Het Dagboek

Zondag 3 november 2013

's Morgens droog, zon en wind. 's Middags onweer en heel veel regen.
Vanmorgen zijn Pride, Orlando, DP ,Igor en ik lekker op buitenrit geweest en we waren nauwelijks weer terug of de hemel ging open en het begon te donderen en blitzen. Toen waren we wel blij, dat we binnen waren. Onweer is nooit leuk. En dit keer helemaal niet, want opeens kwam er een flits met op hetzelfde moment een superharde knal en hup. Niets van al het electrische spul in huis deed het meer. Geen telefoon, televisie en internet al helemaal niet meer. De mensen klaagden steen en been. Nou ja, kunnen ze mooi eens ontdekken hoe afhankelijk ze zijn geworden van al dat spul. Ik ben blij, dat wij daar geen zorgen over hoeven te hebben.
De week is weer om en ik geef de pen aan Tico.

Zaterdag 2 november 2013

Zwaar bewolkt,winderig en fris. 10 graden.
Ik hoorde, dat Remco, Sandra en Bartje veilig waren aangekomen in dat Turkije en dat ze het bij 27 graden prima naar de zin hadden.Fijn.Ik ben blij, dat ik niet hoef, maar dat is een andere zaak.
Ik hoorde, dat er een heel leuke mail is binnengekomen met een filmpje van iemand,die de hele cross heeft gereden met een camera op zijn cap. Erg leuk om te zien . Wie het ook wil zien moet klikken op http://www.youtube.com/watch?v=OFPeotICLIk

Filmpje Cross 2013

 

 

 

Vrijdag 1 november 2013

Wisselend bewolkt, winderig en kouder.12 graden hooguit.
De laatste dagen loopt hier een dikke rode kater rond,die zich gedraagt alsof hij hier al jaren woont.De mensen hebben hem "Dikkie Dik"genoemd en weten niet zo goed wat ze met hem aan moeten. Hij ziet er bepaald niet uit als een zwerfkat en ze denken, dat hij misschien wel van iemand is, die hem erg mist. Maar wie ???Ze hebben hem nu een halsbandje om gedaan met een kokertje met een papiertje erin met hun telefoonnummer. Ze denken, dat hij misschien ook nog wel naar zijn echte baasje op bezoek gaat en dat er dan bij dat mens een lichtje op gaat waar zijn kat voortdurend uithangt.De tijd zal het leren. We hebben hem natuurlijk ook zelf wel gevraagd waar hij vandaan komt, maar hij is stik eigewijs en wil er niets over kwijt.

Donderdag 31 oktober 2013

Wolken, af en toe zon en 14 graden.
Vandaag hebben we gezelschap gekregen van Lizzy en Vosje,die tegenwoordig normaal in andere stallen staan.Ik vroeg wat ze kwamen doen en Vosje zei dat er gastpaarden kwamen ,die in hun boxen gingen logeren. Ze hadden al wel gehoord, dat het Adair en Lukar waren.Nou, dat weet je het wel !Dat betekent dan meestal, dat niet alleen die paarden, maar ook 3 honden plus Enide en Jeroen komen om op ons te passen en dat Sandra, Remco en Bartje met vakantie gaan.En ja hoor... In het holst van de nacht hoorden we hun auto wegrijden. Later hoorde ik, dat Bartje had verteld, dat hij naar een land ging,dat Turkeye heet. Hij had er geen flauw benul van waar dat dat was, maar had wel gehoord, dat het daar nog zomer is en dat ze er in een vliegdoos naartoe zouden gaan. Omdat om de een of andere reden het reizen in een vliegdoos zijn grote hobby is was hij daar heel blij mee.Nou, ze hebben hard genoeg gewerkt,dus deze vakantie wordt hun door ons allemaal helemaal gegund.

Woensdag 30 oktober 2013

Veel wolken, geen zon en ook geen regen.
Ik mag met mijn kleine maatje Sunny nog iedere dag in de springwei. Die wei ligt hoog en wij zijn zo licht en rustig , dat we de boel niet kapot trappen. Tijdens de cross stond die springwei propvol met rolhokken en weet je wat ? Die mensen hebben, zoals ook netjes gevraagd was, helemaal geen rommel achtergelaten toen ze weggingen. Totaal niets.We konden er zo weer in. Fijn he ! Het kan dus wel.

Dinsdag 29 oktober 2013

Een stuk kouder, nog steeds winderig en bewolkt.
We hebben nu langzamerhand allemaal permanent onze dekens weer op behalve degenen,die zoveel vacht hebben gemaakt, dat ze er in het werk last van hebben. Zij worden eerst geschoren en krijgen dan pas weer dekens op, want als ze die nu al zouden dragen zouden ze er niets meer aan hebben als ze kaal zijn. En zo is het maar net.

28 oktober 2013

Zware storm...!Ja hoor,l hij is toch gekomen en hoe ! Volgens de weerberichtmensen is dit de zwaarste storm van de laatste 20 jaar.De wind giert om de binnenbak, waar ik al lang woon naast Twingo en Sunny.Onze mensen houden alle deuren en ramen potdicht, want soms zijn er zulke zware windstoten, dat het hele gebouw staat te trillen. Maar gelukkig is alles blijven liggen en staan waar het hoort. En wat is iedereen gelukkig, dat de cross voorbij is. De boel moest nog wel worden afgebroken en dat hebben Remco en de hulpmensen , af en toe bukkend voor rondvliegend spul ,prima voor elkaar gekregen. Alles is weer opgeborgen tot het volgende jaar.

Zondag 27 oktober 2013

Winderig, maar een heeeeel klein beetje regen en zelfs af en toe zon.Geweldig crossweer. De storm, die maandag verwacht wordt schijnt nog steeds op komst te zijn, maar is gelukkig nog steeds niet in beeld.
Voor de gelegenheid is de spuitstal bij de binnenbak veranderd in een winkeltje voor tweedehands spullen. Dat ziet er weer eens anders uit. Niks mis mee.
Vanaf 's morgens vroeg liepen de parkeerweides vol met rolhokken. Paarden en pony's kwamen er vol voorpret uit, want een lekker potje racen door bos en over wei- en maislanden vinden we allemaal machtig leuk. Ik mocht gelukkig ook weer mee doen en heb mijn beste beentje voor gezet in de middencross.Ik ben 15e geworden van de 27 in die klasse en dat vind ik best goed.Toch ? Toet en DP, die derde en vierde zijn geworden vonden dit maar niks, maar ik heb ervan genoten en daar gaat het om. Alle paarden en pony's van ergens anders, die ik gesproken heb, waren het erover eens, dat ze een heel leuke rit hadden gehad. Niemand heeft zich zeer gedaan en er zijn wel wat rijmensen af gekukeld, maar die zijn gewoon weer opgestapt en hebben hun weg probleemloos vervolgd. Ze zijn allemaal van plan om volgend jaar weer te komen.We zagen trouwens dit jaar ook al vele bekenden van voorgaande jaren. De laatste zondag in oktober 2014 staat dus bij velen alvast weer in de agenda.
De week is weer om en ik geef de pen aan Misty.
Winkeltje Dokihorse 

Zaterdag 26 oktober 2013

Prachtweer.Droog, zonnig, weinig wind en 17 graden. Het kon niet beter.
's Middags was de kindercross. Echt een feest voor iedereen.Ook de kinderen,die nog aan de longe zitten konden meedoen, want we werden voor de veiligheid allemaal begeleid door hardlopende ouders en grote hulpkinderen.Leuk eerst een stuk door onze eigen bosrand en eindigend in het maisveld.Daarna allemaal een parcoursje sturen over balkjes op de grond in de binnenbak. Super spannend en heel gezellig. De eerste crossdag was in ieder geval een groot succes.
Korte Cross Bart 

Cross

Vrijdag 25 oktober 2013

Wisselend bewolkt en zeker 18 graden.
Vandaag was er weer eens een kampdag. Een hele club rijkinderen heeft zich de hele dag vermaakt met rijden, spelletjes, zoals stoelendans te paard, speurtocht en theorie.
Tot vreugde van iedereen hoorden we laat in de middag toch nog hele grote machines aan komen rijden,die vlijtig begonnen de laatste mais een kopje kleiner te maken. Beter laat dan nooit...Toch ! ! ! Super.
Mais
Inmiddels hoorde ik, dat de toverdoos,die schijnt te weten wat voor weer het zal worden en die nooit zo vaak bekeken wordt als in deze tijd van het jaar, het begon te hebben over een zware storm op komst.Onze mensen werden daar niet echt vrolijk van.Dat ding zou wel pas op maandag tot hier gevorderd zijn, maar evengoed...Stel je voor, dat het wel eerder komt dan wordt verwacht...!Dan kun je op het laatste moment je leuke wedstrijd afzeggen. De meeste mensen komen met rolhokken van ver en die kunnen dan niet veilig rijden. Om maar helemaal niet te spreken over vallende bomen in het crossbos enz.Nou ja. we hebben wel eens vaker geluk gehad. Hopelijk valt het ook dit keer allemaal mee.
Kampdag 

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement