Het Dagboek

Donderdag 21 april 2016

En opeens was het vandaag meer dan 20 graden.Niet verkeerd.
Toby, de hand van Monique, mag tegenwoordig dus vaak mee hiernaartoe en vooral nu er een paar logeerhonden zijn, is het erg gezellig. Ik keek de kant van het grasveldje bij de kantine op en moest wel twee keer kijken, voordat ik snapte wat ik zag. Snappen jullie het ook ?Knap hoor !!!

Logeerhonden

Woensdag 20 april 2016

Zwaar bewolkt, droog, 14 graden
Niet alleen het gras groeit hard. De struiken in de houtwal zijn ook al ontploft met een heleboel witte bloemetjes. Ze noemen het krentenbloesem en de vogels zijn heel dol op de vruchtjes, die er later aan komen. Ik moet trouwens zeggen, dat ik op buitenrit er ook wel eens een paar weet te snaaien en ik vind ze ook lekker.

Kleurige houtwal

Dinsdag 19 april 2016

Zwaar bewolkt, droog.
Toen ik in de paddock stond zag ik tot mijn vreugde, dat het gras in onze weiden aardig begint te groeien. Het ziet er al best heel lekker uit,dus hopelijk duurt het niet meer lang totdat we er in mogen.

Gras in de wei

Maandag 18 april 2016

Wisslend bewolkt, droog, 16 graden.
Hallo, hallo, ik ben Pjotr, alias Piet of officieel Purdy. Ik luister naar alle drie als het wat opbrengt. Iets lekkers of zo, bedoel ik.Ik woon in de grote stal naast Jasmijn en tegenover mijn grote vriend Bill
We hebben voor even de festiviteiten weer achter de rug en iedereen gaat over tot de orde van de dag.
Tot mijn verbazing zag ik, dat Twan tegenwoordig kans ziet om tegelijk te vegen en te bellen. Ik meende ooit gehoord te hebben , dat mannen niet kunnen multitasken. Maar dat klop dus niet !!

Vegen

Zondag 17 april 2016

Droog, 15 graden, niet veel wind.
Vandaag was de laatste wedstrijd van de wintercompetitie. Een springwedstrijd met aparte prijzen en de uitslag van de dressuurcompetitie. Ik mocht nog niet meedoen met springen en dat doet dan wel even zeer. Maar mijn tijd komt ook nog wel zal ik maar denken"
De week is weer om en ik geef de pen aan Pjotr

Wintercompetitie

Zaterdag 16 april 2016

Droog en winderig.
Ik zag vanmorgen een heel blij vreemd rijkind het erf op dansen en het bleek, dat zij degene is die de week ponykamp van onze facebookactie heeft gewonnen. Zij en haar moeder kwamen kennis maken en volgens mij is de prijs goed terecht gekomen. Het rijkind kan niet wachten tot het zover is en dat willen we graag horen.

Facebook actie ponykamp

Vrijdag 15 april 2016

Meestal droog. 10 graden.
Vandaag is onze Janet weer begonnen met werken. Ze is zeker 4 maanden thuis geweest, omdat haar nieuwe rijkind in wording haar inwendige zo op stelten zette, dat ze zich heel erg beroerd voelde. Maar nu gaat het weer een stuk beter, dus voorlopig kan ze weer komen.Fijn.

Donderdag 14 april 2016

Wisselend bewolkt. Steeds kouder.
Ik ben een hele tijd uit de roulatie geweest, maar de laatste tijd gaat het heel goed met mij. Ik wordt al maanden weer opgetraind door een vrijwilligershulpmens en de laatste tijd mag ik af en toe zelfs weer een lesje meelopen. Fijn om weer mee te kunnen doen.

Woensdag 13 april 2016

Zwaar bewolkt en af en toe regen.
We hebben er een paar logees bij.Maar dit keer geen paarden of mensen, maar honden.We zien eigenlijk altijd Lukar, Adair, Enide, Jeroen en twee of drie gepensionneerde blindengeleidehonden verschijnen, maar dit keer werden er alleen twee honden hier geparkeerd. De paarden blijken gewoon op hun gewone adres te zijn en Enide en Jeroen moesten zo nodig op vakantie met een vliegdoos, waar geen dieren in mee kunnen.Hobi kenden we al en er was een nieuwe bij , die zich voorstelde als Otis.Leuke honden, niets mis mee.Maar Dikkie Dik was niet zo blij met Otis. Die is weliswaar al 10 jaar, meer nog heel speels . Proberen te spelen met Dikkie is spelen met vuur. En dat was iets wat maar niet wilde landen bij deze Otis. Dikkie zei, toen hij bij ons langs wandelde, dat hij nu dus om de vrede te bewaren voorlopig maar boven bivakkeerde. Otis kan namelijk geen trap lopen.Alweer opgelost.

Dinsdag 12 april 2016

Wisselend bewolkt en buien.
Toen ik gisteren niets vermoedend naar buiten keek zag ik een auto het plein op rijden. De achterklep ging open en het zag er heel raar uit wat ik zag...Ik zei tegen Tico, dat er een dood rijmens in de achterbak lag, maar Tico geloofde het niet. Nou, ik heb het toch echt gezien ! Maar even later werd het tevoorschijn gehaald en ja hoor het was echt een rijmens.Maar wel nep. We vroegen ons natuurlijk af waar dat nu weer goed voor was en we hoorden, dat een van onze vrijwilligershulpmensen 50 jaar zou worden en dat ze dat neprijmens stiekum bij haar voor de deur zouden gaan zetten met een heel spandoek en zo erbij. Nou, ze heeft het geweten. Alle buren ontdekten ineens, dat ze jarig was en ze werd de hele dag gefeliciteerd door allerlei mensen, ook die ze eigelijk nauwelijks kende. Leuk toch ! Hier heeft ze lekker getracteerd en alle mensen hier hebben met zijn allen gezellig koffie gedronken. Op naar de volgende 50 jaar.

50 jaar 50 jaar 

Pagina: «  227  |  228  |  229  |  230  |  231  |  232  |  233  |  234  |  235  »


Running horse
#FNRS
#KNHS
#Veilig paardrijden
#logo eik

Manege Stal de Eik

Oude Diepenveenseweg 11
7451 CK Holten
0548 - 36 28 33
stal@eik.nl
#Facebook
#YouTube
#Twitter
Sequential Bits
Privacystatement