redden om het netjes glad af te eten. En dat is ons nog nooit overkomen...Ik hoorde, dat onze mensen nu het hoge gras willen afmaaien. Maar dat schijnt niet te doen te zijn met de hand (van Hans en zijn maaiding). Nu proberen ze ergens een boermens met een ding, dat ze weidebloter noemer te vinden, die dan de hoogste stukken kan inkorten . Wat er dan afkomt lusten we best wel in onze hooinetten. Iedere dag worden alle drollen uit de wei gehaald, dus dat gras is en blijft lekker.)

Hoog gras

Woensdag 1 juni 2016

Wisselend bewolkt en tot ieders verbazing dit keer helemaal droog. Volgens het weerbericht zou het namelijk aan een stuk door regenen, hagelen, bliksemenen enz. We hebben die buien ook wel gezien overal om ons heen, maar ze kwamen steeds net niet boven ons hoofd. En niemand, die dat erg vond !

Dinsdag 31 mei 2016

Wisselend bewolkt, 19 graden, weinig wind.
Okkie en Calimero hadden vandaag dienst als voltigepaard in plaats van, zoals normaal , als rijpaard in de laatste middagles.Die rijkinderen hadden daar zelf om gevraagd, omdat ze het leuk vonden om eens iets anders te doen.En dat was het ook...!

Maandag 30 mei 2016

Bewolkt, af en toe zon, 20 graden en 'savonds de zondvloed. Alles stond blank.
Ik ben Nicky en woon in de nieuwe stal naast Zazou en Tico. Ik sta hier zo langzamerhand al heel wat jaartjes en ga door het leven als gastmedewerker. D.w.z., dat ik een eigen mens heb. Maar dat mens heeft weinig tijd en kan zich door de week meestal niet met mij bemoeien. Omdat rust roest en hij liever heeft, dat ik in conditie blijf om met hem in het weekend lekker buitenritten te kunnen maken, mag ik in de lessen meelopen. ik ben dus een kruising tussen een medewerker en een gastpaard en dat bevalt ons allebei prima.

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement